Призовка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Призовка

Мнение от Archangel » 08 Юли 2010, 19:45

Така, така, да, прегледах темите за призовки и актове, няма информацията, която ме интересува.

Получих призовка да се явя в КАТ за някакво нарушение на Симеоновско шосе миналия август. СЕГА..след почти година.
Но няма значение.

Веселата част е, че призовката е за 07.07.2010г., а аз я получавам днес.
На писмото последния печат си е от днес - 08.07.2010г.:
Изображение

Че даже май последните две цифри са час(което ако се окаже вярно има друг печат от 07.07.10 18(часа) ).

Че няма да ходя, няма, по-интересно ми е да предприема ли аз нещо, за да уведомя уважаемите органи на реда за бавността на Български държавни пощи?
Или да си чакам втора призовка, вече за неявяване по чл. 60 и оттам да си се явя в съда, за да отпадне глобичката.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Re: Призовка

Мнение от saleen » 08 Юли 2010, 21:12

Аз все пак бих отишъл (все пак преценката си е твоя), макар и със закъснение, глоба със сигурност не могат да ти наложат, защото фактът, че не си получил призовката навреме е повече от уважителна причина за неявяване.
По принцип такива призовки се разнасят до призованите от патрула, предава се срещу подпис (или на упълномощено лице, което се задължава да предаде призовката на този, който го викат) и си вземат разписката, като се вписва точната дата и час, когато са я получили, това разнасяне по пощата ми се вижда афиф работа малко.
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 08 Юли 2010, 21:41

saleen написа:Аз все пак бих отишъл (все пак преценката си е твоя), макар и със закъснение, глоба със сигурност не могат да ти наложат, защото фактът, че не си получил призовката навреме е повече от уважителна причина за неявяване.
По принцип такива призовки се разнасят до призованите от патрула, предава се срещу подпис (или на упълномощено лице, което се задължава да предаде призовката на този, който го викат) и си вземат разписката, като се вписва точната дата и час, когато са я получили, това разнасяне по пощата ми се вижда афиф работа малко.

На мен също ми е известна тази процедура и тя е единствената законова.
Това с тия работи по пощата е голямо ловене на шарани - който се хване да отиде(в случай, че я е получил навреме де).

Както и да е. Благодаря :)
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 09 Юли 2010, 2:10

Получаваш призовка, никъде не си се разписал и не отиваш. Какво могат да ти кажат при положение, че няма как да докажат, че си я получил?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 09 Юли 2010, 9:54

BMWALPINA написа:Получаваш призовка, никъде не си се разписал и не отиваш. Какво могат да ти кажат при положение, че няма как да докажат, че си я получил?

имаше някаде упоменато че щом куриера ти го е оставил в пощата автоматично все едно си я получил лично,не се сещам къде го пишеше точно но имаше няква такава преебавка,иначе реално погледнато кои нормален ще отиде доброволно в кат да му земат талона без да се е разписал за препоръчано писмо?

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 09 Юли 2010, 10:19

това е пълна глупост! щом куриера ти го е оставил в пощенската кутия...ми аз на село имам един буркан вместо пощенска кутия- минал е селския бик покрай оградата, бутнал е буркана- паднал е, счупил се е, вятъра го е духнал....няма я пуста призовка! важните призовки се носят от ПРИЗОВКАРИ и ти звънят на вратата или те чакат пред офиса. дават срещу ПОДПИС и при СВИДЕТЕЛ, иначе казваш- това не е моя подпис, аз се подписвам по друг начин....

въпросът ми обаче е- ако имаш призовки и отидеш да си вадиш нова книжка- какво става?
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Мнение от skoti79 » 09 Юли 2010, 10:41

alexsch написа:
въпросът ми обаче е- ако имаш призовки и отидеш да си вадиш нова книжка- какво става?

Хващат те за топките :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 09 Юли 2010, 10:48

....е да ама само ако е в рамките на посл. 12 мсц. иначе- няма давност и ти ги хващаш за камбаните :mhihi:
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 09 Юли 2010, 10:51

Призовка, която не е връчена лично на получателя си е невръчена призовка, какви са тези работи с пощенски кутий и тн... Правиш се на ударен и това е......

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 09 Юли 2010, 11:05

"Пътните полицаи автоматично правят справка за собственика на колата в информационната система на МВР и незабавно се отпечатва бланка за призоваването му. Тя се изпраща по пощата на регистрационния адрес. На нея е посочена конкретна дата, на която водачът трябва да бъде в КАТ, както и задължително да носи свидетелство за управление на МПС, контролен талон, свидетелство за регистрация на автомобила, застраховка, лична карта на собственика. Пропусналите определената дата получават административно наказание глоба в размер на 100 лева"
тва е,а дали си я получил,игоряла ли е торнадо ли е минало, каравата ли е раждала и тн. само си отлагате акта

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 09 Юли 2010, 11:50

За да получиш административно наказание трябва да ти бъде съставен акт за административно нарушение. В твое присъствие.
Което присъствие се осъществява чрез призоваване, с призовка лице в лице с призовавания или с негов пряк роднина. При отказ за получаване това се отбелязва в бележката от служителя в присъствие на свидетел.
Всичко останало - призовавания по пощите, махане от патрулката под прозореца и провиквания - не са законово обосновани.
Това, какво са си цитирали журналистите и после то се е предало от човек на човек из форумите не го гледай.

Най-малкото, че на призовката има място за подписи и на призовкар, и на призоваван, това е и върха на наглостта и безочието.
Да ги бяха махнали поне, щяха да заблудят повече хора.

Давността на нарушението отпада след 2 години и 2 месеца(само не знам дали от датата на съставянето на акта или от датата на нарушението, защото си водят преписка, която е от миналата година).

А че съм направил нарушение - сигурно съм превишил с 10-15км/ч, имайки предвид че засадата с камерата на "Симеоновско шосе" е точно на входа на Ловния парк, има светофар, линиите на влаковете и самият път е отвратителен. Не съм от тия дето ще си трошат колите само и само да стигнат някъде.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Мнение от Benedetto » 09 Юли 2010, 13:10

dbanchev написа:Призовка, която не е връчена лично на получателя си е невръчена призовка, какви са тези работи с пощенски кутий и тн... Правиш се на ударен и това е......

Хайде, като давате съвети, да се почетете преди това :mrgreen: Все пак сме в България - гражданите са виновни до доказване на противното :dummy:

ВНачини на връчване
Чл. 43. (1) Съобщението се връчва лично или чрез друго лице.
(2) Съдът може да разпореди връчването да стане чрез прилагане на съобщението към делото или чрез залепване на уведомление.
(3) Съдът може да разпореди връчването да стане чрез публично обявление.

http://www.adms-pv.bg/other/Prizovki.htm
http://lex.bg/laws/ldoc/2135558368

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 320i coupe

Мнение от Simmargal » 09 Юли 2010, 13:19

Я ми го разяснете малко това:

Какво, ще застанат пред Народното с един дълъг ферман като през 1400ната и ще викат иманата на "злосторниците" ли ?!
Нещо не ми стана ясно.
BLING-BLING!!! Когато се кача в BMW, в стомаха ми не пърхат пеперуди, а цели птеродактили.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 09 Юли 2010, 13:27

Simmargal написа:Я ми го разяснете малко това:

Какво, ще застанат пред Народното с един дълъг ферман като през 1400ната и ще викат иманата на "злосторниците" ли ?!
Нещо не ми стана ясно.

Това, което колегата горе постна важи и за призовките, но никой не го приема за фактически законово.
А това, за което ти питаш - пуска се съобщение в "Държавен вестник".
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 320i coupe

Мнение от Simmargal » 09 Юли 2010, 13:30

Аха, ясно. Мерси. :bchug:
BLING-BLING!!! Когато се кача в BMW, в стомаха ми не пърхат пеперуди, а цели птеродактили.

Следваща

Назад към Извън Темата