Евро 1 сертификат

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Евро 1 сертификат

Мнение от Wizi » 17 Юли 2005, 13:56

Може ли някой да ми обясни какво представлява този сертификат, от къде трябва да си го извадя и какво ми трябва за да го получа?

Мерси предварително!
Градски, халогенна крушка е вид крушка. Също както ксенона е вид крушка.
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Скъпо Е30 Кабрио

Мнение от Valio23 » 17 Юли 2005, 14:07

Доколкото знам това е сертификат, който доказва, че колата има шум на двигатела, димни газове и техническо състояние отговаряши на даден стандарт (евро 1). Този стандарт е сравнително стар, и обшо взето почти всички коли призведени след 90 г отговарят на него. Ако колата е нов внос, то този сертивикат трябва да върви с пакета документи (за по-тънко мито), а ако колата не е нов внос и искаш въпросния сертификат, трябва да ходиш до офицялния вносител на марката, и там се издава (естествено след обстоен техн. преглед)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wizi » 17 Юли 2005, 14:41

Колата е в Германия и аз лично ще си я докарам, така че това с нов/стар внос не играе мисля роля.

Евро 1 е норма за изгорели газове до колкото знам.... :roll:
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
Изображение

Компактен
Аватар

Мнение от quixzole » 17 Юли 2005, 17:21

абе да, ама тва май при камионите само....иначе евро 1 сертификата доказва произхода при внос на стоки.....т.е че нещото е произведено в европейския съюз и така се освобождаваш от мита :idea: :roll:
Изображение Изображение Изображение Изображение

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 17 Юли 2005, 18:40

Taм от където ще си вземеш временните номерана колата там ги попитай и ще те упътят 8)
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

Красива и екстремна
Аватар
Кара: bmw 328

Мнение от bawarka » 18 Юли 2005, 9:51

тук можеш да прочетеш : http://info.mitnica.com/index.php?p=eur1

ентусиаст
Аватар

Мнение от bravo » 18 Юли 2005, 13:32

Wizi написа:.....Евро 1 е норма за изгорели газове до колкото знам.... :roll:

Това което на теб ти трябва е Евро 1 което е еквивалентно на предишния "евротекст",няма нищо общо с Евро нормата за изгорелите газове , а с произхода на стоката както каза quixzole т.е. дали е произведена в Европа или не ."Евротекст"-а се вписваше в (кауффертраг) договора м/у теб и собственика на колата за да удостовериш на границата , че колата наистина е произведена в Европа . Сега обаче според новите разпоредби трябва да си извадиш такъв "спецялен" документ който представлява същия евротекст но на отделен лист хартия . Направено е за пари разбира се . Има фирми които се занимават с издаването , а най-евтино е да ти го издадът от най-близкия Zoll (вътрешна митница за страната) , немога да ти кажа точно как се определя цената на Евро 1 , но за кола до 900 EUR или малко над тази сума цената е 20-тина EUR .
Най-мразя да съм прав!!!

младши ентусиаст
Аватар

Re: Евро 1 сертификат

Мнение от Aurora » 19 Юли 2005, 20:08

Wizi написа:Може ли някой да ми обясни какво представлява този сертификат, от къде трябва да си го извадя и какво ми трябва за да го получа?

Мерси предварително!

има една агенция, го вади за три дни най бързо
ако искаш ще потърся тел.
Последна промяна Aurora на 19 Юли 2005, 21:19, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 19 Юли 2005, 20:20

а евро 2 имали и ако има какво облекчава????
Питам защото тия данъци ни разкатават фамилията смятак коне и за нови и за стари е еднитеимат 5 пъти по малко вредни емисии от другите

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wizi » 19 Юли 2005, 21:56

Aurora написа:има една агенция, го вади за три дни най бързо

Потърси много те моля, ако не ти е сериозен проблем. Ще съм ти много благодарен!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Aurora » 19 Юли 2005, 23:38

Wizi написа:
Aurora написа:има една агенция, го вади за три дни най бързо

Потърси много те моля, ако не ти е сериозен проблем. Ще съм ти много благодарен!

София 0887426329, 029313144
Варна 052644375
Сливен 0887643346, 044622767
Свищов 0887219326, 063160804

само да знаеш че този сертификат ще е със статут "издаден в последствие", най добре, ако е възможно, да си го извадиш още там, с колата заедно да пътува, но щом колата ти е от Германия, мисля изобщо няма да има проблем и от тука да го поръчиш (след като вкараш колата, но преди да я обмитиш), щото те работят с германска митница.
П.С.
Какво си намислил да взимаш?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wizi » 20 Юли 2005, 12:05

Благодаря!

Колата съм я купил вече, можеш да погледнеш снимките ми.

Проблем ли е ако пише, че е изваден в последствие? Колата ще идва към БГ на автовоз и не знам до колко са печени шоферите да подпечатат документите на излизане от тук. Надявам се да успеят.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Aurora » 20 Юли 2005, 16:01

Wizi написа:Благодаря!

Колата съм я купил вече, можеш да погледнеш снимките ми.

Проблем ли е ако пише, че е изваден в последствие? Колата ще идва към БГ на автовоз и не знам до колко са печени шоферите да подпечатат документите на излизане от тук. Надявам се да успеят.

ако го няма с колата, тога звънкай на тези да ти го извадят

Назад към Извън Темата