В подкрепа на изграждането на АЕЦ "Белене"!
Модератор: Общи модератори
Re: В подкрепа на изграждането на АЕЦ "Белене"!
тази тема я одобрих.. ама внимателно сега... 

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
колко точно внимателно!?!?
бойко ,че е леке-леке е! ма па що да лижеме гъза на руснаците!? то ,което комунист го е измислил се е калпаво.....
бойко ,че е леке-леке е! ма па що да лижеме гъза на руснаците!? то ,което комунист го е измислил се е калпаво.....
с тия 0 мнения, защо ли си мисля че си се регистрирал тука само за да си пропагандираш политическите възгледи???
а и от формулировката на анкетата и действията ти заключвам че БСП вкарва всичките си сили в борбата като ми се струва че наистина си имат хора които да следят нета и да пропагандират като теб.
И все пак да кажа 2 думи по темата(но няма да гласувам заради глупавите дадени вариянти): Принципно съм "ЗА" АЕЦ Белене, но зависи кой ще я строи, как ще я строи и най-важното с какви пари

И все пак да кажа 2 думи по темата(но няма да гласувам заради глупавите дадени вариянти): Принципно съм "ЗА" АЕЦ Белене, но зависи кой ще я строи, как ще я строи и най-важното с какви пари
[url="http://www.nikgrey.com/smokefree/"]

[/url]
[/url]
Много интересна анкета. Със сигурност трябва да се построи Белене, защото Козлодуй има технологичен живот и ще ни ЕС ще ни я затвори набързо-набързо, както направи с първите четири блока на 440 МВ. Колеги, не можем да разчитаме на ВЕИ, нито на нашите съседи, така че по- добре е да си имаме АЕЦ. Ще ни е нужен не само като източник на ЕЕ, но и като стратегическа инвестиция при евентуални бъдещи катастрофи или воини...

По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!
А бе аз ли не съм разбрал или това Белене дори и да го построят ще е със чужди инвеститори което означава, че държавата няма да има никво участие освен някъв символичен "наем". Което пак от своя страна означава че ние поемеме риска, а друг лапа голямата пара. Та да попитам автора къде видя тая ГОЛЯМА икономическа полза? Щото ползва ще има ама чак пък голяма?!?!?
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
аз съм на кантар,ма като знам нащо побългаряване колко сигурна ше я направи и че руснаците се бутат ,дето имат опит в гърмене на атомни и все ми се струва ,че по-добре без нея. едно от най-качествените места за живот е нова зеландия ! най-близкият АЕЦ е на другия континент в австралия! най-близкият комунист е на другата страна на земното кълбо.....
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Бе принципно съм "ЗА" аец Белене,ама много мразя в тея неща и политика да се вкарва
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
SKISA написа:аз съм на кантар,ма като знам нащо побългаряване колко сигурна ше я направи и че руснаците се бутат ,дето имат опит в гърмене на атомни и все ми се струва ,че по-добре без нея. едно от най-качествените места за живот е нова зеландия ! най-близкият АЕЦ е на другия континент в австралия! най-близкият комунист е на другата страна на земното кълбо.....
и аз на там съм се ориентирал

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
Мерси alx , и без това не ми се спореше...
.
Последна промяна dimithur на 11 Юни 2010, 21:12, променена общо 1 път
Jessy написа:с тия 0 мнения, защо ли си мисля че си се регистрирал тука само за да си пропагандираш политическите възгледи???а и от формулировката на анкетата и действията ти заключвам че БСП вкарва всичките си сили в борбата като ми се струва че наистина си имат хора които да следят нета и да пропагандират като теб.
При това комунистически възгледи

- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
Ама няма ти даваме ток....
. Ае стига... живи и здрави !

Andreev1959 написа:пълни глупости
Тъпанар. Комунист.
Регистрира се, за да помогнеш на меката левица да влезе отново във властта, а??? Е, тъпо. Като теб. Сложиха ви го на изборите и сега пак искате от кокала да гризнете, нали??? Партиини Мерцедесчета, а-у? Нема да е. Ебахме ви(бихме ви) на изборите, ако искате можете пак да пробвате...
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
И аз все си мисля,че и да я има и да я няма разликата няма да е голяма,просто няма да е държавна или пък поне български инвеститора за да извлечем полза.А бъдещето на енергетиката е в приридните и екологично чисти производства,така че поскоро съм против като се замисля
П.П. Понеже подразбирам,че си набор на майка ми няма да ти кажа мнение за възгледите ти,запази си ги за себе си!

П.П. Понеже подразбирам,че си набор на майка ми няма да ти кажа мнение за възгледите ти,запази си ги за себе си!
Принципно съм твърдо ЗА развитието на ядрената енергетика в България при положение, че имам уникалният шанс да "ни се разрешава" да го правим с оглед на състоянието ни.
Но АЕЦ "Белене" както и Бургас-Александруполис са нещо съвсем различно.Първо единственото, което е свършено за Белене са общо взето документите и разрешенията като дори част от тях не е довършена, а единственото реално посторено е неизползваемо или ще бъде, ако се отлага още.
При сегашната ситуация бюджетът неможе да си позволи разходите необходими за продължаването на проекта и ако искаме да го финансираме по някакъв начин трябва да търсим или чужди инвеститори, който в момента масово бягат от нас, или кредити които пак трябва да погасяваме с бюджетни средства в бъдеще.И двете варианта не са добри, ако позволим голямо дялово участие "недържавни субекти" реалната печалба за България ще е нищожна и то в далечно бъдеще, да не говорим за рисковете при наличието на индивиди мислеши единствено за джоба си в управлението на една такава структура.
Единственото рационално и икономически коректно решение в момента е замръзяването на проекта!Такива харчове в момент на сериозна нестабилност на икономиката и опасност от свърх дефицит са престъпление и правилно са преценили, че не трябва да се допускат.
Изпълнението и финансирането на тръбопровода ще е доста по-лесно и за това там нещата са 50/50.Проблемът е, че ще се наложи веднага да изплатим значителен процент от 250млн. "първоначална вноска", като в бъдеще разходите ще са около 1 млрд.При печалба от такси около 30млн. на година той реално ще се изплати след 30години+.Другият проблем с него е, че минава доста близо до нашите курорти, а нашата икономика разчита изключително много на приход от там, напълно е възможно построяването на тръбата да доведе до отлив на туристи, ако конкурентите си изиграят добре картите, а ние не проявим инициативност и не направим отколоняване на вниманието чрез реклама.
Всъщност този проект обслужва главно Гръцки и Руски интереси и за нас остават трохите.
При това положение съм ЗА предприетите от правителството мерки!
Но АЕЦ "Белене" както и Бургас-Александруполис са нещо съвсем различно.Първо единственото, което е свършено за Белене са общо взето документите и разрешенията като дори част от тях не е довършена, а единственото реално посторено е неизползваемо или ще бъде, ако се отлага още.
При сегашната ситуация бюджетът неможе да си позволи разходите необходими за продължаването на проекта и ако искаме да го финансираме по някакъв начин трябва да търсим или чужди инвеститори, който в момента масово бягат от нас, или кредити които пак трябва да погасяваме с бюджетни средства в бъдеще.И двете варианта не са добри, ако позволим голямо дялово участие "недържавни субекти" реалната печалба за България ще е нищожна и то в далечно бъдеще, да не говорим за рисковете при наличието на индивиди мислеши единствено за джоба си в управлението на една такава структура.
Единственото рационално и икономически коректно решение в момента е замръзяването на проекта!Такива харчове в момент на сериозна нестабилност на икономиката и опасност от свърх дефицит са престъпление и правилно са преценили, че не трябва да се допускат.
Изпълнението и финансирането на тръбопровода ще е доста по-лесно и за това там нещата са 50/50.Проблемът е, че ще се наложи веднага да изплатим значителен процент от 250млн. "първоначална вноска", като в бъдеще разходите ще са около 1 млрд.При печалба от такси около 30млн. на година той реално ще се изплати след 30години+.Другият проблем с него е, че минава доста близо до нашите курорти, а нашата икономика разчита изключително много на приход от там, напълно е възможно построяването на тръбата да доведе до отлив на туристи, ако конкурентите си изиграят добре картите, а ние не проявим инициативност и не направим отколоняване на вниманието чрез реклама.
Всъщност този проект обслужва главно Гръцки и Руски интереси и за нас остават трохите.
При това положение съм ЗА предприетите от правителството мерки!