Кога?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Кога?

Мнение от Elesar74 » 07 Апр 2010, 14:33

Здравейте колеги, темата е провокирана от горния въпрос, в частност,по отношение на пътищата. Кога ще имаме хубави пътища? Повечето пътна мрежа е изградена от времето на т.нар. социализъм, от нашите майки и бащи. Някои пътища не са били ремонтиранеи повече от 30-40 г. Аз съм на 36. Питам се следното. Кога ще карам колата си по-хубави пътища, в градовете, в селата, извън тях? Карам BMW E39 525D Touring и честно да си кажа, жал ми е за колата като за жив човек, на какво я подлагам всеки ден по ужасната пътна настилка. Навремето баща ми и майка ми казваха, ние не, ама децата ни, еди какво си... Сега и аз ли да кажа, аз не, ама децата ми..... Децата ми ще карат по хубави пътища, децата ми ще живеят в чиста държава и т.н и т.н., все лелеяни от повечето българи неща. Кога? Ако не в нашето поколение, какво гарантира че ще бъде в следващото? Какво чакаме да се случи и кога? Да дойде доброто правителство, мислещо не за себе си, а за народа си? Да дойдат неподкупните и некорумпирани съдии, прокурори, полицаи, изпълнителна власт? Откъде да дойдат? Кога? Двадесет години минаха от т.нар преход, България е най-бедната страна в Европа, (в нашия град масово се бачка за по 200 и по-малко лв.(и знам, че не е само тука така, за съжаление), с най-разбитата инфраструктура. Гледах шоуто на Слави ония дни, това за чужденците, питат ги, какво не ви харесва в България? Доста от тях казаха: дупките по пътищата. Толкова ли е трудно да няма дупки по пътищата? Толкова канско усилие, пари или нам' си какво коства да имаме едни нормални магистрали, първокласни пътища, второкласни и т.н. и адекватна маркировка и знаци. Колко държава е България, колкото една провинция или щат. Защо търпим да си разбиваме бавно (или не) и сигурно колите в този ад, наречен българска пътна мрежа? И едновременно да си плащаме данък, винетки? Кога ще се промени това? Какво чакаме? Животът си минава, а ние всеки ден мислим за неща, дето не би трябвало да ги мислим. Днес бях на гумаджия и имам крива джанта, защо ли? Защо аз трябва да мисля за кривата си джанта, вместо за работата си или семейството си и да се чудя къде да ходя да я правя и колко пари да дам? Защо? И кога ще дойде време да не мисля за такива и подобни неща? Не че по белия свят няма дупки, не че няма криви джанти, ама там са по-скоро инцидент, а тук са ежедневие. Докога? Ходих до Трявна в неделя, на Великден, имам добри приятели там, минах през Дряново и Царева ливада. Пътя не е лош, ама си зададох следния въпрос. Този път е правен преди незнайно колко години, ама не са 20 секи случай, а повече. Кога, ще има някакъв ремонт на тоя път, щото се е поамортизирал вече? Викам си, то магистрали като хората няма, че тоя път някой ще тръгне да го прави. А само той ли е? Социализъма, смотан, такъв онакъв, ама си караме колите по социалистическите пътища. И както много други неща, ги оставихме на самотек пътищата. В стремежа си да крадем и да се надпреварваме в това отношение, пътищата се разбиха и амортизираха. Колко години ще трябват, за да се компренсират 20 г.(надявам се само 20) безхаберие и кражби? Сега съм на 36, ако ще Господ, ще живея още толкова. Имах щастието да ходя до Германия за колата си, нагледах се на хубави пътища. Дали грешните ми очи, ще видят някога, поне част от това, което видях в Унгария, Австрия, Германия. Дори в Румъния. Как те могат , а ние, не? Стана дълго, извинявайте.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар

Re: Кога?

Мнение от flame » 07 Апр 2010, 15:13

Колега, много екзистенциални въпроси те вълнуват рано сутрин (или джантата е била много скъпа)! :lol:
Иначе за дупките си напълно прав - ама колкото и да го повтаряме по-малко няма да станат (дори напротив :mhihi: )...

И знаеш ли къде е надеждата? Жокерче - познай що дебелогъзестите търтеи, с които граничим на юг, имат перфектни пътища :winky: Отговор - еврофондовете ;) На тия мързеливи нагляри сега ще им подарят 25 млд. евро, за да излядат от кризата, която сами си сътвориха. Мисля, че беше сходна сумата, която преди години им отпусна ЕС за пътищата им. Оставям на теб да си направиш сметката какви пътища ще имаме ако ни налеят толкова пари ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 07 Апр 2010, 15:22

"Дорде не минат 200 зими-спокойствие за вас не ще да има...за да смирите боговете,вии 7 добрини сторете"...Ммм,не беше тоя цитат исках да цитирам всъщност библията...
Вървели си там евреите 40 години през пустинята и попитали предводача им (не съм сигурен дали не е бил Моисей)...
"Колко още ще вървим"
"-Докато не остане нито един с робско съзнание"-отговорил не_съм_сигурен_дали_беше_Моисей

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 07 Апр 2010, 15:28

Е.Димитров написа:"Дорде не минат 200 зими-спокойствие за вас не ще да има...за да смирите боговете,вии 7 добрини сторете"...Ммм,не беше тоя цитат исках да цитирам всъщност библията...
Вървели си там евреите 40 години през пустинята и попитали предводача им (не съм сигурен дали не е бил Моисей)...
"Колко още ще вървим"
"-Докато не остане нито един с робско съзнание"-отговорил не_съм_сигурен_дали_беше_Моисей

Ем ние понеже си немаме пустиня, да си направим един по-големичък сал, дето да може да се натоварим всите 6 ли, 7 ли милиона, там колкото сме и да се пуснеме по черно море да правиме рейдове от тук до Русия и обратно, докато ни дойде акъла. Ма ще се намери некой тарикат да открадне въжетата дето е вързан с тех сала, да ги продаде на вторични суровини, та ще се издавиме всичките. Така че и тоя вариант некак си не става :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Апр 2010, 15:30

flame написа:Оставям на теб да си направиш сметката какви пътища ще имаме ако ни налеят толкова пари ;)

Ако не говорим за неусвоените милиарди за инфраструктурни проекти в последните 5 години от данъци за МПС, винетки и акцизи върху горивата в хазната са влезли над 10 милиарда лв. Читави пътища = 0км. И тъй като умножението е по нула за 35 милиарда лв читавите пътища пак ще са равни на 0км. Единственото, което ще се увеличи са Кайените и Х5- ците :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 07 Апр 2010, 15:31

bum_bum написа:
flame написа:Оставям на теб да си направиш сметката какви пътища ще имаме ако ни налеят толкова пари ;)

Ако не говорим за неусвоените милиарди за инфраструктурни проекти в последните 5 години от данъци и акцизи върху горивата в хазната са влезли над 10 милиарда лв. Читави пътища = 0км. И тъй като умножението е по нула за 35 милиарда лв читавите пътища пак ще са равни на 0км. Единственото, което ще се увеличи са Кайените и Х5- ците :mhihi:

А може и АК-47ците :evil:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 07 Апр 2010, 15:45

flame написа:Колега, много екзистенциални въпроси те вълнуват рано сутрин (или джантата е била много скъпа)! :lol:
Иначе за дупките си напълно прав - ама колкото и да го повтаряме по-малко няма да станат (дори напротив :mhihi: )...

И знаеш ли къде е надеждата? Жокерче - познай що дебелогъзестите търтеи, с които граничим на юг, имат перфектни пътища :winky: Отговор - еврофондовете ;) На тия мързеливи нагляри сега ще им подарят 25 млд. евро, за да излядат от кризата, която сами си сътвориха. Мисля, че беше сходна сумата, която преди години им отпусна ЕС за пътищата им. Оставям на теб да си направиш сметката какви пътища ще имаме ако ни налеят толкова пари ;)

Няма да стане при нас братче - не 25, ами 100 милиарда да ни дадат, все ще се намери кой да ги открадне. :banghead: :censored: :ranting:

Сега виждам, те и колегите мислят по сходен начин...

Иначе аз също си задавам този въпрос: "Кога?"
Или по-скоро: "Докога ще търпим?!"

Лошото е, че не намирам отговор. :|

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krilce » 07 Апр 2010, 16:05

за да се случи тази мечтана идея трябва от ЕС да ни докарат готови пътищата.
ima 2 vida hora: P*tki s p*tki i p*tki s p*tki
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 07 Апр 2010, 16:14

krilce написа:за да се случи тази мечтана идея трябва от ЕС да ни докарат готови пътищата.

Mхм, барабар с правителство, полиция, съд, прокуратура, армия, абе въобще целият държавен апарат.
Тогава може и да потръгнат нещата. :D

А, и немалка част от народа също е за смяна, ама това е друга тема... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 07 Апр 2010, 16:18

Е.Димитров написа:"Дорде не минат 200 зими-спокойствие за вас не ще да има...за да смирите боговете,вии 7 добрини сторете"...Ммм,не беше тоя цитат исках да цитирам всъщност библията...
"Колко още ще вървим"

:yes: Точно той.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 07 Апр 2010, 16:18

Не бе колеги... незнам. Защо да ми се налага да разсъждавам като моите родители, баби, дядовци? Ко чакам аз, второто пришествие ли? Треба ли и моят живот да мине в некакво очакване, да се случи нещо. Родителите ми чакаха да им излезе вноската за кола, след незнам си колко години кацна мечтания москвич. Е, това ли чакаме ние, москвич? Ние българите по принцип май все чакаме нещо, някой да ни оправи, някой на бял кон, все някакви измислени неща. Та по отношение на пътищата, ко чакаме и кога го чакаме? Некакво разписане. Ся разни лотове, разни милиарди. Че то милиарди имаше и преди 2007, даже ние май още тях усвояваме. Дали има надежда в днешното СЕГА, за УТРЕ? Че днешните проекти, ще бъдат реализирани все пак, до 2012, 2015, да сме живи и здрави да видим. Една магистрала, втора, околовръстни и т.н. Ма мене все нещо ме яде, че днешното СЕГА е фалшиво УТРЕ. Че няма да видим нещата които да се случват по разписания начин. Се нещо ще има дето.... лайно в меда. Гърците са дебелогъзи търтеи, тъй, румънците са мангали, тъй, ама ни в Гърция, ни в Румъния има такова чудо бе. Абе как може на това към Варна да му викат магистрала? Колко автомобила минават оттам, колко винетки са това, данъци, те къде отиват? 130 км. карах Плоещ ли беше, Питещ ли, незнам, до Букурещ, магистрала, ама магистрала. Няма да давам други примери, да дам пример с мангалите, нали. Само с еврофондове ли се правят пътища? Защо сина на шефа на пътната агенция кара Ламборджини и това е нормално? Де да знам, може да бъркам шефа, ама някакъв шеф беше и подарил на сина си за рожденния му ден колата. Тъй помня, поправете ме ако греша. Какво можем да направи ние, за да спрем да чакаме? Да видим с очите си хубавите пътища и с кеф да си караме колите по тях. И веднага слагам едни '18-ки :mhihi: .
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от porostorm » 07 Апр 2010, 16:27

никога
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 07 Апр 2010, 16:32

Докато шепа тарикати крадат парите, а останалите им се кефят колко са хитри така ще е, че и по- лошо ще става.
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 07 Апр 2010, 16:39

тя чалга иконата-софка с нейната простота го каза-да си живучкаме...
колкото ти е по-бедна ценностната система,толкова по-спокойно живееш.не те вълнуват важните проблеми,а това,коя е новата чалгаджийка и кога ще пее на живо в местното диско!
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 07 Апр 2010, 16:46

Защото когато всички тръгнаха на национален протест мнохо хора казаха: " Айде да станат 20 000 и аз ще отида " Е ,нема как да станат, ако не отидеш :bang: Трябва като гръците, протести, протести и пак протести :mhihi:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата