Продажбите на нови коли на ниво 2003г.
Модератор: Общи модератори
58 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Продажбите на нови коли на ниво 2003г.
Продажбите на нови автомобили за 2010 година от 1 януари до 1 март са 2478 возила, това е спад с над 45% сравнение с периода 1 януари до 1 март 2009 г., когато са продадени 4655 бройки.
Спадът е още по-страшен сравнен с 1 януари до 1 март 2008г., когато са продадени цели 9290 бройки.
Последният път, когато са продадени 2237 возила е далечната 2003 г. Дилърите определят обаче ситуацията, като много по-тежка от 2003г., тъй като от тогава са налели всички по 6-7 млн. евро в построяване на модерни търговски центрове. Повечето официални дилъри са на прага на фалита и вероятно най-късно в края на годината ще има масови фалити, ако сривът продължава да бъде толкова голям. Проблеми нямат единствено дилърите в евтиния клас, Дачия даже бележат ръст.
Спадът е още по-страшен сравнен с 1 януари до 1 март 2008г., когато са продадени цели 9290 бройки.
Последният път, когато са продадени 2237 возила е далечната 2003 г. Дилърите определят обаче ситуацията, като много по-тежка от 2003г., тъй като от тогава са налели всички по 6-7 млн. евро в построяване на модерни търговски центрове. Повечето официални дилъри са на прага на фалита и вероятно най-късно в края на годината ще има масови фалити, ако сривът продължава да бъде толкова голям. Проблеми нямат единствено дилърите в евтиния клас, Дачия даже бележат ръст.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
Re: Продажбите на нови коли на ниво 2003г.
Аз не знам кой в България има възможността да си купи нов автомобил ,като не говориме за фирми.Може би хората от столицата ,но в провинцията е мътна индия...

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
KUM4o написа:Аз не знам кой в България има възможността да си купи нов автомобил ,като не говориме за фирми.Може би хората от столицата ,но в провинцията е мътна индия...
Именно! Едва последните години разделиха продажбите на камиони и коли да не са заедно. Би било да се отделят и в отделна класация возила купени от фирми и от частни лица.
85% са служебни.
Четох преди седмица, че Карслберг.бг. купили 40 Хюндай И30 за дистрибуторите си. Е така се вдигат продажбите вече. Последниге години продажбите растяха заради лесния лизинг, който банките затегнаха и сега се претъпкаха паркингите им и станаха автокъщи да се чудят как да продадат стотиците си иззети лизингови коли.
В дълбоката провинция масово малкото хора, които работят все още и треперят да не ги изритат, вземат по 450-500лв. максимум, за кола от 3000 мечтаят само - камо ли нова базова Дачия Логан - даже и на лизинг не могат да вземат.
Чудех се защо я няма Лада в класацията и не се бори с Дачия, а то Калина струвала 14 900 лв. и 16 600 лв. с климатик

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
ситуацията е тежка не само за тях
съвсем нормално е да спаднат продажбите в тази криза
съвсем нормално е да спаднат продажбите в тази криза
Да се хванат да произвеждат некакви трошки, какво всичко е седнало само с някакъв алъш вериш да се занимава ?
- djvisage
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Galaxy
- Мечтае да кара: ///M
Така ще е като са толкова скъпи колите в държавицата ни.
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

djvisage написа:Така ще е като са толкова скъпи колите в държавицата ни.
Цените са същите като в Европа ,но има една много голяма разлика.Една средна европейска заплата е около 1000евро ,а там да речем един Шевролет матиз е 8,800 евро ,а тук една средна работна заплата е 350/400лв. и същият автомобил струва 16к лева.

KUM4o написа:djvisage написа:Така ще е като са толкова скъпи колите в държавицата ни.
Цените са същите като в Европа ,но има една много голяма разлика.Една средна европейска заплата е около 1000евро ,а там да речем един Шевролет матиз е 8,800 евро ,а тук една средна работна заплата е 350/400лв. и същият автомобил струва 16к лева.
Хехе много точно казано, да не говорим че в провинцията вместо да даваш 20к за кола ще си купиш жилище.

Да не говорим, че новите коли които се внасят в България са трето качество, обикновенно с някакъв дребен дефект, който е по принцип доста трудно откриваем 

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
В България ситуацията до голяма степен е ясна, но това, което ме е тревожило винаги е защо в САЩ колите са толкова по-евтини? Влизам в сайта на BMW Северна Америка и се хващам за главата! Ясно, че при тях икономическата ситуация е друга, за да се конкурират с другите марки трябва друга ценова политика, но все пак как си позволяват толкова по-ниски цени? Вярно ли е според вас това, което съм чул, че тамошните екземпляри са по-евтини сглобки и не са така качествени като немските например ?
BMW only!
- djvisage
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Galaxy
- Мечтае да кара: ///M
KUM4o написа:djvisage написа:Така ще е като са толкова скъпи колите в държавицата ни.
В грешка си. Пример: в Словакия една чисто нова Шкова Октавия дизел със средно ниво на оборудване е 12 000 евро,за справка http://www.skoda-auto.bg/BGR/prices/Doc ... 20v4-0.pdf а до колкото знам в Полша са още по - евтини а за щатите да не говорим. Та кое му е нормалното в държавицата ни.
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
атлоне, отговора е лесен... голям пазар... и не е само за коли така, а за почти абсолютно всичко 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
нещата в бг както винаги се случват със закъснение. да видим дали ще почнат с промоциите или ще си ги държат. само дето в българия пари за насърчаване на покупката на нови коли няма да има и схемата ще се развие по-друг начин.
в сащ, защо са по-ефтини - търсене и предлагане.
п.с. само клошари по тая провинция ей...
в сащ, защо са по-ефтини - търсене и предлагане.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
djvisage написа:KUM4o написа:djvisage написа:Така ще е като са толкова скъпи колите в държавицата ни.
В грешка си. Пример: в Словакия една чисто нова Шкова Октавия дизел със средно ниво на оборудване е 12 000 евро,за справка http://www.skoda-auto.bg/BGR/prices/Doc ... 20v4-0.pdf а до колкото знам в Полша са още по - евтини а за щатите да не говорим. Та кое му е нормалното в държавицата ни.
Как ще съм в грешка погледни цената на Шевролет Матиз в Италия и в България абсолютно еднакви са.Всеки му се кара нов автомобил ,но с тази трудова заетост в българия трудно можеш да си позволиш дори и таратайка за 4-5 бона.В европа даваш си старата кола и хората ти дават 2-3к евро и при средна заплата 1000евро другите 3-4к не са абсолютно никакъв проблем.Това са лични мой наблюдения.
steeN написа:
Докъто инвестициите се наливат в 4 големи града в българия (няма да ги споменавам ,знаят се) в провинцията живота няма да е добър както е в тези градове.

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
не знам какво имаш предвид под добър живот но София мен лично изобщо не ми се вписва в това понятие .. мръсотия мизерия гъчканица дупки и фрашкано с панелки има 2-3 хубави квартала е там вече се живее добре ама те са 0,1% от всички хора и не са на заплата ...
относно цените на колите - намаленията вече са факт ,много марки разпродават наличните си коли с отстъпки до 40% ,а върнатите от лизинг са направо на безценица - аз напазарувах 3 годишно Мондео 2.2 дизел с всички екстри за модела струващо като ново над 50 000 лв ,за 12 000 лв .
относно цените на колите - намаленията вече са факт ,много марки разпродават наличните си коли с отстъпки до 40% ,а върнатите от лизинг са направо на безценица - аз напазарувах 3 годишно Мондео 2.2 дизел с всички екстри за модела струващо като ново над 50 000 лв ,за 12 000 лв .
58 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4