Мобилен интернет Глобул?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мобилен интернет Глобул?

Мнение от The_Ancient » 18 Юли 2010, 5:54

Миналата година се прибрах в БГ за коледните и новогодишни празници (1 месец) и доста се чудих с какъв интернет да се сдобия. От гледане на оферти накрая не взех нищо, а трябваше.

Ако има абонати на мобилния интернет на Глобул искам накратко да питам как стоят нещата с покритието и дали офертата е конкурентна. Спрях се на мобилен интернет, защото ще пътувам, а и само мобилните оператори предлагат предплатен и временен достъп. Тъй като никога не съм ползвал интернет с ограничение в трафика, не ми е известно с какво темпо се харчат мегабайтите и дали 2ГБ ще са достатъчни за един месец нормално ползване. Напоследък сайтовете ги накичиха с доста картинки, та не знам :dunno:

Това е линка към предплатената услуга:
http://www.globul.bg/bg/prpdata_packs.html?posm=3

Другото, което се чудя е дали да си взема абонамент,
http://www.globul.bg/bg/postpaid.23.html?posm=23
и евентуално да дам на някой да го ползва след това, но като че ли е по-малко вероятно.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Re: Мобилен интернет Глобул?

Мнение от Escape » 18 Юли 2010, 8:46

Аз имах около 2 години мобилен интернет точно този 2 ГБ и горе долу така стоят нещата:
1. скороста зависи от мрежата в населеното място. в Сф перфектна почти навсякъде - става дори за видео скайп.
2. в малките населени места - зор..... има интернет ама супер бавен
3. в още по малките места (разбирай село или вила в края на Созопол), интернет КУР. Ходех с колата до едно интернет кафе и мобилния интернет си чесах г*за с него.
4. като количество: 2ГБ стигат за работа (майл, да си търсиш инфо, да четеш стандарт и тук таме фейсбук и вбокс ама кратки клипчета). Ако минеш 2ГБ ще ревеш - единия месец ми трябваше по работа повечко нет и платих 130 кинта.......
5. филми, музика и торенти - забрави
6. важно - трябва да си изключиш "уиндоус ъпдатеването". Един ден докато се усетя и свали 350МБ "критични" ъпдейти като "новия плъгин на медиа плейъра" и заради тъпотията им поседната седмица на месеца останах без нет - само належащи нужди

Та това е горе долу. Глобул имаха най-доброто съотношение "цена-качество". Даже като лоялен клиент ми пуснаха и 4ГБ трафик и вече стана нормален живота, обаче ми писна и ги спрях. Вече почти навсякъде си намирам мрежа за която да се вържа и реално не го ползвах много много когато съм извън къщи

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 18 Юли 2010, 8:48

обърни внимание на цената след изчерване на лимита ти "2,40 лв./МВ"
докато си в кенефа и тъпия Адоби ПДФ си свали автоматичния ъпдейт и си 50 кинта вътре

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 18 Юли 2010, 10:38

М-тел е по добре като качество, малко по-висока цена, но поне ще ти останат нерви. Специално за интернет не ти препоръчвам Глобул.

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 18 Юли 2010, 10:52

jordanov написа:М-тел е по добре като качество, малко по-висока цена, но поне ще ти останат нерви. Специално за интернет не ти препоръчвам Глобул.

+100 :yes:

Глобул са дървари, скапано покритие (колкото и да се рекламират, че имали най-доброто 3Г покритие в България), надписват сметките. Взимай си нещо ънлимитед, щото като некое адоби, или па самия уиндоус реши да се ъпдейтне и ти пристигне сметка 400лв, ще ревеш ;)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 18 Юли 2010, 11:02

Ънлимитед на мобилен оператор пак не е много оферта. Единственото, което си спестяваш е парите, но не и нервите. Повечето хора си мислят, че имат неограничен интернето, което наистина е така. Всъщност само 1000мб, 2500 и т.н. са ти на максимална скорост, после скороста не ти казват каква е в повечето случаи не може да отвори която и да е от страниците. И когато ти трябва интернет след мб на максимална скорост ще ти побелеят косите, защото просто ще имаш ама няма да имаш :) И при глобул и при мтел и при виваком е така. Но при глобул и виваком дори максималната скорост е зле. Мобилтел в момента са най-добри при мобилния интернет. И ако ти трябва за няколко месеца вземи предплатен не се набутвай с договори :)

Аватар

Ч

Мнение от dimithur » 18 Юли 2010, 11:29

Btw, ако ще го ползваш за София и големите градове си вземи на макс телеком http://www.maxtelecom.bg/coverage/map ;) При тех наистина е НЕОГРАНИЧЕН ;) Само не знам като покритие как са, некой колега, ако е ползвал да сподели ;)
Н.Хайтов

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 18 Юли 2010, 12:21

Сега имат промоция много добра макс телеком. Не само в София става и в Пловдив, Варна и Бургас доколкото знам трябва да се види в сайта им. ЮСБ модем + уай фай рутер за 100тина лева, 3 месеца мисля без такса и после по 19.90 на месец. Наистина нета е неограничен, скоростта за работа е задоволителна 4мегабита. И хубавото на този рутер е, че е с батерия. Рутера е голям колкото малко по-едър мобилен телефон и е голяма гъзария рутера в джоба и с лаптопеца си имаш нет из града.

Аватар

Мнение от dimithur » 18 Юли 2010, 12:31

jordanov написа:Сега имат промоция много добра макс телеком. Не само в София става и в Пловдив, Варна и Бургас доколкото знам трябва да се види в сайта им. ЮСБ модем + уай фай рутер за 100тина лева, 3 месеца мисля без такса и после по 19.90 на месец. Наистина нета е неограничен, скоростта за работа е задоволителна 4мегабита. И хубавото на този рутер е, че е с батерия. Рутера е голям колкото малко по-едър мобилен телефон и е голяма гъзария рутера в джоба и с лаптопеца си имаш нет из града.

Toя рутер е за домашния интернет ;) За лаптопа мобилния, модема си е голям колкото флашка ;)
Н.Хайтов

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 18 Юли 2010, 12:57

Има малък рутер, който просто превръща уай макс сигнала в уай фай. Не говоря за тези белите големите - това са модеми не рутери, сега има малък рутер+флашката за нета заедно вървят.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 18 Юли 2010, 13:34

имам мобилен интернет към виваком,до сега не съм имал проблем с обхвата никаде! 20кинта на месец,750мб. на договор съм и остават към 6 месеца някаде до изтичането,но от месец изобщо не го ползвам и ако на някой му трябва му го давам трябва само в някой офис да го прехвърлиме на името на новия собственик

Аватар

Мнение от dimithur » 18 Юли 2010, 13:57

kiko написа:имам мобилен интернет към виваком,до сега не съм имал проблем с обхвата никаде! 20кинта на месец,750мб. на договор съм и остават към 6 месеца някаде до изтичането,но от месец изобщо не го ползвам и ако на някой му трябва му го давам трябва само в някой офис да го прехвърлиме на името на новия собственик

Е тея 750 само пощата не можеш да си провериш, едно зареждане на абв ти е 5мб, мерил съм го :mhihi: Баси мизерниците, все едно щото като направиш повече мегабайти трафик, нещо влизат вътре ;)
Н.Хайтов

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Трамвай по Графа
Мечтае да кара: Подводница
Детайли за колата: F10 530 xd

Мнение от icog » 18 Юли 2010, 22:47

Макс телеком едва ли е оферта на колегата - обхвата им е Мноооого Злеее! В големите градове има и тук-там по курортите. Толкова. А мобилен през ГСМ имаш навсякъде, дето има обхват. Да, по паланките е бавен, но го има. И едва ли ще идеш на Беклемето и ще отвориш лаптопа да ми гледаш ЮТуб:).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 19 Юли 2010, 0:23

Почти няма връзка с темата, но да споделя. Пуснах си неограничен трафик на мобилния телефон от Глобул. Първите 10 мегабайта са на максимална скорост, останалите на бавна. Цялата работа е 2,50 на месец. Дърпа се само през джипиерес-а. И ако се приложи един тарикатлък интернета е супера като за мобилен телефон. Просто трябва да се дръпне и да се инасталира "Опера мини" . Точно Опера мини а не Опера мобиле. И тогава всеки сайт който потребителя иска да зареди се преработва от сървъра на Опера във формат оптимален за модела телефон и тогава се изпраща на мобилния телефон. И по този начин например dir.bg който релано е около 7 мегабайта се преработва до около 45 килобайта и се зарежда моментално на телефона. Естествено картините са са ниска резолюция, но ги има. Флашът се изобразва като картинка, но на кой ли му е притрябвало да чете реклами. И така бавната скорост не се усеща на мобилния телефон. И всичко това съчетано с телефон с голям екран е идеално за убиване на скуката или за получване на информация на места където не може да се използва лаптоп.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The_Ancient » 19 Юли 2010, 7:32

Благодаря на колегите за отговорите. Погледнах и сайта на Мтел, и те имат подобен пакет за 80лв с 1.5ГБ.

За колегата, който спомена неограничения достъп, доколкото разбирам това става само с договор.

Видях и сайта на Макс Телеком. Изглеждат доста обещаващи, WiMAX си е по-напреднала технология от HSDPA. При мен гледах че имат обхват, на село няма да има, но аз и с другите оператори не се надявам особено на това. От сайта им не мога да разбера каква е разликата между Max Free и Max DSL, само във вида на приемното устройство ли е? До колкото разбирам таксата за предплатения им пакет е 150лв с 6 месеца неограничен интернет, което по принцип е добре, но при мен за 1 месец ми идва 2 пъти по-скъпо от Мтел и Глобул, а едва ли ще имам чак такава полза от неограничения трафик. Промоцията за която говори колегата за 100-тина лева сигурно е с договор.

Нещата май отиват към Мтел/Глобул, но току що ми влезе една муха в главата да взема на баба ми скайп видеофон и да пусна интернет от БТК :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата