Wi Fi удома

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E30 biTurbo

Wi Fi удома

Мнение от Barovski » 13 Юли 2010, 14:46

Имам тука едно рутерче в къщи. Иска ми се някак да си го направя да ми пръска интернет безжичен,че да мога да си ползвам интернет и от телефона (Wi Fi). Въпроса ми е как мога да го излъжа тва нещо да тръгне. Рутера е ADSL испански на телефоника. Има една букса по-тясна (предполагам за ADSL) отзад и 4 стандартни. Компютъра ми е с 2 лан карти. От едната съм пуснал да изкарва интернет (като вържа кабела към друг компютър ползва интернет от моя). Малко се омотах,но общо взето - може ли да си го направя да ми пръска интернет това нещо,как да стане,ще ми трябва ли по-тясна букса като за ADSL..? Дайте някакви съвети.
Мерси предварително!

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Re: Wi Fi удома

Мнение от err0r » 13 Юли 2010, 14:54

До колкото разбирам си на LAN мрежа. Рутерът има ли такъв вход за LAN кабел, като не броим изходите. Ако да - просто сложи кабела, по който идва нета, към въпросния вход на рутера. След това вземи един по-къс кабел и превържи настолния компютър с рутера.
Най-често адресът на рутера е 192.168.0.1, а потребителското име и паролата са admin. След това разцъкай настройките според даденото от доставчика (потребителско име за логване, или IP адрес).
Изображение

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 13 Юли 2010, 14:59

Значи щом си с 2 лан карти, го ползваш рутера просто като безжичен суич. Виж си какви са ти настройките на втората лан карта дето дава нета, след това пъхаш кабела от нея в некой LAN порт на рутера и самия рутер го настройваш, ЛАН ИП адресите, да са от същия клас, както са ти на втората лан карта , обикновено са или 192.168..... или 10.0..... . Много лесно става :)

И задължително кабела от лан картата в LAN порта на рутетера (обикновено има няколко лан порта, няма значение в кой точно ще го сложиш)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 13 Юли 2010, 15:03

dimithur написа:...

По този начин, за да си ползва безжичния интернет, постоянно ще трябва да му е пуснат настолният компютър. По-лесно е сигналът да се разпределя от рутера. :idea:
Изображение

Аватар

Мнение от dimithur » 13 Юли 2010, 15:06

err0r написа:
dimithur написа:...

По този начин, за да си ползва безжичния интернет, постоянно ще трябва да му е пуснат настолният компютър. По-лесно е сигналът да се разпределя от рутера. :idea:

Ако въобще е рутер, а не е адсл безжичен модем, на него не съм въобще сигурен че има WAN port . Но ако има, ще е по добре наистина по тоя метод, дето ти каза . Но трябва да си клонира и мак адреса на ван порта на рутера или да звъни на доставчика си и да се разправя с него , а ако е с пппое става още по сложно, аз просто казвам най-лесния начин да го подкара бързо :)
Н.Хайтов

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 13 Юли 2010, 15:07

В София доставчиците вече не бръмчат, ако шерваш интернет към други потребители. Едно време беше голям проблем, но сега вече се напълни с офиси, които си захранват всичките (4-5-6) компютри с един рутер.
Да разкаже колегата какъв точно му е рутера, пък ще го намамим някак си. :wave:
Изображение

Аватар

Мнение от dimithur » 13 Юли 2010, 15:22

Barovski написа:Има една букса по-тясна (предполагам за ADSL) отзад и 4 стандартни.

Нема WAN порт, почти на 99% съм сигурен, така че, единствено като безжичен суич може да се върже, по начина който описах по-горе :)
Н.Хайтов

младши ентусиаст
Аватар
Кара: mega10B18

Мнение от terziev » 13 Юли 2010, 15:32

Barovski написа:Имам тука едно рутерче в къщи. Иска ми се някак да си го направя да ми пръска интернет безжичен,че да мога да си ползвам интернет и от телефона (Wi Fi). Въпроса ми е как мога да го излъжа тва нещо да тръгне. Рутера е ADSL испански на телефоника. Има една букса по-тясна (предполагам за ADSL) отзад и 4 стандартни. Компютъра ми е с 2 лан карти. От едната съм пуснал да изкарва интернет (като вържа кабела към друг компютър ползва интернет от моя). Малко се омотах,но общо взето - може ли да си го направя да ми пръска интернет това нещо,как да стане,ще ми трябва ли по-тясна букса като за ADSL..? Дайте някакви съвети.
Мерси предварително!

д
вземи си един обикновен WI-FI рутер и не се занимавай с глупости които няма да се получат
Изображение
Явор написа:всеки който прави нещо,дори и безмислено по е30 си е един вид МАНЯК ;) тоест всички са маняци под общ знаменател :bowdown:

Аватар

Мнение от dimithur » 13 Юли 2010, 15:49

terziev написа:
Barovski написа:Имам тука едно рутерче в къщи. Иска ми се някак да си го направя да ми пръска интернет безжичен,че да мога да си ползвам интернет и от телефона (Wi Fi). Въпроса ми е как мога да го излъжа тва нещо да тръгне. Рутера е ADSL испански на телефоника. Има една букса по-тясна (предполагам за ADSL) отзад и 4 стандартни. Компютъра ми е с 2 лан карти. От едната съм пуснал да изкарва интернет (като вържа кабела към друг компютър ползва интернет от моя). Малко се омотах,но общо взето - може ли да си го направя да ми пръска интернет това нещо,как да стане,ще ми трябва ли по-тясна букса като за ADSL..? Дайте някакви съвети.
Мерси предварително!

д
вземи си един обикновен WI-FI рутер и не се занимавай с глупости които няма да се получат

Напротив, ще се получат, аз съм точно така в момента, щото ми думна ван порта на рутера от едни гръмотевици :mhihi: Са чакам да мине сезона на бурите, та да го нося на "ремонт" щото е в гаранция :mhihi:
Н.Хайтов

Потребител
Аватар

Мнение от Aryan » 13 Юли 2010, 15:54

Моя като думна така и му светиха всички лампички, та хората съвсем откровено ми казаха, че аз съм си виновен и няма да ми го оправят. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Barovski » 13 Юли 2010, 15:56

Значи направих казаното по-горе. В смисъл - от вората лан карта поднах кабела в рутера. Свети ми на него едма лампичка LAN 1X. Има 4 такива. Има една Encendido,WLAN,ADSL и Alarma. На втората лан карта,от която пускам интернет към рутера ми излиза IP 192.168.0.1 и маска 255.255.255.0. До тук добре. Ама WLAN не свети. Как да влезна не разбрах в тоя рутер,че да го настроя да ми излъчва Wi Fi :oops:

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 13 Юли 2010, 15:59

В полето address на експлоръра напиши 192.168.0.1
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Barovski » 13 Юли 2010, 16:01

err0r написа:В полето address на експлоръра напиши 192.168.0.1

И аз така си помислих,че трябва да стане,ама ми излиза бяла празна страница

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар

Мнение от err0r » 13 Юли 2010, 16:04

Опитай се тогава да намериш информация за модела рутер в Интернет. Ако информацията е по-подробна, би трябвало да има точния адрес, на който да потърсиш рутера след връзване. :idea:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Barovski » 13 Юли 2010, 16:05

Стана. Ама до някъде. Все още не мога да вляза в рутера. А като намери телефона Wi Fi-то и като му дам да се върже и като му вкарам паролата,почва да зарежда (струва ми се доста бавно) и ми изписва невалидно име на сървър

Следваща

Назад към Извън Темата