правен въпрос за покупка на автомобил

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

правен въпрос за покупка на автомобил

Мнение от sabi1984 » 18 Апр 2010, 9:32

здравейте.обръщам се към вас,тъй като доста хора и институзии поразпитах и не получих твърд отговор :shock:
та случая е следния-купувам кола с договор при нотариус както си трябва и както излязохме от нотариуса момчето от което купувам колата ми казва че двигателя на въпросната кола е сменян,но има документи и щел да ми ги прати,хубаво казвам аз.получих после някакви документи които никаква работа не ми вършат и не отговарят на нищо :confused:
както и да е останах с договара от нотариуса,номерата и талоните.колата се продаде на части,кво друго да я правя :mrgreen:
въпроса ми е проблем ли е че след като имам договор при нотариус не съм ходил нито в кат нито в даначното.просто не съм ходил в кат,тъй като няма смисъл с нередовни документи да ходя в даначното също.
мисълта ми е да не е бат Бойко да реши и тези данъци да прибира или де да знам и аз какво,нали има срок за зачисляване в кат и в даначното.какво става като не се регистрира от новия собственик.
ако има някой запознат по тия въпроси ще съм благодарен да получа отговор,тъй като в даначното вдигат рамене,а в кат ми дрънкаха някакви глупости като ходих да питам по въпроса

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Re: правен въпрос за покупка на автомобил

Мнение от barty » 18 Апр 2010, 9:54

Питай нотариуса дали не може да обяви сделката за невалидна и съответно да ти върнат парите? Ако Купувача и Продавача са от един и същ град, в КАТ се минава само с документи, т.е. без минаване на канал. Съответно няма да разберат че не е същият мотор. Данъчните ще ти го регистрират със старият мотор.
А всъщност проблема какъв е?
:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sabi1984 » 18 Апр 2010, 10:07

не е от един и същи град продавача и купувача,иначе това дето го каза и аз го знам.
проблем няма(поне за сега)но питам за да няма проблеми и за напред.
работата е че вече колата я няма и няма да се регистрирва,а имам договор за покупко продажба,талони и номера.мисълта ми е някой някога да не е да се сети нещо и да отнеса някоя кофти глоба :|

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 18 Апр 2010, 10:38

Аха, сега схванах :mhihi: Ами щом вече не съществува физически колата вариантите не са много / или поне аз не се сещам /, кротувай си и си свиркай :dunno:
:yes:

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 18 Апр 2010, 10:50

Значи това че има договор само успокоява продавача и контрата е у теб ;)

Има неколко варянта,но щом сте я разпарчаосали трябва да я бракувате за да се снеме от отчет в КАТ,защото тя там се води.
Отиваш с продавача при нотариуса да развали договора и от там в КАТ кадето се води и там я бракува продавача това е най-законото и най-редовното.
Трябва да провериш дали и ти неможе да го свършиш това с договора за да не занимаваш продавача.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sabi1984 » 18 Апр 2010, 11:03

проверих,немога да я бракувам с договора,а проблема е че ще е сложно да намеря продавача :confused:
какви могат да са последиците за мен ако не се бракува а така останат нещата(както са били вече година и нещо) :roll:

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 18 Апр 2010, 14:25

ами от дата на договора законово ти си собственик, и до бракуването си оставаш ти! Ти си прави сметка.
Ако направят так,че всичко да отиде в данъчното /един ден дори след 20г това ще стане/ ти ще си длъжник :idea:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sabi1984 » 18 Апр 2010, 16:14

madpetio написа:ами от дата на договора законово ти си собственик, и до бракуването си оставаш ти! Ти си прави сметка.
Ако направят так,че всичко да отиде в данъчното /един ден дори след 20г това ще стане/ ти ще си длъжник :idea:

именно,че от нещо такова се опасявам :confused:

Потребител
Аватар

Мнение от pipilota46 » 18 Апр 2010, 16:45

за софия и пловдив съм 100% сигурен,че последната година нотариусите при сделката ти вземат+2,5% пари и те ти вписват колата в данъчното,таксата вземат,но ако си от друг град може и да не я впишат,не знам къде си изповядъл сделката,но иди в данъчното където се водиш и си провери какво ти се води и има ли я въпросната кола,води ли ти се можеш да я отпишеш само като я бракуваш,или след продажба-което ти не можеш,ако не е на твое име не се успокоявай,защото продавача с неговия договор може да си я отпише от негово име в данъчното и пак контрата остава в теб.Търси го и бракувайте за да нямаш проблеми в бъдеще

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 18 Апр 2010, 18:07

Колега за да бракуваш колата трябва по талон да се води на твое име,ако ли не както ти казаха по горе трябва да развалиш договора да съдействаш на момчето и то да бракува колата,това са единствените възможни варианти,ако момчето не е ходило в кат с договора колата в кат все още се води на негово име,а в данъчното той сигурно си я е отписал за да не му текат данъци,и така сега колата е малко във въздуха,от кой град купи колата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sabi1984 » 18 Апр 2010, 18:35

точно.не ми се води в даначното и колата е 'във въздуха'
знам че единствения вариянт е да намеря собственика(те са двама и са направили пълномошно на трето лице от което купих колата)и да я бракува той.
мисълта ми е след като той колата не се води на никой от нас в данъчното може някой да забележи това :roll: незнам никой ли е нямал подобен случай?
колата е купена от Сливен :confused:

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 18 Апр 2010, 18:45

Намери собствениците и се разбери с тях този от когото си купил колата не те интересува,като кажеш на собствениците,че има текът данъци те ще се заинтересуват да ти съдействат за бракуването,защото и по талони колата се води на тях това е най удачния вариант.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sabi1984 » 18 Апр 2010, 19:04

да така трябва да направя,но питам дали ще има проблем ако не го направя?на този въпрос никой не ми дава краен отговор :(

Назад към Извън Темата