Анкета за ГОРИВНИТЕ ДОБАВКИ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Обществен транспорт с билетче
Мечтае да кара: Mustang Shelby GT500 от 1967г.

Анкета за ГОРИВНИТЕ ДОБАВКИ

Мнение от bijona » 18 Авг 2010, 10:25

Здравейте,сигурно има подобна тема за което се извинявам.Искам да направя анкета от всички категории не зависимо каква е колата или пък горивото!

Интересува ме Вашето мнение за довавките за горива!Мнения,препоръки и някой ако е доволен от някоя марка да го сподели!Моля само да си пишете за какво гориво става дума :) .

Надявам се да стане добра дискусия! :driving:
Преди можеше да намериш жена,която да може да готви като,майка ти,а сега можеш да намериш жена,която пие като баща ти.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Re: Анкета за ГОРИВНИТЕ ДОБАВКИ

Мнение от DanielzZz » 18 Авг 2010, 10:29

Redex за бензин - никаква разлика не открих във вървеж,разход и т.н.,явно само почиства.
Redex за дизел (моя е с комън-рейл) - доста по-добра работа на двигателя,колата върви по-леко,в разхода не открих разлика.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 18 Авг 2010, 10:37

слагам само оригинален Дезолит от БМВ...
чувал съм много неща за кастрол ,редекс и други добавки ,но и съм чувал ,че като изчистята хубаво иглите на инжекциона задръстват с мръсотията и става проблем.
слагал съм на кастрол преди много години и ми скъса платното/разяде го/ на бензиновата помпа ,но то за помпа на рено нали се сещате.....

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 18 Авг 2010, 11:45

Аз слагам Редекс дизел - честно казано не усещам някаква разлика, но от време на време по една лека профилактика с добавка най-малкото не вреди.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Авг 2010, 11:59

Vra4anin написа:Чул съм, че добавките на Лики Моли за дизел са много хубави и ги хвалят, но реално нямам опит - само така съм чул.

На мен ми оправиха проблем с ТДС- а преди 5-6 години за който в Дару ми искаха 3000лв, в Супер Дизел 1700 и в някакъв трети казаха, че няма какво изобщо да направят. В Дару за конкретния проблем бях 2 пъти на диагностика и исках да сменят помпата :ranting:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 18 Авг 2010, 13:07

Ще си копирам мнението от подфорум Е46 :D

За добавка аз по принцип ползвах Кастрол ТДА, но напоследък нещо не я намирам и реших да пробвам някоя друга. Преди 2-3 дни бях в Бриколажа и вниманието ми привлече Systempflege Diesel на Liqui Moly, дават я специално за Common Rail, даже си го пише на опаковката. Засега съм много доволен от ефекта, двигателя утихна много и заработи доста по-меко. Направо слизам по светофарите и се ослушвам дали изобщо работи или е угаснала. :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 18 Авг 2010, 14:57

Аз съм ползвал на ЛикиМоли добавката за бензинов двигател (за прочистване) - може би имаше лек ефект, но може и да съм си внушавал. Но откакто я слагам (горе-долу през 5к. км по едно шише) съм нямал проблем с дюзите, а преди това 2 пъти ги чистих ...

Сега някаква друга добавка лансират в интернет-пространството, но още не съм я пробвал :roll:
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525тдс 99; Е60 545 06

Мнение от chegevara1 » 18 Авг 2010, 15:02

kriso85 написа:Аз съм ползвал на ЛикиМоли добавката за бензинов двигател (за прочистване) - може би имаше лек ефект, но може и да съм си внушавал. Но откакто я слагам (горе-долу през 5к. км по едно шише) съм нямал проблем с дюзите, а преди това 2 пъти ги чистих ...

Сега някаква друга добавка лансират в интернет-пространството, но още не съм я пробвал :roll:

:yes: + ЛикиМоли
Изображение

Аватар
Кара: E39 528i

Мнение от Massacre » 18 Авг 2010, 15:10

Те горивата в нашата държавица ги пълнят с всевъзможни добавки, че човек го хваща страх да си помисли какво може да се случи с двигателя, ако и той добави още нещо ;)

Иначе по темата - не използвам добавки (лична преценка). Според мен един добре поддържан двигател не се нуждае от каквито и да било добавки за да работи нормално. Почнат ли да се използват такива, значи нещата не отиват на добре.

Що се отнася до самите добавки, според някои хора те са направо с магически способности... и почти съм готов да се съглася с тях! Всички сме чували истории от типа: "Леле брат, двигателят ми беше толкова издухан преди да продам бараката... ама му сложих еди си коя добавка и замърка като коте. Тоя чук дето ония ден купи колата, направо не го виждам като мине ефекта :mhihi: "

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 18 Авг 2010, 15:42

и аз съм за лики моли - на стария мотор слагах това и беше ок, на турбинирания не съм засега :)
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 18 Авг 2010, 16:08

Massacre написа:Иначе по темата - не използвам добавки (лична преценка).

Нали правиш разлика между добавка за горивото и добавка за маслото? Щото са доста различни неща и ми се струва, че на теб ти се размиват понятията...

Иначе аз не съм слагал досега нищо в никоя кола, но се замислям за Дезолит-а да капна на iS-а...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Авг 2010, 16:09

Massacre написа:Те горивата в нашата държавица ги пълнят с всевъзможни добавки, че човек го хваща страх да си помисли какво може да се случи с двигателя, ако и той добави още нещо ;)

Иначе по темата - не използвам добавки (лична преценка). Според мен един добре поддържан двигател не се нуждае от каквито и да било добавки за да работи нормално. Почнат ли да се използват такива, значи нещата не отиват на добре.

Що се отнася до самите добавки, според някои хора те са направо с магически способности... и почти съм готов да се съглася с тях! Всички сме чували истории от типа: "Леле брат, двигателят ми беше толкова издухан преди да продам бараката... ама му сложих еди си коя добавка и замърка като коте. Тоя чук дето ония ден купи колата, направо не го виждам като мине ефекта :mhihi: "

Темата е за горивни добавки. Тия, дето ги слагаш и "мърка като коте" са за маслото и аз също не мисля, че от тях има особено голяма полза.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30
Мечтае да кара: е30

Мнение от Станислав Попов » 18 Авг 2010, 16:19

за почистване Вюрт , найстина ефикастна има за дизел и бензин , а просто за профилактика кастрол ТДА ама тя се загуби за дизела , за бензинче ТБЕ пак кастрол... продавам сякакви добавки в магазина и имам някви наблюдения :yes: и молито-лики бая ги слагат хората за каквото се сетите :kuku: и за пукнат блок се е случвало да търсят :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Авг 2010, 17:15

за дизел- stanadyne - одобрен от всички дизелови производители

за бензин- chevron techron- единствената добавка одобрена от мерцедес

предполагам че има и други, но аз съм на принципа че производителя е по-умен от мене.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Авг 2010, 18:03

Това е ясно ама като ми беше яко задръстена колата от гадната нафта тук, а местния представител на производителя ми искаше 3000лв да я оправи какво правим :dunno: 2 флакона добавки по 6 лв решиха проблема. Със сигурност добавките не са някаква панацея или формула за милиони безаварийни километри, но в отделни случаи помагат.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата