WIRELESS INTERNET?Помощ...
Модератор: Общи модератори
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- F-14
- младши ентусиаст
-
WIRELESS INTERNET?Помощ...
Скоро май ще ми се наложи да ползвам wireless в щатите...обаче нищо не знам за това какво ми е необходимо.Знам че трябва лаптоп.Имам го но за сметка на това няма инфра-червен порт.Не ми стига до акъла как ще го хващам тоя нет който явно се носи из въздуха.
Простете ако съм прекалено голям ламер но отбягвам да пиша из компютърните форуми щото там ми скачат като ястреби на мърша , а тук получих доста помощ в последно време...
Благодарско!

Простете ако съм прекалено голям ламер но отбягвам да пиша из компютърните форуми щото там ми скачат като ястреби на мърша , а тук получих доста помощ в последно време...
Благодарско!

- bimbolet
- младши ентусиаст
-
- Кара: Старо BMW
- Мечтае да кара: Ново BMW
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Пасти да ядат компютърните форуми! В БМВ-форума човек може да научи всичко. А за по-лесно може да се използва търсачката
. Заповядай: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=12768

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

Така,
Безжичен интернет - какво ти трябва да се конектнеш :
1. Компютър - може и да не е лаптоп, стига да има безжична карта. Дори да е лаптоп е възможно да няма таква карта. Най-лесния ачин да видиш е в Device Manager в контрол панел. Оттам на networking.
2. Да кажем, че имаш такава карта. Сега ти трябва такъв провидер. Демек, някой който да разспотранява такъв нет. Незнам как е в америка, но по целия свят има БЕЗПЛАТЕН интернет по летищата.
3. Ако е безплатен, не ти трябва никакви пароли и етц. Ако не е те си имат защита - така наречения Wap key. Демек ако не си ауторисиран за достъп, няма да имаш.
Ако лаптопа ти няма такава карта то можеш да си купиш. Днешно време ги продават навсякаде и даже ги има във форма на USB Stick.
Wirelessa е голам гъзззарийка, мен много ме кефи, даже вкъщи си пунах такъв. Ако някой има интернет - кабелен, и иска безжицен за дома му, ще му излезе около 100-200 лвеа макс за роутера. Според мен си струва.

Безжичен интернет - какво ти трябва да се конектнеш :
1. Компютър - може и да не е лаптоп, стига да има безжична карта. Дори да е лаптоп е възможно да няма таква карта. Най-лесния ачин да видиш е в Device Manager в контрол панел. Оттам на networking.
2. Да кажем, че имаш такава карта. Сега ти трябва такъв провидер. Демек, някой който да разспотранява такъв нет. Незнам как е в америка, но по целия свят има БЕЗПЛАТЕН интернет по летищата.
3. Ако е безплатен, не ти трябва никакви пароли и етц. Ако не е те си имат защита - така наречения Wap key. Демек ако не си ауторисиран за достъп, няма да имаш.
Ако лаптопа ти няма такава карта то можеш да си купиш. Днешно време ги продават навсякаде и даже ги има във форма на USB Stick.
Wirelessa е голам гъзззарийка, мен много ме кефи, даже вкъщи си пунах такъв. Ако някой има интернет - кабелен, и иска безжицен за дома му, ще му излезе около 100-200 лвеа макс за роутера. Според мен си струва.

- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Сложих си вкъщи, за лап топ-а в УСБ-то се включва. Цялата работа излиза около 60-70 лева колкото всъщност е цената на стик-чето. Нужно е също да си инсталираш и едно прокси и си готов. Само ,че тва си яко афиф работа, рез един коридор и нета е нараво отвратителен. Затвориш ли и вратите на омещенията почти го няма 

- F-14
- младши ентусиаст
-
отворих контрол панела и единственото което открих е wireless network setup
бихте ли ми казали как по точно да разбера какво ми трябва?А и ако става да се включа към домашния си нет /БТК/ какъв хардуеър трябва да си купя?
Щото все още съм тука и може да си взема нужните джиджавки,хем ще го ползвам тук,хем като замина ще съм подготвен...
а и къде да прочета повече по въпроса- относно хардуеъра и настройките?
бихте ли ми казали как по точно да разбера какво ми трябва?А и ако става да се включа към домашния си нет /БТК/ какъв хардуеър трябва да си купя?
Щото все още съм тука и може да си взема нужните джиджавки,хем ще го ползвам тук,хем като замина ще съм подготвен...
а и къде да прочета повече по въпроса- относно хардуеъра и настройките?
BMW///M-ma6inata написа:Сложих си вкъщи, за лап топ-а в УСБ-то се включва. Цялата работа излиза около 60-70 лева колкото всъщност е цената на стик-чето. Нужно е също да си инсталираш и едно прокси и си готов. Само ,че тва си яко афиф работа, рез един коридор и нета е нараво отвратителен. Затвориш ли и вратите на омещенията почти го няма
бате аз имам нет на 300 метра от вкъщи а в цялата къща обхвата е 100%

F-14 написа:отворих контрол панела и единственото което открих е wireless network setup
Това е САМО за инфра-червения ти порт!!!
К'ат си открехнат на енглиш, оти не потърсиш малко из форуми? Те ти един ЖОКЕР
.... а какви разбирачи има тук, мале-мале! :мъхихихихи:

От BMW///M-ma6inata: Надявам се да не използваш повече този подигравателен тон към другите участници във форума

Градски, халогенна крушка е вид крушка. Също както ксенона е вид крушка.
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!

Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
- F-14
- младши ентусиаст
-
разгледах инструкциите на лаптопа и не видях никъде да има нещо относно wireless.има два слота за PCMCI - днес проверих продава се wireless карта за 100лв за такъв слот.Били два стандарта ,конкретната е от по-добрия - G - поне това ми казаха...
сега кво следва не знам.разглеждам този сайт но още нищо не съм открил.
Лаптопа ми е Fujitsu-Siemens Amilo A Athlon Xp 2400+ 15"/256
няма инфраред.друго не се сещам за момента...
може би трябва да му сложа wireless картата на PCMCI-ския слот а може би външно.Това вие ще кажете.А и като го сложа все пак трябва да го изтествам...
сега кво следва не знам.разглеждам този сайт но още нищо не съм открил.
Лаптопа ми е Fujitsu-Siemens Amilo A Athlon Xp 2400+ 15"/256
няма инфраред.друго не се сещам за момента...
може би трябва да му сложа wireless картата на PCMCI-ския слот а може би външно.Това вие ще кажете.А и като го сложа все пак трябва да го изтествам...
Лаптопа ти НЯМА вграден wireless - бъди около 1000000000% сигурен.
802.11g е по-добро от 802.11b по отношение на трансфера, нооо мета сигнал на по-близко и струва повече. Ако ще го ползваш само за интернет си вземи 802.11b.
Вариантите са ли са си купиш PC Card (PCMCIA иначе казано) или USB външна карта или USB стик.
Като си ги купиш, отиваш у този форум дето ти казах и питаш ако нещо не ти е ясно - там са магьосници повечето. После го искарваш на улицата пред вас и го "изтестваш" яко и готооо!
btw ако не си в момента с SP2 на XPто ти препоръчвам да го монтираш отгоре, защото има МНОГО неща подобрени спецялно за WLAN в него.
802.11g е по-добро от 802.11b по отношение на трансфера, нооо мета сигнал на по-близко и струва повече. Ако ще го ползваш само за интернет си вземи 802.11b.
Вариантите са ли са си купиш PC Card (PCMCIA иначе казано) или USB външна карта или USB стик.
Като си ги купиш, отиваш у този форум дето ти казах и питаш ако нещо не ти е ясно - там са магьосници повечето. После го искарваш на улицата пред вас и го "изтестваш" яко и готооо!
btw ако не си в момента с SP2 на XPто ти препоръчвам да го монтираш отгоре, защото има МНОГО неща подобрени спецялно за WLAN в него.

- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
PCMCIA Карта за лаптоп има и от 10 ЕУР до ~
Всичко зависи от скоростта с която тя приема / предава информацията. Тези от 10 ЕУР работят с 11мб/с, а този който аз имам и ме устройва напълно е с 54 мб/с и струва някъде около 25 ЕУР (no name)

Всичко зависи от скоростта с която тя приема / предава информацията. Тези от 10 ЕУР работят с 11мб/с, а този който аз имам и ме устройва напълно е с 54 мб/с и струва някъде около 25 ЕУР (no name)

.... това, което ти искаш и коментираш не зависи от самата вид карта (USB, PCMCIA etc.), ами от протокола на WLAN-a, а именно дали е 802.11b 11mbit или 802.11g 54mbit.

- F-14
- младши ентусиаст
-
GaD написа:или Г+ екстрийм - 104 мбпс
това не го разбрах

А колкото до G стандарта..някой ще си направи ли труда да го обясни по подробно,защото гореописаните цифрички нещо не ги разбирам.
Проверих,наистина нямам карта както каза по-горе Wizi ,a не знамнито каква да търся /USB или PCMCI/, нито къде.
CheGevara - предполагам си ползвал нет по летищата по този начин, ако си дай повече инфо.
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3