апартамент под наем

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Слави
Аватар

апартамент под наем

Мнение от © » 27 Юли 2010, 13:01

Искам да купя апартамент в София, който на първо време няма да ми трябва
За това се интересувам къде според вас е най-доброто съотношение цена на закупуване/месечен наем?
Става въпрос за 70-80кв. м.

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Re: апартамент под наем

Мнение от dimithur » 27 Юли 2010, 14:08

© написа:Искам да купя апартамент в София, който на първо време няма да ми трябва
За това се интересувам къде според вас е най-доброто съотношение цена на закупуване/месечен наем?

Внеси си парите в банка и си папкай по 10+% лихва, с наема ще си вътре :winky:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

Слави
Аватар

Мнение от © » 27 Юли 2010, 14:24

dimithur написа:
© написа:Искам да купя апартамент в София, който на първо време няма да ми трябва

Внеси си парите в банка и си папкай по 10+% лихва, с наема ще си вътре :winky:

това е ясно, но все пак искам да си купя апартамент :lol:
п.с. не знам къде са тези лихви по 10 %
повече от 5-6 мисля, че в момента няма или е несигурно

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от twin spark » 27 Юли 2010, 16:22

тук ровил ли си?
http://www.imoti.net/prices

аз не бих подходил така към въпроса

Слави
Аватар

Мнение от © » 27 Юли 2010, 18:00

интересно, благодаря
то за сега е само идея, "подхождането" тепърва предстои

Потребител
Аватар

Мнение от stuci » 27 Юли 2010, 19:51

В момента в ПИБ 3 месечния срочен депозит е с 7.00% лихва на годишна база, преди година беше 8-9%.

Аватар

Мнение от dimithur » 27 Юли 2010, 21:42

stuci написа:В момента в ПИБ 3 месечния срочен депозит е с 7.00% лихва на годишна база, преди година беше 8-9%.

Ми вече явно се нагушиха, гледам пак почнаха с безмозъчните реклами за кредитни карти с лимит 20 работни заплати :mhihi: Не отива на добре тая работа хич.
То и със новото строителство е същото де. Оня ден минавам по Владимир Вазов, точно до реката изкопали една дупка, да строят нещо в нея, тя до половината пълна с подпочвени води :mhihi: Успех после на живеещите в това нещо, дали за 2-3 години нема да потънат, аз не мога да знам със сигурност, но имам некакви такива подозрения :mhihi:
Н.Хайтов

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 28 Юли 2010, 20:16

мисля, че се балансират доста добре в софия. единствено може би в някой райони ще намериш по-лесно наематели, защото и това е проблем в момента. около центъра, около студентски град и бизнес парка бих казал аз.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 28 Юли 2010, 20:28

Проблема с наемите е че сумата Х, която ще ти трябва за да завършиш апартамента / освен ако не купиш напълно готов апартамент / и сумите от наемите..... не се връзват :idea: Т.е. ще трябва да чакаш едно 2 години за да си изкараш парите по завършването, мебелите и т.н. А след две години с наематели....трудно е да се каже на какво ще ти прилича апартамента :twisted:
:yes:

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 28 Юли 2010, 20:47

barty написа:Проблема с наемите е че сумата Х, която ще ти трябва за да завършиш апартамента / освен ако не купиш напълно готов апартамент / и сумите от наемите..... не се връзват :idea: Т.е. ще трябва да чакаш едно 2 години за да си изкараш парите по завършването, мебелите и т.н. А след две години с наематели....трудно е да се каже на какво ще ти прилича апартамента :twisted:

А в същото време наемателите искат напълно обзаведен апартамент за 250 лева :shock:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Слави
Аватар

Мнение от © » 28 Юли 2010, 23:17

N.Mihaylovski написа:
barty написа:Проблема с наемите е че сумата Х, която ще ти трябва за да завършиш апартамента / освен ако не купиш напълно готов апартамент / и сумите от наемите..... не се връзват :idea: Т.е. ще трябва да чакаш едно 2 години за да си изкараш парите по завършването, мебелите и т.н. А след две години с наематели....трудно е да се каже на какво ще ти прилича апартамента :twisted:

А в същото време наемателите искат напълно обзаведен апартамент за 250 лева :shock:

да, това е проблем, който стои винаги с наемите
и пак трябва да се намери някакъв баланс между това, което ще вложиш и наема който може да получиш

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 29 Юли 2010, 0:21

© написа:
N.Mihaylovski написа:

да, това е проблем, който стои винаги с наемите
и пак трябва да се намери някакъв баланс между това, което ще вложиш и наема който може да получиш
ПОД 500 лева нема как да паднеш,ако си купил всичко ново,даже и пак ис на кантар и се надяваш да са читави,да не съборат всичко,а сам може да сметнеш едно пълно обзавеждане,диван,маси,столове,ЕЛ уредите салня антре,баня
После помисли за колко време ще ги избиеш от наема ако след 1 година половината е за смяна ;)
Ако искаш може на ЛС да продължим :)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi 20VTQ
Мечтае да кара: SSME

Мнение от smg » 29 Юли 2010, 10:37

Някои колеги са казали доста истинни по-горе.
Реално трудно се излиза на голяма печалба от наематели, заради експлотационните разходи. Ако апартамента е нов - ще имаш по-малко такива разбира се, обаче трудно ще намериш читав наемател, който освен да не ти поломи апартамента, ще трябва да плаща и адекватен наем... Според мен не е оправдано, да вложиш толкова пари - и после някакви мърлячи да ти съсипят апартамента/имуществото.
Много трудно ще намериш наемател за две-три стаен апаратамен, който да даде повече от 400лв за необзаведен апартамент било то и чисто нов, почти независимо от квартала. Ако е обзаведен сложи двеста-двеста и педесет лева отгоре...С този наем трудно, ще успееш да избиеш някаква сериозни пари, а риска да те завлекат, оберат или нещо подобно е значителен.
Business ownership is a risk and it`s not for the faint of heart.

Аватар

Мнение от dimithur » 29 Юли 2010, 10:47

Да кажем, че апартамента струва 50к евро. В банката, при 5.5% лихвен процент, тея пари ще ти носят 2750 евро на година или 230Е на месец или 460лв. Апартамента може и да успееш да го дадеш за 500лв, дори необзаведен, ма риска да ти го насерат винаги съществува :mhihi: Отделно требва да му плащаш и данъци, които засега не са много високи, ма все пак са си разход ;)
Н.Хайтов

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 29 Юли 2010, 16:59

За апартаменти под наем клиенти има. Няма истина, че трудно се дават или въобще не се отдават, апартаменти с наеми над 400 лв. Говоря от личен опит.
Наемът трябва да отговаря на реалността - не може да искаш в стара кооперация, която мирише на зеле, няма асансьор, дограмата ти е дървена и спираш в гората, наемът да е 400 евро, нали?
Търсене има, особено на централните места. Не знам цените в София, но трудно ще стигнеш възвращаемост от 4 - 5%. Но пък имотът си запазва стойността в дълъг период от време.

Поговори с няколко агенции, ако имаш време - поразходи се по огледи, проучи си наемните нива и си готов. Нали не разчиташ някой да управлява по-добре от теб парите ти?
Селото се оказа точно във града

Следваща

Назад към Извън Темата