Брус Дикинсън-човекът глас?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Брус Дикинсън-човекът глас?

Мнение от F-14 » 26 Юни 2005, 20:19

Пускам тази тема с цел да разбера дали това което се говори за този човек е истина.По-точно не за самия човек а за гласът му.Неведнъж съм чувал че той е един от малкото които имат 8/осем!!!!/ октави в гласа си.
Наскоро ми обясняваха че това било невъзможно.Дали е така или не не знам но знам че е наистина един уникален певец,а и не само.
Тези от вас които четат този форум и са извън тийнейджърските си години вероятно ще се сетят веднага за кого говоря,а на останалите пожелавам да го открият като талант и творец.
Темата за гласа на този феноменален човек оставям на по-запознатите от мен.
На останалите ще разкажа за някои факти от живота на този човек:
Той е отроче на двама много млади родители и е бил нежелан като дете.Оттам обаче получава стимула си да се докаже като личност.Роден е 58ма година.
В момента е вокалист на Айрън Мейдън,соло-изпълнител със забележителни проекти,бил е олимпийски шампион по фехтовка,пише доста от песните на Мейдън, пише книги/предимно окултни и фентъзи отново продиктувани от спомените от детските му години/.Води няколко радиопредавания.Има рицарска титла "СЪР".Професионален пилот е във авиокомпания Astraeus -където лети на Бойнг 737 като втори пилот.Има правоспособност и за по-големи въздушни лайнери.Има предаване за авиация по Дискавъри -Flying Heavy Metal...Във всичко с което се захване има успех и по-важното- дава скрит замисъл на творбите си.Е...понякога не толкова скрит :mhihi:
Та темата беше за гласа на този феномен...споделете каквото знаете
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 26 Юни 2005, 21:02

имам всичко на Дикинсон което е издал сам и с Мейдън,фен съм им от има няма 17-18 години .. наистина е уникален като глас и творец

младши завивач
Аватар

Мнение от ivo » 26 Юни 2005, 21:07

Не zнаех, че е пилот, още по-малко на 737ца :shock:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от F-14 » 26 Юни 2005, 21:27

да де ама колко октави му е гласа...
кара също 727,757,767 :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 26 Юни 2005, 22:29

Евалата :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 26 Юни 2005, 22:36

F-14 написа:да де ама колко октави му е гласа...
кара също 727,757,767 :)
Талантите знаят какво да изберат .Знам че колегата му Роб Халфорд от джудас има над 100 мотора в гаража .

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 26 Юни 2005, 23:45

Мейдън са ми едно от многото любими метъл банди и мога да кажа, че Брус найстина има велик глас! :bowdown:

Потребител
Аватар

Re: Брус Дикинсън-човекът глас?

Мнение от Batzoro » 27 Юни 2005, 6:06

F-14 написа:Неведнъж съм чувал че той е един от малкото които имат 8/осем!!!!/ октави в гласа си.

Няма такъв човек,невъзможно е :!: :!: :!: ;) ;) ;)

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 27 Юни 2005, 6:32

F-14 написа:да де ама колко октави му е гласа

Той е тенор и който ти е казал осем октави си няма понятие от музика. Ще го обясня просто - това означава да изпееш гамата като започнеш от долно ДО и продължиш до горно ДО като след него продължаваш да качваш. Т.е. горното ДО се явява като ново начало. И така до осем.Най-добре е да се пробвате с пиано /не важи за музикални инвалиди/ :mhihi: . Аре пробвайте се па да видим. За тенор, особено за Дикинсън който не знам дори дали е ходил на вокален педагог, максимума е пет октави, дори и те са множко, но не и невъзможни ;)

Колкото до самите Мейдън, според мен са се изчерпали. Нямат никакъв прогрес. Някак си музиката им е елементарна,експлоатират една и съща схема 20 години, баса на Стив Харис винаги излиза на преден план, три-четири ритъма и това е. Това не им пречи разбира се да са една от най-известните банди. На мен лично не ми харесват.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

младши ентусиаст
Аватар
Кара: vRS

Мнение от THUNDER » 27 Юни 2005, 8:25

Той е тенор и който ти е казал осем октави си няма понятие от музика. Ще го обясня просто - това означава да изпееш гамата като започнеш от долно ДО и продължиш до горно ДО като след него продължаваш да качваш. Т.е. горното ДО се явява като ново начало. И така до осем.Най-добре е да се пробвате с пиано /не важи за музикални инвалиди/ . Аре пробвайте се па да видим. За тенор, особено за Дикинсън който не знам дори дали е ходил на вокален педагог, максимума е пет октави, дори и те са множко, но не и невъзможни

Абсолютно споделям написаното от rado_rf Митак - който ти е говорил за 8 :shock: :shock: октави просто не е наясно и/или е твърде върл фен на Брус за да провери истиността на твърдението :mhihi: :D
А иначе Дикинсън е в моят Топ 5 на метал вокалисти :yes: :bowdown: !
Live and let Die!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от F-14 » 27 Юни 2005, 9:22

той за дикинсън ми е говорил не един...ама за 8те октави ми говори митко дето му продаде колата си THUNDER...
той дори твърди че са 9!!!!
Аз доколкото знам пианото има 9 октави.
А всъщност някой знае ли колко октави има гласа му?Знам че неговия и на Марая Кери са едни от най-богатите гласове в света

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Юни 2005, 15:29

всъщност дикинсон колко и да е добър общото мнение е че пол деяно е по-добрия вокал за музиката на мейдън ;)

а че ги слушам от 82ра... самата истина. мейдън фен доживот ша е явно... 8)
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от F-14 » 27 Юни 2005, 16:36

лично моето мнение е че мейдън са посредствена сбирщина музиканти,които се допълват и правят страхотно съчетание.
Също така обаче мисля ,че мейдън без дикинсън е като тигър без ивици.
Имам всичко тяхно и мога смело да твърдя че съм го слушал че слушал...Като изключим че са крайно банални и еднообразни в музиката си,ДиАно осира съвсем пейзажа с лигавото си гласче...Това си е лично мнение де...
Мanowar без Ерик Адамс,Металика без Хетфийлд и Улрих.Нещо такова се получава и с мейдън без Брус.
Поне аз така смятам.
Дано не обидя някой колега металист

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от anica banica » 27 Юни 2005, 16:42

Марая Кери има пет. Брус Дикинсън доста трябва да се потруди, докато стигне фалцета й :)
Но
F-14 написа:... мейдън без дикинсън е като тигър без ивици.

Съвършено съгласна! В България Мейдън са идвали само с вокал Блейз Бейли. Нямаше нищо общо с истината. Когато през юли 2000 щяха да идват в оригиналния си състав, два дена преди това Яник Гърс падна от сцената в Германия и получи комоцио. Една от малкото любими от детството групи, които още не съм слушала лайв в пълния им блясък.

А, и в тая връзка да се похваля - next week - U2 :)
You will find adventure
or the adventure will find you.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от F-14 » 27 Юни 2005, 16:58

дааа обаче не е точно така:
Мейдън не дойдоха не защото китариста пострада а поради други причини,неизвестни за хора извън музикалния бизнес.Бях помолен да не споделям със всички тук така че ще се въздържа.
А това за U2 в германия ли ще е??

Следваща

Назад към Извън Темата