"Наследникът" на AC Cobra - 800кс 1000кг
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
"Наследникът" на AC Cobra - 800кс 1000кг
Става дума за новата американска кола Iconic GTR. Тя е замислена като модерна интерпретация на легендарната кобра, но няма да се казва така защото правата за името държи Карол Шелби. Иначе на вид страшно напомня кобрата. Интересното в случая е ,че не просто поредната реплика , а доста добре изпипана кола и двигателя е извънземен:
800кс и 900НМ АТМОСФЕРНО
от 6.9 литров пушрод с по два клапана в глава. И това при тегло от 1000 - 1100 кг. Цената обаче е солена 600к $. Ето и видео:
http://www.youtube.com/watch?v=mc0UwLf6ZKM
800кс и 900НМ АТМОСФЕРНО

http://www.youtube.com/watch?v=mc0UwLf6ZKM
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: "Наследникът" на AC Cobra - 800кс 1000кг
Уау, американците можели да правят и двигатели
Майтапа настрана - не вярвах, че пушрод сетъп може да вади такава литрова мощност... Интересно при какви обороти ги постига - това трябва да се развърта поне до 8К...

Майтапа настрана - не вярвах, че пушрод сетъп може да вади такава литрова мощност... Интересно при какви обороти ги постига - това трябва да се развърта поне до 8К...
Si non confectus, non reficiat.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
от 7л 900 нютона,бива 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Zagy написа:Уау, американците можели да правят и двигатели![]()
Мда.. редлайна е на 8к, а 800 кс ги вади на 7600 оборота 900нм на 5800.
Красота:

When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
Zagy написа:Уау, американците можели да правят и двигатели![]()
добре, че не могат да правят аеродинамика

готин гребен, сигурно при 300 "сресва" добре косата
what a helluva ride
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
лошрайдър написа:Zagy написа:Уау, американците можели да правят и двигатели![]()
добре, че не могат да правят аеродинамика![]()
готин гребен, сигурно при 300 "сресва" добре косата
Ако може да ги направи де...

Si non confectus, non reficiat.
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
И кво толкова се кефиха на тая Волтрон капачка
Да й покажат малко завои на тая кола да видим.. Не ме кефи как изглежда, прилича ми на Миата 

Jim Beam написа:И кво толкова се кефиха на тая Волтрон капачкаДа й покажат малко завои на тая кола да видим.. Не ме кефи как изглежда, прилича ми на Миата
ти още ли робуваш на отживелицата че американците не могат да правят завиващи коли?

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
http://www.youtube.com/watch?v=Y5nCeNLRmWE
някакви тестове правени ли са му на това Айконик?
някакви тестове правени ли са му на това Айконик?
what a helluva ride
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
alx написа:Jim Beam написа:И кво толкова се кефиха на тая Волтрон капачкаДа й покажат малко завои на тая кола да видим.. Не ме кефи как изглежда, прилича ми на Миата
ти още ли робуваш на отживелицата че американците не могат да правят завиващи коли?
И с това междуосие и тея 800 коня мислиш ли, че ще завива без да се звърти 2-3 пъти. Какво казаха за окачкването? Едва ли е като на Италиата

Jim Beam написа:alx написа:Jim Beam написа:И кво толкова се кефиха на тая Волтрон капачкаДа й покажат малко завои на тая кола да видим.. Не ме кефи как изглежда, прилича ми на Миата
И с това междуосие и тея 800 коня мислиш ли, че ще завива без да се звърти 2-3 пъти. Какво казаха за окачкването? Едва ли е като на Италиата
ми.. аз предпочитам 800 коня и късо междуосие от колкото 500 коня и дълго междуосие

а ако говориме само за междуосие- кобра репликите са едни от най-силните автомобили по любителските писти.. също както и мияти-те... и лотусите... и з4-ките .. се представят доста добре за конете си..
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
alx написа:Jim Beam написа:alx написа:Jim Beam написа:И кво толкова се кефиха на тая Волтрон капачкаДа й покажат малко завои на тая кола да видим.. Не ме кефи как изглежда, прилича ми на Миата
ми.. аз предпочитам 800 коня и късо междуосие от колкото 500 коня и дълго междуосие
а ако говориме само за междуосие- кобра репликите са едни от най-силните автомобили по любителските писти.. също както и мияти-те... и лотусите... и з4-ките .. се представят доста добре за конете си..
Чакай сега, Z4, Миатата и Елисите не са по 800 коня, има разлика в пъти. И айде някой да ми каже колко бройки ще се произведът от това или е поредната "гаражна" зглобка пък макар и доста качествено направена.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
american engineering... има някакви комплекси в това видео и малко са прекалири с циганията.
иначе е страховито не може да се отрече.
според мен не, че американците не могат да правят завиващи коли, просто масовият клиент не ги изисква.
alx беше споменал за разликата в окачването, спирачките и т.н. честно казано като видиш нещата от тяхната гледна точка всичко си идва на място. магистралите са прави, лентите са по-широки от европейските, планинските пътища са с виражи(и все пак имат уникални планински пътища), разстоянията са огромни. най-важното е за една кола там е да доускорява бързо от 40-50 до 80-90 мили в час.
иначе е страховито не може да се отрече.
според мен не, че американците не могат да правят завиващи коли, просто масовият клиент не ги изисква.
alx беше споменал за разликата в окачването, спирачките и т.н. честно казано като видиш нещата от тяхната гледна точка всичко си идва на място. магистралите са прави, лентите са по-широки от европейските, планинските пътища са с виражи(и все пак имат уникални планински пътища), разстоянията са огромни. най-важното е за една кола там е да доускорява бързо от 40-50 до 80-90 мили в час.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
13 мнения
• Страница 1 от 1