Как да си вържа лаптопа към телевизора?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d '03
Мечтае да кара: 760Li

Как да си вържа лаптопа към телевизора?

Мнение от obi_fix » 20 Юни 2010, 16:42

какъв кабел точно трябва ? и трябва ли някаква програма или как точно става работата ... тв-то не е плазма а си е нормално отпред с плосак екран от зад с малък сандък не е последно поколение ма не е и от най-старите дараци. Има аудио видео жакове и един голям продълговат с много иглички в него ?!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Как да си вържа лаптопа към телевизора?

Мнение от Е.Димитров » 20 Юни 2010, 16:46

ако на лаптопа имаш една букса като за мишка (s-video) ,става да го вържеш към тв. в видео входовете,има и доста други начини-но все скъпи

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от obi_fix » 20 Юни 2010, 16:57

Е.Димитров написа:ако на лаптопа имаш една букса като за мишка (s-video) ,става да го вържеш към тв. в видео входовете,има и доста други начини-но все скъпи

понеже съм имал само USB мишки ще ми обясниш ли малко по подбробно как изглежда ?! иначе гледах никаде непише Svideo но лаптопа ми е нов и ужким е хубав и мощен би трябвало да има как да се върже към тв ?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 20 Юни 2010, 17:03

HDMI кабел ще ти свърши супер работа,но твоят тв сигурно няма такава букса. По твойте обяснения явно имаш евробукса. Вземи с теб лаптопа и отиди в някой магазин за PC компоненти и ги питай за решения за връзка с ТВ с евробукса. Новите лаптопи едва ли имат S-video изход.
36436
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е70’40d; е60’530d

Мнение от sparky01 » 20 Юни 2010, 17:06

obi_fix написа:
Е.Димитров написа:ако на лаптопа имаш една букса като за мишка (s-video) ,става да го вържеш към тв. в видео входовете,има и доста други начини-но все скъпи

понеже съм имал само USB мишки ще ми обясниш ли малко по подбробно как изглежда ?! иначе гледах никаде непише Svideo но лаптопа ми е нов и ужким е хубав и мощен би трябвало да има как да се върже към тв ?

http://public.online.ksu.edu/support/ky ... svideo.jpg Това е буксата колега.Не трябва да пише sVideo никъде.Трябва да имаш една картинка до тая букса с формата на телевизор със скръстени антени отгоре и до него буквата "s"(може и да няма картинка,зависи от компютъра) ;)
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 20 Юни 2010, 17:45

Добре бе, може ли да си толкова мързелив :?: Дай модел на лаптопа, кажи с какви изходи е, има значение и каква видео карта си и кой Уин ползваш... Ти направо реши, че тука сме наследници на баба Ванга и познаваме от 500км. разстояние- е, сбъркал си да ти кажа...

ПС: Не се мъчи да вързваш лаптопа към обикновен телевизор, полза НЯМА да видиш...
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 20 Юни 2010, 19:21

Toчно занеси си лаптопа в некой магазин за кабеляци и си питай на место , ма новите лаптопи имат най вече само ВГА изход, демек ти трябва е такова http://www.maplin.co.uk/Module.aspx?Mod ... t15&j=true , ма цента май нема да ти хареса :mhihi: Отделно ти трябва вероятно и кабел за звука, освен ако не държиш да слушаш на едно ватовите колонки на лаптопа. С-видеото е едно такова кръгло с много дупки вътре http://techpubs.sgi.com/library/dynaweb ... .video.gif, ма ме съмява да го имаш . ХДМИ е най добрия избор наистина, ама на телевизора щом е стар го нямаш 100% , а и на лаптопа е малко вероятно да го имаш - инак на външен вид прилича малко юсб ;) Така че единствения вариант ти е може би вга към скарт, ако си намериш нещо на разумна цена ;) .
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 20 Юни 2010, 20:16

Със споменаването на марка и модел на телевизора и лаптопа ще отпаднат бая уточняващи въпроси и гадаене...

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 20 Юни 2010, 21:54

Телевизора го зае*и- има най-много СКАРТ и S-Video, важен е лаптопа... Тея варианти VGA => SCART ги забрави, читави преходници просто НЯМА, и аз съм се мъчил да го правя тоя номер (стар модел ми е лаптопа) и не се получава- варианта да изтърся 150 кинта и да не стане го пропуснах, но преходници пробвах поне 7-8 вида и резултата е не нулев, направо е отрицателен...

Ако лаптопа е не просто нов (сега купен от магазина), а е и нов модел- забрави да имаш S-Video на него, имат само VGA (за външен монитор) и HDMI (за връзка с ЛСД ТВ) и мисията става невъзможна... Има по магазините ЛСД ТВ около 22'' за под 400 кинта (или 26" за около 550-600)- купи си един и си готов...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335d

Мнение от vvaskoo » 21 Юни 2010, 16:36

Аз моят лаптоп съм си го вързал към ТВ-то с ей такъв кабел Изображение Само че става само за картината , за звука трябва да си купиш отделен кабел .
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 Touring

Мнение от yarov » 21 Юни 2010, 16:47

Ако ти е 7пинов изхода е куца работа, рядко правилно са свързани RGB каналите, ама можеш и да попаднеш на читав де. Може да пробваш с този преходник http://g-ec2.images-amazon.com/images/I ... AA280_.jpg или http://img.alibaba.com/photo/205216880/ ... verter.jpg

има и вариант да си с директно с 1но чинчов извод - жълт, зависи от видео картата на лаптопа. Тогава ти трябва просто удължителя до S-videoto на телевизора. За звука ти трябва отделен кабел - от слешалките на лаптопа до аудиото на телевизора /от единия край мъжки стерео жак, от другия два чинча - пак мъжки, в повечето случаи са червен и бял.
За клонирането на образа върху ТВ, отиваш в сетингите на видео картата и търсиш Clone Monitor, като задавш за първи монитор да бъде TV.

ами това е .
УСПЕХ
"... няма такава сила на света, която да спре оная луда глава, която сама е решила да се отдели от тялото си ..."

!!! на година и 1 месец моето зверче вече познава перката и казва "БЕ Е МЕ", "БЕ Е МЕ", "БЕ Е МЕ", "БЕ Е МЕ", "БЕ Е БЕ", "БЕ Е МЕ" ... - ЯКО
!!! а другото няма още и 1 месец - да видим кога ще познае перката

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от obi_fix » 21 Юни 2010, 17:34

Acer Aspire 5738ZG...на лаптопа има HDMI na тв-то няма....на лаптопа няма и буксата S Video дето е показал колегата на картинката...видео картата е ATI Mobility Radeon HD 4650 :dunno: нецеля никви шано работи за да искам да го вържа към твто...просто не ми се записват дискове и като сме повече хора да не си бутаме 10 човека главата пред лаптопа за да виждаме за това ми е тв-то.....
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 21 Юни 2010, 19:27

Лаптопа е нов... само HDMI има... ако не смениш телевизора - забрави за tv-out....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 21 Юни 2010, 23:48

usb tv tuner ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 22 Юни 2010, 8:37

obi_fix написа:Acer Aspire 5738ZG...на лаптопа има HDMI na тв-то няма....на лаптопа няма и буксата S Video дето е показал колегата на картинката...видео картата е ATI Mobility Radeon HD 4650 :dunno: нецеля никви шано работи за да искам да го вържа към твто...просто не ми се записват дискове и като сме повече хора да не си бутаме 10 човека главата пред лаптопа за да виждаме за това ми е тв-то.....

Eми лаптопа ти е екстра значи и видео картата му добра, остава само да си вземеш читав телевизор с ХДМИ и си решаваш скоростно проблема :)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

Следваща

Назад към Извън Темата