Сделка при бартер - въпрос !

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 LCI 530XD

Сделка при бартер - въпрос !

Мнение от pepi_sky » 10 Мар 2010, 18:00

Здравейте колеги ! Имам следния въпрос ?!
Имъм кола. Предлагат ми бартер за нея с друга кола. Проблемът обаче е че другата кола са води на предишния собственик (различен от сегашния) и сегашния я кара с пълномощно. Каза че при бартера с мойта кола ще ми я даде с пълномощно ! Ако направим бартера с генерално пълномощно от двете страни ще мога ли да си я пререгистрирам в КАТ или няма да мога ? И още какви реални опасности се крият при този вид бартери или каквото и да било само с пълномощни ! Ще се радвам ако някой ми даде някакъв съвет или е минал по този път вече !
Благодаря предварително !
"ДА ЗАВИЖДАШ ОЗНАЧАВА ДОБРОВОЛНО ДА СИ ПРИЗНАЕШ, ЧЕ СИ ЛАЙНО !"

"ГЛАВАТА МИ МОЖЕ ДА Е ПЪЛНА С БРЪМБАРИ, НО ВСИЧКИТЕ СА ВИШИСТИ !"

"НИКОЙ НЕ УМИРА ДЕВСТВЕН, ЖИВОТА ГО СЛАГА НА ВСИЧКИ !"
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Re: Сделка при бартер - въпрос !

Мнение от barty » 10 Мар 2010, 18:11

Продавай твоята кола само с договор! Не давай пълномощни!!!

При покупка на кола е хубаво да имаш също договор защото пълномощното не те прави собственик!
Същото важи и за бартери!
:yes:

Слави
Аватар

Мнение от © » 10 Мар 2010, 18:19

какво пълномощно .... това наистина не те прави собственик, ако се появи истинският не знам какъв ще е изходът за теб

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 10 Мар 2010, 18:21

Твоята кола давай само с договор- ник'ви пълномощни, че ще го ду*аш...

Щом другият има пълномощно- да ти я продаде с договор, има право... Ама сигурно пълномощното му е от миналата година и декларациите към него са невалидни и не му се занимава...

Без договор ли е не се занимавай...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: На криво
Мечтае да кара: Още по-на криво

Мнение от Изрода » 10 Мар 2010, 18:48

pepi_sky написа:Здравейте колеги ! Имам следния въпрос ?!
Имъм кола. Предлагат ми бартер за нея с друга кола. Проблемът обаче е че другата кола са води на предишния собственик (различен от сегашния) и сегашния я кара с пълномощно. Каза че при бартера с мойта кола ще ми я даде с пълномощно ! Ако направим бартера с генерално пълномощно от двете страни ще мога ли да си я пререгистрирам в КАТ или няма да мога ? И още какви реални опасности се крият при този вид бартери или каквото и да било само с пълномощни ! Ще се радвам ако някой ми даде някакъв съвет или е минал по този път вече !

Колега тоя тарикат дето иска да ти прави пълномощно - ако има правата да прави генерално пълномощно със което да те упълномощи ТИ да можеш да прехвърляшколата(дори и на себе си) - значи тои може направо да ти я прехвърли на теб,немислиш ли ;)

А тои явно има пълномощно само да управлява и ползва автомобила, а не да го продава и затова се опитва да те метне че ще ти направи пълномощно :mhihi:
Но ако в този случаи си доиде собственика, си ти прибира колата и ти гледаш като гладно цигане пред баничарница ;)

Има опция 2 - собственикът да е починал и да нямаш никакъв вариант за прехвърляне.

Затова мои съвет - или ти прехвърля колата на твое име, или намирате собственика и тои ти я прехвърля - което не би трябвало да е проблем ако ВСИЧКО Е НАРЕД (защото и собственика реално има интерес да я отпише и да не му текът данъци) и така
Иначе изобщо не се занимаваи с глупости, щото после става дълго и широко ;)

ПС>Кажи му да ти покаже пълномощното и иди се посъветваис нотариус дали може да ти се прехвърли колата с него, щото има доста уловки и само една думичка ако не е както трябва може да гризнеш дръвцето :mhihi:
Изображение Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepi_sky » 10 Мар 2010, 19:01

Изрода написа:
pepi_sky написа:Здравейте колеги ! Имам следния въпрос ?!

Колега тоя тарикат дето иска да ти прави пълномощно - ако има правата да прави генерално пълномощно със което да те упълномощи ТИ да можеш да прехвърляшколата(дори и на себе си) - значи тои може направо да ти я прехвърли на теб,немислиш ли ;)

А тои явно има пълномощно само да управлява и ползва автомобила, а не да го продава и затова се опитва да те метне че ще ти направи пълномощно :mhihi:
Но ако в този случаи си доиде собственика, си ти прибира колата и ти гледаш като гладно цигане пред баничарница ;)

Има опция 2 - собственикът да е починал и да нямаш никакъв вариант за прехвърляне.

Затова мои съвет - или ти прехвърля колата на твое име, или намирате собственика и тои ти я прехвърля - което не би трябвало да е проблем ако ВСИЧКО Е НАРЕД (защото и собственика реално има интерес да я отпише и да не му текът данъци) и така
Иначе изобщо не се занимаваи с глупости, щото после става дълго и широко ;)

ПС>Кажи му да ти покаже пълномощното и иди се посъветваис нотариус дали може да ти се прехвърли колата с него, щото има доста уловки и само една думичка ако не е както трябва може да гризнеш дръвцето :mhihi:

Именно и аз от това се притеснявам да не увисна като цигане за фафла, че после ще бъде мътна и кървава !

ИзображениеИзображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 10 Мар 2010, 19:41

Ако ти направи генерално пълномощно с което да можеш да правиш всичко, няма да имаш проблем.
Отиваш с него при първия нотариус и си я продаваш сам на себеси, кофтито е че таксите ще са за твоя сметка.
Най вероятно не са плащали данъците и затова не иска да ти я продаде с договор. ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepi_sky » 10 Мар 2010, 19:53

Ами пак говорих с пича дето ми продава колата. Той ми каза че държи връзка с собственика на колата дето е по документи. Той бил в Англия и каза че можело по маил да ми направи пълномощно. Сега остава да разбера дали е възможно това нещо да стане при условие че пича е в Англия а аз съм си в Б-я !

ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f80 M3 Competition Package
Мечтае да кара: M6 GC

Мнение от stasko5 » 10 Мар 2010, 20:11

Колега за каква кола става дума, която искат да ти продадат (заменят), че случая ми е много познат и затова питам?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepi_sky » 10 Мар 2010, 20:16

stasko5 написа:Колега за каква кола става дума, която искат да ти продадат (заменят), че случая ми е много познат и затова питам?

BMW IS-ка !

ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 10 Мар 2010, 23:11

Пълномощно по и-мейл :shock:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 10 Мар 2010, 23:18

няма такова пълномощно... не и нотариално

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 11 Мар 2010, 0:02

pepi_sky написа:Ами пак говорих с пича дето ми продава колата. Той ми каза че държи връзка с собственика на колата дето е по документи. Той бил в Англия и каза че можело по маил да ми направи пълномощно. Сега остава да разбера дали е възможно това нещо да стане при условие че пича е в Англия а аз съм си в Б-я !

А кажи ама честно повярва ли на тая глупост на годината :mhihi:
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 11 Мар 2010, 0:03

vld написа:Ако ти направи генерално пълномощно с което да можеш да правиш всичко, няма да имаш проблем.
Отиваш с него при първия нотариус и си я продаваш сам на себеси, кофтито е че таксите ще са за твоя сметка.
Най вероятно не са плащали данъците и затова не иска да ти я продаде с договор. ;)

Така е, но единствения проблем са декларациите. Ако пълномощното е от 2009 г. гориш. Декларациите се правят година за година (т.е. за календарна година). Не, че ако имаш миналогодишните е много трудно да намериш нотариус, който да ти ги завери отново, но все пак ... Ако пълномощното е от 2010-та (и естествено е в комплект с декларации) гледай да си я прехвърлиш по-скоро, за да ти е мирна главата.
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 11 Мар 2010, 0:17

То ако има генерално пълномощно и декларации- директно договор за продажба и толкова... Нещо нередно има- декларациите се оправят, данъците се плащат, не е нищо сложно и скъпо за да бягаш от договор за продажба като дявол от тамян ;) Колегата да внимава много...
Изображение
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата