Имам безумна идея, някой може ли да ми помогне?
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- gothic_fan
- Потребител
-
Имам безумна идея, някой може ли да ми помогне?
Тъй като ми писна да си троша колата и да не правя нищо по въпроса реших да напиша тази тема с надеждата да се намери някой колега, луд колкото мен да помогне с осъществяването и.... Решил съм да си поръчам отнякъде флагчета червени или електриков цвят (да се забелязват) и да хвърля една дрелка на батерии в колата. При пътуване ИЗВЪНГРАДСКО като забележа голям трап на пътя спирам, дупча, слагам флагче и продължавам. Тук не визирам всяка дупка и дупчица, а потенциалните убийци на окачване, джанти и т.н..... Може да не са флагчета задължително, важното е да са евтини, здрави (естествено да могат да се огъват, като тези на ски пистите) и да се забелязват отдалеч.
Моля ако някой може да съдейства за изработването или поръчката им да ми пише или на лични, или тук в темата, ще съм му много благодарен.
Сигурно темата Ви се струва смешна, но..... Замислете се колко път изминавате да речем на година, и колко животи и автомобили можете да спасите като отделите по 10 минути на пътуване например. Омръзна ми само да се вайкаме и всеки ден някой пострадал колега да пуска тема за поредния трап, спукана джанта или ужасна катастрофа. То че нещата няма да се оправят е ясно, но нека поне малко всеки от нас допринесе за намаляване на тези случки. Замислете се,тръгвате на път със семейството си, и видите флагче, което Ви предупреждава за опасност, това не би ли Ви накарало да направите същото за някой друг? Знам, че някои ще кажат че съм слънчасал, или съм прекалил с филми като "Предай нататък", не ме интересува. Не зная как стои въпроса законово, това също не ме интересува, защото по закон плащам данък на колата 350лв, винетка, гражданска и всякакви други простотии и получавам
.
Мисля, че почти всеки си обича колата, но знам,че няма човек,който да не обича близките си....
Извинявам се темата ако не е за тук, админите да я преместят където трябва, искрено се надявам да се получат нещата.
PS:Пускам този текст във форумите и на Ауди, Хонда, Мазда, Тойота. Някой ако сметне за добре да я публикува на друго място още по-добре.
Моля ако някой може да съдейства за изработването или поръчката им да ми пише или на лични, или тук в темата, ще съм му много благодарен.
Сигурно темата Ви се струва смешна, но..... Замислете се колко път изминавате да речем на година, и колко животи и автомобили можете да спасите като отделите по 10 минути на пътуване например. Омръзна ми само да се вайкаме и всеки ден някой пострадал колега да пуска тема за поредния трап, спукана джанта или ужасна катастрофа. То че нещата няма да се оправят е ясно, но нека поне малко всеки от нас допринесе за намаляване на тези случки. Замислете се,тръгвате на път със семейството си, и видите флагче, което Ви предупреждава за опасност, това не би ли Ви накарало да направите същото за някой друг? Знам, че някои ще кажат че съм слънчасал, или съм прекалил с филми като "Предай нататък", не ме интересува. Не зная как стои въпроса законово, това също не ме интересува, защото по закон плащам данък на колата 350лв, винетка, гражданска и всякакви други простотии и получавам

Мисля, че почти всеки си обича колата, но знам,че няма човек,който да не обича близките си....
Извинявам се темата ако не е за тук, админите да я преместят където трябва, искрено се надявам да се получат нещата.
PS:Пускам този текст във форумите и на Ауди, Хонда, Мазда, Тойота. Някой ако сметне за добре да я публикува на друго място още по-добре.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
Re: Имам безумна идея, някой може ли да ми помогне?
интересно хрумване.то ако се реализира,след време, ако се погледне от високо по пътищата и ще прилича на голф игрище.
но доста гуми могат да се спасят
но доста гуми могат да се спасят

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Флагчетата на пътя няма да осъмнат, или от КАТ или някой БиРичед ще ги изкорми.
По-ефикасно и трайно би било с фосфорициращ спрей светло зелен,или ярко червен да се маркира дупката по някъв начин .. така че да е трайно и видимо ! и една питанка над/под нея в стил " До кога така.. ? "
Инвестицията е по-малка, трайно е, неможе да се открадне или премахне, позволява надпис, прави се супер бързо, няма нужда от допълнителни инструменти... един спрей и 1 мин. престой ! + това можем повече хора да го направим масово, по обичайните маршрути и населените места от които сме.
По-ефикасно и трайно би било с фосфорициращ спрей светло зелен,или ярко червен да се маркира дупката по някъв начин .. така че да е трайно и видимо ! и една питанка над/под нея в стил " До кога така.. ? "
Инвестицията е по-малка, трайно е, неможе да се открадне или премахне, позволява надпис, прави се супер бързо, няма нужда от допълнителни инструменти... един спрей и 1 мин. престой ! + това можем повече хора да го направим масово, по обичайните маршрути и населените места от които сме.
- gothic_fan
- Потребител
-
Съгласен съм с теб, но ситуацията е следната: или може да си караме така и да си трошим колите и нервите, или да се направи нещо по въпроса, макар и малко. За спрея, има такова предложение от един друг форум за това, но според мен:
Боята,каквато и да е, се вижда прекалено късно, освен това бързо се изтрива при интензивно движение върху участъка (няма как да спрем движението за 1-2 часа примерно). Трябва да е поне на 10-15см от равнището на шосето. А флагчетата трябва да са от тези огъващите еластичните, височина 20-30см, електриков цвят, за да може спокойно да се преминава през тях без последствия.
Уточнение: Смисъл от това мероприятие има само там където пътят е хубав и позволява скорости от порядъка на 90-110км/ч. В този случай една такава дупка е най-опасна. За шосе осеяно с кратери няма смисъл защото там така и така се кара бавно и предпазливо.
Боята,каквато и да е, се вижда прекалено късно, освен това бързо се изтрива при интензивно движение върху участъка (няма как да спрем движението за 1-2 часа примерно). Трябва да е поне на 10-15см от равнището на шосето. А флагчетата трябва да са от тези огъващите еластичните, височина 20-30см, електриков цвят, за да може спокойно да се преминава през тях без последствия.
Уточнение: Смисъл от това мероприятие има само там където пътят е хубав и позволява скорости от порядъка на 90-110км/ч. В този случай една такава дупка е най-опасна. За шосе осеяно с кратери няма смисъл защото там така и така се кара бавно и предпазливо.
- gothic_fan
- Потребител
-
Малко ъпдейт,дискутираме във форумите. Колега 99ufo99 , идеята със спрея наистина се оказва по-удачен вариант, благодаря за което. Да се боядисва 5-10-15 метра ако трябва преди самата дупка, започвам да търся нещо специално, електриково, бързодействащо, трайно...... Идеи, линкове?........
Ами там където продават авто боя, там имат колкото искаш спрейове, и пак ти казвам.. с рисуване на предупредителни знаци не нарушаваш закона ... много... от колкото да слагаш колчета.. било те и сгъваеми 
И е хубаво да е нещо стандартно .. като предупреждение ... а не просто някъв надпис ( то остава и да се напъваме да четем какво пише по пътя
) .
Ако идеята се подхване масово от много хора, все някоя медия ще го отрази, а знае ли човек
може и да почнат да ги кърпят поне.
* Масовото оправдаване на властите отговорни за даден участък от пътя е,че не знаели точно за тази дупка ?!?!

И е хубаво да е нещо стандартно .. като предупреждение ... а не просто някъв надпис ( то остава и да се напъваме да четем какво пише по пътя

Ако идеята се подхване масово от много хора, все някоя медия ще го отрази, а знае ли човек

* Масовото оправдаване на властите отговорни за даден участък от пътя е,че не знаели точно за тази дупка ?!?!
- gothic_fan
- Потребител
-
Ето това би било идеално, специално за пътна настилка:
http://www.screwfix.com/prods/99484/Pai ... &source=aw
Само не знам бял или жълт цвят би бил по-удачен.
http://www.screwfix.com/prods/99484/Pai ... &source=aw
Само не знам бял или жълт цвят би бил по-удачен.
Идеята не е нова, докато ББ беше кмет, от БКПто му слагаха знаменца с неговата физиономия в траповете 

- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
само на мойта улица дето живея сигорно един спрей няма дами стигне да маркирам кратерите 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ако земе да дупчиш за да слагаш каквото и да е по пътната мрежа-бъди сигурен че в закона е написано да не се прави нищо без разрешение=ше те арестуват и глобят,пример давам:
Един приятел реши да постави плочки пред сградата дето живее,защото бяха дошли от енерго ли или някаква друга организация и бяха изкопали тротоара преди 8 месеца,хората нямаше от къде да минат и така-моят приятел е състоятелен,плаща за красиви плочки,за майстори и за една седмица тротоара е направен красиво,след още седмица дойдоха от общината и наложиха акт за..."нерегламентирано поставяне на тротоарна площ"-акта е за 1000 лева и имаше предписание за развалянето му,след почерпка,остана само акта и обещанието на инспекторите че ще си затворят очите и няма да се налага да разрушава тротоара!!!
Един приятел реши да постави плочки пред сградата дето живее,защото бяха дошли от енерго ли или някаква друга организация и бяха изкопали тротоара преди 8 месеца,хората нямаше от къде да минат и така-моят приятел е състоятелен,плаща за красиви плочки,за майстори и за една седмица тротоара е направен красиво,след още седмица дойдоха от общината и наложиха акт за..."нерегламентирано поставяне на тротоарна площ"-акта е за 1000 лева и имаше предписание за развалянето му,след почерпка,остана само акта и обещанието на инспекторите че ще си затворят очите и няма да се налага да разрушава тротоара!!!
Е.Димитров написа:Ако земе да дупчиш за да слагаш каквото и да е по пътната мрежа-бъди сигурен че в закона е написано да не се прави нищо без разрешение=ше те арестуват и глобят,пример давам:
Абсурдистанска му работа.
Колега, недей да си осъществяваш идеята. Почвай дела за всяка дупка, в която ти се такова мамата.
според мен идеята ти е доста добра,мисля че по евтино ще ти излезе със спрей САМО ЧЕ-посъветвай се с някое вещо лице дали ако те хванат със спрей да драскаш по асфалта няма да ти наложат някаква глоба,или пък твоя вариант със знамената??!!! зимата на влизане в София след църна мага на табелата за Белград в една огрона дупка пръснах и 2те десни гуми ,точно след мен спря пасат и той псува не малко ама "фаида ЙОК"
- gothic_fan
- Потребител
-
Че не е законно да се драска по пътя е ясно. Обаче не е законно също аз да плащам над 500лв данъци за колата всяка година и да получвам лунен пейзаж.
Засега май ще е спрей варианта. Има и друг но се обмисля още идеята.......
Засега май ще е спрей варианта. Има и друг но се обмисля още идеята.......
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Само да не стане така, че някой запален фен на ските да започне да заобикаля флагчетата
Или да ги преминава за време 

Идеята ми харесва, само че във варианта с рисуването. Флагчетата ми се виждат опасни. Ако съм те разбрал правилно искаш да се огъват, за да може да ги слагаш в дупките и колите да минават върху тях, а така доста народ ще се стресне и намята по канавките.
Иначе идеята със спрея е супер. Особено ако се направи шаблон, който да се разпространи по автомобилните форуми. Така, който иска принтира, изрязва и отива да пръска насам натам. Ако в цяла България се появят еднакви рисунки до дупките, да личи някаква масовост и съпричасност може и да има ефект, кой знае.
Иначе идеята със спрея е супер. Особено ако се направи шаблон, който да се разпространи по автомобилните форуми. Така, който иска принтира, изрязва и отива да пръска насам натам. Ако в цяла България се появят еднакви рисунки до дупките, да личи някаква масовост и съпричасност може и да има ефект, кой знае.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2