Относно актовете
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E30 biTurbo
Относно актовете
Привет на всички колеги!
Наскоро се присетих за нещо,което бях чувал преди доста време,но от много хора. Шофьор съм от скоро - едва от две години. 1 седмица преди да си взема книжката ме бяха спряли с колата и ми написаха акт в размер на 150 лева. Направо го бях забравил този акт. Наскоро ми написаха акт за неправилно изпреварване в размер на 30 лева и ми задържаха талона. Когато отидох да си платя втория акт (без спомен за първия),вадя 30 лева от джоба в кат и викам дай ми талона. Да,обаче жената ми казва,че имам акт в РПУ-то в размер на 150 лева,който ако не се лъжа,след някой друг ден ще станат 2 години откакто са ми го написали. Въпроса ми е дали това,което съм чувал,а именно,че актовете след 2 години губят давност,е вярно? Така и не платих въпросните актове,защото на следващия ден заминах за чужбина и прецених,че тук така или иначе талон не ми трябва и не е толкова спешно. Та изтичат ли актовете след 2 години,или не? Да знам какви пари да си глася като се прибера в кат
Извинявам се,ако въпроса ми е неуместен,но както вече споменах съм пресен шофьор още и не съм много на ясно.
Благодаря предварително на всички отзовали се!
Поздрави!

Наскоро се присетих за нещо,което бях чувал преди доста време,но от много хора. Шофьор съм от скоро - едва от две години. 1 седмица преди да си взема книжката ме бяха спряли с колата и ми написаха акт в размер на 150 лева. Направо го бях забравил този акт. Наскоро ми написаха акт за неправилно изпреварване в размер на 30 лева и ми задържаха талона. Когато отидох да си платя втория акт (без спомен за първия),вадя 30 лева от джоба в кат и викам дай ми талона. Да,обаче жената ми казва,че имам акт в РПУ-то в размер на 150 лева,който ако не се лъжа,след някой друг ден ще станат 2 години откакто са ми го написали. Въпроса ми е дали това,което съм чувал,а именно,че актовете след 2 години губят давност,е вярно? Така и не платих въпросните актове,защото на следващия ден заминах за чужбина и прецених,че тук така или иначе талон не ми трябва и не е толкова спешно. Та изтичат ли актовете след 2 години,или не? Да знам какви пари да си глася като се прибера в кат

Извинявам се,ако въпроса ми е неуместен,но както вече споменах съм пресен шофьор още и не съм много на ясно.
Благодаря предварително на всички отзовали се!
Поздрави!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Относно актовете
Изчакай още една година 

- BMW318 i-KOKO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 318i M43
- Мечтае да кара: M4
Щом в кат неса ти искали другите 100лв.кротувй си.
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Актовете имат давност 3 години, а не 2. Или ще чакаш още няколко месеца, или ще плащаш.
2 Години без нарушения, са за възстановяване на 39-те точки в талона
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
не се гледа акта а наказателното постановление.след като са ти го връчили да са минали 2г иначе си плащаш и аз си платих акт отпреди 3.5г 

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
XaMaB написа:Актовете имат давност 3 години, а не 2. Или ще чакаш още няколко месеца, или ще плащаш.

Никой не мое ма връне на селу!
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
пичове, забравете ги тия градски легенди, имаше такъв филм, ама вече няма. акт след 2007 си седи в компа, и след 10 години да отидеш си излиза, и го плащаш, няма такова нещо като давност вече за държавни вземания. на тая криза и бюджетен дефицит държавата ще си събира сяка стинка, както си е по белия свят.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
8 мнения
• Страница 1 от 1