Договор за продажба на чужденци?
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Договор за продажба на чужденци?
Здравейте, Имам въпрос.. намирам се в Гърция, тук едни руснаци искат да ми купят колата. Работата е такава, понеже не е на мое име трябва да отидем в Русе и баща ми да им направи договор за покупко-продажба. Така ли е? И дали после ще имат проблеми след като се направи този договор те да продължат към Русия?
- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
Re: Договор за продажба на чужденци?
Ако не си собственик на колата трудно да направиш договор. Ако имаш пълномошно с подписана декларация от баща ти, можеш.
Ако си близко до България, баща ти да прави пълномошно с декларация и да ти ги праща по еконт до найблизкия град до митницата та да не се разкарваш назад до Русе. Там правите договор при локален нотариус и си ти.
Ако си близко до България, баща ти да прави пълномошно с декларация и да ти ги праща по еконт до найблизкия град до митницата та да не се разкарваш назад до Русе. Там правите договор при локален нотариус и си ти.
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Няма проблем, то и няма друг начин
Само зелена карта им трябва

- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
Отиваш при Шилков и правите договор за покупко-продажба... мисля,че имаше и лицензиран преводач към него ама ако няма ще намерите. Правиш му на новия собственик и едно пълномощно да си я кара колата,правиш му една зелена карта към ГО и го пускаш по пътя... Копието от договора го носиш в Териториална Данъчна Агенция и в КАТ и си готов... те да са спасяват после...
п.п Ако не ти се разкарва до Русе хвани баща ти да ти прати едно генерално пълномощно,но ще трябва да е преведено и на гръцки,че там нотариусите други езици не четат :Д
п.п Ако не ти се разкарва до Русе хвани баща ти да ти прати едно генерално пълномощно,но ще трябва да е преведено и на гръцки,че там нотариусите други езици не четат :Д
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
RSxRacer написа:Отиваш при Шилков и правите договор за покупко-продажба... мисля,че имаше и лицензиран преводач към него ама ако няма ще намерите. Правиш му на новия собственик и едно пълномощно да си я кара колата,правиш му една зелена карта към ГО и го пускаш по пътя... Копието от договора го носиш в Териториална Данъчна Агенция и в КАТ и си готов... те да са спасяват после...
Аз до русе и без това ще идвам.. ще им направя.. питанката ми е че те искат да я карат 3месеца в русия и да я оставят за части.. колкото и да е не ми пука де ама варианта е няма да имат проблеми на митниците.. пък то за това ще се ходи до русе да се прехвърли.. а там те продължават през дунавския мост към Наша раша..

А колата няма да идва пак по гръцко нито в БГ ами си остава в Русия.. Варианта е че трябва да си отиде и с номерата

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Ама сте капацитети ненормални.
А знаете ли че колата му се води и на отчет в КАТ????
Тва за договора колегата е ПРАВ трябва ти нотарялен договор иначе после гориш.
И трабвя да отидете в КАТ в който е зачислен автомобила,да го свалите от отчет.
Като я свалите от отчет се ходи и до митницата.... вадят се транзитни номера за износ и руснаците си карат с транзитните до каде искат и там да се оправят.
И най-накрая отиваш в Данъчното да го отпишеш и от там,ако изобщо си го записвал.
Като я свалите от отчет се ходи и до митницата.... вадят се транзитни номера за износ и руснаците си карат с транзитните до каде искат и там да се оправят.
И най-накрая отиваш в Данъчното да го отпишеш и от там,ако изобщо си го записвал.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
madpetio написа:Ама сте капацитети ненормални.
За какво му е да ходи да им вади транзити? Палят си тдс-а и си заминават с БГ номерата,Зайо си отчислява колата от КАТ,Данъчното и е готов. Това,че не са си я регистрирали те там си е техен проблем,но си имат пълномощно с което да показват,че колата им не е крадена. Поне с румънците така процедираме...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
Румънците са от Европейския, друго е с Русия. И колегата да одяви от КАТ тдс-ката трябва да върне табелите в КАТ.
Руснаците трябва да ги върнат по поща ли, по ДХЛ, по някакъв друг куриер.
Руснаците трябва да ги върнат по поща ли, по ДХЛ, по някакъв друг куриер.
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
С Румънците знам как се процедира всички така процедираме докато от КАТ не ти се обядат да върнеш табелите
Отиваш с договора и те ти казват да го духаш!
Щото тая схема с румънците скоро ще пропадне,Цветанов ще се заеме с нея даваха и по телевизията.
Един вид колата сега е в безтегловност. Ти си имаш договор и им викаш продадена е... Румънеца там вика тя е на българин ,но тоя омагьосан кръг ще бъде прекратен.
Аз със сърбите и македонците не процедирам така.
абе казвах как трябва да стане,пък вие си ги продавайте как искате ваша си работа

Щото тая схема с румънците скоро ще пропадне,Цветанов ще се заеме с нея даваха и по телевизията.
Един вид колата сега е в безтегловност. Ти си имаш договор и им викаш продадена е... Румънеца там вика тя е на българин ,но тоя омагьосан кръг ще бъде прекратен.
абе казвах как трябва да стане,пък вие си ги продавайте как искате ваша си работа
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
madpetio написа:С Румънците знам как се процедира всички така процедираме докато от КАТ не ти се обядат да върнеш табелите![]()
Аз се разбрах с пичовете да ми върнат номерата понеже те ще я разколачват в русия после..
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
С номерата и договора отиваш в КАТ.
После в данъчното ако си я записал изобщо.
И накрая нямаш нищо общо и си редовен отвсякаде.
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
madpetio написа:С номерата и договора отиваш в КАТ.

13 мнения
• Страница 1 от 1