В подкрепа на изграждането на АЕЦ "Белене"!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Подкрепяме ли изграждането на АЕЦ "Белене"?

Да
72
74%
Не
25
26%

Общо гласове : 97
master of the force
Аватар

Re: В подкрепа на изграждането на АЕЦ "Белене"!

Мнение от alx » 11 Юни 2010, 18:20

тази тема я одобрих.. ама внимателно сега... :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 11 Юни 2010, 18:32

колко точно внимателно!?!?
бойко ,че е леке-леке е! ма па що да лижеме гъза на руснаците!? то ,което комунист го е измислил се е калпаво.....

Потребител
Аватар
Кара: CLK 2.3kompressor

Мнение от Jessy » 11 Юни 2010, 19:44

с тия 0 мнения, защо ли си мисля че си се регистрирал тука само за да си пропагандираш политическите възгледи??? :kuku: а и от формулировката на анкетата и действията ти заключвам че БСП вкарва всичките си сили в борбата като ми се струва че наистина си имат хора които да следят нета и да пропагандират като теб.
И все пак да кажа 2 думи по темата(но няма да гласувам заради глупавите дадени вариянти): Принципно съм "ЗА" АЕЦ Белене, но зависи кой ще я строи, как ще я строи и най-важното с какви пари
[url="http://www.nikgrey.com/smokefree/"]
Изображение
[/url]

Потребител
Аватар
Кара: кололо !!

Мнение от ludnik » 11 Юни 2010, 19:54

Много интересна анкета. Със сигурност трябва да се построи Белене, защото Козлодуй има технологичен живот и ще ни ЕС ще ни я затвори набързо-набързо, както направи с първите четири блока на 440 МВ. Колеги, не можем да разчитаме на ВЕИ, нито на нашите съседи, така че по- добре е да си имаме АЕЦ. Ще ни е нужен не само като източник на ЕЕ, но и като стратегическа инвестиция при евентуални бъдещи катастрофи или воини... :roll: :roll:
По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 11 Юни 2010, 20:38

А бе аз ли не съм разбрал или това Белене дори и да го построят ще е със чужди инвеститори което означава, че държавата няма да има никво участие освен някъв символичен "наем". Което пак от своя страна означава че ние поемеме риска, а друг лапа голямата пара. Та да попитам автора къде видя тая ГОЛЯМА икономическа полза? Щото ползва ще има ама чак пък голяма?!?!?

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 11 Юни 2010, 20:51

аз съм на кантар,ма като знам нащо побългаряване колко сигурна ше я направи и че руснаците се бутат ,дето имат опит в гърмене на атомни и все ми се струва ,че по-добре без нея. едно от най-качествените места за живот е нова зеландия ! най-близкият АЕЦ е на другия континент в австралия! най-близкият комунист е на другата страна на земното кълбо.....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 11 Юни 2010, 20:55

Бе принципно съм "ЗА" аец Белене,ама много мразя в тея неща и политика да се вкарва

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 11 Юни 2010, 20:56

SKISA написа:аз съм на кантар,ма като знам нащо побългаряване колко сигурна ше я направи и че руснаците се бутат ,дето имат опит в гърмене на атомни и все ми се струва ,че по-добре без нея. едно от най-качествените места за живот е нова зеландия ! най-близкият АЕЦ е на другия континент в австралия! най-близкият комунист е на другата страна на земното кълбо.....

и аз на там съм се ориентирал :yes:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 11 Юни 2010, 21:03

Мерси alx , и без това не ми се спореше...

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 11 Юни 2010, 21:08

.
Последна промяна dimithur на 11 Юни 2010, 21:12, променена общо 1 път
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 11 Юни 2010, 21:10

Jessy написа:с тия 0 мнения, защо ли си мисля че си се регистрирал тука само за да си пропагандираш политическите възгледи??? :kuku: а и от формулировката на анкетата и действията ти заключвам че БСП вкарва всичките си сили в борбата като ми се струва че наистина си имат хора които да следят нета и да пропагандират като теб.
И все пак да кажа 2 думи по темата(но няма да гласувам заради глупавите дадени вариянти): Принципно съм "ЗА" АЕЦ Белене, но зависи кой ще я строи, как ще я строи и най-важното с какви пари

При това комунистически възгледи :evil: . Хубаво че неговите теми ги оставяте, а моите мнения ги триете. Ама какво ли съм седнал и аз да се занимавам. 5 централи си направете даже ако искате, струпайте си ядрените отпадаци балирани на камари и си раждайте чернобилски уродчета. Все ми е тая вече
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 11 Юни 2010, 21:15

Ама няма ти даваме ток.... :mhihi: . Ае стига... живи и здрави !

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 11 Юни 2010, 21:22

Andreev1959 написа:пълни глупости

Тъпанар. Комунист.
Регистрира се, за да помогнеш на меката левица да влезе отново във властта, а??? Е, тъпо. Като теб. Сложиха ви го на изборите и сега пак искате от кокала да гризнете, нали??? Партиини Мерцедесчета, а-у? Нема да е. Ебахме ви(бихме ви) на изборите, ако искате можете пак да пробвате...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 11 Юни 2010, 21:34

И аз все си мисля,че и да я има и да я няма разликата няма да е голяма,просто няма да е държавна или пък поне български инвеститора за да извлечем полза.А бъдещето на енергетиката е в приридните и екологично чисти производства,така че поскоро съм против като се замисля :)

П.П. Понеже подразбирам,че си набор на майка ми няма да ти кажа мнение за възгледите ти,запази си ги за себе си!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 11 Юни 2010, 21:41

Принципно съм твърдо ЗА развитието на ядрената енергетика в България при положение, че имам уникалният шанс да "ни се разрешава" да го правим с оглед на състоянието ни.
Но АЕЦ "Белене" както и Бургас-Александруполис са нещо съвсем различно.Първо единственото, което е свършено за Белене са общо взето документите и разрешенията като дори част от тях не е довършена, а единственото реално посторено е неизползваемо или ще бъде, ако се отлага още.
При сегашната ситуация бюджетът неможе да си позволи разходите необходими за продължаването на проекта и ако искаме да го финансираме по някакъв начин трябва да търсим или чужди инвеститори, който в момента масово бягат от нас, или кредити които пак трябва да погасяваме с бюджетни средства в бъдеще.И двете варианта не са добри, ако позволим голямо дялово участие "недържавни субекти" реалната печалба за България ще е нищожна и то в далечно бъдеще, да не говорим за рисковете при наличието на индивиди мислеши единствено за джоба си в управлението на една такава структура.
Единственото рационално и икономически коректно решение в момента е замръзяването на проекта!Такива харчове в момент на сериозна нестабилност на икономиката и опасност от свърх дефицит са престъпление и правилно са преценили, че не трябва да се допускат.

Изпълнението и финансирането на тръбопровода ще е доста по-лесно и за това там нещата са 50/50.Проблемът е, че ще се наложи веднага да изплатим значителен процент от 250млн. "първоначална вноска", като в бъдеще разходите ще са около 1 млрд.При печалба от такси около 30млн. на година той реално ще се изплати след 30години+.Другият проблем с него е, че минава доста близо до нашите курорти, а нашата икономика разчита изключително много на приход от там, напълно е възможно построяването на тръбата да доведе до отлив на туристи, ако конкурентите си изиграят добре картите, а ние не проявим инициативност и не направим отколоняване на вниманието чрез реклама.
Всъщност този проект обслужва главно Гръцки и Руски интереси и за нас остават трохите.

При това положение съм ЗА предприетите от правителството мерки!

Следваща

Назад към Извън Темата