До занимаващите се с компютри - въпрос
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E30 biTurbo
До занимаващите се с компютри - въпрос
Едно приятелче ми даде една доста интересна програмка - Everest. Когато я инсталирах видях нещо,което много ме притесни. Дънната ми платка работеше на 90градуса по целзий,процесора на 71,харда на 30 и има някъкво AUX,което ми е на 116 градуса. Веднага отидох до близкия магазин за компютри и си закупих 2 вентилатора. Единия го сложих отстрани на кутията да вкарва въздух,другия (по-голям) го сложих отзад на кутията да изкарва топлия въздух (щеше да е доста по-добре ако кутията ми имаше отвор отгоре за вентилатор). След монтажа на въпросните вентилатори и почистването на вентилатора на процесора,сега дънната платка работи на 86 градуса,процесора на 46,харда на 27. Обаче този въпросният AUX все още си ми седи на 116 градуса,а това не ми допада много. Също така си мисля,че и температурата на дъното все още е височка. Какъв е този AUX и какво още да направя,за да ми падне още температурата на дъното?
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Re: До занимаващите се с компютри - въпрос
AUX е съкращение от "auxiliary"... това е допълнителен сензор, който най-вероятно липсва на твоето дъно и програмата отчита произволна стойност, каквато се падне на съответното място. Да не те притеснява.
Колкото до температурата на дъното - погледни дали работи вентилатора, който трябва да охлажда чипсета (на самото дъно). Почисти го, можеш да го свалиш и да почистиш радиатора под него също така... това е, което можеш да направиш без "тунинг".
Колкото до температурата на дъното - погледни дали работи вентилатора, който трябва да охлажда чипсета (на самото дъно). Почисти го, можеш да го свалиш и да почистиш радиатора под него също така... това е, което можеш да направиш без "тунинг".

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Дъното едва ли има вентилатор на чипсета...по-скоро е само с радиатор...а и не мисля че тия градуси са мн реални, така че колегата няма от какво да се притеснява 

- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
Порвери си контактите на процесора, на памет, и на графичната карта. Земи маалко контактен спрей, изчисти ги и пръсни ги.
76 градуса са много за айдл на процесора. Смени му я пастата на процесора (тази която сврзва процесора с кулера), и ако графичната карта ти няма кулер, подобре сложи и.
76 градуса са много за айдл на процесора. Смени му я пастата на процесора (тази която сврзва процесора с кулера), и ако графичната карта ти няма кулер, подобре сложи и.
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Phil написа:Дъното едва ли има вентилатор на чипсета...по-скоро е само с радиатор...а и не мисля че тия градуси са мн реални, така че колегата няма от какво да се притеснява
Не си спомням кога за последен път съм имал такова дъно. Може би по времето на Pentium II...

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Phil
- ентусиаст
-
Последното дъно, което съм виждал с вентилатор на чипсета беше за 939...няма такъв боклук
спря да работи след 2 месеца 

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
да ти наснимам 5-10 модела дъна от работа ??
всичките са без
ако реално дъното и ЦПУ-то работят на тези градуси отдавна трябваше да ти е умрял компа
кажи ми модел на дъното защото навремето АСУС примерно бъркаха с 10-15 градуса нагоре от датчиците си

ако реално дъното и ЦПУ-то работят на тези градуси отдавна трябваше да ти е умрял компа
кажи ми модел на дъното защото навремето АСУС примерно бъркаха с 10-15 градуса нагоре от датчиците си
- Phil
- ентусиаст
-
Е и аз това казах 

- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E30 biTurbo
Coulthard написа:да ти наснимам 5-10 модела дъна от работа ??всичките са без
Biostar 945GC-M7 TE

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Провери с друга програма, че тая еверест .... hardware monitor, speed fan, в биоса погледни как са температурите.Пипни радиаторите но по внимателно, че ако са над 70% ще се опариш.Ако можеш да си задържиш пръстите /ръцете/ по радиаторите и на усет не е прекомерно горещо, значи някаде нещо лъже.Аз съм с асрок дъно амд процесор и нвидия видео и температурите са 38-39/50/ 55 и харда 32.Махни си радиаторите от процесора и от дъното после внимателно почисти и сложи термопаста между процесора и радиатора както и между чиповете с радиаторите.Изчисти си вентилаторите отвори ги и с финно машинно масло ги посмажи.Термопоастата не прекалявай да мажеш с нея слага се тънък слой, иначе може и обратен ефект да има.А ако има пак проблем и си Русенец се обади да го погледнем /без пари/ ако си от другите градове, виж някой колега 

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
speed fan е твоята програма http://www.almico.com/sfdownload.php
Ако температурите верно са 70+ градуса си взимаш една е такава паста http://www.dekada.com/catalog/mx2-therm ... p-329.html
И първо верно си виж температурите в биоса, че специално тоя еверест лъже яко

Ако температурите верно са 70+ градуса си взимаш една е такава паста http://www.dekada.com/catalog/mx2-therm ... p-329.html
И първо верно си виж температурите в биоса, че специално тоя еверест лъже яко

- ME4KY
- младши ентусиаст
-
- Кара: ги да го гледат
Лъжете се,че еveres лъжел яко...За над 2 години и половина,1 път не ми е показал грешни,или високи температури
Нито веднъж 

- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
ME4KY написа:Лъжете се,че еveres лъжел яко...За над 2 години и половина,1 път не ми е показал грешни,или високи температуриНито веднъж
Зависи какъв ти е комп-а. Ако не вярваш донеси го твоето копие на еверест да ти покажа на живо. Иначе е добър ориентир.

От тогава русото не е на мода.
14 мнения
• Страница 1 от 1