Пътуване до Белград

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '05 BMW X5 3.0d

Пътуване до Белград

Мнение от nuke » 11 Мар 2010, 9:51

Другата седмица ще ходя на един концерт в Белград та се чудех дали някой който е пътувал из Сръбско може да даде малко инфо/съвети за безпроблемно пътуване. От разни приятели разбрах че магистралата е платена - приемат ли евро там или пък кредитни карти или трябва в динари да се плаща? Колко се чака по границата? И най вече струват ли си "главоболията" при положение че има и организирана "екскурзия" за мероприятието с автобус...

младши ентусиаст
Аватар

Re: Пътуване до Белград

Мнение от g.petrow » 11 Мар 2010, 10:24

Колега, преди месец минах от там в посока Италия. На границата се чака не много, но българи и сърби ... какво да ти обяснявам, най-бавно се минава на тази граница от цяла европа. Моят съвет - мини с колата, става доста бързо, с автобус се виси много, много повече! На сръбската страна след границата има банка, където обменят валута и курсът е ок. Пътят от сръбска страна е перфектен - няма дупки, пътува се много приятно. В отсечката между границата и магистралата има доста полиция, особено вечер, така че не натискай много :) Магистралата също е в отлично състояние, на местата на разклоните е осветено, направили са доста нови ОМV-та и т.н. Там също видях един патрул на полицията с радар, така че също внимавай със скоростта :) За магистралните такси - по добре в динари, в евро също може, но курсът е "специален" :) Щом отиваш в Белград на концерт, смени си динари, за да не те брадвят тук и там. Не са огромни цифри, но защо да ги подаряваш :) Надявам се да съм бил полезен :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nuke » 11 Мар 2010, 10:38

Схемата с магистралните такси как е? На входа вземаш билетче и плащаш на изхода?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Biankonero » 11 Мар 2010, 17:11

nuke написа:Схемата с магистралните такси как е? На входа вземаш билетче и плащаш на изхода?

Да, според това колко километра си минал по магистрала е и плащането - когато слизаш от нея. Към 4-5 евро ще ти излезе в едната посока. Приемат и евра и динари, но си смени предварително, че там обменните им курсове са много печалбарски. И наистина пътя е перфектен до там. И ако си караш колата с бензин 98 или 100 - зареди у нас - в Сърбия над 95 няма на никоя бензиностанция.

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 11 Мар 2010, 19:10

Виж и ТАЗИ тема. Може да ти е от полза.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 11 Мар 2010, 19:40

Последният път ме спряха защото карах в лявата летна :shock:
10 евро и си ти. Спазвай си ограниченията, аптечки, въжета и т.н.

Всички разбират български. Ако имаш кредитна карта
или дебитна - Visa можеш да плащаш (почти) навсякъде с нея.
Селото се оказа точно във града

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tngeorgiev » 11 Мар 2010, 22:38

До Ниш нищо не плащаш, а после магистралата до Белград е слънце, точно 8 евро е таксата, като може да се кара алтернативно за без пари, но по стария двупосочен път чак до Нови Сад. Трябва обаче да го познаваш. Няма грижи на границата, особено нощем. Българският цървул обаче рови за цигари - по 2 кутии на човек, това е основното. Лично мен не са ме проверявали никога за вериги и чукове, а 2-3 пъти в месеца пътувам.
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nuke » 17 Мар 2010, 12:35

И още нещо - то малко офтопик де но...

Като се заговорихме с един пич ще ходя в Белград и т.н. стана дума дали има изискване за валидност на паспорта поне 6 месеца за да излезеш от БГ (не само за Сърбия а за където и да било извън ЕС - където с ЛК не става излизането) - та хванали сме един бас и не можем да открием информация от меродавен източник. Някой може ли да внесе яснота малко :D .

Аватар
Кара: Кольо
Мечтае да кара: Параход с шпер
Детайли за колата: ///М паркети

Мнение от drift_streets » 17 Мар 2010, 15:12

Няма такива работи колега аз доста често пътувам през сърбия . А до колкото по пътя магистрали и така нататъка спазваи си ограниченията и по магистралата има Путарини му викат сърбите плаща се в евро не са много парите мисля че до Белград бяха само две Путарини и цените на едната беше мисля 7 евро на другата 15 евро . По пътя е лош преди Белград и на отбивката за Ниш :yes:
Нищо неможе да спре жътвата важно е хедера да е здрав Изображение
"..... и един мармот завиваше шоколада в калници от Опел...." из дебрите на бмв-простаци.цоп Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Blue&White » 17 Мар 2010, 15:29

nuke написа:И още нещо - то малко офтопик де но...

Като се заговорихме с един пич ще ходя в Белград и т.н. стана дума дали има изискване за валидност на паспорта поне 6 месеца за да излезеш от БГ (не само за Сърбия а за където и да било извън ЕС - където с ЛК не става излизането) - та хванали сме един бас и не можем да открием информация от меродавен източник. Някой може ли да внесе яснота малко :D .

Преди се искаше 6 месеца валидност на международния паспорт, после го смалиха на 3. Това е с цел да имаш валиден паспорт, дори и ако останеш за целия разрешен престой от 90 дни. Но всичко зависи от кефа на митначаря и по това на колко стриктен ще се направи.

член на клуба
Аватар
Кара: само 2 вратки

Мнение от Stoicho » 18 Мар 2010, 17:34

И спазвайте ограниченията,че мен около коледа ме спряха за 15км над разрешеното и глобата беше 6000 динара-това са около 100 и нещо лева
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава.А.Б."

Назад към Извън Темата