Неплатени осигуровки,преминаване през граница?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Неплатени осигуровки,преминаване през граница?

Мнение от pistata9889 » 17 Мар 2010, 17:51

Верно ли е,че след 1ви Април няма да може да се напуска границата на България,ако имаш неплатени осигуровки?И ако е така,къкъв документ ще се изисква за доказване на платени осигуровки?
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Re: Неплатени осигуровки,преминаване през граница?

Мнение от Ogi » 17 Мар 2010, 18:05

Ами все още не се знае... всеки ден звъним на колегите ( транспортни фирми ) и все още никой нищо не знае... чакаме в най-скоро време някой да излезне с официално становище по въпроса... аз все си мисля че няма как заради 300 лв неплатени осигуровки примерно да не те пуснат на граница... е тогава вече или митничарите ще се корумпират яко или гражданите ще излезнат с голямата лопата да стачкуват...

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 17 Мар 2010, 18:07

И мен това ме вълнува адски много, но и аз досега нямам никакво инфо...

бтв. и мен ме съмнява за 300-400 лв да не те пускат извън страната то това е еб@си тъпотията :/

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 17 Мар 2010, 18:18

Не ми се дават излишни пари,а дефакто за един зъб пак да си плащам като вол.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k_remi » 17 Мар 2010, 18:56

Доколкото знам започват да искат ''Европейска здравноосигурителна карта'' от 1 април по границите ни.Издават я обаче само ако имаш платени поне 33 месеца от последните 36, здравни осигуровки и срока за издаването и е 2 седмици.Все още не искат такива по границите но ще почнат скоро.Не знам как ще стои въпроса с хора които влизат в България а нямат такава ... :dunno:

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 17 Мар 2010, 19:33

Поредната тъпотия.Я са некой да ми отговори на следния въпрос.Човек е повече от 10 години в чужбина,работи там и си плаща всички данъци и такси в страната Х.Идва си на гости в България,тръгва да се прибира и на границата един голям х.йКво правиме тогава?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xristo » 17 Мар 2010, 19:50

GVT написа:Поредната тъпотия.Я са некой да ми отговори на следния въпрос.Човек е повече от 10 години в чужбина,работи там и си плаща всички данъци и такси в страната Х.Идва си на гости в България,тръгва да се прибира и на границата един голям х.йКво правиме тогава?

Още един повод,като вдигнат бариерата да дръпне с двеста от место и да не се връща. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k_remi » 17 Мар 2010, 19:52

Има някакъв начин да докажеш че се осигуряваш в страната Х - показваш нужните документи където трябва и те отписват от нашата ''система'' .Само че не знам подробности.

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 17 Мар 2010, 19:58

Когато се осигуряваш в чужбина, си изискваш нужните документи доказващи, че там се осигуряваш. Правиш превод и легализация и отиваш в НОИ, за да те отпишат от системата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 17 Мар 2010, 20:32

((:BuKcu:)) написа:Когато се осигуряваш в чужбина, си изискваш нужните документи доказващи, че там се осигуряваш. Правиш превод и легализация и отиваш в НОИ, за да те отпишат от системата.

Това е много съмнително. Точно в момента се слъсквам с подобен проблем. Имам си документ, че съм се осигурявал в чужбина, хората ми го издадоха като поисках удостоверение за това, но тук не ми го признават. Трябвал им не знам си какъв специален формуляр, който бил валиден в целия ЕС, друго не признавали. Оная на гишето с всичката си наглост ми вика: "Откъде да знам, може и сам да си си го написал тоя документ, много фалшив ми изглежда". Викам "Добре, нали ми говориш, че сме в ЕС, ето тука има осигурителния ми номер, можете да проверите дали съм се осигурявал или документа е фалшив" - "Ааа не, само официалния приемаме, ако нямаш трябва да си платиш осигуровките!". Направо полудях. И това при положение, че специално се информирах в друг град (живея там в момента) дали става с тоя документ и хората ми потвърдиха, че ако е преведен и легализиран няма проблем. А като отидох по адрес на личната карта не ставало. Логично попитах как така на едното място го приемат, а на другото не. Отговора беше: "Ми подайте го там тогава". Аз: "Не става, трябва по адреса от лична карта" и пак отговор "Ееее, ми съжалявам тогава!" :banghead: :banghead: :banghead:

П.С. Стана роман малко, ама се натоварих днес заради тия охлюви!

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 17 Мар 2010, 20:37

Ако питаш мен, всичко идва от незнанието на българските служители по институциите. ;)
За никакъв формуляр не са ми споменавали в НОИ, искаха само преведен и легализиран документ, в моя случай от университета, че уча там и т.е , за да не ми се прекъсват здравните осигуровки в България.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от e36_Fanatik » 17 Мар 2010, 21:37

Крайно време е в тази "държава" да започнат да се спазват някакви правила.
Аз съм твърдо "ЗА" въпросните здравни карти и за ограниченичта за излизане зад граница при неплатени данъци :yes:
В крайна сметка всички станаха тарикати, а тези който си плащаме всичко на тази държава сме вечно прекарани.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp

Мнение от devil_vas » 17 Мар 2010, 22:09

аз имам 228 лева неплатени зьравни и май ще се наложи да си ги платя защото ще ми трябва тази карта след 1-ви април. това добре, 220 лева - не са проблем. проблем е, че се осигурявам и в Англия. получава се двойно осигуряване, което е напълно излишно. а на въпроса в НАП за това, че се осигурявам в англия, ми казаха, че трябвало някакъв си документ. не ми обясниха точно какъв или аз не ги разбрах.

сега дочух, че в момента било адска лудница с тези карти и се чакало доста :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 18 Мар 2010, 0:00

каква е историята с тази европейска здравна карта?
Последна промяна steeN на 11 Фев 2023, 15:51, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp

Мнение от devil_vas » 18 Мар 2010, 0:14

steeN написа:каква е историята с тази европейска здравна карта?

http://www.ezok.bg/

Следваща

Назад към Извън Темата