Регистрацийки на нещо си за фирми и бюрокрация....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Регистрацийки на нещо си за фирми и бюрокрация....

Мнение от SKISA » 01 Юни 2010, 11:45

бюрокрация нали знаете кво значи!?!? бюро си е бюро ,а кратос е управление и държава! демек - управление на бюрото! демек те управлюва едно бюро или дървото ,седящо зад бюрото! нема такова свинщина!
след като съм минал педесе други неща са отивам да се регвам по ддс! да ,ама за да ти спестят време никъде нито в нета ,нито некъде другаде пише кви документи треа да носиш! за да е по-гот треа да идеш там и да ти дадат едно листо кви да носиш. за да не стане веднага! и некое говедо зад бюро да не земе да свърши работата веднага. и се връщаш ,събираш документите и отиваш и се оказва ,че още нещо требва! ма що не ми го казахте тогава!? еееееее-не знам! тогава е била друга колежка са съм аз и искам и тва! и се връщаш и го намираш и твато и пак отиваш ,пак се редиш ,чакаш ,убиваш двама-трима и по номерче ти идва реда / да чакаш ,за да им дадеш нещо ,дето ше смучат пари от него!!!!!!!!!!!!!!/ и в крайна сметка питаш в къв срок ше стане!? ми ше чакате!! ма що да чакам !? нема ли срок!?!? ми ше чакате!! ми да ви ева пу.ката майна и на вас! и в крайна сметка намираш една съселянка ,дето работи там,кихваш и пеесе кинта и чакаш да се случи по-бързо! и тогава па одиш да се регваш и за акциз ,щото те ората ,дето произвеждат цигари и ги внасят са го платили ,ма що па да не се регнеш и ти -е така....за кеф! и там чакаш! ма колко време!?!? ми ше чакате! и там намираш приятел ,дето работи и апвате,пийвате и се надяваш да чакаш по-малко! и те така!! и да им серем в устенцата! не заплати,а ресто требва да им искат на тия дето работат в държавната администра;ция! за изтъркване на столовете и бюрата! им серем в администрацията!

и после чекат да има некъв бизнес и да сучат от него данъци,осигуровки и секви такси и простотии и ддс и на баба им фърчилото! е от къде ше сучете ,беееее!?!? като го душите!!! от къде!?!?!?

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Re: Регистрацийки на нещо си за фирми и бюрокрация....

Мнение от dimithur » 01 Юни 2010, 11:54

Aз доколкото знам, си има такива фирми, дето им даваш документите си, некой и друг лев и техен служител отива и се реди по опашки :dunno:

И си изкарай задължително електронен подпис, после като си подаваш ежемесечно там разните отчети пред НАП , вместо да се разкарваш всеки месец, става с 2 кликания на мишката. Немаш пряк досег с никакви служители, съответно не могат да папкат допълнително :lol: Засега доста добре гледам се развиват в това отношение нещата, та се надявам в много скоро време да се съкратят всичките тея бюрократични чиновничета неграмотни и кисели :lol:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 01 Юни 2010, 11:55

Здрасти, простичко - намериси си готин и точен счетоводител

И нямаше да ти се налага да чакаш, да питаш и да пускаш подобна тема :!: :D

Ама и на счети не ви се плаща :winky:

Успех

Аватар

Мнение от dimithur » 01 Юни 2010, 11:59

Е то да си регистриран по ддс и да немаш счетоводител, си е живо самоубийство според мен :nono:
Н.Хайтов

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 01 Юни 2010, 12:09

dimithur написа:Е то да си регистриран по ддс и да немаш счетоводител, си е живо самоубийство според мен :nono:

ако го чаткаш счетоводството к'во ти пречи
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

Аватар

Мнение от dimithur » 01 Юни 2010, 12:12

speeder88 написа:
dimithur написа:Е то да си регистриран по ддс и да немаш счетоводител, си е живо самоубийство според мен :nono:

ако го чаткаш счетоводството к'во ти пречи

Ma aко го не ? Тогава какво правиме ? То в България всеки е специалист по всичко, затова сме и на това дередже . :mhihi:
Н.Хайтов

Аватар

Мнение от SKISA » 01 Юни 2010, 12:18

Peter Angelov написа:Здрасти, простичко - намериси си готин и точен счетоводител

Успех

и как па го реши ,че не ми се плаща!?!? платил съм си! искат лично да ида да подам заявлението!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 01 Юни 2010, 12:20

Абе колегата SKISA пише друго бре,вие какво гледате-веднага започнахте да расъждавате,ето аз,отивам да си регистрирам колата в данъчното и да им изръса 207 лева,обаче требе да чакаш-зимам номер,гледам номер132 съм,пред мен има неколко човека...на вратата свети номер 111...и така свети тоя номер 111 вече 45 минути,викаме-бе да не се е развалила системата-отговарят-бачка си...влизам аз вътре (направо си нахлувам въпреки протестите на дядото охрана) и гледам у стаята нема никой,по скоро има една женица и вече ше ме убие как така съм си позволил да нахлуя в личното и пространство,такъв червей като мене,накрая ми обясни че "колежката" дето приема си "имала работа" и отишла някъде....а ние си висим и чакаме...аа,знаете ли къде и беше колежката-отвън си правеше "дъра-бъра" с още 2 и пушеше цигарки..след 2,5 часа чакане се оказа че понеже колата е внесена от италия и трябва да се преведе договора-тоест да ходя в лицензирана компания и да изръся 50-100 лева за легализация и после да се върна пак в общината и да им дам и на тях 207 лева-викам им че в кат съм нямал тоя проблем обаче ми поясниха че те/общината не са кат и работят по друг начин,а пък за смяна на адресна регистрация-8 човека пред мен-3 часа,ама не става така,трябва собственика на апартамента да дойде с оригинал на нотариалният акт за апартамента...абе заеби,пък ми обясняват от едно място че имам задължение към нап 30 лева от 1.1.1999-31.12.1999 година,отивам в нап-правят справка-нямам такова задължение,ама те разбира се не могат да ми го напишат-трябва да отида до общината и да подам молба за тая справка че не дължа...заеби

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 01 Юни 2010, 12:21

Добре де, що не отделяте по някой друг лев за адвокат да регистрира/пререгистрира вместо вас?

Аз поне така правя...давам пари, но не се чудя колко време ще ми отнеме - друг се занимава!
Аз си върша моята работа през това време :D
Имам позната, която го прави за прилична сума - водил съм и мой познати/приятели - всички са на едно мнение - парите си струват.

За личното - едно пълномощно решава много проблеми :yes:
Скиса - ако си в начален етап - дай на лично да ти дам телефон на девойката. (да не излезе като реклама)

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 01 Юни 2010, 12:27

SKISA не си единствен с такива или подобни проблеми, имам два случая в които пак и единствено държавата се изявяват като инвалиди. Първият ми случай е, че купихме едно място на което е построена фурна (неработеща), преправяме фурната и става склад на едро и дребно. Обаче не виждаш ли се появява някакъв с нотариален акт, че земята е негова и от там се почва съдилището на което освен ние трябва да присъства и общината да представи документи за отчуждаването на имота и компенсирането на собствениците, но понеже са боклуци вече не се явяват за 5-ти пореден път. И както казваш добре, че е някой който работи в общината, за да бутне едно рамо и да изнесе тия документи. Днес е делото ше се види кво става.
Вторият случай е със земя на общината около 4 декара която се продава. Предоставяме план за изграждане на комплекс със заведения, детски кътове, градинки и тн и тн. Вече 3 години се борим да го купим това място и всеки път ми разтягат, че дървесата щяло да ги боли (отрежа) и нямало да има зеленина, абе майна планирани са адски много пари за озеленяване в тоя комплекс :banghead: :banghead: Общо взето се опитват да откраднат идеята и да си я направи някой вътрешен човек. Така, че аз лично толкова съм ги намразил тия от бюрокрацията, че някой ден ще убивам хора!!!! :ranting:
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 01 Юни 2010, 12:51

СКИСА става олигарх! :mhihi: :mhihi:

Аватар

Мнение от SKISA » 01 Юни 2010, 13:06

за да се яви адвокат или счетка ,или който и да е друг -трябва да има пълномощно ,чудеса,простотии и печати ,и регистрации и всичките бумаги,дето вероятно са в мен и се опитвам да го направя по най-бързият начин,дори и да се налага да ида лично до там, ма не ми се получава! и счетоводителите не знаят със сигурност какво трябва и се изисква и трябва да идат до там ,за да им дадат листото с изискуемите документи. счетоводителката ми е приготвила квото знае ,че се иска ,ма се оказва ,че се иска още....! и в НАП е първото стъпало после в агенция митници е още по-весело! и през тва време трябва да спреш да работиш ,а един магазин затвори ли или няма търсената стока после разработването му е като на нов. много умно да се мотаеш по инстанции и през тва време да не работиш!!!!!

а защо не направиха закона за мълчаливото съгласие!?!?!?!? минава срока за отговор и решение на проблема ти и се счита ,че са казали "да"!?!?!!!!! и да видим тогава ше си клатят ли кракат или па ако искат нека си ги клатят! ма щото не им изнася така!!! щото нема да има кихане и чакане!!!!нема ли чакане -нема рушвет!!!

кат му удара ключа и двама човека остават без работа и после що имало безработни и не се пълнела хазната! ми от кво да се пълни!? от празен щанд!?!?

а тебе па да те изолигават бюрократите да те олигават...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 01 Юни 2010, 13:17

Dimitroff написа:Добре де, що не отделяте по някой друг лев за адвокат да регистрира/пререгистрира вместо вас?...

Тук не съм съгласен. Аз лично нямам намерение да плащам заплатите на сульо и пульо а после да плащам и на адвокат за да ми посредничи пред тях.
С парите от моите данъци се наливат тези задници в канцелариите дето не се побират да седнат на столовете и като стане лелката да ти обяснява колко не си прав, стола тръгва с нея ....
Ние плащаме на администрацията и тя трябва да работи за нас. Като влезем в общината или НАП или КАТ или .... тия тупани трябва да разберат, че тези 15 минути докато сме пред бюрата им НИЕ СМЕ ИМ РАБОТОДАТЕЛИ
Ако за всяко най малко нарушение от тяхна страна не се вдигат скандали и не си търсим правата има много да висим пред заключени врати и забраняващи влизането табелки на "началници" от различно ниво

Аватар

Мнение от dimithur » 01 Юни 2010, 13:19

Еми продавайте дрога в такъв случай, ни данъци ще плащате, ни акцизи :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Н.Хайтов

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 01 Юни 2010, 13:26

SKISA написа:
Peter Angelov написа:Здрасти, простичко - намериси си готин и точен счетоводител

Успех

и как па го реши ,че не ми се плаща!?!? платил съм си! искат лично да ида да подам заявлението!

Еее ти пък :D Не съм споменавал накъде че не искаш или не си платил :!: Просто принципа в Bg. е да се правим на такива каквито не сме и то си личи по по горния пост на колега, дет вика че ако разбира :D То не е ейй тъй само да разбираш а се чете яко и много практика ама здраве да е :D

Направи едно пълномощно на сченоводителя да те представлява пред органите които желаеш и готово. Моите клиенти не си мърдат пръста за нищо :paranoid:

Успех

Следваща

Назад към Извън Темата