pdf to dwg конверсия

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318Is
Мечтае да кара: X6, M6

pdf to dwg конверсия

Мнение от kliuna » 17 Мар 2010, 22:45

пробвах кво ли не и не мога. имам сканиран чертеж на pdf и искам да стане за Аутокад за да мога да си изтрия излишните работи. ако някой може да ми обясни на прост български ще съм му благодарен, а пък ако може да му прата pdf файла да ми го направи за Аутокад ще е супер. Благодаря предварително на отзовалите се.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Galaxy
Мечтае да кара: ///M

Re: pdf to dwg конверсия

Мнение от djvisage » 17 Мар 2010, 22:48

Според мен това няма как да стане.
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Изображение

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 17 Мар 2010, 23:04

Хехе, не може. Прати ми ако искаш .pdf файла и посочи какво искаш да ти се изтрие. Ще опитам да ти помогна.
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 17 Мар 2010, 23:17

Aко е само да триеш от него, давай с фотошоп-а ;) http://zamunda.net/details.php?id=91400&hit=1 Ама пак няма как да го преконвертираш в двг или поне аз не се сещам :dunno:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 17 Мар 2010, 23:24

Aбе, сглобил съм си тука една совалка от лего, всичко си има, ама не ще да излита... Кажете кво да направя, че да литне... :dunno:
In Ban We Trust!

ПотенЦял
Аватар

Мнение от Huku » 17 Мар 2010, 23:28

eraziel написа:Aбе, сглобил съм си тука една совалка от лего, всичко си има, ама не ще да излита... Кажете кво да направя, че да литне... :dunno:

Треа да отвориш джама и просто да я пуснеш :mhihi:
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от DaNJy » 17 Мар 2010, 23:40

Колега има няколко програми за конвертиране, но общо взето разпознаването им е на много ниско ниво и не си заслужава. По удачен вариант е да си го вкараш като подложка и да си пречертаеш каквото ти трябва.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318Is
Мечтае да кара: X6, M6

Мнение от kliuna » 18 Мар 2010, 2:25

Huku написа:Хехе, не може. Прати ми ако искаш .pdf файла и посочи какво искаш да ти се изтрие. Ще опитам да ти помогна.

ники благодаря за офертата но това което искам е от един кадастрален план да се извади и да остане само регулационния затва не искам да занимавам друг бая занимавка е :yes: ако можеш просто искам да стане за аутокад без да ореже много работи при конвертирането
eraziel написа:Aбе, сглобил съм си тука една совалка от лего, всичко си има, ама не ще да излита... Кажете кво да направя, че да литне... :dunno:

това не мога да разбера сарказъм ли е но ако си много напред с материала не ми се прави на остроумен. форума е да си помагаме а не да изпъкваш с това какъв ТЕМЕРУТ си. ако знаеш или помогни или недей да спамиш :ranting:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 18 Мар 2010, 2:38

Aбе, те хората са ти казали, че твойта няма да стане, поне не така както си я мислиш.
А и ако не си обърнал внимание ти се каза, че не е нужно файла да е в .dwg формат за да можеш да триеш по него, така че вместо да ми се дървиш и да ми обясняваш аз на какъв се правя можеше и да си свършил работата досега...
In Ban We Trust!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 18 Мар 2010, 8:02

DaNJy написа:Колега има няколко програми за конвертиране, но общо взето разпознаването им е на много ниско ниво и не си заслужава. По удачен вариант е да си го вкараш като подложка и да си пречертаеш каквото ти трябва.

ето това е най-правилният отговор, освен пдф, може да си прикачваш и жпег и тралала други файлове, имаше горе в лентата от някъде ИНСЪРТ и от там си ровиш в компа за желания файл. УСПЕХ
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от twin spark » 18 Мар 2010, 12:37

kliuna написа:пробвах кво ли не и не мога. имам сканиран чертеж на pdf и искам да стане за Аутокад за да мога да си изтрия излишните работи. ако някой може да ми обясни на прост български ще съм му благодарен, а пък ако може да му прата pdf файла да ми го направи за Аутокад ще е супер. Благодаря предварително на отзовалите се.

правил съм го многократно. първия път ми отне доста време, така че дерзай

ПотенЦял
Аватар

Мнение от Huku » 18 Мар 2010, 13:27

twin spark написа:правил съм го многократно. първия път ми отне доста време, така че дерзай

Можеш единствено да го импортнеш в AUTOCAD, но после само можеш да си го гледаш вътре.
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от joro_tt » 19 Мар 2010, 16:37

http://anydwg.com/pdf-to-dwg.html
пробвай с това...
Пробвал съм.. резултата не е много добър, но става, зависи за какво ти трява...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 Touring

Мнение от yarov » 19 Мар 2010, 17:54

Приве колега,

Може да стане но си е занимавка - има общо взето 2 платформи за разпознаване на кадастрални скици/чертежи - CAD и GIS.
Първата ползва AutoCAD Raster Design /чиста CAD платформа на Autodesk/ а втората ArcSCAN в пакет с ArcINFO /платформа на канадската ESRI/.

Общо взето и двете се справят противоречиво и с доста голяма предварителна подготовка.

1. Като за начало трябва да си конвертираш сканираното изображение/чертеж в монохромно или 1но битово.
Преди това е добре да си превъртиш pdf в tiff.
2. И двете платформи предлагат автоматична векторизация - ама колко е автоматична да не ти казвам, пак ще трябва да гледаш линия по линия за грешки.
3. Най-добре си мащабирай растера и си го изчертай/векторизирай ръчно - ако е само кадастрален пран няма да е голяма мотня.

Успех !!!
"... няма такава сила на света, която да спре оная луда глава, която сама е решила да се отдели от тялото си ..."

!!! на година и 1 месец моето зверче вече познава перката и казва "БЕ Е МЕ", "БЕ Е МЕ", "БЕ Е МЕ", "БЕ Е МЕ", "БЕ Е БЕ", "БЕ Е МЕ" ... - ЯКО
!!! а другото няма още и 1 месец - да видим кога ще познае перката

ПотенЦял
Аватар

Мнение от Huku » 19 Мар 2010, 22:01

yarov, ти направо го хвърли в джаза момчето...
Изображение
Изображение

Назад към Извън Темата