Как става тоя номер с БГ автокъщите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: опел

Как става тоя номер с БГ автокъщите?

Мнение от Spoony » 10 Юни 2010, 21:00

мнението е цезнурирано
Последна промяна Spoony на 05 Юли 2010, 19:43, променена общо 1 път
.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Re: Как става тоя номер с БГ автокъщите?

Мнение от vankatagsi » 10 Юни 2010, 21:07

Истината е че наред с разбирачите има и мноооого хора които абсолютно нищо не разбират от автомобили и вярват на написаното... :mhihi: . Чули недочули от някаде, видяла им се лъскава колата и със нищо неможеш да ги убедиш че тази кола е на над 300000км.. Това е истината по този проблем, ако повечето народ беше в час, търгашите щяха да спрат с тези глупости, ама..

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 10 Юни 2010, 21:25

Истината е, че супер рядко кола се кара под 20 000км годишно в Италия,Германия и т. н. .
Така, че сметката е проста - години * 20 000 и знаеш, че това е оптимистичният вариант.
Колата ми я купих на 160 000км - 9,5 годишен 2,5 дизел. Пълен смях. Но по ТЮФа,който е била минала преди внос пишеше 214 000км - ако е така ще е много добре.
С две думи колата се гледа,диагностицира и кара- км са подробност. Е ако я взимаш от познат е друга бира.

ПС Смешното е,че колата ми я карам по 6500-8000км на година - така,че има и малък шанс за верни километри.
36436
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 10 Юни 2010, 21:29

Повечето автотърговци са комплексари и тези простотии ги зареждат емоционално. То е ясно че никой вече не вярва на 100 хиляди километра и карана от жена, но тях си ги кефи да се чувстват горди че са врътнали примерно един адвокат. Та моята джипка беше на 370 хиляди километра от една автокъща, но пък точно преди 60 хиляди и е сменен двигателя с нов. :bowdown: :bowdown: :bowdown: Има и доказателство, сервизна книжка, прилежно попълнена с правописни грешки, даже Кастрол не са могли да напишат правилно. :angel: Не им се връзвай на автотърговците. И като се замисля такава автокъща май няма в България, дето да ти казват реалните километри. Успех с грозника Лупо.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 10 Юни 2010, 21:36

Изобщо не гледай, какво пише на километража. На колите от Италия, още там им ги превъртат. Тукашните джамбази в доста случаи не знаят истинските километри.
I love the sound of V8 in the morning...

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 10 Юни 2010, 21:38

msi200 написа:Изобщо не гледай, какво пише на километража. На колите от Италия, още там им ги превъртат. Тукашните джамбази в доста случаи не знаят истинските километри.

Е това ще е брутално - в Италия на 500 000км го превъртат на 300 000 - в България го прават на 150 000 :mhihi: :mhihi: :mhihi: . После що се чупат толкова тези БМВта.
36436
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от e36_Fanatik » 10 Юни 2010, 21:42

Колега, аз се занимавам с внос на автомобили от Европа. Често като кажа орентировачна цена за някоя кола следва отговор - ами те в България са по-евтини и на по-малко километри :shock: В един момент си мислех че аз купувам скъпи коли и се минавам, но уви стоях 3 седмици в Германия и обикалях села и паланки за да гледам цени и установих кола на 150000км. си струва пари. Още повече ако е БМВ или Мерцедес цената за добър екземпляр не е никак ниска, там продавачите не пасат трева и много добре знаят какво продават. За колите извадени от моргите и напудрени не мога да дам мнение но хубава кола и тук и в Англия и в Германия и в Австрия и във Франция си струва пари :yes:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 10 Юни 2010, 21:42

Много пъти съм го казвал - българина ИСКА да го лъжат... колкото и да не ви се вярва... щото като види, че пише 355 000 километра ще каже - еб@@@@ти гробницата!!!! НО същата кола, с превъртян километраж на 130к и измита и напудрена като я погледне и си вика - абе.... тая сигурно не е баш на 130к, ама знае ли човек... па може и да има нещо вярно... и си вярва, самозаблуждава и т.н.... и като види някоя на 220к (ама реални) и си мисли, че тая вече е майката си трака и боклука и за нищо не става вече... и отива да си вземе от ония, запазените, на по 130-140к...

Факт е, че 120 - 150 хиляди са златната среда за километри... и затова масово се използват такива... номера е ония от Халифакс: "синджиря си иде, козъта ги нема..." те тава'а...

Има и една друга приказка: "Случайна цена НЯМА". Освен ако е някой нов и/или заблуден продавач, дето още не се е отракал на далаверата...

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 10 Юни 2010, 22:42

vanci88 написа:
msi200 написа:Изобщо не гледай, какво пише на километража. На колите от Италия, още там им ги превъртат. Тукашните джамбази в доста случаи не знаят истинските километри.

Е това ще е брутално - в Италия на 500 000км го превъртат на 300 000 - в България го прават на 150 000 :mhihi: :mhihi: :mhihi: . После що се чупат толкова тези БМВта.

Повярвай ми, така е. Имам няколко близки приятели, които се занимават(ха) с внос от Италия. Просто на тези скрапове, ако им се знаят реалните км, стават непродаваеми. Всъщност собствениците им в Италия са ги дали за без пари.

Проблемът в БГ е, че въртенето на километража си е напълно законно и всички го правят. Ако някой остави истинските км, евентуалния купувач ще си помисли, че колата е милионник и е върната на 300-400 хиляди км.

(Тук искам да уточня, че не става въпрос за всичките коли от Италия, естествено и има много качествени автокъщи със много запазени автомобили, ама са на други цени)
I love the sound of V8 in the morning...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 10 Юни 2010, 22:52

Mollov написа:Много пъти съм го казвал - българина ИСКА да го лъжат... колкото и да не ви се вярва... щото като види, че пише 355 000 километра ще каже - еб@@@@ти гробницата!!!! НО същата кола, с превъртян километраж на 130к и измита и напудрена като я погледне и си вика - абе.... тая сигурно не е баш на 130к, ама знае ли човек... па може и да има нещо вярно... и си вярва, самозаблуждава и т.н.... и като види някоя на 220к (ама реални) и си мисли, че тая вече е майката си трака и боклука и за нищо не става вече... и отива да си вземе от ония, запазените, на по 130-140к...

Факт е, че 120 - 150 хиляди са златната среда за километри... и затова масово се използват такива... номера е ония от Халифакс: "синджиря си иде, козъта ги нема..." те тава'а...

Има и една друга приказка: "Случайна цена НЯМА". Освен ако е някой нов и/или заблуден продавач, дето още не се е отракал на далаверата...

+1

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 10 Юни 2010, 22:59

:mhihi: е от 90г,не се ли начуди що така в бг,тия км и цени
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 10 Юни 2010, 23:01

Стига бре хора, доста редовно се намират коли на малко километри.
Половината ми колеги в Германия карат колите си от нови и има доста, които са 2000-2001 под 100х.км.
Ходят с коли на работа, да не мислите че и на тях не им е скъпо.
Аз откакто съм купил Мерца (вече близо година) имам навъртяни не повече от 6000км. Просто ми се налага да карам от вкъщи до работа. Германските ми колеги си ползват влаковете като ходят някъде или 5 човека се качват в някоя кошница като ходят на диско, докато с купетата си ходят само до офиса.
И така... възможно е.
Една приятелка там има Компакт Е46 от нов на 110 мисля беше последно като се видях с нея. Че се въртят километражи, спор няма, но малки градски колички, разни купета и кабриота не са непременно на половин милон километра... Виж Е класите, А8-ици и други големи лимузини са сигурни, те от Аутобана не са слизали :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M4 (F83)

Мнение от terorero » 10 Юни 2010, 23:07

Много сте прави!! Преди няколко години си продавах тогавашното ми БМВ, беше на реални 210 000км. Идва един ,гледа го, харесва му и като погледна километража вика, на много километри брее.По автокъщите били по 120, 130 хил., много била карана. Направо незнаех какво да му отговоря.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тук там

Мнение от азззз » 10 Юни 2010, 23:12

точно заради тези нереални километри и напудрени коли спрях въобще да обръщам внимание на автокъщите.най-добрия вариант поне за бг според мен е,да си купиш колата директно от собственика и,я чрез мобайла,я чрез някой друг сайт.разбира се пак има шанс да останеш "доволен" след време,но поне според мен е по-малък от този в сравнение с автокъщите.иначе най-добре е да си вземе човек колата от германия,но за съжаление не всеки има тази възможност.там поне каквото виждаш че пише,знаеш че е истина ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 11 Юни 2010, 0:21

Най-много ме кефят киселите гъзари с Е-класите, дето не знаят че са били таксита в предишния си живот. Ма те тъпите европейци не знаят защо си продават которите, а ние интелигентните българи сме напълно наясно още колко ресурс има в "новите" ни коли и ги доизцеждаме.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

Следваща

Назад към Извън Темата