Помогнете да популяризираме автомобилния спорт в България
Модератор: Общи модератори
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
Помогнете да популяризираме автомобилния спорт в България
http://www.facebook.com/home.php?#!/gro ... 3182317886
Това е фейсбук група целяща да спомогне за по-широкото медийно отразяване на автомобилния спорт в България... Последните години отразяване на този спорт изцяло ЛИПСВА. Единственото което отразяват Българските телевизии за Българския спорт е футбол, тенис, футбол, футбол, футбол, малко формула 1, футбол, малко бокс, борба, футбол, футбол и много футбол!!! Разбирам че много Българи обичат да гледат футбол ама интересите им не се свеждат само до този спорт мамка му... присъедините се към групата и дайте своето предложение за вариянт на писмо което ще бъде изпратено до всички телевизионни медии в страната.
П.П. Пускам тази тема за да я видят повече хора, да станат съпричастни и да помогнат с каквото могат... дай боже да постигнем нещо
Това е фейсбук група целяща да спомогне за по-широкото медийно отразяване на автомобилния спорт в България... Последните години отразяване на този спорт изцяло ЛИПСВА. Единственото което отразяват Българските телевизии за Българския спорт е футбол, тенис, футбол, футбол, футбол, малко формула 1, футбол, малко бокс, борба, футбол, футбол и много футбол!!! Разбирам че много Българи обичат да гледат футбол ама интересите им не се свеждат само до този спорт мамка му... присъедините се към групата и дайте своето предложение за вариянт на писмо което ще бъде изпратено до всички телевизионни медии в страната.
П.П. Пускам тази тема за да я видят повече хора, да станат съпричастни и да помогнат с каквото могат... дай боже да постигнем нещо

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Помогнете да популяризираме автомобилния спорт в България
че какъв автомобилен спорт имаме ние...миналата седмица се фраснаха в дърво
- Dragostiny
- Потребител
-
- Кара: Е34 520i 24V
- Мечтае да кара: същото
- Детайли за колата: В перфектно състояние, всичко оригинално и без тунинг, както го е измислил германеца.
Ами и да нямаме автомобилен спорт на ниво, няма и да имаме ако го няма медийния интерес на спонсори и тимове. Аз така мисля, но да каже някой пряк участник в спорта.
Поздрави.
Поздрави.
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Е.Димитров написа:че какъв автомобилен спорт имаме ние...миналата седмица се фраснаха в дърво
Колега.. точно за това говорим, ако имаше дори и някакво отразяване на автомобилния спорт в БГ дори хора като теб (които очевидно не се интересуват ама хич от автомобилен спорт) щяха да знаят какъв автомобилен спорт имаме, и освен това миналата седмица не се удариха в дърво а два автомобила се сблъскаха в следствие на което единият се разби в стълб... Само да поясня че вследстие на този удар се разбиха коли за над 250 к евро (не че те интересува ама собствениците им ги интересува) и освен това единият от състезателите оцеля по чудо (не че и това те интересува ама мен ме интересува живо, защото познавам човека и ми е приятел)... та така с отразяването на автомобилния спорт и репликите от сорта на "че какъв автомобилен спорт имаме ние"...
Ако се отразява спорта ще има повече почитатели, повече спонсори заради рекламата и т.н....
П.С. Оги браво за темата

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Не че ме интересува (както натърти няколко пъти колегата),но понеже тук сме България и мутрите (физономии имам предвид и хора,не "мутри в "ония" смисъл) са едни и същи,не се лансират млади и нахъсани момчета а все децата на бившите съзтезатели на принципа че "кръвта вода не става" и таланта се предава по наследство,ето за това нямаме добри съзтезатели,като казвам добри,имам в предвид световно добри,а не че е по-добър от мен...
Нещата са като с Българският футбол-трагични...надявам се че не те е впечатлило цената на автомобилите които са разбили,все пак...къде са в световните ранг-листи,а от моторен спорт се интересувам единствено от WRC и понякога F1 както и винаги от Париж-Декар (то пък вече нито е в Париж,нито в Декар)
П/П
Пък ако си спомняш едно времешното ОСО...ама това е друга бира...
Нещата са като с Българският футбол-трагични...надявам се че не те е впечатлило цената на автомобилите които са разбили,все пак...къде са в световните ранг-листи,а от моторен спорт се интересувам единствено от WRC и понякога F1 както и винаги от Париж-Декар (то пък вече нито е в Париж,нито в Декар)
П/П
Е.Димитров написа:че какъв автомобилен спорт имаме ние...миналата седмица се фраснаха в дърво
Ахахахах е не, не,не това ме разби отвсекъде. Да можеха така и футбалерчетата ни да се праснат в некое дърво, че да не се мъчат горките

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
dimithur написа:Е.Димитров написа:че какъв автомобилен спорт имаме ние...миналата седмица се фраснаха в дърво
Ахахахах е не, не,не това ме разби отвсекъде. Да можеха така и футбалерчетата ни да се праснат в некое дърво, че да не се мъчат горките![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ти са как си порпуснал, че на същия тоя ктъг от пистовия шампионат един футболист мачкал наред в рали България. Поне така писаха журналистите де ... па ни рали България е имало....
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
- Sharo
- старши ентусиаст
-
Е.Димитров написа:Не че ме интересува (както натърти няколко пъти колегата),но понеже тук сме България и мутрите (физономии имам предвид и хора,не "мутри в "ония" смисъл) са едни и същи,не се лансират млади и нахъсани момчета а все децата на бившите съзтезатели на принципа че "кръвта вода не става" и таланта се предава по наследство,ето за това нямаме добри съзтезатели,като казвам добри,имам в предвид световно добри,а не че е по-добър от мен...
П/П
Еми мога ти кажа за дрифта в европа - Т.Дунев е на 3то място в генералното класиране миналата година

ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
ми се си мисля ,че дунев е станал 3ти ,щото тате му е показал и дал,кралев ходи да чупи коли и да се реди на опашката ,щото тате му е дал и има пари за чупене,арабаджиев е пак някъде ,щото тате има и е дал.....! и още все си мисля ,че има много по-кадърни момчета от тях,но тате им няма ,за да даде и за тва и не могат да пробият и успеят. и по тая причина некакси от вътре не ми идва да ги подкрепя тия.... иначе аз спорта го харесвам като такъв,ма в нашите условия хич не ми допада да му се кефя.... и една катастрофа не е проблем изобщо за тоя спорт,а начина по който се управлява и се издигат карачите...
- Sharo
- старши ентусиаст
-
SKISA написа:ми се си мисля ,че дунев е станал 3ти ,щото тате му е показал и дал,кралев ходи да чупи коли и да се реди на опашката ,щото тате му е дал и има пари за чупене,арабаджиев е пак някъде ,щото тате има и е дал.....! и още все си мисля ,че има много по-кадърни момчета от тях,но тате им няма ,за да даде и за тва и не могат да пробият и успеят. и по тая причина некакси от вътре не ми идва да ги подкрепя тия.... иначе аз спорта го харесвам като такъв,ма в нашите условия хич не ми допада да му се кефя.... и една катастрофа не е проблем изобщо за тоя спорт,а начина по който се управлява и се издигат карачите...
Няма коментирам кой кво има ама нали тва е идеята на групата .. да се пополизира спорта за да може да има интерес от гледна точка на спонсори, защото тях ги интересува дали тяхното лого ще се види по телевизии, списания, вестници и сие.
SKISA написа:ми се си мисля ,че дунев е станал 3ти ,щото тате му е показал и дал,кралев ходи да чупи коли и да се реди на опашката ,щото тате му е дал и има пари за чупене,арабаджиев е пак някъде ,щото тате има и е дал.....! и още все си мисля ,че има много по-кадърни момчета от тях,но тате им няма ,за да даде и за тва и не могат да пробият и успеят. и по тая причина некакси от вътре не ми идва да ги подкрепя тия.... иначе аз спорта го харесвам като такъв,ма в нашите условия хич не ми допада да му се кефя.... и една катастрофа не е проблем изобщо за тоя спорт,а начина по който се управлява и се издигат карачите...
+1

- gazzzar
-
кавалер-монтьор
-
- Кара: леки BMW-та :):):)
- Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta
Иво, далеч си от истината.... В крайна сметка тоя спорт е за хора с пари, но не означва, че тия които имат пари нямат умения....

Само за протокола - Крум Дончев завършва няколко пъти в тройката на европейския рали шампионат, печели и рали България....пак кръг от тоя шампионат; Димитър Илиев пак същата схема....той дори спечели рали България с конвенционална кола от група N срещу конкуренти от световна величина каращи далеч по-добри коли от категория Супер 2000, само за справка това рали едно от най-трудните от календара на Европейския рали шампионат, за това може да си дадете сметка и от това, че 36 години това рали не беш печелено от българин и едва през 2007 година Митко спря тази серия... Това го напсиах за да стане ясно, че и сега в българския автомобилен спорт има добри таланти, които има с какво да прославят България, стига да има и кой да го види, защото спорта не е само футбол, а има и много други поприща в които има добри българи, но все пак някой трябва да им помогне по някакъв начин, а това може да стане именно с едно нормално медиино отразяване. Как да отидеш ти при един спонсор и да му кажеш, дай ми един милион евро за да карам тоя сезон европейски шампионат след като той знае, че я ти покажат два пъти колата с неговия брандинг по телевизията, я не... а за спонсорасамо това е важно, няма луд дето да иска да си даде парите ей така щото го кефят бегачките, всеки търси дивиденти, а ние в тая скапана държава няма как да предложим на рекламодателите дивиденти....щото никой не ни ебава за живи

Знаете ли че на писта Велико Търново сега в дъжда се бяха събрали десетократно повече зрители отколкото на мача Левски-ЦСКА ама на кой му пука....отразиха го с един ялов репортаж от 15сек, в който казаха само кой се бил блъснал и как еди кой си джигитайски футболист от ЦСКА бил карал и бил спечелил пистата (наречена от журналистите РАЛИ...та те даже и не правят разлика).... и накрая никви резултати, нищо.....ами няма как да стане тая работа така, затова в БГ мищо не става както трябва

ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3....

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna
- Sharo
- старши ентусиаст
-
dimithur написа:SKISA написа:ми се си мисля ,че дунев е станал 3ти ,щото тате му е показал и дал,кралев ходи да чупи коли и да се реди на опашката ,щото тате му е дал и има пари за чупене,арабаджиев е пак някъде ,щото тате има и е дал.....! и още все си мисля ,че има много по-кадърни момчета от тях,но тате им няма ,за да даде и за тва и не могат да пробият и успеят. и по тая причина некакси от вътре не ми идва да ги подкрепя тия.... иначе аз спорта го харесвам като такъв,ма в нашите условия хич не ми допада да му се кефя.... и една катастрофа не е проблем изобщо за тоя спорт,а начина по който се управлява и се издигат карачите...
+1Mного си прав. А кой беше тоя дудев, че нещо не мога да се сетя
Аз единствен съм чувал за него, че бил мъж на някаква фльорца, дето се снима гола
И това доказва как пак не се знае нищо за моторните спортове и за пилотите в тях. Ти между Т.Дунев и Р.Дунев правиш ли разлика !?
Ама така е като у нас е важно се пише и показва, кой кво си бил купил от футболистите, колко силикон си била сложила еди коя си от съпругите им и т.н....
Определенията няма кво ги коментирам

Последна промяна Sharo на 01 Апр 2010, 18:23, променена общо 1 път
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
не съм чак толкова далеч,викторе, но си прав ,че тоя спорт е много скъп. идеята ми е ,че тези,които в момента представят този спорт са момчето,които според мен нямат някакви кой знае какви способности, но просто в момента имат парите за това. и тъпото е ,че страната ни е бедна и няма да отдели пари и за нямащи възможности като средства ,а имат уменията да карат.
иначе аз тоя спорт го обичам,млатя на майната си да гледам формула,ше ида и на ралито тая година у нас,но наистина не ми идва от вътре да се зарадвам да гледам мамини синчета/ной-общо казано -не всички са такива/ да въртят коли за много пари.
футбола не го коментирам-българския е смях.
все пак пожелавам успех на групата и ако има такива коментари и спорове и там ще е само полезно за напредъка на тоя спорт.
иначе аз тоя спорт го обичам,млатя на майната си да гледам формула,ше ида и на ралито тая година у нас,но наистина не ми идва от вътре да се зарадвам да гледам мамини синчета/ной-общо казано -не всички са такива/ да въртят коли за много пари.
футбола не го коментирам-българския е смях.
все пак пожелавам успех на групата и ако има такива коментари и спорове и там ще е само полезно за напредъка на тоя спорт.
- DrivinGGoD
-
The Ultimate Driver
-
- Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
- Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
- Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Искрено се забавлявам като чета постове от хора, които трудно различават дисциплините в автомобилния спорт, никога не са се интересували от него, особено в Българските му форми, а правят категоризации и дават мнение...
Така, първото и основно нещо, от което зависи развитието на който и да е спорт, свързан с използването на техника, чиято поддръжка, развитие и настройка, струващи десетки или стотици хиляди пари, е именно парите... От тук следва, че няма как да се развива такъв спорт без наличието на тези въпросни финикииски знаци, и то в суми, които за един сезон стигат до няколко милиона... Следователно тези пари трябва да се набавят, за да се осигури техниката, тя да може да се поддържа, а и да се развиват талантите, които я ползват... Съответно никой няма да хвърли няколко милиона в кауза, която няма да му донесе нещо, или ще му донесе само удоволствие и удовлетворение от постигнатите резултати, освен ако не е някой мултимилиардер луд по автомобилния спорт и всячески се опитва да си похарчи имането... И тук стигаме до взаимната полза... Т.е. за да има полза един рекламодател да инвестира в един отбор то той трябва да има достатъчно основание да смята, че тази инвестиция ще му се отблагодари, ако не веднага (чрез спестяване от данъци и т.н.) то поне в дългосрочен план.... А за да има един рекламодател основание да направи това той прави необходимите проучвания на пазарната ниша, в която е разположен бизнеса му, свързаността и с аудиторията, която следи такива мероприятия ( тип и количество), както и евентуалното представяне на избрания от него отбор за финансиране, и не на последно място медииното отразяване, защото то е най-важното за една такава инвестиция, защото основно медииното отразяване и начина, по който е реализирана рекламата върху спортния отбор са нещата, които се виждат от потребителите и биха довели до евентуално увеличаване на приходите на компанията спонсор, вследствие на едно добро представяне на отбора, акуратно медиино представяне и атрактивно присъствие на отбора по време на събитията...
И тук опираме до отразяването, не до способностите на пилоти и отбори, защото таланливи такива има адски много в България... А от това страдат всички... Медиите са абсолютно бездарни и нехаят в това отношение... Няма професионализъм, няма познания, няма желание за работа... Всички следят скапания футбол, всичко се върти около него, а футболистите ни на наистина добро ниво сигурно са по-малко от един отбор... А на тях какво им пречи да се развиват? Не могат да си позволят да си купят топки ли? Или нямат пари за гащета? Или пък им е трудно да си сковат някоя и друга врата и да я забучат на някоя поляна? И пак за нищо не става футбола ни и футболистите ни!!! А момчетата инвестират в коли за десетки и стотици хиляди левове от собствения си джоб, скъсват се от работа и проблеми и въпреки това са по трасетата и се представят на ниво, което с още малко средства за развитие на техника и пилоти може доста да надмине световното... И въпреки това никой не го ебе това... Никой дори не си прави труда да отрази техните постижения и способности... Ха... Страхотна новина е, че миналата седмица "футболист мачка на кръг от рали България"

Ето тук идва жалкото... Че много малко таланти имат нужната медиина подкрепа за да могат да развият това, което имат, нямат възможност да се захванат професионално със спорта и да се развият като състезатели на световно ниво от техниката до физическата подготовка... За това е нужна помощта на медиите, защото акуратното отразяване ще доведе спонсори и печалби за тях, развитие на спорта на национално и международно ниво, т.е. създаване на автомобилните пилоти като професионални състезатели...
Аман от българска реалност... Аман от български манталитет... Аман от скапани капацитети и ширещо се навсякъде неуважение... Никога няма да има нищо стойностно и истинско в тази държава, докато самите ние не започнем да мисллим така...
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.