Кажете нещо за...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Кажете нещо за...

Мнение от steeN » 24 Юни 2005, 14:16

новият, единствен, V5 двигател на Volkswagen(продължават да правят странни двигатели, които конкурират Ауди, не разбирам тая вътрешна борба, но това е друга тема). Ако някой може да изрови и снимка ще е супер, защото до колкото знам пазят подробностите леко в тайна... В главата ми се върти конфигурация от рода на VR6. Нещо като редови 5 цилиндров с много малък ъгъл между цилиндрите за да се пести място под капака?

тенкю пипъл :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 24 Юни 2005, 16:36

Той не е нов, 98-а година пуснаха първото V5, 2.3.
Мотора е 150к.с. монтира се на Голф, Бора, Пасат.
Карал съм Бора и Голф с 2.3 върви да си ебе майката, много добър, мене много ми харесва, ама харчи около 14 градско.
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 24 Юни 2005, 18:28

еми батка ти колко искаш да харчи мотор 2.3 ????

може би 6.5 :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 24 Юни 2005, 19:00

Мда моя грешка, що писах нов и аз не знам... Гледах, че има и двувалки по 170 коня?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Юни 2005, 19:41

:shock:

как в5 бре хора? дори не си го представям на кво мяза отвътре...

алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 24 Юни 2005, 19:45

Изображение
Като третото на картинката но без единия от крайните цилиндри, мисля че е. Първоначално са го наричали VR5, но после са решили да се казва V5.

Tuning Meister
Tuning Meister
Аватар

Мнение от KAMIKADZE » 24 Юни 2005, 19:49

[img]http://drifting-bg.info/landicar/landi.jpg/img]

Аватар

Мнение от Nasti » 25 Юни 2005, 9:31

alx написа::shock:

как в5 бре хора? дори не си го представям на кво мяза отвътре...

И аз незнам вътре как е, ама от вън БОРА много ми харесва!

Мда има и 170к.с. ама той е на новата Бора която в момента е само за САЩ.

Интересното е че 2.3 извън БГ харчи по-малко около 11

младши ентусиаст
Аватар
Кара: vRS

Мнение от THUNDER » 25 Юни 2005, 10:00

Мда има и 170к.с. ама той е на новата Бора която в момента е само за САЩ.

Мнем, Nasti - 2.3 V5, версия 170hp, се монтираше на Пасат от началото на 98-ма, на Голф 4 от 99-та и на Бора от 2000-та година, и ВСИЧКО това за Европа ;) . Друг е въпроса, че този двигател си остана бутиков за гамата, най-вече поради скъпата си поддръжка.
Въпросната версия беше с подобрена динамика (най-вече еластичност, 15Нм по-висок въртящ момент) и доста намален разход на гориво - първата версия 150 коня имаше много добри показатели, но харчеше средно 12/100, а при 170коня падна на около 10/100 ;)
Като цяло мотора има УНИКАЛЕН звук :D , много равномерен ход, а и не се бои от високи обороти :mhihi: :mhihi: - знам го от опита си във VW :D.
Отттатък големия гьол (а и не само) често му прасват компресорче и става мноого як sleeper :mhihi: :lol: ...
Live and let Die!

Аватар

Мнение от Nasti » 25 Юни 2005, 13:06

Я! Научих нещо ново за VW в БМВ форума 8) супер!

Аз също много го харесвам, не знам до колко е бутиков, но в Израел ги карат като за световно коли с тези мотори.
А идейката за турбинка на 2.3 е мммммммммм.... оставете ме на бира... :D :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 25 Юни 2005, 13:38

хубаво дедобре ли е балансиран мотора и защо да е по еластичен
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: vRS

Мнение от THUNDER » 25 Юни 2005, 14:05

Я! Научих нещо ново за VW в БМВ форума 8) супер!

Ами радвам се да го чуя :D
А идейката за турбинка на 2.3 е мммммммммм.... оставете ме на бира... :D :D

Пийни си :mhihi: и порови из нета за такива проекти ;) :yes:

хубаво дедобре ли е балансиран мотора и защо да е по еластичен

По мое мнение мотора е много добре балансиран (VW наливат сериозни пари при разработките и изпипват нещата на мах - поне през последните 5-6 години ;) ), прогресивно качва обороти. А V5 170коня е по-еластичен от версията 150коня V5, това съм имал предвид ;)
Live and let Die!

CS-маниак
Аватар

Мнение от lowdriver » 25 Юни 2005, 19:53

Балансиран?Не мисля..вижте линка и се надявам да разберете какво имам предвид ;)
http://bmw3s.ru/text/tehdan/vibration.htm
Изображение
Driver's Racing Team

Назад към Извън Темата