Имам безумна идея, някой може ли да ми помогне?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Имам безумна идея, някой може ли да ми помогне?

Мнение от gothic_fan » 02 Авг 2010, 9:18

Тъй като ми писна да си троша колата и да не правя нищо по въпроса реших да напиша тази тема с надеждата да се намери някой колега, луд колкото мен да помогне с осъществяването и.... Решил съм да си поръчам отнякъде флагчета червени или електриков цвят (да се забелязват) и да хвърля една дрелка на батерии в колата. При пътуване ИЗВЪНГРАДСКО като забележа голям трап на пътя спирам, дупча, слагам флагче и продължавам. Тук не визирам всяка дупка и дупчица, а потенциалните убийци на окачване, джанти и т.н..... Може да не са флагчета задължително, важното е да са евтини, здрави (естествено да могат да се огъват, като тези на ски пистите) и да се забелязват отдалеч.

Моля ако някой може да съдейства за изработването или поръчката им да ми пише или на лични, или тук в темата, ще съм му много благодарен.

Сигурно темата Ви се струва смешна, но..... Замислете се колко път изминавате да речем на година, и колко животи и автомобили можете да спасите като отделите по 10 минути на пътуване например. Омръзна ми само да се вайкаме и всеки ден някой пострадал колега да пуска тема за поредния трап, спукана джанта или ужасна катастрофа. То че нещата няма да се оправят е ясно, но нека поне малко всеки от нас допринесе за намаляване на тези случки. Замислете се,тръгвате на път със семейството си, и видите флагче, което Ви предупреждава за опасност, това не би ли Ви накарало да направите същото за някой друг? Знам, че някои ще кажат че съм слънчасал, или съм прекалил с филми като "Предай нататък", не ме интересува. Не зная как стои въпроса законово, това също не ме интересува, защото по закон плащам данък на колата 350лв, винетка, гражданска и всякакви други простотии и получавам :1: .

Мисля, че почти всеки си обича колата, но знам,че няма човек,който да не обича близките си....

Извинявам се темата ако не е за тук, админите да я преместят където трябва, искрено се надявам да се получат нещата.

PS:Пускам този текст във форумите и на Ауди, Хонда, Мазда, Тойота. Някой ако сметне за добре да я публикува на друго място още по-добре.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Re: Имам безумна идея, някой може ли да ми помогне?

Мнение от павката » 02 Авг 2010, 10:29

интересно хрумване.то ако се реализира,след време, ако се погледне от високо по пътищата и ще прилича на голф игрище.
но доста гуми могат да се спасят :D
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 99ufo99 » 02 Авг 2010, 11:30

Флагчетата на пътя няма да осъмнат, или от КАТ или някой БиРичед ще ги изкорми.

По-ефикасно и трайно би било с фосфорициращ спрей светло зелен,или ярко червен да се маркира дупката по някъв начин .. така че да е трайно и видимо ! и една питанка над/под нея в стил " До кога така.. ? "

Инвестицията е по-малка, трайно е, неможе да се открадне или премахне, позволява надпис, прави се супер бързо, няма нужда от допълнителни инструменти... един спрей и 1 мин. престой ! + това можем повече хора да го направим масово, по обичайните маршрути и населените места от които сме.
-- е39 530d -- my blue passion --

Един много талантлив Българин
http://www.eftimrusev.com

Потребител
Аватар

Мнение от gothic_fan » 02 Авг 2010, 11:45

Съгласен съм с теб, но ситуацията е следната: или може да си караме така и да си трошим колите и нервите, или да се направи нещо по въпроса, макар и малко. За спрея, има такова предложение от един друг форум за това, но според мен:

Боята,каквато и да е, се вижда прекалено късно, освен това бързо се изтрива при интензивно движение върху участъка (няма как да спрем движението за 1-2 часа примерно). Трябва да е поне на 10-15см от равнището на шосето. А флагчетата трябва да са от тези огъващите еластичните, височина 20-30см, електриков цвят, за да може спокойно да се преминава през тях без последствия.

Уточнение: Смисъл от това мероприятие има само там където пътят е хубав и позволява скорости от порядъка на 90-110км/ч. В този случай една такава дупка е най-опасна. За шосе осеяно с кратери няма смисъл защото там така и така се кара бавно и предпазливо.

Потребител
Аватар

Мнение от gothic_fan » 02 Авг 2010, 15:40

Малко ъпдейт,дискутираме във форумите. Колега 99ufo99 , идеята със спрея наистина се оказва по-удачен вариант, благодаря за което. Да се боядисва 5-10-15 метра ако трябва преди самата дупка, започвам да търся нещо специално, електриково, бързодействащо, трайно...... Идеи, линкове?........

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 99ufo99 » 02 Авг 2010, 15:46

Ами там където продават авто боя, там имат колкото искаш спрейове, и пак ти казвам.. с рисуване на предупредителни знаци не нарушаваш закона ... много... от колкото да слагаш колчета.. било те и сгъваеми :)

И е хубаво да е нещо стандартно .. като предупреждение ... а не просто някъв надпис ( то остава и да се напъваме да четем какво пише по пътя :) ) .

Ако идеята се подхване масово от много хора, все някоя медия ще го отрази, а знае ли човек :) може и да почнат да ги кърпят поне.

* Масовото оправдаване на властите отговорни за даден участък от пътя е,че не знаели точно за тази дупка ?!?!
-- е39 530d -- my blue passion --

Един много талантлив Българин
http://www.eftimrusev.com

Потребител
Аватар

Мнение от gothic_fan » 02 Авг 2010, 18:56

Ето това би било идеално, специално за пътна настилка:

http://www.screwfix.com/prods/99484/Pai ... &source=aw

Само не знам бял или жълт цвят би бил по-удачен.

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 03 Авг 2010, 9:07

Идеята не е нова, докато ББ беше кмет, от БКПто му слагаха знаменца с неговата физиономия в траповете :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
Детайли за колата: E60 530D 218коня

Мнение от spens_82 » 03 Авг 2010, 11:16

само на мойта улица дето живея сигорно един спрей няма дами стигне да маркирам кратерите :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 03 Авг 2010, 12:05

Ако земе да дупчиш за да слагаш каквото и да е по пътната мрежа-бъди сигурен че в закона е написано да не се прави нищо без разрешение=ше те арестуват и глобят,пример давам:
Един приятел реши да постави плочки пред сградата дето живее,защото бяха дошли от енерго ли или някаква друга организация и бяха изкопали тротоара преди 8 месеца,хората нямаше от къде да минат и така-моят приятел е състоятелен,плаща за красиви плочки,за майстори и за една седмица тротоара е направен красиво,след още седмица дойдоха от общината и наложиха акт за..."нерегламентирано поставяне на тротоарна площ"-акта е за 1000 лева и имаше предписание за развалянето му,след почерпка,остана само акта и обещанието на инспекторите че ще си затворят очите и няма да се налага да разрушава тротоара!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 03 Авг 2010, 12:19

Е.Димитров написа:Ако земе да дупчиш за да слагаш каквото и да е по пътната мрежа-бъди сигурен че в закона е написано да не се прави нищо без разрешение=ше те арестуват и глобят,пример давам:
Един приятел реши да постави плочки пред сградата дето живее,защото бяха дошли от енерго ли или някаква друга организация и бяха изкопали тротоара преди 8 месеца,хората нямаше от къде да минат и така-моят приятел е състоятелен,плаща за красиви плочки,за майстори и за една седмица тротоара е направен красиво,след още седмица дойдоха от общината и наложиха акт за..."нерегламентирано поставяне на тротоарна площ"-акта е за 1000 лева и имаше предписание за развалянето му,след почерпка,остана само акта и обещанието на инспекторите че ще си затворят очите и няма да се налага да разрушава тротоара!!!

Абсурдистанска му работа.

Колега, недей да си осъществяваш идеята. Почвай дела за всяка дупка, в която ти се такова мамата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Мнение от cherepa83 » 03 Авг 2010, 12:20

според мен идеята ти е доста добра,мисля че по евтино ще ти излезе със спрей САМО ЧЕ-посъветвай се с някое вещо лице дали ако те хванат със спрей да драскаш по асфалта няма да ти наложат някаква глоба,или пък твоя вариант със знамената??!!! зимата на влизане в София след църна мага на табелата за Белград в една огрона дупка пръснах и 2те десни гуми ,точно след мен спря пасат и той псува не малко ама "фаида ЙОК"

Потребител
Аватар

Мнение от gothic_fan » 03 Авг 2010, 13:47

Че не е законно да се драска по пътя е ясно. Обаче не е законно също аз да плащам над 500лв данъци за колата всяка година и да получвам лунен пейзаж.

Засега май ще е спрей варианта. Има и друг но се обмисля още идеята.......

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 03 Авг 2010, 16:11

Само да не стане така, че някой запален фен на ските да започне да заобикаля флагчетата :mhihi: Или да ги преминава за време :)

Потребител
Аватар

Мнение от Hack0 » 03 Авг 2010, 17:30

Идеята ми харесва, само че във варианта с рисуването. Флагчетата ми се виждат опасни. Ако съм те разбрал правилно искаш да се огъват, за да може да ги слагаш в дупките и колите да минават върху тях, а така доста народ ще се стресне и намята по канавките.
Иначе идеята със спрея е супер. Особено ако се направи шаблон, който да се разпространи по автомобилните форуми. Така, който иска принтира, изрязва и отива да пръска насам натам. Ако в цяла България се появят еднакви рисунки до дупките, да личи някаква масовост и съпричасност може и да има ефект, кой знае.

Следваща

Назад към Извън Темата