Мнения за Cobra XRS 9440
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Мнения за Cobra XRS 9440
Някой с такъв?
По принцип е от сравнително евтините модели - между $88 и $112 в Амазон. Заслужава ли си изобщо?
По принцип е от сравнително евтините модели - между $88 и $112 в Амазон. Заслужава ли си изобщо?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Мнения за Cobra XRS 9440
Не е лоша Кобра-та.
Колега от форума продава същия (чисто нов в кутия) - потърси с търсачката в Продава
Колега от форума продава същия (чисто нов в кутия) - потърси с търсачката в Продава

- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Много приличен радар детектор, върши работа.
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- PeBuLs
- T.N.T. for the brain
-
- Кара: Слънцето да се мръщи!!!
http://radar-express.com/catalogue.php?cid=16
това са новите модели
http://www4.shopping.com/xPP-radar_detectors--cobra
виж тука цени
и ако може да си го позволиш търси някой модел с по голями цифрички
96/97/98/99 както се водят
имат повече глезотийки и екстри
това са новите модели
виж тука цени

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
PeBuLs написа:http://radar-express.com/catalogue.php?cid=16
това са новите модели
виж тука цени

Аз лично ти препоръчвам Whistler XTR-430 като цена-показатели мисля че е най добро съотношението.

Колега, аз имам Кобра от по-последните от 1 година и съм изклучително доволен. Определено го използвам постоянно като наблягам на извънградското. Започнеш ли да го ползваш в града ти давам 1-2 дена и ще го спреш - писка от абсолютно всичко, даже като минаваш покрай магазини...ще ти гръмне главата за отрицателно време. Идеята ми е че радара си изби парите многократно, така че вземай по-скоро!

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Dimo написа:PeBuLs написа:http://radar-express.com/catalogue.php?cid=16
това са новите модели
виж тука цени
напълно съгласен. Ако мислиш да го ползваш в града определено потърси модел от по скъпите на който му се изключват честотите за да оставиш активен само Х банда, че иначе ще те побърка от пискане на градско.
Има вярно в това, което казваш.
Аз съм с Кобра ХРС 9950

Детектора е сравнително нов като модел, но ми прави приятно впечатление, че:
1- пищи доста по-малко от предишния ми.
2- Ако "не е сигурен" писва веднъж и само държи иконка, а при наличие на сигурен сигнал - започва да пищи.
Още го държа с активни всички БАНД-ове, докато не се убедя дали няма да хване камерите на някой от тях, иначе за полицейските радари е ясно - Х банд

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Те вече и полицаите не са балъци,изключват радарите и само когато имат съмнение за някой ги включват,сега ше почнат някой да ми казват че засичали и пасивен радар-пълни глупости,това да не е радиоактивно че да излъчва,с невероятни радардетектори съм бил свидетел как си мълчат,а даже съм пробвал и с тая кобра 95ХХ и познати полицаи ,как с дистанционното изключват радара и кобрата "мълчи"като г*ъз-те за това си продадох моят радар-детектор,няма смисъл да разчитам на нещо,което не е сигурно,няколко пъти на влизане в софия от пловдив ми е "мълчал" радара а полицаите стоят зад антирадара и гледат съсредоточено на кой да го активират,както е и сходна ситуацията малко по-надолу на бензиностанция "Б+"
Друг е въпроса и като те спрът и ти покажат радара със скоростта на некой друг (както ми се е случвало) и какво ше кажеш-не е верно,имам радардетектор
Друг е въпроса и като те спрът и ти покажат радара със скоростта на некой друг (както ми се е случвало) и какво ше кажеш-не е верно,имам радардетектор
- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
Е.Димитров написа:Те вече и полицаите не са балъци,изключват радарите и само когато имат съмнение за някой ги включват,сега ше почнат някой да ми казват че засичали и пасивен радар-пълни глупости,това да не е радиоактивно че да излъчва,с невероятни радардетектори съм бил свидетел как си мълчат,а даже съм пробвал и с тая кобра 95ХХ и познати полицаи ,как с дистанционното изключват радара и кобрата "мълчи"като г*ъз-те за това си продадох моят радар-детектор,няма смисъл да разчитам на нещо,което не е сигурно,няколко пъти на влизане в софия от пловдив ми е "мълчал" радара а полицаите стоят зад антирадара и гледат съсредоточено на кой да го активират,както е и сходна ситуацията малко по-надолу на бензиностанция "Б+"
мн си прав колега.на мен ми дадоха една Cobra XRS 9730 и колкото пъти да я ползвах извънградско нищо

полицаи през 10км с радарите застанали до колите и кел файда.моя радар ни пилка,нит нищо...първоначално си мислех че не е настроен или е развален,докато не установих просто,че самите полицаи си държат радарите изключени и ги пускат чак когато те видят да летиш с/у тях,а тогава е твърде късно за каквото и да било.радара може да ти помогне само ако те не са си изключили техните,което май доста рядко се случва.

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Всъщност много рядко им е изключен радара
Дори и при такова положение - с хубав радар детектор ги хващаш когато "стрелят" (разбирай включат радара, за да засекат) кола преди теб.
От 3 години ползвам радар детектор, но винаги имам 1 на ум.
И да - спирали са ме със скорост, която не е моя и съм правил големи циркове (веднъж съм плащал такъв акт преди години и съм се зарекъл, че няма да се повтори).
Просто гледайте всички показания на радара им - то си пише кога е отчетена тази скорост...няма как да се разправяте 5-10 мин, а на радара скоростта да е от преди 20минути
Преди 3 години радар детекторите не бяха чак толкова модерни и тогава са ми правили проблем и за него...незаконен бил и т.н. само дето нещо не им мина номера - заявих им да пишат акт, а аз във възражението ще пиша марка, модел парт номер и т.н. на детектора, а съдията ще каже кой прав-кой крив...отказаха се моментално!

Дори и при такова положение - с хубав радар детектор ги хващаш когато "стрелят" (разбирай включат радара, за да засекат) кола преди теб.
От 3 години ползвам радар детектор, но винаги имам 1 на ум.
И да - спирали са ме със скорост, която не е моя и съм правил големи циркове (веднъж съм плащал такъв акт преди години и съм се зарекъл, че няма да се повтори).
Просто гледайте всички показания на радара им - то си пише кога е отчетена тази скорост...няма как да се разправяте 5-10 мин, а на радара скоростта да е от преди 20минути

Преди 3 години радар детекторите не бяха чак толкова модерни и тогава са ми правили проблем и за него...незаконен бил и т.н. само дето нещо не им мина номера - заявих им да пишат акт, а аз във възражението ще пиша марка, модел парт номер и т.н. на детектора, а съдията ще каже кой прав-кой крив...отказаха се моментално!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
И сега нещо топло-топло...
Преди малко се прибирам от една разходка...реших да се поразходя малко по магистралата.
София, Тунела на Ихтиман, после обърнах на първия мост и обратно...
На отиване - нито една патрулка, но на връщане...
Преди поредния десен завой започва да ми пищи на честота Х. Намалям...усилва...усилва...и в момента в който виждам патрулката, която е спряла вече кола (на аварийни до патрулката) започва да се къса да пищи на Ка...без коментар.
Приближавам Черна Маца...още преди края на магистралата - на високото - започва да пиука Х...слизам и спира...след малко пак започва...усилва, усилва...на 150 метра (грубо) от радара започва да пищи Ка ?!?
Вариант да засичам камери или поне мобилните камери с радари (тези в патрулките, дето ги държат?) - щото аз по друг начин не си го обяснявам...
(На Мотел Ихтиман мълча, та мълча...а там има камера със светкавица...
)
Преди малко се прибирам от една разходка...реших да се поразходя малко по магистралата.
Преди поредния десен завой започва да ми пищи на честота Х. Намалям...усилва...усилва...и в момента в който виждам патрулката, която е спряла вече кола (на аварийни до патрулката) започва да се къса да пищи на Ка...без коментар.
Приближавам Черна Маца...още преди края на магистралата - на високото - започва да пиука Х...слизам и спира...след малко пак започва...усилва, усилва...на 150 метра (грубо) от радара започва да пищи Ка ?!?
Вариант да засичам камери или поне мобилните камери с радари (тези в патрулките, дето ги държат?) - щото аз по друг начин не си го обяснявам...
(На Мотел Ихтиман мълча, та мълча...а там има камера със светкавица...

- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
някой знае ли всички обозначения за какви радари са
и аз съм с 9950 и всичко съм пуснал на ON
но половината не ги знам за какво са
като например Ku
и аз съм с 9950 и всичко съм пуснал на ON
но половината не ги знам за какво са
като например Ku

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Това е за 9955, но 80% ги имаш и ти. - оставил съм най-важните неща само.
Х-банд = полицейски радар, който се използва на 100% от автопатрулите от КАТ.
К-банд = на тази честота са 90% от автоматичните врати на бензиностанций и магазини.
Ка-банд = нямам представа, но виж мнението преди твоето - 2 пъти ми пищи покрай патрулки и радари...може би това засича мобилните камери в колите. - Засича новите радари с камера в патрулките!
Кu-банд = Засича Ku Band радарни пистолети, които напоследък се използват в Европа. (в България май още ги няма)
POP alert-band = няколко пъти ми е пищяло и то винаги на пожар - 5 от 5 по скалата от раз...нямам представа за какво е...
VG-2 alert - системи за откриване на радарни детектори (VG-2).
Ще се разровя и ще си коригирам това мнение с точно инфо
@Гецата - ето ти Manulan-a на 9955 (почти същия е и на 9950) за повече инфо
http://cobra.com/downloads/XRS9955_F_reader.pdf
Eто нещо от друг форум, което ме кара да НЕ изключвам Ка-банд.
И сега нещо много важно...
Двата пъти, в който и пищя по магистралата на Ка band горе над иконата за пистолет ми изписваше някакви GHz...сега след като се разрових...
До днес знаех, че се използва само старото куче ТР-4
ОТ ДНЕС съм 100% сигурен, че в България се ползва и Stalker (Ka band) 34.7GHz - точно тази честота ми изписа и при патрулката и на Черна Маца на влизане в София след слаб Х-банд
Ето го и доказателството за мобилните камери с радар!
Най-напред отчита 1 или 2 индикаций на Х банд, а малко след това преминава на Ка
банд
http://www.vbox7.com/play:2288d999
Вземете под внимание, че това не директен сигнал, а остатъчен (радара или камерата са още включени) - има спряла кола, тоест в момента не се замерва нова скорост, а само се подържа вече засечената!
Х-банд = полицейски радар, който се използва на 100% от автопатрулите от КАТ.
К-банд = на тази честота са 90% от автоматичните врати на бензиностанций и магазини.
Ка-банд = нямам представа, но виж мнението преди твоето - 2 пъти ми пищи покрай патрулки и радари...може би това засича мобилните камери в колите. - Засича новите радари с камера в патрулките!
Кu-банд = Засича Ku Band радарни пистолети, които напоследък се използват в Европа. (в България май още ги няма)
POP alert-band = няколко пъти ми е пищяло и то винаги на пожар - 5 от 5 по скалата от раз...нямам представа за какво е...
VG-2 alert - системи за откриване на радарни детектори (VG-2).
Ще се разровя и ще си коригирам това мнение с точно инфо

@Гецата - ето ти Manulan-a на 9955 (почти същия е и на 9950) за повече инфо

http://cobra.com/downloads/XRS9955_F_reader.pdf
Eто нещо от друг форум, което ме кара да НЕ изключвам Ка-банд.
Аз потвърждавам за засечен радар на КА банд в София.Тази нощ от околовръстното излезнах на Ботевградско шосе.Страшно бързах и на ограничението 50 карах с 90.В един момент радар детектора отчете КА,но не му обърнах внимание,загледах се обаче че сигнала КА1 се задържа 1км и реших да намаля,слезнах на 60 и сигнала стана КА2,след малко КА3 и така..след още малко минах покрай радара.Няма грешка,много ми искаше да направя още едно кръгче и да го снимам или да се направя на загубил се и да попитам полицайте на къде е СФ,като поразгледам в колата, но всяка секунда ми беше от значение.Мисля да си пусна и К банда
И сега нещо много важно...
Двата пъти, в който и пищя по магистралата на Ка band горе над иконата за пистолет ми изписваше някакви GHz...сега след като се разрових...
В един друг форум попаднах на един word документ, в който има изброени полицейските радари, използвани в различни страни. За Албания, България и Естония са посочени следните:
Falcon (K) Band 24.125 GHz
ТР-4 (X) Band 10.525 GHz
Stalker (Ka) Band 34.700 GHz
До днес знаех, че се използва само старото куче ТР-4
ОТ ДНЕС съм 100% сигурен, че в България се ползва и Stalker (Ka band) 34.7GHz - точно тази честота ми изписа и при патрулката и на Черна Маца на влизане в София след слаб Х-банд
Ето го и доказателството за мобилните камери с радар!
Най-напред отчита 1 или 2 индикаций на Х банд, а малко след това преминава на Ка
банд
http://www.vbox7.com/play:2288d999
Вземете под внимание, че това не директен сигнал, а остатъчен (радара или камерата са още включени) - има спряла кола, тоест в момента не се замерва нова скорост, а само се подържа вече засечената!
Последна промяна Dimitroff на 05 Юни 2010, 16:23, променена общо 6 пъти
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Dimitroff написа:И сега нещо топло-топло...
(На Мотел Ихтиман мълча, та мълча...а там има камера със светкавица...)
Да, това са камери, те се засичакт точно на Ка, а не на Кu и т.н.
Колкото до включването в последния момент на радара. Да рядко е и Да може да се избегне, но....
Врем ето от пускането на радара и единичен изстрел до отразяването в колата и обратното връщане за да покаже стойността на куките е 2-4 сек. Новите радари, разбирай скъпите могат да те предупредят, но времето за реакция е сравнително малко и зависи от скоростта с която се движиш и с това колко бързо ще спреш. Да не забравяме че имате и поне 2 сек още докато полицая осъзнае че тази стойност е в нарушение и тръгне да ви спира.
И все пак за скорости над 180км/ч нямам какво да ви спаси!

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Едитнах си мнението по-горе с ново инфо.
Относно високата скорост - от 210 съм намалял до 120, като са ме засекли със 140 в 4 часа на магистралата (да ги питаш какво правят там по това време
).
- Ти май караше доста по-бързо от 140, а?
- .....
- То е ясно, че няма да ти пишем акт за 10км, но кажи с колко караше
- 150км...4 часа е, няма трафик увлякох се от пътя...
Не повярва...всъщност няма значение
Мястото беше точно преди аварийното летище на Пловдив -
Явно бяха изключили радара и се ориентираха само по фаровете, защото както си мълча и директно изпищя на Х3, после качи на Х4, от там аз само хванах волана и се набрах на десния педал Х5...и след 2-3 секунди видях патрулката, защото единия отвори вратата и им светнаха плафоните в колата.
Ксенона явно ги е подлъгал, че съм им в обхвата на радара и го включих малко по-рано...достатъчно за да реагирам агресивно
Относно високата скорост - от 210 съм намалял до 120, като са ме засекли със 140 в 4 часа на магистралата (да ги питаш какво правят там по това време

- Ти май караше доста по-бързо от 140, а?
- .....
- То е ясно, че няма да ти пишем акт за 10км, но кажи с колко караше
- 150км...4 часа е, няма трафик увлякох се от пътя...
Не повярва...всъщност няма значение

Мястото беше точно преди аварийното летище на Пловдив -
Явно бяха изключили радара и се ориентираха само по фаровете, защото както си мълча и директно изпищя на Х3, после качи на Х4, от там аз само хванах волана и се набрах на десния педал Х5...и след 2-3 секунди видях патрулката, защото единия отвори вратата и им светнаха плафоните в колата.
Ксенона явно ги е подлъгал, че съм им в обхвата на радара и го включих малко по-рано...достатъчно за да реагирам агресивно

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2