Великденско чудо или началото на една добра традиция

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Великденско чудо или началото на една добра традиция

Мнение от flame » 04 Апр 2010, 11:53

Вчера, в деня преди Великден, доста голяма група колеги посетихме дома за деца лишени от родителска грижа в Асеновград. И мисля, че много зарадвахме тези малки създания точно преди големия християнски празник. :D

И може би тук, още в началото, бих искал да изкажа възхищението си от колегите, които не бяха от Пловдив или пък въобще не бяха членове на БМВ клуба. :bowdown: Една от тях – колежката Simmargal – беше главната причина това да се случи – въпреки че е от София, тя поде инициативата за това благородно дело. След това пък колегата aston_mm, който е член на Пежо клуба и е разбрал за мероприятието, изнесе основната тежест по организацията. Присъединиха се и колеги от София и Пазарджик. :clap:

Всички те предпочетоха да станат част от това, което се случи в Асеновград, пред възможността да се наспят до късно в празничния ден или да си спестят доста километри пътуване! Всички знаеха, че домът е на държавна издръжка и има лелки, които да се грижат за дечицата, но никой не обвини държавата за олющените стени в дома или за каквото и да е. А всички дадоха от сърце каквото имат, за да зарадват тези малки ангелчета, но най-вече – дадоха им това, от което малчуганите имат най-много нужда – топлина, близост и чувството, че някой го е грижа за тях! :D

Когато организацията на събитието беше още в зародиш се чуха гласове „За съжаление аз няма да дойда, защото няма с какво да помогна”. Колеги, пак ще го повторя – тези деца имат най-много нужда от топлина, близост и чувството, че някой го е грижа за тях – не толкова от материални неща! Когато отиваме при тях аз обичам да казвам „Да идем да зарадваме децата”, а не „Да отидем да занесем нещо на децата”. Не е срамно да отидеш при дечицата с празни ръце, но с пълно сърце – дори напротив – похвално е! Аз например при предишните ходения бях занесъл всички дрешки и други неща, които бях събрал, и затова сега бях взел филмчета на DVD – и всичко това струваше стотинки за диск плюс труда да се намерят подходящи за децата заглавия – една цигара струва колкото един диск и за времето докато се изпуши могат да се намерят филмчета за децата! А знаете ли само колко радост доставя!? Момиченцето, на което го подарих, беше толкова щастливо, че не се разделяше с диска и буквално си го гушкаше където и да ходеше и се хвалеше на приятелчетата си какви филмчета имала и как щели да ги гледат заедно! :D

Всички ние се бяхме разпръснали из двора и играехме различни игри – но същевременно бяхме като едно цяло! Обединяваше ни едно нещо – щастието! :D Едва ли има нужда да описвам усмивките, които грееха на лицата на тези малки създания! :D И наистина много силно впечатление ми направи как децата покрай игрите и другите забавления за много кратко време се привързаха към нас и търсеха близкия контакт. При липсата на мама и тати ние бяхме хората, които те гушкаха в израз на радост! Ние бяхме хората, на които те споделяха (и то мноооого неща за няколкото часа, през които бяхме при тях! :mhihi: ) своите радости и неволи. Толкова се сближихме, че хлапетата навсякъде ни водиха за ръце – досущ като мама и тати, които те нямаха... Искаха да ни заведат в стаите си, да ни покажат къде спят, къде играят на компютри, кои са им любимите ТВ програми - изобщо да ни направят част от техния свят! Освен радостни усмивки, видяхме и няколко намусени муцунки, които се сърдеха, че например кака Зоя си играела повече със Зина. :cry: Еееех... :lol: Влязохме в ролята на парламентьори „сдобрители” и за много кратко време усмивките грейнаха наново. :D Сред тази пъстра палитра от емоции аз лично поне се върнах към детството си – и се сетих, че като малък правех с приятелите си същото каквото правеха и децата от дома – че дори играехме и същите игри (с тънката разлика, че като си играехме на конче едно време аз бях отгоре :lol: )!

Думите са само опит да се опише цялото това преживяване...
Колегите, които ще качат снимки от събитието, ще дадат по-ясна представа за случилото се...

Надявам се това да не е чудо, а началото на една добра традиция! :D
Нека продължим доброто дело и ставаме все повече при всяко следващо ходене! :wave:
Защото ако успеем да даряваме радост – то самите ние ще сме по-щастливи! :D
И целият свят около нас ще е по-хубав! :D
Христос возкресе!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Великденско чудо или началото на една добра традиция

Мнение от acho.rs » 04 Апр 2010, 12:03

Колега , евала за социалната ти ангажираност . Често пускаш подобни теми и се радвам , че има хора като теб :yes: :yes: :yes:

Шами
Аватар
Кара: с 240 бавно из града
Мечтае да кара: Е36 с V10....
Детайли за колата: Много бързо V10

Мнение от _BmW_™ » 04 Апр 2010, 13:04

Найстина беше незабрави изживяване да дариш усмивка на някого
в навечерието на един много хубав празник
Христос воскресе :yes:

ето и снимките от мен :)
http://dox.bg/files/dw?a=aeda6c4637
///M
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 04 Апр 2010, 13:13

Според мен можеше много повече хора да се съберат вместо да се оправдават с какво ли не.

снимки - http://dox.bg/files/dw?a=f7afb13027
клипче - http://dox.bg/files/dw?a=78f9791d34

Изображение
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 04 Апр 2010, 15:02

:cry: Достойно за възхищение :clap:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34 525

Мнение от saimonville » 04 Апр 2010, 15:40

радвам се че бях и аз част от групата надявам се пак да се съберем по такъв добър повод

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 04 Апр 2010, 15:52

Флейм, невероятен си :bowdown: . Аз тук ще се засрамя и ще се взема в ръце. :oops:

мечтател
Аватар
Кара: Е30 М3 реплика

Мнение от lamas » 04 Апр 2010, 16:04

невероятно щастлив съм,че успях да бъда част от това мероприятие(макар и колата ми да е в бокса)
благодарности на колегите дето ме приютиха при тях в колите си.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 07'
Мечтае да кара: самолет

Мнение от aston_mm » 04 Апр 2010, 16:57

Благодаря на колегата flame за организацията и за това, че ни накара да помислим за деца, които са лишени от родителски грижи (и от още доста неща), на мен ми направи впечатление, че някои деца нямаха обувки, бяха с джапанки, нека при другото посещение помислим за обувчици, все пак пазара ни е наситен със стоки, можем да намерим евтини и качествени обувки, аз ще се постаря да намеря спонсори за дома, при тази криза не знам, как би се намерили, но имам познати тук таме. Аз качвам снимки, но не всички естествено. Бих се радвал за следващия път да се съберем повече хора, да се организираме както си му е реда, аз вчера не можах да се позанимавам с децата както трябва.

Поздрави и до нови срещи !!!! :ok:

Можело максимум 3 снимки, такъв Ви е форума Sorry
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: Touring

Мнение от nakoone » 04 Апр 2010, 20:59

И аз се радвам че бях част от групата и че поне малко зарадвахме тези деца.
Тръгнах си малко тъжен,защото държавата не прави почти нищо за тези сирачета.
Дано се сещаме за тях по-често,а не само по празници.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 07'
Мечтае да кара: самолет

Мнение от aston_mm » 04 Апр 2010, 23:31

А дали има начин да направим нещо, примерно да се събере подписка и да се внесе в община Асеновград? Ще съберем доста подписи, дайте дадействаме, все пак всички видяхме в какво окаяно състояние е дома, нека бъдем единни и нещата ще се подредат според мен. Дайте да решим, все пак с каквото можем да помогнем ще го направим, ако мислите че това е добра идея нека го направим, нека парите които се отпускат от някъде си намерят предназначението си, а не да влизат в нечий джоб. Мисля че може да направим нещо по въпроса, но трябва ние да го направим, ако чакаме някой друг да ни сервира правата ни, няма да се получи.
Моля дайте мнението си !!!

Шами
Аватар
Кара: с 240 бавно из града
Мечтае да кара: Е36 с V10....
Детайли за колата: Много бързо V10

Мнение от _BmW_™ » 05 Апр 2010, 0:32

беше невероятно поучително (спецялно за мен) на такива места можеш да разбереш колко много имаш за разлика от други който са нямали такъв шанс в живота !!! :bowdown:
///M
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с натегнат шпер
Мечтае да кара: ///M3 E36

Мнение от Kinopi » 05 Апр 2010, 10:02

Доказахме ,че щом има желание има и начин.Няма нищо по-хубаво от това да доставиш радост на толкова много деца! :clap:

П.П.Ии... да на полицай повече вяра да нямаме :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 05 Апр 2010, 12:27

aston_mm написа:А дали има начин да направим нещо, примерно да се събере подписка и да се внесе в община Асеновград? Ще съберем доста подписи, дайте дадействаме, все пак всички видяхме в какво окаяно състояние е дома, нека бъдем единни и нещата ще се подредат според мен. Дайте да решим, все пак с каквото можем да помогнем ще го направим, ако мислите че това е добра идея нека го направим, нека парите които се отпускат от някъде си намерят предназначението си, а не да влизат в нечий джоб. Мисля че може да направим нещо по въпроса, но трябва ние да го направим, ако чакаме някой друг да ни сервира правата ни, няма да се получи.
Моля дайте мнението си !!!

Не си мисли че този дом е в окаяно състояние... за съжаление в булгаристан има мнооооого домове много по-зле от този... но пък за сметка на това ако посетиш в пловдив мария луиза мисля че се казваше асеновградския наистина ще ти се струва окаян.
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 05 Апр 2010, 16:00

DJJonny написа:Според мен можеше много повече хора да се съберат вместо да се оправдават с какво ли не.

снимки - http://dox.bg/files/dw?a=f7afb13027
клипче - http://dox.bg/files/dw?a=78f9791d34

Изображение

ЛЕКО съветче-само искаме да ги видим,тъй че ги качи http://www.snimka.bg/да речем,не да ги сваляме(освен педофилите :mhihi: )
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

Следваща

Назад към Извън Темата