Брус Дикинсън-човекът глас?
Модератор: Общи модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- F-14
- младши ентусиаст
-
Брус Дикинсън-човекът глас?
Пускам тази тема с цел да разбера дали това което се говори за този човек е истина.По-точно не за самия човек а за гласът му.Неведнъж съм чувал че той е един от малкото които имат 8/осем!!!!/ октави в гласа си.
Наскоро ми обясняваха че това било невъзможно.Дали е така или не не знам но знам че е наистина един уникален певец,а и не само.
Тези от вас които четат този форум и са извън тийнейджърските си години вероятно ще се сетят веднага за кого говоря,а на останалите пожелавам да го открият като талант и творец.
Темата за гласа на този феноменален човек оставям на по-запознатите от мен.
На останалите ще разкажа за някои факти от живота на този човек:
Той е отроче на двама много млади родители и е бил нежелан като дете.Оттам обаче получава стимула си да се докаже като личност.Роден е 58ма година.
В момента е вокалист на Айрън Мейдън,соло-изпълнител със забележителни проекти,бил е олимпийски шампион по фехтовка,пише доста от песните на Мейдън, пише книги/предимно окултни и фентъзи отново продиктувани от спомените от детските му години/.Води няколко радиопредавания.Има рицарска титла "СЪР".Професионален пилот е във авиокомпания Astraeus -където лети на Бойнг 737 като втори пилот.Има правоспособност и за по-големи въздушни лайнери.Има предаване за авиация по Дискавъри -Flying Heavy Metal...Във всичко с което се захване има успех и по-важното- дава скрит замисъл на творбите си.Е...понякога не толкова скрит
Та темата беше за гласа на този феномен...споделете каквото знаете

Наскоро ми обясняваха че това било невъзможно.Дали е така или не не знам но знам че е наистина един уникален певец,а и не само.
Тези от вас които четат този форум и са извън тийнейджърските си години вероятно ще се сетят веднага за кого говоря,а на останалите пожелавам да го открият като талант и творец.
Темата за гласа на този феноменален човек оставям на по-запознатите от мен.
На останалите ще разкажа за някои факти от живота на този човек:
Той е отроче на двама много млади родители и е бил нежелан като дете.Оттам обаче получава стимула си да се докаже като личност.Роден е 58ма година.
В момента е вокалист на Айрън Мейдън,соло-изпълнител със забележителни проекти,бил е олимпийски шампион по фехтовка,пише доста от песните на Мейдън, пише книги/предимно окултни и фентъзи отново продиктувани от спомените от детските му години/.Води няколко радиопредавания.Има рицарска титла "СЪР".Професионален пилот е във авиокомпания Astraeus -където лети на Бойнг 737 като втори пилот.Има правоспособност и за по-големи въздушни лайнери.Има предаване за авиация по Дискавъри -Flying Heavy Metal...Във всичко с което се захване има успех и по-важното- дава скрит замисъл на творбите си.Е...понякога не толкова скрит

Та темата беше за гласа на този феномен...споделете каквото знаете

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
имам всичко на Дикинсон което е издал сам и с Мейдън,фен съм им от има няма 17-18 години .. наистина е уникален като глас и творец
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
Re: Брус Дикинсън-човекът глас?
F-14 написа:Неведнъж съм чувал че той е един от малкото които имат 8/осем!!!!/ октави в гласа си.
Няма такъв човек,невъзможно е

F-14 написа:да де ама колко октави му е гласа
Той е тенор и който ти е казал осем октави си няма понятие от музика. Ще го обясня просто - това означава да изпееш гамата като започнеш от долно ДО и продължиш до горно ДО като след него продължаваш да качваш. Т.е. горното ДО се явява като ново начало. И така до осем.Най-добре е да се пробвате с пиано /не важи за музикални инвалиди/

Колкото до самите Мейдън, според мен са се изчерпали. Нямат никакъв прогрес. Някак си музиката им е елементарна,експлоатират една и съща схема 20 години, баса на Стив Харис винаги излиза на преден план, три-четири ритъма и това е. Това не им пречи разбира се да са една от най-известните банди. На мен лично не ми харесват.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- THUNDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: vRS
Той е тенор и който ти е казал осем октави си няма понятие от музика. Ще го обясня просто - това означава да изпееш гамата като започнеш от долно ДО и продължиш до горно ДО като след него продължаваш да качваш. Т.е. горното ДО се явява като ново начало. И така до осем.Най-добре е да се пробвате с пиано /не важи за музикални инвалиди/ . Аре пробвайте се па да видим. За тенор, особено за Дикинсън който не знам дори дали е ходил на вокален педагог, максимума е пет октави, дори и те са множко, но не и невъзможни
Абсолютно споделям написаното от rado_rf Митак - който ти е говорил за 8

А иначе Дикинсън е в моят Топ 5 на метал вокалисти

Live and let Die!
- F-14
- младши ентусиаст
-
той за дикинсън ми е говорил не един...ама за 8те октави ми говори митко дето му продаде колата си THUNDER...
той дори твърди че са 9!!!!
Аз доколкото знам пианото има 9 октави.
А всъщност някой знае ли колко октави има гласа му?Знам че неговия и на Марая Кери са едни от най-богатите гласове в света
той дори твърди че са 9!!!!
Аз доколкото знам пианото има 9 октави.
А всъщност някой знае ли колко октави има гласа му?Знам че неговия и на Марая Кери са едни от най-богатите гласове в света
- F-14
- младши ентусиаст
-
лично моето мнение е че мейдън са посредствена сбирщина музиканти,които се допълват и правят страхотно съчетание.
Също така обаче мисля ,че мейдън без дикинсън е като тигър без ивици.
Имам всичко тяхно и мога смело да твърдя че съм го слушал че слушал...Като изключим че са крайно банални и еднообразни в музиката си,ДиАно осира съвсем пейзажа с лигавото си гласче...Това си е лично мнение де...
Мanowar без Ерик Адамс,Металика без Хетфийлд и Улрих.Нещо такова се получава и с мейдън без Брус.
Поне аз така смятам.
Дано не обидя някой колега металист
Също така обаче мисля ,че мейдън без дикинсън е като тигър без ивици.
Имам всичко тяхно и мога смело да твърдя че съм го слушал че слушал...Като изключим че са крайно банални и еднообразни в музиката си,ДиАно осира съвсем пейзажа с лигавото си гласче...Това си е лично мнение де...
Мanowar без Ерик Адамс,Металика без Хетфийлд и Улрих.Нещо такова се получава и с мейдън без Брус.
Поне аз така смятам.
Дано не обидя някой колега металист
- anica banica
- кандидат ентусиаст
-
Марая Кери има пет. Брус Дикинсън доста трябва да се потруди, докато стигне фалцета й
Но
Съвършено съгласна! В България Мейдън са идвали само с вокал Блейз Бейли. Нямаше нищо общо с истината. Когато през юли 2000 щяха да идват в оригиналния си състав, два дена преди това Яник Гърс падна от сцената в Германия и получи комоцио. Една от малкото любими от детството групи, които още не съм слушала лайв в пълния им блясък.
А, и в тая връзка да се похваля - next week - U2

Но
F-14 написа:... мейдън без дикинсън е като тигър без ивици.
Съвършено съгласна! В България Мейдън са идвали само с вокал Блейз Бейли. Нямаше нищо общо с истината. Когато през юли 2000 щяха да идват в оригиналния си състав, два дена преди това Яник Гърс падна от сцената в Германия и получи комоцио. Една от малкото любими от детството групи, които още не съм слушала лайв в пълния им блясък.
А, и в тая връзка да се похваля - next week - U2

You will find adventure
or the adventure will find you.
or the adventure will find you.
- F-14
- младши ентусиаст
-
дааа обаче не е точно така:
Мейдън не дойдоха не защото китариста пострада а поради други причини,неизвестни за хора извън музикалния бизнес.Бях помолен да не споделям със всички тук така че ще се въздържа.
А това за U2 в германия ли ще е??
Мейдън не дойдоха не защото китариста пострада а поради други причини,неизвестни за хора извън музикалния бизнес.Бях помолен да не споделям със всички тук така че ще се въздържа.
А това за U2 в германия ли ще е??
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2