Задължения на КАТ при проверка ?? - малко помощ моля!
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- yarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 Touring
Задължения на КАТ при проверка ?? - малко помощ моля!
Привет Колеги,
Вчера на влизане във Велико Търново ме спря КАТ за превишена скорост 74 km/h при ограничение 50km/h.
Че съм превишил, превишил съм - не споря, ама като ми подаде акта да го подпиша, видях че куката е написал освен обичайното основание за спирането ми и следният текст "...... скоростта е показана на водача с тех. средство ...........". В този момент се сетих, че нищо такова ни ми беше показано - само ми съобщи скоростта с която ме е спрял (горе/долу съвпадаше с тази от километража ми - веднага го погледнах когато видях палката).
Веднага поисках да ми покажат записа (тук едниният се плесна по челото и каза: - вЕрно бе!!! - и ми го показаха).
Подразних се, а пък по принцип не се подписвам под нещо което не се е случило, не съм направил или не съм казал.
Затова написах едно възражение, че запис не ми е показан при спирането ми, а едва при подписване на акта и то при поискване от моя страна.
еее
в тази връзка искам да попитам дали някъде (в нормативен документ: закон, наредба, правилник и др.) са описани точно реда и действията на контролните органи, например: 1во - при регистриране на нарушения служителя спира .........., 2ро - при регистриране на нарушения служителя се лигитимира ........... 10то - при регистриране на нарушения служителя е длъжен да покаже показанията на тех. средства (радар, камера) на водача при регистриране на нарушения или нещо подобно и т.н.
вече съм прeгледал:
#
Закон за движение по пътищата;
#
ПРАВИЛНИК за прилагане на Закона за движението по пътищата;
#
наредба І3-1959 от 27 декември 2007 г.;
#
Списък на нарушенията, за които се отнемат контролни точки;
но УВИ нищо такова няма там!!!!
PS: Питам за да знам на какво да стъпя при подаването на жалбата.
ТУК НЕ ОСПОРВАМ САМОТО НАРУШЕНИЕ А ДОПУСНАТАТА ФАКТИЧЕСКА ГРЕШКА ОТ СТРАНА НА КОНТРОЛНИТЕ ОРГАНИ.
Вчера на влизане във Велико Търново ме спря КАТ за превишена скорост 74 km/h при ограничение 50km/h.
Че съм превишил, превишил съм - не споря, ама като ми подаде акта да го подпиша, видях че куката е написал освен обичайното основание за спирането ми и следният текст "...... скоростта е показана на водача с тех. средство ...........". В този момент се сетих, че нищо такова ни ми беше показано - само ми съобщи скоростта с която ме е спрял (горе/долу съвпадаше с тази от километража ми - веднага го погледнах когато видях палката).
Веднага поисках да ми покажат записа (тук едниният се плесна по челото и каза: - вЕрно бе!!! - и ми го показаха).
Подразних се, а пък по принцип не се подписвам под нещо което не се е случило, не съм направил или не съм казал.
Затова написах едно възражение, че запис не ми е показан при спирането ми, а едва при подписване на акта и то при поискване от моя страна.
еее
в тази връзка искам да попитам дали някъде (в нормативен документ: закон, наредба, правилник и др.) са описани точно реда и действията на контролните органи, например: 1во - при регистриране на нарушения служителя спира .........., 2ро - при регистриране на нарушения служителя се лигитимира ........... 10то - при регистриране на нарушения служителя е длъжен да покаже показанията на тех. средства (радар, камера) на водача при регистриране на нарушения или нещо подобно и т.н.
вече съм прeгледал:
#
#
#
#
ТУК НЕ ОСПОРВАМ САМОТО НАРУШЕНИЕ А ДОПУСНАТАТА ФАКТИЧЕСКА ГРЕШКА ОТ СТРАНА НА КОНТРОЛНИТЕ ОРГАНИ.
"... няма такава сила на света, която да спре оная луда глава, която сама е решила да се отдели от тялото си ..."
!!! на година и 1 месец моето зверче вече познава перката и казва "БЕ Е МЕ", "БЕ Е МЕ", "БЕ Е МЕ", "БЕ Е МЕ", "БЕ Е БЕ", "БЕ Е МЕ" ... - ЯКО
!!! а другото няма още и 1 месец - да видим кога ще познае перката
!!! на година и 1 месец моето зверче вече познава перката и казва "БЕ Е МЕ", "БЕ Е МЕ", "БЕ Е МЕ", "БЕ Е МЕ", "БЕ Е БЕ", "БЕ Е МЕ" ... - ЯКО
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Re: Задължения на КАТ при проверка ?? - малко помощ моля!
Колега, жалба не знам дали можеш да подадеш, но на такъв акт имаш поленце доло за обяснения и коментари. Трябва да ти кажа че тва поле ако го попълниш, шансовете ти да оттървеш глобата е 70 на 30% вероятна, ако ще и с 200 да си карал в града. Та в такива случай просто си пишеш всичко дето си го забелязал като нередност , примерно :
1. Служителят не се легитимира
2. Техническо у-во не ми беше показано
Номера който винаги минава при мен е "Не съм съгласен с метода на спиране." , тъй като в 90% от случайте не ме спират като хората. Щото по правилник полицая трябва да пресече пътя, като се приближи максимално до моята лента, да изправи хоризонтално дясната си ръка пред мен с която държи палката, да ме посочи с лявата ръка и същевременно с тва с лявата ръка да ми посочи и къде да спра.
1. Ако ти маха като стопаджия или пък ти скача някъде от банкета като балерина - не спирай.
2. Ако ти покаже палката, но не ти покаже място къде да спреш - не спирай.
3. Ако прецениш че мястото което ти посочва не е безопастно за спиране, поради риск от ПТП - отнове не спираш.
Ако те догонят, и ти хакнат акт за горните 3 неща + друго нарушение. Обясняваш всичко в подробен вид отдоло в полето.
Номера който винаги минава при мен е "Не съм съгласен с метода на спиране." , тъй като в 90% от случайте не ме спират като хората. Щото по правилник полицая трябва да пресече пътя, като се приближи максимално до моята лента, да изправи хоризонтално дясната си ръка пред мен с която държи палката, да ме посочи с лявата ръка и същевременно с тва с лявата ръка да ми посочи и къде да спра.
1. Ако ти маха като стопаджия или пък ти скача някъде от банкета като балерина - не спирай.
3. Ако прецениш че мястото което ти посочва не е безопастно за спиране, поради риск от ПТП - отнове не спираш.
Ако те догонят, и ти хакнат акт за горните 3 неща + друго нарушение. Обясняваш всичко в подробен вид отдоло в полето.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- yarov
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря колега,
именно това поле съм попълнил - това са три полета всъщност, където съм написал че не ми е показан запис от техн. у-во за скоростта на движение и т.н.
ogata написа:Колега, жалба не знам дали можеш да подадеш, но на такъв акт имаш поленце доло за обяснения и коментари. Трябва да ти кажа че тва поле ако го попълниш, шансовете ти да оттървеш глобата е 70 на 30% вероятна, ако ще и с 200 да си карал в града. Та в такива случай просто си пишеш всичко дето си го забелязал като нередност , примерно :
именно това поле съм попълнил - това са три полета всъщност, където съм написал че не ми е показан запис от техн. у-во за скоростта на движение и т.н.
"... няма такава сила на света, която да спре оная луда глава, която сама е решила да се отдели от тялото си ..."
- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
ogata написа:Колега, жалба не знам дали можеш да подадеш, но на такъв акт имаш поленце доло за обяснения и коментари. Трябва да ти кажа че тва поле ако го попълниш, шансовете ти да оттървеш глобата е 70 на 30% вероятна, ако ще и с 200 да си карал в града. Та в такива случай просто си пишеш всичко дето си го забелязал като нередност , примерно :
1. Ако ти маха като стопаджия или пък ти скача някъде от банкета като балерина - не спирай.ППЗДП написа:Чл. 207. При спиране на пътно превозно средство за проверка или за оказване
на съдействие служителят от органите за контрол подава своевременно ясен сигнал
със стоп-палка. През нощта сигналът за спиране може да бъде подаден и с описваща
полукръг червена светлина. Униформен полицай може да спира пътните превозни
средства и чрез подаване на сигнал само с ръка. Сигнал за спиране може да бъде
подаден и от движещ се полицейски автомобил или мотоциклет чрез постоянно
светещ или мигащ надпис "ПОЛИЦИЯ-СПРИ!"
3. Ако прецениш че мястото което ти посочва не е безопастно за спиране, поради риск от ПТП - отнове не спираш.ППЗДП написа:Чл. 191. При подаден сигнал за спиране от контролните органи водачът е
длъжен да спре плавно в най-дясната част на платното за движение или на
посоченото от контролния орган място и да изпълнява неговите указания.
aко те догонят, и ти хакнат акт за горните 3 неща + друго нарушение. Обясняваш всичко в подробен вид отдоло в полето.
а другото нарушение 100% ще бъде неспазване на полицейско разпореждане...
ЗДП написа:Чл. 175. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 до 6 месеца и с глоба от 50 до 200 лв. водач, който:
...
3. откаже да предаде документите си на органите за контрол или по какъвто и да е начин осуети извършването на проверка от органите за контрол;
4. откаже да изпълни нареждане на органите за контрол и регулиране на движението;
...
(2) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) За повторно нарушение по ал. 1 наказанието е лишаване от право да се управлява моторно превозно средство за срок от 1 месец до 1 година и глоба от 150 до 300 лв.
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
То вече минало колега ама другия път, като те спрат почваш за каквото можеш
Колегата от bau.bg беше пускал характеристиките на радара. Прегледай ги подробно.
Почваш на колко метра ме измерихте.
Ама имаше ли друга кола
Радара има определен ъглов диапазон в който засича пеавилно, така ,че ако излизаш от завой особено почваш и затова.
Любимото ми: Радара им е зад стъклото на патрулката. Един приятел ги осъди точно затова, дето само като му чуят името някой полицай и почват да боксуват на едно место.
Успя да докаже ,че стъклото отклонява вълните на радара и засича неточно
Ако има дупка почваш да напишат констативен протокол за нея.
Всичко това им го обясняваш бавно и културно и не бързаш за никаде. Обикновенно накрая казват: Добре ве Б@х мааму черпи тука старшините 10 лв и ходи.
Колегата от bau.bg беше пускал характеристиките на радара. Прегледай ги подробно.
Почваш на колко метра ме измерихте.
Ама имаше ли друга кола
Радара има определен ъглов диапазон в който засича пеавилно, така ,че ако излизаш от завой особено почваш и затова.
Любимото ми: Радара им е зад стъклото на патрулката. Един приятел ги осъди точно затова, дето само като му чуят името някой полицай и почват да боксуват на едно место.
Успя да докаже ,че стъклото отклонява вълните на радара и засича неточно

Ако има дупка почваш да напишат констативен протокол за нея.
Всичко това им го обясняваш бавно и културно и не бързаш за никаде. Обикновенно накрая казват: Добре ве Б@х мааму черпи тука старшините 10 лв и ходи.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
Колега,хайде да не говорим глупости.Не заблуждавай колегите ,защото тези идеи които им даваш ще им доведат куп главоболия.Като не си сигурен в нещо просто не го пиши.
Чл. 207. При спиране на пътно превозно средство за проверка или за оказване
на съдействие служителят от органите за контрол подава своевременно ясен сигнал
със стоп-палка. През нощта сигналът за спиране може да бъде подаден и с описваща
подаден и от движещ се полицейски автомобил или мотоциклет чрез постоянно
светещ или мигащ надпис "ПОЛИЦИЯ-СПРИ
Като бъде спряно превозното средство
Чл. 208. (1) Служителят на органите за контрол представя на спрения за
проверка участник в пътното движение полицейски знак или служебна карта.
(2) Когато е необходимо, служителят на органите за контрол може да покани
спрения водач да излезе от превозното средство.
(3) В случай на задържане на документи служителят на органите за контрол
издава съответния за това документ.
За спирането
Чл. 191. При подаден сигнал за спиране от контролните органи водачът е
длъжен да спре плавно в най-дясната част на платното за движение или на
посоченото от контролния орган място и да изпълнява неговите указания
Няма нищо лошо ,човек да си знае правата,но да не забравя ,че има и задължения.А за да ги знае и двете трябва да чете,в това няма нищо срамно.
ПП Са видях.Колегата по горе ме е изпреварил.

- ogata
- старши ентусиаст
-
Ами. Аз така съм учен от баща ми, така и правя. До сега дертове нямам, макар че са ме догонвали веднъж на магистралата, но бяха парирани на място след една краткра реч завършваща с "Хайде сега пишете Вие, пък после ще пиша и аз".
Особено ярък пример за натикване на полицай в кучи гъз е когато спрях на автобусна лента за да оставя майка ми, но тъкмо вече бях завил когато видях че в края на лентата има полицейски патрул с изваден радар. Изобщо не ми мина през акъла че няма да ме спрат. Спряха ме, даже и бланките извадиха. До преди да ми поразгледат книжката ми говориха на Вие и се държаха сравнително културно, след като видяха сравнително младата ми възраст обаче, веднага тона стана груб и на ти. И цялата случка беше че ме попитаха дали знам че в бус лента не се спира, но аз им изтъкнах че освен че знам, също така ясно виждам че те самите нарушават правилника. И след като извадих телефона и започнах да щракам, редовния номер с "почерпките на старшините" също го вкараха.... та така.
Тва че и аз съм си малко отворен си е друга работа, ама предполагам е излишно да споменавам че българският полицай е най-лесният за уволнение "чиновник"
.

Особено ярък пример за натикване на полицай в кучи гъз е когато спрях на автобусна лента за да оставя майка ми, но тъкмо вече бях завил когато видях че в края на лентата има полицейски патрул с изваден радар. Изобщо не ми мина през акъла че няма да ме спрат. Спряха ме, даже и бланките извадиха. До преди да ми поразгледат книжката ми говориха на Вие и се държаха сравнително културно, след като видяха сравнително младата ми възраст обаче, веднага тона стана груб и на ти. И цялата случка беше че ме попитаха дали знам че в бус лента не се спира, но аз им изтъкнах че освен че знам, също така ясно виждам че те самите нарушават правилника. И след като извадих телефона и започнах да щракам, редовния номер с "почерпките на старшините" също го вкараха.... та така.
Тва че и аз съм си малко отворен си е друга работа, ама предполагам е излишно да споменавам че българският полицай е най-лесният за уволнение "чиновник"

Ogata, ма хич да не е за 2-3 мнения успя да напишеш толкова простотии колкото други и за 100 не могат.....

И да те питам от колко време имаш книжка и колко полицаи си уволнил?

И да те питам от колко време имаш книжка и колко полицаи си уволнил?
- ogata
- старши ентусиаст
-
210 000 км. 
Полицай не знам дали съм уволнил, но след 6-7 пъти взимане на талона за простотий и няколко акта се научих да се разправям поне.
Освен това знаете че всеки е прав сам за себе си. И за това сме форум за да си споделяме мненията. А вече автора решава кого да послуша.
Айде да си кажем едно наздраве и да спре разправията

Полицай не знам дали съм уволнил, но след 6-7 пъти взимане на талона за простотий и няколко акта се научих да се разправям поне.

Освен това знаете че всеки е прав сам за себе си. И за това сме форум за да си споделяме мненията. А вече автора решава кого да послуша.
Айде да си кажем едно наздраве и да спре разправията

- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
ogata написа:Ами. Аз така съм учен от баща ми, така и правя. До сега дертове нямам, макар че са ме догонвали веднъж на магистралата, но бяха парирани на място след една краткра реч завършваща с "Хайде сега пишете Вие, пък после ще пиша и аз".![]()
Тва че и аз съм си малко отворен си е друга работа, ама предполагам е излишно да споменавам че българският полицай е най-лесният за уволнение "чиновник".
Приятелю задръж тона,тук все пак сме хора каращи и разбиращи от автомобили полицай и т.н.Така че смъкни макло да не загиват и децата от детската градина!
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
BMW_RIDER написа:Успя да докаже ,че стъклото отклонява вълните на радара и засича неточно![]()
за мен това е пореднoто суеверие...

микровълните минават свободно през стъклото.
как по-точно го е доказал ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
ogata написа: българският полицай е най-лесният за уволнение "чиновник".
Това е 100% това истина, средно на ден се намират поне 10-тина малоумника, които "уволняват" полицаи.
Никой не мое ма връне на селу!
- yarov
- кандидат ентусиаст
-
yarov написа:
вече съм прeгледал:
#
#
#
#
Айде стига бе !!!!
Аз за какво попитах - Вие започнахте да се уволнявате!
- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
ogata написа:1. Ако ти маха като стопаджия или пък ти скача някъде от банкета като балерина - не спирай.
- Код: Избери целия код
При спиране на пътно превозно средство за проверка или за оказване на
съдействие служителят от органите за контрол подава своевременно ясен сигнал със
стоп-палка. През нощта сигналът за спиране може да бъде подаден и с описваща
подаден и от движещ се полицейски автомобил или мотоциклет.
А при подаване на сигнал от движещ се полицейски автомобил или мотоциклет не е упоменато какъв е сигнала, тъй, че ако ще и с х_у_й да ти помаха си ДЛЪЖЕН да спреш.
ogata написа:2. Ако ти покаже палката, но не ти покаже място къде да спреш - не спирай.
- Код: Избери целия код
Чл. 103. При подаден сигнал за спиране от контролните органи водачът на
пътно превозно средство е длъжен да спре плавно в най-дясната част на платното за
движение или на посоченото от представителя на службата за контрол място и да
изпълнява неговите указания.
Ако ти е показал място спираш на него, ако не в най-дясната част на платното на движение. Той е лицето, което преценява дали спирането е безопасно или не, ако прецениш, че има предпоставка за ПТП се жалваш в акта, ако не спреш, после се жалваш пак в акта или като замъкнат в районното с белезници, ако попаднеш на по-отворени куки.
Защо първо не прочетете малко закона, пък после да давате компетентни съвети?
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2