Бесен съм на отворения дифф!
Модератор: Общи модератори
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
Бесен съм на отворения дифф!
Значи да ви се оплача от тая простотия наречена отворен диференциал. Днеска спирам пред блока ми в една тясна улица за да дам нещо на гаджето ми и в момента в който решавам да тръгна се чува буксуване на гуми по лед.Слизам да видя какво става и гледам едната гума на чист асфалт а другата на лед,а тази дето е на леда върти та се къса а оная на асфалта седи и нищо не прави. Добре кажете ми каква е тая простотия велика?! Защо гумата ми дето може да се върти и да извади колата седи и не мърда? Какъв е смисъла на този отворен диф,да те преебава ли? Баси направо побеснях днеска!
Кажете какъв е смисъла на отворения диф,че съм се на 99% навил да правя заварка,че шперовете са скъпи!
Кажете какъв е смисъла на отворения диф,че съм се на 99% навил да правя заварка,че шперовете са скъпи!

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Бесен съм на отворения дифф!
смисъла е, че когато завиваш външното колело изминава по-дълъг път от вътрешното... и като завариш, оставям сам да се сетиш какво ще стане.
п.с. следващият път като стане така пробвай да натегнеш постепенно ръчната докато даваш газ... помага.
п.с. следващият път като стане така пробвай да натегнеш постепенно ръчната докато даваш газ... помага.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
смисъла е, че си постнал случката тука и сме ти казали докато натискаш газта да натиснеш леко и спирачката (или дръпнеш леко ръчната ако лови и двете колела) и да се измъкнеш от ситуацията.
отворения диф върти колелото с по-малкото съпротивление. като забавиш "свободното" колело- тягата се предава до известна степен и на другото
отворения диф върти колелото с по-малкото съпротивление. като забавиш "свободното" колело- тягата се предава до известна степен и на другото
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Колега , немой с рогата
Стиин и Алекс ти дадоха кратък съвет какво да правиш следващия път , дифа недей заварява защото тогава ще трябва да правиш ламарини на поразия ! Виждал съм с очите си как като сме пътували за състезания в Плевен на картинг пистата в цялата група БМВ-та на Тошко Бавареца_86 Е30-ската със заварения диференциал се въртеше почти на всеки завой в дъжда неконтролируемо и имА късмет ,че не катастрофира и не пострада невинен участник на пътя.После аз и той карахме колата разменено на пистата и аз с ръка на сърцето мога да кажа ,че това е възможно най-лошото нещо което човек може да направи с ръцете си по колата.Дали с газ , дали без газ колата се носи неконтролируемо , дали ще натиснеш в този момент съединителя да разкъсаш силовото предаване от двигателя за да овладееш колата пак не важи , просто караш един неуправляем автомобил ...
Вземи си в един момент шпер и тогава няма да имаш проблем
Георги Пенчев

Стиин и Алекс ти дадоха кратък съвет какво да правиш следващия път , дифа недей заварява защото тогава ще трябва да правиш ламарини на поразия ! Виждал съм с очите си как като сме пътували за състезания в Плевен на картинг пистата в цялата група БМВ-та на Тошко Бавареца_86 Е30-ската със заварения диференциал се въртеше почти на всеки завой в дъжда неконтролируемо и имА късмет ,че не катастрофира и не пострада невинен участник на пътя.После аз и той карахме колата разменено на пистата и аз с ръка на сърцето мога да кажа ,че това е възможно най-лошото нещо което човек може да направи с ръцете си по колата.Дали с газ , дали без газ колата се носи неконтролируемо , дали ще натиснеш в този момент съединителя да разкъсаш силовото предаване от двигателя за да овладееш колата пак не важи , просто караш един неуправляем автомобил ...
Вземи си в един момент шпер и тогава няма да имаш проблем
Георги Пенчев
колега едно ще ти кажа (както и останалите участници в този форум).. IN LSD VERITAS!
много е досадно но какво да се прави..ако завариш дифа отзад, даже карайки с 2 км/час ще завиваш леко и колата ще продължава напред...
между другото помня една страхотна екстра на влекача на баща ми, волво..щрак! едно копче и дифа ставаше 100 процента блокиран но не дай си боже да си по време на движение или ако си натоварен да вземеш да завиеш..гледаш предните 22,5 цолови гуми да се съркат и тира да продължава напред..мина ли ? щрак! и пак си на отворен диф.
друг вариант са Х-драйв и царя на всичките блокажи при субару...
много е досадно но какво да се прави..ако завариш дифа отзад, даже карайки с 2 км/час ще завиваш леко и колата ще продължава напред...
между другото помня една страхотна екстра на влекача на баща ми, волво..щрак! едно копче и дифа ставаше 100 процента блокиран но не дай си боже да си по време на движение или ако си натоварен да вземеш да завиеш..гледаш предните 22,5 цолови гуми да се съркат и тира да продължава напред..мина ли ? щрак! и пак си на отворен диф.
друг вариант са Х-драйв и царя на всичките блокажи при субару...
alx написа:смисъла е, че си постнал случката тука и сме ти казали докато натискаш газта да натиснеш леко и спирачката (или дръпнеш леко ръчната ако лови и двете колела) и да се измъкнеш от ситуацията.
това действа безотказно и на предното предаване

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- Demo 9
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е53 4.4
- Мечтае да кара: Е60 V10
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Demo 9 написа:Чакаме подобна тема след като го завариш
Не му давай такива акъли, защото след като го завари може да пусне тема "Търся капак, калник, фар, носач за Е..."
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
grnka написа:alx написа:смисъла е, че си постнал случката тука и сме ти казали докато натискаш газта да натиснеш леко и спирачката (или дръпнеш леко ръчната ако лови и двете колела) и да се измъкнеш от ситуацията.
това действа безотказно и на предното предаване
Яяяя,глей ти ко ново научих,бега да ходя да чекна Цедеса

Х-драйва пак е с отворени дифове!
Нека Иван все пак каже за това,ама всите са без блокаж ...
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Че какъв е проблема като го завари-никакъв
поне до първият завой
скоростта на двете колела се сумира и това, което почне да буксува, удвоява оборотите си на въртене

BULL3T написа:тази дето е на леда върти та се къса
скоростта на двете колела се сумира и това, което почне да буксува, удвоява оборотите си на въртене

Никой не мое ма връне на селу!
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
На лада разделят ръчната на ляво и дясно Коло, най-евтино ще ти излезе
което пробуксува дърпаш ръчната на съответното колело и започва да върти другото 

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
абе я го завари ,ще караш предимно по прави отсечки и няма проблем 

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Alexi написа:абе я го завари ,ще караш предимно по прави отсечки и няма проблем
За драг ще бъде идеална.

- Mind_Control
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lexus IS200
Боже, не мога да повярвам, че човек със 290 мнения в авто форум иска да си заварява диференцияла
До къде деградира младежта...

39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3