Съпричастност

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Съпричастност

Мнение от FaceOff » 05 Май 2010, 10:59

Не, това не е за 'Фън, вицове и линкове' , не е и за 'Страхотни истории' , защото няма нищо страхотно в това, това е за 'Извън темата' на БМВ форума и за 'В темата' на форума на живота, нашия, човешкия, за да ни покаже как по-нисшите нам същества могат да изпитват съпричастност дори и не към себеподобните си..................... а ние..... дори избиваме себеподобните си в името на 'висши цели'........ какво остава за жалкото ни ежедневие......
Просто имайте търпение да го изгледате докрай

http://www.youtube.com/watch?v=9Y9BmOBhTy8&feature=player_embedded#

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Re: Съпричастност

Мнение от saleen » 05 Май 2010, 12:02

В животните много пъти има повече благородтсво, отколкото при хората. Много хубаво видео, музиката също :bowdown: От човека по- голямо говедо няма, уви...
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 05 Май 2010, 12:36

kokobm написа:Не, това не е за 'Фън, вицове и линкове' , не е и за 'Страхотни истории' , защото няма нищо страхотно в това, това е за 'Извън темата' на БМВ форума и за 'В темата' на форума на живота, нашия, човешкия, за да ни покаже как по-нисшите нам същества могат да изпитват съпричастност дори и не към себеподобните си..................... а ние..... дори избиваме себеподобните си в името на 'висши цели'........ какво остава за жалкото ни ежедневие......

Ей такива крайни умозаключения много обичам. Вижте животинките колко са добрички и благородни, не като злите и гадни хора. Ти колко себеподобни си избил в името на висши цели например? Мислиш ли, че за животните благородството и съпричастието са толкова значими, колкото за нас? Няма лошо да се замислиш върху това какъв трябва да е един човек, в частност ти самия, когато гледаш такива клипчета, обаче да изпадаш в подобен нихилизъм е глупаво.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар
Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG

Мнение от HeBePeH » 05 Май 2010, 12:46

Много добър клип :yes: и кадрите в него са много показателни , какви всъщност могат да бъдат животните няма значение какви видове са.Много ми хареса клипчето и много приятно ми стана като го изгледах.
Скоро гледах видео във в-бокса , как една катеричка пази друга умряла от гарван който се опитва да я изяде (кълве)
Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП
.

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 05 Май 2010, 13:01

Feanor написа:
kokobm написа:Не, това не е за 'Фън, вицове и линкове' , не е и за 'Страхотни истории' , защото няма нищо страхотно в това, това е за 'Извън темата' на БМВ форума и за 'В темата' на форума на живота, нашия, човешкия, за да ни покаже как по-нисшите нам същества могат да изпитват съпричастност дори и не към себеподобните си..................... а ние..... дори избиваме себеподобните си в името на 'висши цели'........ какво остава за жалкото ни ежедневие......

Ей такива крайни умозаключения много обичам. Вижте животинките колко са добрички и благородни, не като злите и гадни хора. Ти колко себеподобни си избил в името на висши цели например? Мислиш ли, че за животните благородството и съпричастието са толкова значими, колкото за нас? Няма лошо да се замислиш върху това какъв трябва да е един човек, в частност ти самия, когато гледаш такива клипчета, обаче да изпадаш в подобен нихилизъм е глупаво.

Нихилизъм.... не, не мисля, но факт е, че най-големите престъпления срещу човечеството са извършени, и продължават д се извършват в името на Бог (този, който би обърнал и другата си буза ако го ударят), независимо кой как Го нарича. Ако наричаш мен нихилист, то как наричаш попа, който е на държавна заплата и който няма да опее и твойто погребение без някой лев за него?? Не съм убил никой, защото ако съм, сега най-вероятно щях да съм в затвора, ако бях убил стотици и хиляди щях да съм завоевател, каквито за съжаление има дори и в наши дни. Не е нихилизъм да си против бездушието и безкрайния материализъм, завладял човешкия род
Последна промяна FaceOff на 05 Май 2010, 13:36, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 05 Май 2010, 13:34

Каквото и да говорим дава доста материал за размисъл и изводите не са в наша полза :confused:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 05 Май 2010, 13:49

Теа животинки ако знаете кви ги вършат докат не ги снимат чак неудобно ше ви стане :lol:

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 05 Май 2010, 14:14

flame написа:Теа животинки ако знаете кви ги вършат докат не ги снимат чак неудобно ше ви стане :lol:

Позьорщина викаш :mhihi: Не знам защо на мен ми стана неудобно от постъпката на шофьора..

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 05 Май 2010, 14:20

kokobm написа:Не е нихилизъм да си против бездушието и безкрайния материализъм, завладял човешкия род

Нихилизъм е да виждаш само тях и по този начин да отричаш всичко останало в човешкия род. Вярно, имаме си кофти страни, някои от тях откровено грозни... обаче знаеш ли кое е странното? Че всъщност те са кофти и грозни по нашите собствени стандарти. Останалата част от животинския свят няма дори необходимите понятие, че да ги оцени като такива. Това не ти ли подсказва нещо? Като например, че друг вид на наше място би могъл да е значително по-безмилостен и безкомпромисен. Твърде много прибързваш да съдиш единствения вид, който в познатата история е имал силата да нагажда средата към себе си, вместо обратното.

П.П. За поповете ако трябва да съм честен, бих ги нарекъл "безполезни поддръжници на остарели идеи, които отдавна носят повече вреди от колкото ползи на човечеството".
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 05 Май 2010, 14:41

Feanor написа:
kokobm написа:Не е нихилизъм да си против бездушието и безкрайния материализъм, завладял човешкия род

Нихилизъм е да виждаш само тях и по този начин да отричаш всичко останало в човешкия род. Вярно, имаме си кофти страни, някои от тях откровено грозни... обаче знаеш ли кое е странното? Че всъщност те са кофти и грозни по нашите собствени стандарти. Останалата част от животинския свят няма дори необходимите понятие, че да ги оцени като такива. Това не ти ли подсказва нещо? Като например, че друг вид на наше място би могъл да е значително по-безмилостен и безкомпромисен. Твърде много прибързваш да съдиш единствения вид, който в познатата история е имал силата да нагажда средата към себе си, вместо обратното.

П.П. За поповете ако трябва да съм честен, бих ги нарекъл "безполезни поддръжници на остарели идеи, които отдавна носят повече вреди от колкото ползи на човечеството".

Определено не виждам само тях, Хомо сапиенс е със сигурност най-еволюиралия вид, за добро и лошо, и това отново със сигурност рано или късно ще ни погуби - точно силата ни да нагаждаме заобикалящия ни свят към нашите потребности. И да, на животинския свят са му непознати основните движещи сили на човешкия - алчност, егоизъм, завист, сребролюбие... А относно стандртите според които определяме кое е добро, и кое лошо, мисля, че клипа говори сам по себе си и дава отговор на това

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 05 Май 2010, 14:46

Абе, колеги, кво толкова почнахте да играете на тънката струна. :mhihi:
За мен е много просто - при животните отговорен за всичко е инстинкта, а при хората - разума. ;)
Едно животно си играе с друго, защото в момента не е гладно или не е достатъчно силно, за да го изяде. :mhihi:
Един човек може да се държи добре с друг (дори да му е много трудно), защото умът му диктува, че това е напр. благородно. ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 05 Май 2010, 15:06

flame написа:Абе, колеги, кво толкова почнахте да играете на тънката струна. :mhihi:
За мен е много просто - при животните отговорен за всичко е инстинкта, а при хората - разума. ;)
Едно животно си играе с друго, защото в момента не е гладно или не е достатъчно силно, за да го изяде. :mhihi:
Един човек може да се държи добре с друг (дори да му е много трудно), защото умът му диктува, че това е напр. благородно. ;)

Не си прав, инстинкта при животните (хищниците) е да убиват, не да спасяват друго животно от друг хищник (като изключим, че хипопотама е тревопасен), или на кучето на края на клипа много му се играеше с умрелия си себеподобен??
Идеята да пусна този клип беше в това, че сме се самозабравили! Че сме забравили от къде идваме и докъде можем да стигнем, в сивото ни евтино ежедневие, лишено в повечето случаи от всякакви ценности, духовни, разбира се, и лошото е, че аз съвсем точно се вписвам в горенаписаното.......

П.П. А последното ти изречение описва нищо друго освен лицемерие, не благородност.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 05 Май 2010, 15:12

kokobm написа:Определено не виждам само тях, Хомо сапиенс е със сигурност най-еволюиралия вид, за добро и лошо, и това отново със сигурност рано или късно ще ни погуби - точно силата ни да нагаждаме заобикалящия ни свят към нашите потребности.

Бъркаш. Тази способност е единствения шанс на всеки вид да оцелее в дългосрочен план. Иначе рано или късно идва промяна на средата, която е твърде бърза или твърде голяма за да може да се адаптира към нея. А който не успее да се адаптира просто изчезва.

kokobm написа:И да, на животинския свят са му непознати основните движещи сили на човешкия - алчност, егоизъм, завист, сребролюбие...

Отново бъркаш. От една страна, човешката мотивация не се изчерпва с тези неща, от друга страна, те са в общи линии проявление на инстинкти. Наивно е да мислиш, че при животните ги няма, в една или друга форма. Виждал ли си как гладно животно си защитава храната? :)

kokobm написа:А относно стандртите според които определяме кое е добро, и кое лошо, мисля, че клипа говори сам по себе си и дава отговор на това

Дори не е въпросът какви са точно стандартите. Важното е, че са нашите собствени. И че други няма. :)

П.П. Странно, че точно ти споменаваш от къде сме тръгнали. Според мен именно ти не си даваш сметка от къде сме тръгнали и колко път сме извървели. :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 05 Май 2010, 15:26

Feanor написа:
kokobm написа:Определено не виждам само тях, Хомо сапиенс е със сигурност най-еволюиралия вид, за добро и лошо, и това отново със сигурност рано или късно ще ни погуби - точно силата ни да нагаждаме заобикалящия ни свят към нашите потребности.

Бъркаш. Тази способност е единствения шанс на всеки вид да оцелее в дългосрочен план. Иначе рано или късно идва промяна на средата, която е твърде бърза или твърде голяма за да може да се адаптира към нея. А който не успее да се адаптира просто изчезва.

Че кой друг вид променя средата а не се нагажда към нея? Еволюцията на всеки вид е свързана точно с това - да се нагажда към тази среда..

Feanor написа:
kokobm написа:И да, на животинския свят са му непознати основните движещи сили на човешкия - алчност, егоизъм, завист, сребролюбие...

Отново бъркаш. От една страна, човешката мотивация не се изчерпва с тези неща, от друга страна, те са в общи линии проявление на инстинкти. Наивно е да мислиш, че при животните ги няма, в една или друга форма. Виждал ли си как гладно животно си защитава храната?

Това да си защитава храната е далеч от идеята да натрупа цял хълм с храна (трупове) и на всичкото отгоре да чака и дивиденти (лихви) от това..

Feanor написа:
kokobm написа:А относно стандртите според които определяме кое е добро, и кое лошо, мисля, че клипа говори сам по себе си и дава отговор на това

Дори не е въпросът какви са точно стандартите. Важното е, че са нашите собствени. И че други няма. :)

Напротив, има, и всеки сам избира своите..

Feanor написа:
П.П. Странно, че точно ти споменаваш от къде сме тръгнали. Според мен именно ти не си даваш сметка от къде сме тръгнали и колко път сме извървели. :)

Тук простият въпрос е - дали е за добро??

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 05 Май 2010, 15:42

flame написа:Абе, колеги, кво толкова почнахте да играете на тънката струна. :mhihi:

Колега ти би ли влязал в една клетка с леопарда от клипа, ако преди това са го нахранили ? :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата