адаптор от 12V на 220V
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
адаптор от 12V на 220V
Колеги някой ползвал ли е от тези адаптори за кола.Мисля да си взема такъв, но един познат си взел и казва, че е много слабо и не може даже да зарежда лаптопа, а аз за това искам да го взема.Дайте съвет 

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Re: адаптор от 12V на 220V
Аз имам и точно за лаптоп го ползвам. Идеална работа ми върши. Един приятел веднъж закачи адаптера на Ауди, за адаптера закачи бормашина и като врътна (натисна спусъка), бушонът в колата изгоря.

- adovet
- старши ентусиаст
-
някакъв по марков ли е адаптора или обикновен?
Ами първо се казва инвертор
За лаптопа ти трябват грубо около 100 вата, 150 най-добре за да ти е мирна главата. Гледам има разни китайски по 30 лв, ама те със сигурност са ултра дървета и най-вероятно няма да им стигне мощността
Нека колегите препоръчат като марка, аз не съм в течение

err0r написа:Аз имам и точно за лаптоп го ползвам. Идеална работа ми върши. Един приятел веднъж закачи адаптера на Ауди, за адаптера закачи бормашина и като врътна (натисна спусъка), бушонът в колата изгоря.

- adovet
- старши ентусиаст
-
Ти си утрепал ЮПИеса 

- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
dimithur написа:
![]()
Аз съм го правил същото, само че с юпиеса на един сървърен шкаф дето хранеше с нет 3 квартала
15 минути след това му трябваха на въпросния юпиес докато се усвести и осъзнае какво му е било причинено
треало е да го довършиш с правата лопата

20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Аз с един такъв такъв адаптор,закупен от Турция от приятел тираджия (не си спомням марката му)
си изчистих колата с прахосмукачката пред блока.
И всички комший зяпаха ей така
сигурно се чудиха как съм я захранил с 220 волта. 
си изчистих колата с прахосмукачката пред блока.
И всички комший зяпаха ей така

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Значи колега отивашна илиенци,да,правилно разбра-Илиенци и си звимаш едно зарядно за адаптер-ползвал съм такова и е добро,има и конвертори от 12 към 220 волта-500 вата има и 1500 вата и са доста успешни,колега ползва такова и даже включва сешоар на приятелката си-бачка без отказ и струва....50 лева...
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
adovet написа:някакъв по марков ли е адаптора или обикновен?
Belkin.

Подобен е на този. Няма само мониторинг за състоянието на акумулатора на автомобила. Не съм сигурен за мощността, но мисля, че е същата.

сметката е проста...
всичко зависи от бушона дето е за аксесоарите в колата. поглеждаш го и си правиш следната сметка - ако примерно е 15 ампера (което е нормално), това са 12 волта х 15 ампера = 180 вата максимален товар на 12 волта прав ток. слагаш 10% загуби (в инвертора и прав->променлив конверсията) и получаваш 160 вата максимален товар на 220 волта променлив ток.
а това да включиш нормален сушоар (750-1000 вата) на инвертор- искам да го видя... това са 60+ ампера... дори да му забодеш един пирон вместо бушон.. тия тънки жички дето са на запалката отдолу ще светнат като реотани
всичко зависи от бушона дето е за аксесоарите в колата. поглеждаш го и си правиш следната сметка - ако примерно е 15 ампера (което е нормално), това са 12 волта х 15 ампера = 180 вата максимален товар на 12 волта прав ток. слагаш 10% загуби (в инвертора и прав->променлив конверсията) и получаваш 160 вата максимален товар на 220 волта променлив ток.
а това да включиш нормален сушоар (750-1000 вата) на инвертор- искам да го видя... това са 60+ ампера... дори да му забодеш един пирон вместо бушон.. тия тънки жички дето са на запалката отдолу ще светнат като реотани

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
alx написа:сметката е проста...
утре,в други ден ще направя клипче за да видиш как нищо не светва...
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
сметките на алх са изключително точни...
имам белкин 140 вата от 3 години... включва се в запалката без проблеми, лаптоп, или 2 лампи...
има и вариянт на белкин 300 вата... но ако се товари над 150 се включва със щипки директно към акумулатора...
бормашини, сушуари, и други такива ми звучат леко
имам белкин 140 вата от 3 години... включва се в запалката без проблеми, лаптоп, или 2 лампи...
има и вариянт на белкин 300 вата... но ако се товари над 150 се включва със щипки директно към акумулатора...
бормашини, сушуари, и други такива ми звучат леко

тогава този сушоар не е 750-1000 вата 
ето ти едни таблички ако искаш да погледнеш...
http://www.rbeelectronics.com/wtable.htm
а ако не ти се гледа ще ти кажа че примерно 900 вата на 12 волта изискват ако жицата е 1 метър дълга да е със сечение 5мм, ако е 3 метра дълга да е със сечение 8мм и тн...
аз лично последния път като строих уредба за кола (1000 вата синус на бас секцията) правих по 80 ампера ток... и "+" жицата ми от акумулаторите до багажника беше със 8мм сечение и леко грееше

ето ти едни таблички ако искаш да погледнеш...
http://www.rbeelectronics.com/wtable.htm
а ако не ти се гледа ще ти кажа че примерно 900 вата на 12 волта изискват ако жицата е 1 метър дълга да е със сечение 5мм, ако е 3 метра дълга да е със сечение 8мм и тн...
аз лично последния път като строих уредба за кола (1000 вата синус на бас секцията) правих по 80 ампера ток... и "+" жицата ми от акумулаторите до багажника беше със 8мм сечение и леко грееше

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Всъщност забравих тая "подробност" че се закача ДИРЕКТНО на акумолатора