Има ли инверторен климатик в кола?
Модератор: Общи модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Има ли инверторен климатик в кола?
Бе тука ми обяснява един приятел, че с пуснат климатик почти веднага духало топло на студена кола зимата. Има ли автоклиматик, който да грее преди да е загряла водата?
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Re: Има ли инверторен климатик в кола?
Прати му много поздрави от арменския поп
, това може да стане, само ако колата има подгревател /печка/, като има такива и с таймери, и с дистанционни управления. Автомобилните климатици работят само и единственно в режим охлаждане.

only rear wheel drive
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Jim Beam написа:Бе тука ми обяснява един приятел, че с пуснат климатик почти веднага духало топло на студена кола зимата. Има ли автоклиматик, който да грее преди да е загряла водата?
Духа веднага топло в колата на студен двигател и антифриз зимата, когато автомобила е дизел и има допълнителна печка.
Доколкото съм чел в луксозния клас на 7-ма серия...Ес клас и А8 при доплащане за 4-зоналния климатроник може да бачка и малко след изгасване на мотора.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
има,има...! аз имам печка на бензинка.
зимата идеята на климатика е най-вече да дръпне влагата от купето. не знам как и дали работи на отопление.
инвертора мисля ,че идеята му е да забавя оборотите на компресора като зададеш по-лек режим на охлаждане ,а това май в колата няма как да стане като е закачен на мотора с ремък. така че би трябвало да няма инвертор в кола. ефишънта на БМВ има опция да изключи,ма да изключи тотално -да не върти ,не да не охлажда климатика като няма нужда от него. т.е. няма загуби за въртенето напразно на климатика. ма то тва само на новите модели и то не на всички...
иначе печката е уникално прекрасна екстра....!
зимата идеята на климатика е най-вече да дръпне влагата от купето. не знам как и дали работи на отопление.
инвертора мисля ,че идеята му е да забавя оборотите на компресора като зададеш по-лек режим на охлаждане ,а това май в колата няма как да стане като е закачен на мотора с ремък. така че би трябвало да няма инвертор в кола. ефишънта на БМВ има опция да изключи,ма да изключи тотално -да не върти ,не да не охлажда климатика като няма нужда от него. т.е. няма загуби за въртенето напразно на климатика. ма то тва само на новите модели и то не на всички...
иначе печката е уникално прекрасна екстра....!
5 мнения
• Страница 1 от 1