Изтекъл международен паспорт

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E70 08.2010
Детайли за колата: Сив металик

Изтекъл международен паспорт

Мнение от 7S\/E7OSLA\/ » 21 Юни 2010, 18:55

Преди година ми изтече международния паспорт и ми казаха, че трябва да платя глоба, а пък след година и 3 месеца се избягвало да се плати глобата и аз така реших да направя- да почакам.
Обаче сега може да се наложи да вадя нов- да не дочакам тея още 3 месеца и ми е чудно колко ли пари ще искат глоба. Ако някой е запознат да ми драсне тук.
Благодаря предварително!

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Re: Изтекъл международен паспорт

Мнение от SKISA » 21 Юни 2010, 18:56

мисля,че е 50лв глобата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 21 Юни 2010, 19:02

глоба за какво :roll: ... моя изтече на 30.12, и си подадох за нов на 03.01... никакви глоби не съм плащал...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 21 Юни 2010, 19:45

Глобата е 500лв :shock: ама ако избягаш в Албания :mhihi:

Шегувам се, няма глоба!
:yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от 7S\/E7OSLA\/ » 21 Юни 2010, 20:19

barty написа:Глобата е 500лв :shock: ама ако избягаш в Албания :mhihi:

Шегувам се, няма глоба!

Има има ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 21 Юни 2010, 20:49

Владо написа:глоба за какво :roll: ... моя изтече на 30.12, и си подадох за нов на 03.01... никакви глоби не съм плащал...

+ 1 няма глоба, изтече на 01.10 /по начало трябва да се върне /, подадени документи и издаден нов на 06.10...върнат стар , като си взимах новия.

Тия 50 лв са ако го обявиш за изгубен се пише акт ли кво там. Иначе им аи вар да са ти го откраднали в трамвая, рейса на спирката, магазина, смисъл ако ти трябва стария....

старши ентусиаст
Аватар
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 21 Юни 2010, 20:54

ми сливи ли има питащия, не знам... да обобщим, най-вероятно му е изтекъл паспорта, и го е загубил... така че няма какво да върне... при тази хипотеза ще му треснат глоба... ма ако е друг случая, да пише, днеска си изпих кафетата :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от 7S\/E7OSLA\/ » 21 Юни 2010, 21:27

Ето каква е ситуацията : Валидността на паспорта изтече на 17.06.2009г. и аз се сетих Август или Септември някъде да го връщам и изкарам нов и ми казаха ще трябва да се плати глоба (обаче не казаха колко - според зависело нз от какво си там) и ме посъветваха да го върна Септември 2010 т.е. след година и 3 месеца след като му е изтекла годността за да не се заплаща съответната глоба. Обаче сега сме 21.06.2010г. т.е. точно една година изминала от изтичането валидността и сигурно може да се наложи да ходя да изкарвам нов и в тази връзка питам някой, ако е запознат да каже колко парички ще дължа. Това е колеги. ;)

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 21 Юни 2010, 21:34

Ае я някой по-знаещ да обясни, щото тва ми звучи абсурдно... на каква база ще те глобяват, за дето не си си изкарал нов международен паспорт??? Тва направо едва ли не те задлъжават... не говоря за случаите, когато си го затрил и се правиш на луд за да изкараш нов, ами за случаите когато паспорта си е при теб, само че не си го подновил... тва да не е лична карта... :kuku:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 21 Юни 2010, 21:48

Mollov написа:Ае я някой по-знаещ да обясни, щото тва ми звучи абсурдно... на каква база ще те глобяват, за дето не си си изкарал нов международен паспорт??? Тва направо едва ли не те задлъжават... не говоря за случаите, когато си го затрил и се правиш на луд за да изкараш нов, ами за случаите когато паспорта си е при теб, само че не си го подновил... тва да не е лична карта... :kuku:

Че не си върнал стария, на датата на изтичане, не че не си го подновил.

При мен нямаше, глоба, като гледами при други колеги по горе също.
tsurata, отиваш подаваш документи за нов, тая те щтрака там, визма ти отпечатъци.....и опа ти вика, ами вие имате изтекъл паспорт, ти казваш " ми е ше го върна като си зема новия", тя те кара да напишеш на декларацията, че ще върнеш стария паспорт при получаване на новия, тва е....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 21 Юни 2010, 22:07

абе тия са ебати МУХЛЬОВЦИТЕ!
не стига че си го плащам, има си и дата на валидност, а бил ТЯХНА собственост :kuku:
абе майките ви да разплача некадърна аз :!:
правиха се на остроумни искаха и на мен да ми тряснат глоба, ама не им мина номера :nono:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 21 Юни 2010, 22:10

такаааааааа...:
оказва се, че цурата е прав... да се чете чл 81, т 6, и да се надява на чл 82...
http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/DCBF5DFE-43CE-4374-881C-61B133D724AF/0/ZBLD_BG.pdf
за мен това е абсурдно, но явно у нас така си живеем, с абсурдите...
колегата явно се надява наказанието да му отпадне поради давност... има нещо там за 1 година срок за административни нарушения, че отпадат /това се коментираше за глобите и актовете, ако си спомняте/...
специално в тоя случай коментарите в нета са, че няма срок на валидност за глобата... така че надеждата е чл. 82...
все пак масово се коментира и факта, че доста хора не ги глобяват по чл. 81...
успех

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 21 Юни 2010, 22:16

Stanchev написа:абе тия са ебати МУХЛЬОВЦИТЕ!
не стига че си го плащам, има си и дата на валидност, а бил ТЯХНА собственост :kuku:
правиха се на остроумни искаха и на мен да ми тряснат глоба, ама не им мина номера :nono:

А добър ден, тя и личната ти карта и шофьорската ти книжка е "Тяхна" собственост. :winky: Почвай разреваването им. :mhihi:
ЗБЛД:
чл.2 Българските лични документи са собственост на държавата.

чл.10. Българските лични документи се предават на органа, който ги е издал, при :
ал.5 Изтичане на тяхната валидност.

чл. 81 Наказва се с глоба от 20 до 150 лв. лице, което:

ал.6 Не върне паспорта си или заместващия го документ на органа, който го е издал, в три месечен срок след изтичане на неговата валидност, или след отпадане на основанието за издаването или ползването му.

http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/DCBF5DFE ... BLD_BG.pdf

Така, че ако не го върнеш в срок от 3 месеца след изтичането му, чакаш още година, през която по принцип трябва да ти съставят акт, разбира се ако отидеш да го връщаш и след общо чакане от година и 3 месеца спокойно отиваш и им го даваш без глоба.
Последна промяна GRIPEN на 21 Юни 2010, 22:32, променена общо 4 пъти

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 21 Юни 2010, 22:21

GRIPEN написа:
Stanchev написа:абе тия са ебати МУХЛЬОВЦИТЕ!

А добър ден, тя и личната ти карта и шофьорската ти книжка е "Тяхна" собственост. :winky: Почвай разреваването им. :mhihi:

чл.2 Българските лични документи са собственост на държавата.
http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/DCBF5DFE ... BLD_BG.pdf

както и номерата на всички МПС-та... ние си ги плащаме ама те пак са си на държавата :mhihi:
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 21 Юни 2010, 22:26

сигурно това е основанието да ги показваш всеки път като ти ги поискат и за глоба като ги загубиш... те просто не са твои ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Следваща

Назад към Извън Темата