Плуване

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кракомобил
Детайли за колата: [url]http://flickcabin.com/public/view/full/84667[url/]

Плуване

Мнение от georgymk » 05 Авг 2010, 10:55

Тъй като не намерих БГ форум за плуване,ще питам тук,надявам се да има плувци (има такива която бягат,защо да няма и плувци) та въпроса е:как да остана във форма ?
защото в нашият малък град,имаме басейн приличен 45м. на 25м (едно време е бил олимпийски) и работи само за през лятото,и хората който обичат тоя спорт са принудени да ходят много рано докато няма хора да си тренират,но след като свърши сезона на 10 Септември,ко прайм ?
как да останем във форма ? какви упр. да правим в фитнеса,и по колко серйки ?
1) За намиране на жена са нужни пари и време =>
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
3) Следователно от 1 и 2 - Жена = пари*пари
4) Парите са корен на всички проблеми =>
=> пари = √проблеми
Следователно от 1,2,3,4 :
---------------------------- 2
Жена = (√проблеми)
Съкращаваме корена в скобите и степента и получаваме:
Жена = проблеми.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Re: Плуване

Мнение от SKISA » 05 Авг 2010, 10:59

ако има къде да плуваш си плувай. заеби тоя фитнес. аз минах от плуване на уреди през зимата и нищо и половина не се получи. верно ,че зависи и от човека ,но плуването е най-разностранно влиящеият спорт на цялото тяло. има ли къде да плуваш по час на ден хич и не мисли за друго...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от georgymk » 05 Авг 2010, 11:01

SKISA написа:ако има къде да плуваш си плувай. заеби тоя фитнес. аз минах от плуване на уреди през зимата и нищо и половина не се получи. верно ,че зависи и от човека ,но плуването е най-разностранно влиящеият спорт на цялото тяло. има ли къде да плуваш по час на ден хич и не мисли за друго...

Там е проблема,че басейна работи само лятото,и когато го затворят аз...лапам мухите,за да ходя да плувам,трябва да пътувам 80 км (отиване и връщане) само разхода по пътя ще ми излезе едно 20 лв. след това сложи вход за басейн,след това и нещо да ям...отидохо едно 40 лв. само за едно плуване...не ме бърка да ги дам,но ги нямам излишни.
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
=> пари = √проблеми
Жена = (√проблеми)
Жена = проблеми.

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 05 Авг 2010, 11:35

georgymk написа:
SKISA написа:ако има къде да плуваш си плувай. заеби тоя фитнес. аз минах от плуване на уреди през зимата и нищо и половина не се получи. верно ,че зависи и от човека ,но плуването е най-разностранно влиящеият спорт на цялото тяло. има ли къде да плуваш по час на ден хич и не мисли за друго...

Там е проблема,че басейна работи само лятото,и когато го затворят аз...лапам мухите,за да ходя да плувам,трябва да пътувам 80 км (отиване и връщане) само разхода по пътя ще ми излезе едно 20 лв. след това сложи вход за басейн,след това и нещо да ям...отидохо едно 40 лв. само за едно плуване...не ме бърка да ги дам,но ги нямам излишни.

Ами тичане тогава комбинирано с някакъв спорт, който може да го практикуваш зимата - баскетбол, волейбол. тенис, каквото можеш. И фитнеса става, ма щом питаш какви упражнения и по колко пъти, значи не си в час и ще ти трябва я някой авер да ти помага, да ти казва кое как или да си намериш фитнес с инструктор и той да ти казва кое как.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: In the 90's

Мнение от Anfiro » 05 Авг 2010, 13:04

Не знам за кой басейн говориш в Търново? Имаме достатъчно добри закрити басейни - и на университета, и този в Емилиян Станев, и до спортна зала. Колкото до поддържане на форма, плуването е добър избор - отваря раменете, гръдния кош се развива много добре, но губиш ръце. Тичането, също е добър вариант, има къде да се тича тук, а и работи изключително добре за корема, ако има излишни килограми за сваляне - тичане по стълби! Иначе за фитнес мога да препоръчам Ла Скала, не е скъпо, има всички възможни уреди, на центъра е. Крум и Йордан се казват момчетата, ако те интересуват конкретни упражнения, винаги ще обяснят подробно и изчерпателно, че дори ще демонстрират. Разбира се, не е казано, че отиваш на фитнес за да ставаш някакъв батка, говорим за поддържане на форма, а такава може да се поддържа достатъчно добре и с фитнес, и с плуване, и с бягане, че дори с гимнастика, твой избор! :yes:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Авг 2010, 13:44

Какво общо има плуването с фитнеса? С плуване може да си подобриш дишането, но нищо повече. Тва, дето натоварвало всички мускули е бошлаф работа. Натоварва ги, но колко? Ако толкова ги натоварваше нямаше да има такива, дето въртят по 3 часа нон-стоп в басейна и като излезе го гледаш баси гърбавия червей :ranting: Плувай си лятото като има къде, успоредно с това фитнес и така. Двете нямат нищо общо и по-скоро се допълват, отколкото да се заменят.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06

Мнение от Нено Б. » 05 Авг 2010, 13:57

bum_bum написа:Какво общо има плуването с фитнеса? С плуване може да си подобриш дишането, но нищо повече. Тва, дето натоварвало всички мускули е бошлаф работа. Натоварва ги, но колко? Ако толкова ги натоварваше нямаше да има такива, дето въртят по 3 часа нон-стоп в басейна и като излезе го гледаш баси гърбавия червей :ranting: Плувай си лятото като има къде, успоредно с това фитнес и така. Двете нямат нищо общо и по-скоро се допълват, отколкото да се заменят.

Така е. Гърбав червей мухахаха :D
Най-близко до плуването е тичането, така че си тичай като не можеш да плуваш.
А иначе мен плуването супер много ме натоварва, няма и 50 метра и излизам от басейна като след серия до отказ. Ама това е щото нямам техника, ритъм на дишане и кой знае кво още.
rwd фен

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от georgymk » 05 Авг 2010, 14:04

Anfiro написа:Не знам за кой басейн говориш в Търново? Имаме достатъчно добри закрити басейни - и на университета, и този в Емилиян Станев, и до спортна зала. Колкото до поддържане на форма, плуването е добър избор - отваря раменете, гръдния кош се развива много добре, но губиш ръце. Тичането, също е добър вариант, има къде да се тича тук, а и работи изключително добре за корема, ако има излишни килограми за сваляне - тичане по стълби! Иначе за фитнес мога да препоръчам Ла Скала, не е скъпо, има всички възможни уреди, на центъра е. Крум и Йордан се казват момчетата, ако те интересуват конкретни упражнения, винаги ще обяснят подробно и изчерпателно, че дори ще демонстрират. Разбира се, не е казано, че отиваш на фитнес за да ставаш някакъв батка, говорим за поддържане на форма, а такава може да се поддържа достатъчно добре и с фитнес, и с плуване, и с бягане, че дори с гимнастика, твой избор! :yes:

Нямам нищо излишно за сваляне,всичко си ми е много добре оформено въпроса е там,че когато свърши лятото не искам да го загубя.

^Не съм точно от Търново,писал съм така за ориентир :bchug:

но не знам защо когато почна да бягам,и ме наболяват капачките (не бягам спринт,а лекичко)
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
=> пари = √проблеми
Жена = (√проблеми)
Жена = проблеми.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: In the 90's

Мнение от Anfiro » 05 Авг 2010, 15:05

Болят те докато бягаш или като спреш започва болката? Много са възможностите, аз лично тичам от няколко години 2 пъти в седмицата (събота и неделя) и едва ли имам най-компетентното мнение, но все пак.
1. Слаба мускулатура на краката - опитай да клякаш с тежест, почни например с 3 серии по 10 клякания, след време увеличи на 3х15, и по-късно на 4х15, не повече!
2. Обувките - на повечето хора не им се вярва много, но обувката има голямо значение, ама много голямо.
3. Натоварването - колко километра тичаш, за колко време и т.н. Сигурен съм, че знаеш, че и при тичането както при всяко друго физическо натоварване се почва с по-слаб интензивност на натоварване и постепенно се увеличава! :yes:
Ааа, може да работиш и за прасец, прасците имат важна роля при бягането. Много хора усещат скованост в прасеца на крака след тичане. Взимаш хубава тежест, най-често лост (само лоста или с тежести), но в домашни условия може да се замени с много неща. Упражнението е елементарно, но много ефикасно - просто се изправяш на пръсти. Може да го правиш седнал или прав, ако седиш участват само краката, ако си прав влиза и гърбът. Тежестта можеш да я поставиш както на раменете, така и пред корема, а ако си седнал на бедрата. ;)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от georgymk » 05 Авг 2010, 17:56

за слаба мускулатура едвали...точно краката са една от най-развитите ми мускулни групи.Ами аз не бягам редовно,пробвах няколко пъти и като видех,че ме боли...спрях.Бягам по 5-6 км.за около час :mrgreen:
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
=> пари = √проблеми
Жена = (√проблеми)
Жена = проблеми.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тук там

Мнение от азззз » 05 Авг 2010, 18:22

bum_bum написа:Какво общо има плуването с фитнеса? С плуване може да си подобриш дишането, но нищо повече. Тва, дето натоварвало всички мускули е бошлаф работа. Натоварва ги, но колко? Ако толкова ги натоварваше нямаше да има такива, дето въртят по 3 часа нон-стоп в басейна и като излезе го гледаш баси гърбавия червей :ranting: Плувай си лятото като има къде, успоредно с това фитнес и така. Двете нямат нищо общо и по-скоро се допълват, отколкото да се заменят.

Колега сигурен съм че разбираш от мн други работи,но в случая говориш пълни глупости.Чак се дразня като чета такива коментари от хора,които имат съвсем бегла представа или изобщо нямат относно плуването като спорт.Всичко това го казвам като човек,който тренира плуване отдавна,ходил е по състезания и е имал контакт с бивши и настоящи национали на България.Повярвай ми дори аз бих видял зор да плувам 3 часа,макар и по-лека тренировка.Доколкото до тъй наречените от теб "червеи",въобще не са червеи.Че участват всички мускулни групи е факт и нз дали има човек който би го оспорил в този форум.Не искам да влизам в пререкания,просто искам да отбележа,че си в доста голяма заблуда.
Доколкото до колегата,след като имате работещи басейни целогодишно във Велико Търново си плувай ;) няма по-добър и по-полезен спор от това.плуването е единствения спорт,от който не можеш да получиш каквато и да е травма,и не случайно е спорт за рехабилитация...Да съчетаваш плуване с фитнес е пълна идиотщита.Все едно да преливаш от пусто в празно.Няма да постигнеш мн.Плуването развива по един начин мускулите,като ги разпъва и ги прави издръжливи,т.н. "мазен мускул",то фитнеса прави точно обратното,съкращава мускула-растеж,но и неефективност.ТЪй че зависи какво искаш.Ако искаш маса и мускули само фитнес,ако исакаш здраве-плуване,като към плуването може да си правиш лицеви и коремни в къщи.Ефекта ще е не по-малък от това да ходиш и да блъскаш във фитнеса.Ако си такъв ентусиаст за плуването си вземи и ластици за разтягане.С тях може да тренираш почти всяка една мускулна грпа ;)
Успех с начинанието :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Авг 2010, 19:22

Не съм твърдял, че плуването не е добър спорт. Просто казвам, че само с плуване тяло не се прави и в този смисъл плуването допълва заниманията с фитнес и обратно. :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от georgymk » 05 Авг 2010, 19:23

всичко съм си набавил за плуването.
оригинална шапка Speedo,както и очила,педълси,дъска (която ще ползвам да доусъвършенствам бътрфлай-а)

НО там е проблема,че не съм точно от ТЪРНОВО както написах по-горе,писал съм го за ориентир :winky:

басейна е само за сезона,а да пътувам до търново за една тренировка ще ми струва 30-40 лв. който бих дал,но за съжеление нямам такава финансова възможност.
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
=> пари = √проблеми
Жена = (√проблеми)
Жена = проблеми.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от georgymk » 05 Авг 2010, 19:24

bum_bum написа:Не съм твърдял, че плуването не е добър спорт. Просто казвам, че само с плуване тяло не се прави и в този смисъл плуването допълва заниманията с фитнес и обратно. :)

за мен плувците имат най-красивите тела,от колкото горилите който са с 70 см ръка.
=> Жена = пари*време
2) "Времето е пари" =>
=> време = пари
=> пари = √проблеми
Жена = (√проблеми)
Жена = проблеми.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тук там

Мнение от азззз » 05 Авг 2010, 19:45

georgymk написа:
bum_bum написа:Не съм твърдял, че плуването не е добър спорт. Просто казвам, че само с плуване тяло не се прави и в този смисъл плуването допълва заниманията с фитнес и обратно. :)

за мен плувците имат най-красивите тела,от колкото горилите който са с 70 см ръка.

интересно че и момичетата мислят като теб :mhihi: :yes:
Че само с плуване се прави тяло се прави,въпроса е че трябват години и поне 3пъти седмично човек да е в басейна.А и да се започне от детска възраст...За няколко месеца нищо не може да се постигне.То във фитнеса не става,камоли пък в басейна.Също така хората често се заблуждават,че с плуване ще свалят килограми,което е толкова трудно или поне толкова мн трябва да плуват,че по-добре да не се захващат :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата