Въпрос за регистрация(или по-точно НЕрегистрация)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i

Въпрос за регистрация(или по-точно НЕрегистрация)

Мнение от Shishmanov » 16 Мар 2010, 12:19

Здравейте колеги! Скоро се сдобих с една нелоша е34-ка. Количката има много хубав регистрационен номер, та си мисля какво ще стане ако не я регистрирам в кат и в данъчното на мое име т.е. за да мога да оставя хубавия номер?
Доколкото знам проблем ще има чак когато някой ден тръгна да я продавам, защото тогава ще трябва да я регистрирам на мое име за да мога да я продам и трябва да платя всички глоби за голямото закъснение...
Моля дайте вашето мнение по въпроса :)

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: Въпрос за регистрация(или по-точно НЕрегистрация)

Мнение от ms » 16 Мар 2010, 13:57

Ако колата е от същата област в която живееш (в моя случай примерно съм от Варна и купя кола с варненска рег.) НЕ се сменя номера- просто ти издават нов талон на твое име...
Ако е от друга област колата и не си я прехвърлиш- всяко ченге като те спре може да се заяде... А и колата едва ли е с 4 еднакви цифри за номер за да те е яд... Другите комбинации са евтини...
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320i седан 1993г.

Мнение от ratamahata » 18 Мар 2010, 23:20

Имай в предвид, че не я ли регистрираш в данъчното и те хванат, такава хубава глоба ще ти одрусат, че после от яд, ще дадеш хубавият номер за претопяване. Дскоро никой не си регистрираше колата, но до 1 година тази практика ще се промени.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 19 Мар 2010, 18:41

ms написа:Ако колата е от същата област в която живееш (в моя случай примерно съм от Варна и купя кола с варненска рег.) НЕ се сменя номера- просто ти издават нов талон на твое име...
Ако е от друга област колата и не си я прехвърлиш- всяко ченге като те спре може да се заяде... А и колата едва ли е с 4 еднакви цифри за номер за да те е яд... Другите комбинации са евтини...

Моята реистрация ме спаси от 4300 лева за акциз+незнам колко пари за регистрация и ми спестява годишен данък в БГ (в Англия си плащам по 1000 паунда на година :mhihi: ) и ... камерите май не ме ловят :)
Но мисълта ми беше за номера - започва с буквата R (като родена) след това е една цифра , която можем да избегнем , продължава с рожденната дата на сестра ми и следващите 3 букви са галеното име на сестра ми - е по-хубав номер , не знам :)

Аватар

Мнение от ms » 19 Мар 2010, 21:06

Ачо, я сега ми обясни к'во общо има това, че ти караш на английски табели с въпроса на човека ;) Тука мнения не се броят, нали знаеш- що спамиш не ми е ясно :roll:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 19 Мар 2010, 21:55

ms написа:Ачо, я сега ми обясни к'во общо има това, че ти караш на английски табели с въпроса на човека ;) Тука мнения не се броят, нали знаеш- що спамиш не ми е ясно :roll:

Засегна се въпроса с хубавите номера , та реших да се похваля с това как моя съвпада с името на сестра ми и тн :lol:

ПС:нали не мислиш сериозно , че ме бърка колко поста имам :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Shishmanov » 20 Мар 2010, 1:49

Данъка на колата може да се плаща и по банков път, без да е регната в данъчното. Но както и да е, засега нещата си вървят към регистрация в кат и данъчното на мое име, както си е редно.
А за номерата някой има ли идея какви цени вървят по-читавите номера. Нямам предвид 9999 или 7777, а нещо от сорта на 7878 или 6776 :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k_remi » 20 Мар 2010, 2:03

YXYX - 30 лв , YYYX - 50лв или с други думи - две по две са 30лв , а с три еднакви - 50

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Shishmanov » 20 Мар 2010, 13:02

k_remi написа:YXYX - 30 лв , YYYX - 50лв или с други думи - две по две са 30лв , а с три еднакви - 50

Ако това което си написал е вярно, направо супер :)
Сегашния ми номер е 5151 и бих искал новия също да е нещо подобно(същия вероятно ще е взет)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 20 Мар 2010, 13:12

k_remi написа:YXYX - 30 лв , YYYX - 50лв или с други думи - две по две са 30лв , а с три еднакви - 50

Тези от 50лв. се водят "номер по избор" а не такива с три еднакви цифри. ;) От наличните номера в дадения КАТ към момента на регистрация ти дават право да си избереш каквото искаш, като тези с 4 еднакви цифри естествено не влизат в това право. :)
Последна промяна GRIPEN на 20 Мар 2010, 13:26, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 20 Мар 2010, 13:17

И аз да използвам темата.Как седят нещата с бракуване на кола,и запазване на номерата.Аз помлях моята и сега ще е бракувам,става ли да си запазя номерата,и да си ги сложа на новата,в същия ден все пак 9889 си е моя си номер.Платил съм си го :twisted:
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

Аватар

Мнение от ms » 20 Мар 2010, 14:04

Ще ти се номера да си е твой :mhihi: Ти и личната карта и шоф. книжка си платил, но пак са държавна собственост... Бракуваш колата => връщаш номерата и взимаш нови... Ако държиш на 9889 (с други букви накрая разбира се)- плащаш си ги по споменатите тарифи...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от pistata9889 » 20 Мар 2010, 14:10

ms написа:Ще ти се номера да си е твой :mhihi: Ти и личната карта и шоф. книжка си платил, но пак са държавна собственост... Бракуваш колата => връщаш номерата и взимаш нови... Ако държиш на 9889 (с други букви накрая разбира се)- плащаш си ги по споменатите тарифи...

Ще видим в понеделник,може и да има некакви възможни варианти,знае ли човек,България(държавата с неограничени възможности)
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: опел

Мнение от Spoony » 20 Мар 2010, 14:14

А ако искам точно определен номер, примерно 1970 колко ще ми струва?
.

ентусиаст
Аватар

Мнение от pistata9889 » 20 Мар 2010, 14:30

Spoony написа:А ако искам точно определен номер, примерно 1970 колко ще ми струва?

Тва е по трудно,че ги раздават тези на ред,преди исках стария ми номер 7433 и ми казаха че по лесно ще взема 9889 от другия.

Следваща

Назад към Извън Темата