Подкрепяте ли суходолци?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Подкрепяте ли суходолци?

Да
35
41%
Не
50
59%

Общо гласове : 85
младши ентусиаст
Аватар

Подкрепяте ли суходолци?

Мнение от StuNNeR » 07 Юли 2005, 9:25

Аз лично съм с противоречиво мнение...от една страна суходолци са прави,защото им е обещавано хиляди пъти построяването на ново сметище,но от друга пък софиянци не са виновни,че институциите не си вършат работата,а и сега след като софянски надроби манджата,стана депутат и си изми рачичките,трябва сички останали да му я сърбат!

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 07 Юли 2005, 9:30

Аз личнo не ги подкрепям защото ще има епидемия в софия заради тях. :evil:
Последна промяна bmw maniqk ivo bmw на 07 Юли 2005, 11:03, променена общо 1 път
Изображение

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 07 Юли 2005, 9:32

Всеки трябва да защитава интересите си,но мисля че са длъжни на последен компормис!

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 07 Юли 2005, 9:42

Подкрепям ги !

Какво са виновни хората, че началниците ни са такива идиоти... аз немога да си го представа как може това избощо да се допусне... и ша влизаме в ЕС... на майка им... :maad: :ranting: :ranting: :ranting:

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 07 Юли 2005, 9:52

GaD написа:Подкрепям ги !

Какво са виновни хората, че началниците ни са такива идиоти... аз немога да си го представа как може това избощо да се допусне... и ша влизаме в ЕС... на майка им... :maad: :ranting: :ranting: :ranting:

По прицип съгласен съм с теб, но нека като стачкуват и техният боклук да си стои по кофите, като на нас, а не да си го изхвърлят на сметището срещу което протестират. :roll:
Изображение

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 07 Юли 2005, 9:53

Cobra написа:Всеки трябва да защитава интересите си,но мисля че са длъжни на последен компормис!

:yes:
Изображение

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 07 Юли 2005, 10:45

Аз ги подкрепям напълно! Компромисите с това сметище са били десетки. А софиянци, които толкова са се загрижили за чистотата, както каза някой в другата тема отиват и си изсипват боклука до кофата. Поне да го сложи в един скапан чувал и да го завърже, за да не го раздухва вятъра, а не навсякъде да се мотат дамски превръзки с черва или използвани презервативи. А тия се мотат или да обяват бедствено положение и да приберат пари от съответния фонд или да обезпаразитят каот си поставят техните фирми. А накрая пак на техните си фирми ще платят повече, за да се събере насъбралия се боклук. И верно дано не се извие некой ураган, че тогава ще стане страшно. А на суходолци им правя евала, защото тук много пъти сме си говорили за стачки и протести, а няма нищо, докато те го направиха и сега стоят зад исканията си докрай.
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eli » 07 Юли 2005, 11:04

Ето и моето скромно мнение. Мисля, че като цяло хората са прави да протестират против това да им мирише на боклуци постоянно, но има и друго което те не разбират и което може би малко ще разберат.

Аз съм работила известно време във фирма, която проектира сметища и съм добила представа за какво става въпрос. Това е процес, който изисква много време и предварителни проучвания за избор на терен, който не е 5-10дка а доста повече. И не става въпрос само за един такъв. За всеки вид отпадъци е необходим съответния изкоп, които трябва да се покрие с подходящата изолазия (това е осн. в едно сметище), защото когато то се запечата след определен брой години, отпадаците ферментират и темп. която се отделя е около 500 и нагоре градуса. Сами си представяте за какво става дума. Тази изолация трябва да издържи на стотиците градуси, за да не се замърси почвата и водите. А разбирате че за това са необходими доста, ама наистина доста милиона лева, които са "усвоени" одавна.

Затова на хората се предлага алтернатива: завод за пакетиране на отпадъци. Но разбира се те са лъгани от много време и за тях това означава замазване на очите. Ако наистина искат господата общинари да го построят този завод да се захващат веднага, защото хората искат ефективно разрешение на проблема. Такива заводи има във всички европеиски страни, но мисля че все пак има изисквания колко отдалечени трябва да бъдат от жилищни квартали и други комуникации.

Основния проблем според мен е да убедят хората, че този завод наистина ще работи според европейски стандарти и няма да замърсява.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Flat 6 » 07 Юли 2005, 11:22

Цял живот са си били бунище, следователно никой не им е виновен на тези диви селяни :!: :evil:
Аз като не харесвам един квартал - просто не отивам да живея там или го сменям :!:

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 07 Юли 2005, 11:42

Ама то сметището не е от вчера, че да се съобразява цяла София с тия.... :evil: 10 бабички решили да стачкуват ллелелелеле... :evil: ма държавата е лабава....Я да пуснат баретите в камионите на ВОЛФ се едно са шофериии па като слязат бои, бои, бои да им дойде акъла... После за пред медиите кои ги би е ми разгневени шофьори на фирма ВОЛФ... :twisted: И после да ги молят няма да искат да стачкуват ... :mhihi: сметището е по старо от квартала там.. :!: като са се заселвали не са ли знаели ЗНАЕ :idea: ли са ама нали са евтини местата даи да купуваме пак ще търпи :idea: ... а сега какво стана.... малко е като поговорката сърби боли драго ми е 8) ....Не може цял град да се съобразява с шепа хора :evil: .....това е недопустимо къде го има това нещо :shock: :evil: :evil: :!: :!: :!:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 07 Юли 2005, 11:59

И аз съм твърдо против тези стачни действия!

Говори се че сметището било незаконно, но аз имам информация (от много сигурен источник), че сметището е частна соственост и има капацитет и разрешително до м. Октомври (не съм сигурен тази или другата година). След като "компетентни" органи са решили това питам аз кои сте вие бе, че ще блокирате "обекта?!? И вярно лъгани са хората мноооого пъти, ама не е това начина. Когато се прави стачка или някакъв протест (до колкото съм запознат) се иска разрешение от общината и се споменава за дата, час и ако се блокира някой път се споменава и това няколко дни по-рано, за да могат другите хора да бъдат информирани.

И още нещо, много ама много са ми интересни тия хорица от другите села около София които веднага се дигнаха и те за да не се правят полщадки при тях. Ама интересно ми е след като има през цялото време около 50 човека, значи има 50 безработни и дали минава мисълта, че когато се построи това съоражение те ще работят там и ще изкарват пари пък и от тях ще зависи колко ще "мирише".

И нека се престане с тези спекулации: "Ама завода ще е на 500м от двора ми." - Вие луди ли сте бе? Знаете ли изобщо що за чудо ще е това видахте ли арх. планове, че да говорите такива глупости. "Ма едикойси така ни каза!". Ама като ви каже да скочите от 20-тия етаж не скачате, нали? Или сигурно скате да се видите по телевизора? Не е това начина!!!

И последно мнение по темата, все пак "влизаме" в ЕС, мислите ли че тези хора биха позволили да се изхвърля боклука "просто така" кой където свари?

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 07 Юли 2005, 12:16

подкрепям ги .. прави са си .. колко отсрочки им даваха на тъпите управляващи и на тех им беше през уя мислеха си че всеки път ще минават с отсрочки .. докога ?!?!? ся не викаите по бабите ами идете у министерството и да почне една иебан докато им цъфнат задниците :mhihi:

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 07 Юли 2005, 12:30

bam-bam написа:подкрепям ги .. прави са си .. колко отсрочки им даваха на тъпите управляващи и на тех им беше през уя мислеха си че всеки път ще минават с отсрочки .. докога ?!?!? ся не викаите по бабите ами идете у министерството и да почне една иебан докато им цъфнат задниците :mhihi:

Моля само пряко засегнати от случея :!: :!: :!: :mhihi:

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 07 Юли 2005, 12:39

Ми май ша са наложи да отстъпят ... http://dnes.dir.bg/LISTS/BASICPLACE-DNES/news_699600.php преди и гражданите да тръгнат с камионите за да ги защитят ... щото аз мое и да запалим моторетката и да помогна на камионите да отидат и да си свършат работата :evil:
May the BMW force be with you!

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 07 Юли 2005, 13:07

1. Когато на една малцинствена група се дадат някакви права, различни от общите, обикновено се нарушават права на мнозинството (справка: наемането на негри на работа с предимство). Не може 100 човека да застрашават здравето на децата на едномилионна София.
2.
Kris написа:И нека се престане с тези спекулации: "Ама завода ще е на 500м от двора ми." - Вие луди ли сте бе? Знаете ли изобщо що за чудо ще е това видахте ли арх. планове, че да говорите такива глупости. "Ма едикойси така ни каза!". Ама като ви каже да скочите от 20-тия етаж не скачате, нали? Или сигурно скате да се видите по телевизора? Не е това начина!!!

Площадката в Обеля е на 500м. :!: :!: :!: от прозореца на кухнята ми. Заповядай на вкусен обяд когато я построят.
3.
Kris написа:... Знаете ли изобщо що за чудо ще е това видахте ли арх. планове, че да говорите такива глупости. ...

Ами като е толкова безопасно и екологично защо не го построят на онази китна полянка между Драгалевци и Симеоново бре? Таман ще пестят нафта като карат боклука от Младост и Дианабад.
4.
Vasilen написа:Ми май ша са наложи да отстъпят ... http://dnes.dir.bg/LISTS/BASICPLACE-DNE ... 699600.php преди и гражданите да тръгнат с камионите за да ги защитят ... щото аз мое и да запалим моторетката и да помогна на камионите да отидат и да си свършат работата...

Направо ви предлагам довечера след Екото, ако не са пуснали камионите, да се изтресеме с БМВтата и да ги разгониме. А утре да се четеме по вестниците :mhihi: :mhihi: :mhihi: (заглавие от утрешен вестник: "Разгневени софиянци с БМВта разгонват стачкуващите с дръжки от задължителните според ЗДП лопатки." и снимка на някои от нас)
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата