ае карай бе!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

ае карай бе!!

Мнение от TheBoss » 23 Юни 2005, 17:00

Препечатано от тук. Поправките в пунктуацията са мои.

В миналото съм писал относно шофирането в България и май съм бил доста критичен към начина, по който шофьорите управляват колите си. Сега трябва да призная, че не съм бил наясно с нещата. Пишех като човек, който е шофирал в чужбина дълго време и който знае правилата за движение в разни държави. И явно грешно съм възприел мита, че в България има правила за движение, но никой не ги спазва.
Има правила, но те не са официални. Те са познати, чрез някакъв мистичен процес само на българите и на чужденците, които са били тук достатъчно дълго за да ги научат.
Ето това са те, без да са подредени по значимост.

1. Използвайте клаксона си по всякакви причини , а също и без причина. Напсувайте човека пред Вас , за това че е спрял на червено. Когато сте в задръстване , се облегнте на клаксона си , така че да можете да допринесете колкото се може повече към всеобщото объркване. Това с нищо няма да помогне , но поне ще Ви достави удоволствие, като на едно разлигавено дете изпаднало в истерия.
2. Винаги шофирайте с възможно най-високата скорост на която е способна колата. Търпението е признак на слабост.
3. Ако пред Вас има друга кола, задминете я. Няма значение , ако трябва да минете около нея, под нея, или през нея; трябва да я задминете. Дори и да Ви е страх и да трябва да спрете отсрани веднага след като сте я задминал.
4. Ако сте мъж, никога не трябва да позволявате да Ви заминават жени. Един истински мъж не може да търпи такива простотии.
5. Не завивайте на ляво. Колата зад Вас ще се опита да задмине докато завивате, защото пази боже да трябва да забави ход да Ви изчаква. Изчакайте до като няма никой по целия път, за да завиете или се престройте в грешната лента и завийте от там.
6. Ако шофьорът пред вас прави ляв завой избутайте го от пътя.
7. Ако пътувате по някой път и трябва да дадете предимство на мотор, то в никакъв случай не го правете. При удар м/у мотор и кола, моторът ще изгуби, така че би трябвало той да спре.
8. Не обръщайте внимание на светофарите. Те са там за да правят добро впечатление на туристите.
9. Ако сте в задръстване и видите свободна лента, която би била полезна за оправяне на бъркотията, я блокирайте колкото се може по- бързо. И не забравяйте за клаксона все пак.
10. Ако кола пред вас задминава друга кола, то задминете ги и вие, така че да има три коли на една лента пътувайки в една и съща посока.
11. Когато шофирате нощем, винаги използвайте дългите си светлини. Ако на тия в насрещното им свети.. е нали имат слънчеви очила..
12. Предпазните колани са глупави украшения.
13. Ако видите, че в колата която задминавате има ваш познат, карайте до него няколко км. за да си поговорите.
14. Светлините на колата ви се използват за предупреждение на другите водачи, но при положение че те са врагове, защо трябва да ги предупреждаме?
15. Когато паркирате, помнете че знаците забраняващи паркирането не са сложени там за вас.

А и разбира се имайки предвид моторите по пътя – за тях също има правила.

1. Като пътувате из града, карайте с възможно най – високата скорост, с която можете. Имате пълното право да застрашавате себе си и околните. Пък и звука, който моторът ви издава с газ до дупка е доста приятен за всички – денем и нощем.
2. Когато пътувате по тротоара за да избегнете задръстването и ударите пешеходец.. е кой му е виновен, че блее по улиците.
3. Като паркирате мотора си, го правете така че да пречите колкото се може повече, например пред вратите на хората, входовете на магазини..
4. Не е необходимо да имате работещи свтлини , защото тези в колите на дълги трябва да ви видят, пък и те и без това карат все едно ви няма.
А да, не е лошо да имате и книжка, но чак толкова...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: скутЕрЕ!
Мечтае да кара: Перлини :))))

Мнение от moto » 23 Юни 2005, 17:17

Тва за моторите ме издразни адски много :evil: .Вообще е далеч от реалноста тв амомче дет го е писало това нещо за моторите....само погледнете колко момчета изгинаха заради обратните завой на всичките компетентни автомобилисти,които видиш ли трябва да засечт малко все пак....нали са 4 колела и метър ламарина отпред :confused: :roll: !Нямаше да е лошо,докато го е писал да се замисли дали на един моторист му е лесно да се движи н апът на ,който няма грам толерантност и уважение към него :roll: !И да се сети че както има лоши и мърляви водачи сред мотористите,така и при автомобилистите е същата история!

Крайно време е да почнем да се уважаваме и разбираме на пътя,а не да псуваме като пълни селяндури на 2 секунди!Времето да мислим и за другия отдавна дойде,но никой не се сеща да го прави :roll: :evil: !
Знаеш ли какво е мотор????ПОинтересувай се и следващаия път като излезеш с колата гледай в страничните си огледала-СПАСЯВАТ ЖИВОТИ!!!!

Полковника
Аватар

Мнение от TheBoss » 23 Юни 2005, 17:25

Като цяло съм съгласен с теб, но ела по кварталите да видиш келеметорите с дъндолети за по 100 евро как си мислят, че са най-малкото Валентино Роси. Мисля, че писаното е за тях, а не за свестните момчета.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от moto » 23 Юни 2005, 17:40

Да,това определено е така!Има дризлйовци,които вообще не мислят като карат...те просто си мислят,че карат :confused: !Тук също е така!Често ставам свидетел на паданията на такива хора...човек се чуди какво да направи да го увика ли след кат му помогне или да са чуди вообще здрав ли е :confused: :shock: ...не искам да описвам какви изтръпнали физйономий съм виждал-ей такива :shock: оплашени очи!Аз не съм човек с никакъв опит...дали съм карал и 200км общо със сериозен мотор,но и с цикалка съм падал...е вервай повече ми беше ядосването и псуването отколкото страха!
Мисълта ми беше точно тая че има смотлйовци,но и мноооого свестни хора-80% са такива!
Добре,представи си че виждаш как един най-добрия ти прител загива заради слобен вктраджия,който прави обратен завой без вообще да се замисли и да види в огледалото....ебаси дори и е глух-тоя мотор се чуе бе д**а!Познавам такъва човек-е не искам да ти казвам какво му е мнението за автомобил;ния контингент :roll: ,макар че и той кара!
Знаеш ли какво е мотор????ПОинтересувай се и следващаия път като излезеш с колата гледай в страничните си огледала-СПАСЯВАТ ЖИВОТИ!!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 23 Юни 2005, 20:01

Има ебати тъпаците сред шофьорите...Аз отивам с колело на урок и карам по "Никола Габровски" доста бързо със скороста на кола и някъв таксиджия ме засича,спира далече от тротоара и без да се оглежда отваря вратата...Трябваше да избера- дали да се ударя в кола дет не се движи или в колата дето се движи...Е късметлия съм и успях да мина ама :evil:
Никой не зачита че се движа с скороста на колите- 40 - 50 км/ч
Всеки ме засича,обръща пред мен,Отваря си вратите пред мен :mhihi:
Никой не изчаква моторист или колоездач!Всеки е "силен" и лош лимон!Как така ше изчака?Ами нали трябва да се покаже на ку****а до себе си или на дъщеря си или сина си,та да прави и той като татИ!! :evil: :evil: :evil:
Live it like you Love it

Полковника
Аватар

Мнение от TheBoss » 23 Юни 2005, 20:08

blqsu4ko написа:...Аз отивам с колело на урок и карам по "Никола Габровски" доста бързо със скороста на кола ...
...Никой не зачита че се движа с скороста на колите- 40 - 50 км/ч...

А колелото, колелото, къде се намира? В багажника или на ремъркето дето го влачи тати? :twisted: :twisted: :twisted:
Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 23 Юни 2005, 21:27

Правилата са много добре формулирани, сетих се за още едно:

Като видиш дълга колона от автомобили чакащи на светофара, мини в насрещното изпревари ги и се нареди пред тях, така че да блокираш цялото кръстовище докато не стане зелено за теб и не благоволиш да потеглиш.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 24 Юни 2005, 14:57

Като са отклонихте за мотори и колелета:
Значи да се буташ с мотор между двете платна и да се движиш на зигзаг из задръстването не е нито дразнещо за останалите 4колесни шифйори нито опасно. Да минаваш с колело на червен светофар е нормално понеже не си част от движението. Да се движиш по средата на бул. България с колело е супер престижно и безопасно.

Вярно е че почти никой не зачита правата на мотори и колоездачи но и те не отговарят с нещо по-различно.

Разбира се винаги си има и изключения.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: м42б20 турбо
Детайли за колата: hx35/40 twin scroll

Мнение от S-stail » 24 Юни 2005, 15:29

Тоя невеж където го е писал това ме съмнява,че е
шофиръл извън България :kuku:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от moto » 24 Юни 2005, 15:33

Е тва със светофара вече бешеее.. :roll: ...тва завист ли е че като си по-малък се провираш навсякъде или...незнам :roll: !

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 24 Юни 2005, 16:39

Шефе, нема да се плашиш - всичките по-горе споменати правила си ги спазваме :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 24 Юни 2005, 16:55

за матарист явно важи някакъв друг правилник дето като можеш да минеш от някъде - значи е позволено.
А какво става като ти се спусне мотор между 2 колони коли и ти в тоя момент тръгнеш с колата и не си видял моториста щото и с 3 огледала на 180* нямаш видимост.
За минаване по тротоари няма да приказвам щото то това вече на семЕнарията и коли редовно го правят.. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blqsu4ko » 24 Юни 2005, 22:56

Тхе Босс на пътя!Ако не вярваш ела да видиш... :twisted:
Live it like you Love it

Потребител
Аватар
Кара: e60 530d

Мнение от Shumy » 26 Юни 2005, 10:30

Тези правила трябва да ги допълнят във правилника :mhihi:

Полковника
Аватар

Мнение от TheBoss » 26 Юни 2005, 16:19

blqsu4ko написа:Тхе Босс на пътя!Ако не вярваш ела да видиш... :twisted:

Не искам за се заяждам, ама ти ако вдигнеш 70 км/ч с байк и останеш здрав аз ще те черпя на Екото каквото си избереш. :twisted:
А Скоти да се произнесе като профи по въпроса. ;)
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата