Wi Fi удома
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E30 biTurbo
Wi Fi удома
Имам тука едно рутерче в къщи. Иска ми се някак да си го направя да ми пръска интернет безжичен,че да мога да си ползвам интернет и от телефона (Wi Fi). Въпроса ми е как мога да го излъжа тва нещо да тръгне. Рутера е ADSL испански на телефоника. Има една букса по-тясна (предполагам за ADSL) отзад и 4 стандартни. Компютъра ми е с 2 лан карти. От едната съм пуснал да изкарва интернет (като вържа кабела към друг компютър ползва интернет от моя). Малко се омотах,но общо взето - може ли да си го направя да ми пръска интернет това нещо,как да стане,ще ми трябва ли по-тясна букса като за ADSL..? Дайте някакви съвети.
Мерси предварително!
Мерси предварително!
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Re: Wi Fi удома
До колкото разбирам си на LAN мрежа. Рутерът има ли такъв вход за LAN кабел, като не броим изходите. Ако да - просто сложи кабела, по който идва нета, към въпросния вход на рутера. След това вземи един по-къс кабел и превържи настолния компютър с рутера.
Най-често адресът на рутера е 192.168.0.1, а потребителското име и паролата са admin. След това разцъкай настройките според даденото от доставчика (потребителско име за логване, или IP адрес).
Най-често адресът на рутера е 192.168.0.1, а потребителското име и паролата са admin. След това разцъкай настройките според даденото от доставчика (потребителско име за логване, или IP адрес).

Значи щом си с 2 лан карти, го ползваш рутера просто като безжичен суич. Виж си какви са ти настройките на втората лан карта дето дава нета, след това пъхаш кабела от нея в некой LAN порт на рутера и самия рутер го настройваш, ЛАН ИП адресите, да са от същия клас, както са ти на втората лан карта , обикновено са или 192.168..... или 10.0..... . Много лесно става
И задължително кабела от лан картата в LAN порта на рутетера (обикновено има няколко лан порта, няма значение в кой точно ще го сложиш)

И задължително кабела от лан картата в LAN порта на рутетера (обикновено има няколко лан порта, няма значение в кой точно ще го сложиш)
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
dimithur написа:...
По този начин, за да си ползва безжичния интернет, постоянно ще трябва да му е пуснат настолният компютър. По-лесно е сигналът да се разпределя от рутера.

err0r написа:dimithur написа:...
По този начин, за да си ползва безжичния интернет, постоянно ще трябва да му е пуснат настолният компютър. По-лесно е сигналът да се разпределя от рутера.
Ако въобще е рутер, а не е адсл безжичен модем, на него не съм въобще сигурен че има WAN port . Но ако има, ще е по добре наистина по тоя метод, дето ти каза . Но трябва да си клонира и мак адреса на ван порта на рутера или да звъни на доставчика си и да се разправя с него , а ако е с пппое става още по сложно, аз просто казвам най-лесния начин да го подкара бързо

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
В София доставчиците вече не бръмчат, ако шерваш интернет към други потребители. Едно време беше голям проблем, но сега вече се напълни с офиси, които си захранват всичките (4-5-6) компютри с един рутер.
Да разкаже колегата какъв точно му е рутера, пък ще го намамим някак си.
Да разкаже колегата какъв точно му е рутера, пък ще го намамим някак си.

Barovski написа:Има една букса по-тясна (предполагам за ADSL) отзад и 4 стандартни.
Нема WAN порт, почти на 99% съм сигурен, така че, единствено като безжичен суич може да се върже, по начина който описах по-горе

- terziev
- младши ентусиаст
-
- Кара: mega10B18
Barovski написа:Имам тука едно рутерче в къщи. Иска ми се някак да си го направя да ми пръска интернет безжичен,че да мога да си ползвам интернет и от телефона (Wi Fi). Въпроса ми е как мога да го излъжа тва нещо да тръгне. Рутера е ADSL испански на телефоника. Има една букса по-тясна (предполагам за ADSL) отзад и 4 стандартни. Компютъра ми е с 2 лан карти. От едната съм пуснал да изкарва интернет (като вържа кабела към друг компютър ползва интернет от моя). Малко се омотах,но общо взето - може ли да си го направя да ми пръска интернет това нещо,как да стане,ще ми трябва ли по-тясна букса като за ADSL..? Дайте някакви съвети.
Мерси предварително!
д
вземи си един обикновен WI-FI рутер и не се занимавай с глупости които няма да се получат
terziev написа:Barovski написа:Имам тука едно рутерче в къщи. Иска ми се някак да си го направя да ми пръска интернет безжичен,че да мога да си ползвам интернет и от телефона (Wi Fi). Въпроса ми е как мога да го излъжа тва нещо да тръгне. Рутера е ADSL испански на телефоника. Има една букса по-тясна (предполагам за ADSL) отзад и 4 стандартни. Компютъра ми е с 2 лан карти. От едната съм пуснал да изкарва интернет (като вържа кабела към друг компютър ползва интернет от моя). Малко се омотах,но общо взето - може ли да си го направя да ми пръска интернет това нещо,как да стане,ще ми трябва ли по-тясна букса като за ADSL..? Дайте някакви съвети.
Мерси предварително!
д
вземи си един обикновен WI-FI рутер и не се занимавай с глупости които няма да се получат
Напротив, ще се получат, аз съм точно така в момента, щото ми думна ван порта на рутера от едни гръмотевици

Моя като думна така и му светиха всички лампички, та хората съвсем откровено ми казаха, че аз съм си виновен и няма да ми го оправят. 

- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
Значи направих казаното по-горе. В смисъл - от вората лан карта поднах кабела в рутера. Свети ми на него едма лампичка LAN 1X. Има 4 такива. Има една Encendido,WLAN,ADSL и Alarma. На втората лан карта,от която пускам интернет към рутера ми излиза IP 192.168.0.1 и маска 255.255.255.0. До тук добре. Ама WLAN не свети. Как да влезна не разбрах в тоя рутер,че да го настроя да ми излъчва Wi Fi 

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
err0r написа:В полето address на експлоръра напиши 192.168.0.1
И аз така си помислих,че трябва да стане,ама ми излиза бяла празна страница
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
Опитай се тогава да намериш информация за модела рутер в Интернет. Ако информацията е по-подробна, би трябвало да има точния адрес, на който да потърсиш рутера след връзване. 

- Barovski
- кандидат ентусиаст
-
Стана. Ама до някъде. Все още не мога да вляза в рутера. А като намери телефона Wi Fi-то и като му дам да се върже и като му вкарам паролата,почва да зарежда (струва ми се доста бавно) и ми изписва невалидно име на сървър
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2