Поредната простотия от Globul!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Поредната простотия от Globul!

Мнение от TiGoNiSh » 27 Авг 2010, 9:48

Все се чудя как може тарикатлъка да достига до такива висоти. Баба ми има телефон, който едвам разбира как да използва, но тарикатчетата от Globul решили че трябва да й изпратят СМС към някаква игра с еврофутбол или от рода. ОК хубаво, но пък въпросният СМС има две опции - ОК и Back! Естествено този СМС излиза дори и на заключена клавиатура и по някаква причина не е проблем да се избере, въпреки че клавиатурата трябва да е неактивна. Както всеки вероятно се досеща вече жената от недоглеждане и незнание явно е натиснала ОК, при което от този момент насам всеки ден от телефона й, в продължение на дни се изпращат автоматично СМС-и, които се таксуват по 25ст. всеки. Да беше по 1 СМС на ден да кажеш майната му, но се оказва, че системата е такава, че се изпращат по 4-5 СМС без дори да може да се забележи какво става - това са 1лв. на ден, а никъде в телефона не се вижда какво се случва!!! В крайна сметка 30 дена по 1 лев и ето ти 30лв. сметка отгоре на телефон на човек, който го ползва само за входящи повиквания с минимална месечна такса. Полза от тези СМС-и аз лично не виждам, освен това че лъжат най-нагло хората.
Хайде сега колеги, споделете какво да ги правим тези мерзавци Globul??? Определено искам да им вдигна кръвното и да си искам приспадане на тези пари, тъй като си мисля, че този тип "измама" от тяхна страна вече е прекалена! Много са близо да изгубят като клиенти мен, баба ми и още няколко човека от семейството ми, но адски много ме дразнят тези глупости, които правят и искам да им го върна по всякакъв възможен начин!
Изображение

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Re: Поредната простотия от Globul!

Мнение от dimithur » 27 Авг 2010, 10:06

Бой, бой и само бой и аз ги получавам такива на служебния телефон :evil: Затова, никога повече грабул . Бтв четох в някакъв сайт за недоволни от работодателя си, как се оплакваха служители на грабул - че всеки ден в офисите им хвърчали столове по тях от "доволни" клиенти :mhihi: Те реално не са виновни, че е такава политиката на компанията (измамническа), но щом са се хванали на хорото, ще си понасят последствията (и синините :twisted: )
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 27 Авг 2010, 10:06

Комисия за защита на потребителя

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 27 Авг 2010, 10:09

pampo написа:Комисия за защита на потребителя

+ дело от теб самия срещу тях.
Мога да те свържа с подходящите хора...

Хем комисия за защита на потребителите ще ги глоби, хем ще кихат и за делото... (90% съм сигурен, че ще търсят теб или баба ти за извънсъдебно споразумение - $) :mhihi:

Аватар

Мнение от dimithur » 27 Авг 2010, 10:10

Вече и други са се оплаквали, ама едва ли има много смисъл http://www.struma.com/publikacii/globul ... -po_10605/ .Била друга фирма, видите ли, дето имало договор с грабул и самите грабулци не носели отговорност. ЕЙ, докато сме овчи народ никога нема да се оправиме.
Н.Хайтов

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TiGoNiSh » 27 Авг 2010, 10:19

Dimitroff написа:

+ дело от теб самия срещу тях.
Мога да те свържа с подходящите хора...

Хем комисия за защита на потребителите ще ги глоби, хем ще кихат и за делото... (90% съм сигурен, че ще търсят теб или баба ти за извънсъдебно споразумение - $) :mhihi:

Колега би ли раздул малко за какво става на въпрос, защото съм им бесен и стига да съм сигурен, че ще ги скастря, бих се захванал с подобно нещо! Благодаря!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 27 Авг 2010, 10:49

според мен нищо няма да стене с тези комисий,реалано погледнато баба ти сама си е приела да участва в играта никои на сила не я накарал да натиска yes нали? и според мен е трябвало още след ден два като виждаш че получава по 2-3 смс-а на ден да им звъннеш на оператор и да не я занимават повече а ся 1 месец получаваш всеки ден смс-и се сещаш да реагираш и глобул са измамници :mhihi: плати си сметката и бабето вече ще знае да не натиска кадето не знае или поне да пита преди това ;)

Аватар

Мнение от dimithur » 27 Авг 2010, 10:58

TiGoNiSh написа:
Колега би ли раздул малко за какво става на въпрос, защото съм им бесен и стига да съм сигурен, че ще ги скастря, бих се захванал с подобно нещо! Благодаря!

Ами аз ще ти раздуя :mhihi: Ще се овътриш за адвокати, съдебни разноски и прочие, ще почакаш едни 2-5 години и накрая ще ги осъдиш за невероятната сума за 30лв ! Ако въобще някой съд все навие на такова дело. Просто отиваш в някой офис, хвърляш им сим картата, показваш им едно въртеливо-постъпателно движение с преобладаващ среден пръст и им заявяваш, че прекратяваш договора еднострано. Нека те се занимават с адвокати и съдилища :mhihi: Бтв дело не може да бъде заведено за иск по-малък от 500лв , така че от грабул могат да се хванат за палците, пък баба ти ще си ползва карта на друг оператор ;)
Н.Хайтов

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TiGoNiSh » 27 Авг 2010, 11:11

kiko написа:според мен нищо няма да стене с тези комисий,реалано погледнато баба ти сама си е приела да участва в играта никои на сила не я накарал да натиска yes нали? и според мен е трябвало още след ден два като виждаш че получава по 2-3 смс-а на ден да им звъннеш на оператор и да не я занимават повече а ся 1 месец получаваш всеки ден смс-и се сещаш да реагираш и глобул са измамници :mhihi: плати си сметката и бабето вече ще знае да не натиска кадето не знае или поне да пита преди това ;)

Колега въпроса не е баба ми дали е виновна или не, а че Глобул са смешници. Телефона й стои в чантата й, както бях написал само ако звънне се сеща да го погледне, много често е с паднала батерия и прочие, камо ли специално да го разгръща (с капаче е), за да гледа какви СМС-и й пращат. Тъпаците от Глобул не ми ги защитавай, мерзавци са и няма да ме убедиш, че тя е виновна, за това че те пращат безмислени СМС-и към игра, която надали някой играе. Дали са 30лв или 3000лв извода е един, но няма да се повтарям постоянно. Няма да си губя времето за 30лв, не съм толкова изпаднал, искам да разберат, че простотията им няма да се търпи от всеки!
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 27 Авг 2010, 12:45

dimithur написа:
TiGoNiSh написа:

Ами аз ще ти раздуя :mhihi: Ще се овътриш за адвокати, съдебни разноски и прочие, ще почакаш едни 2-5 години и накрая ще ги осъдиш за невероятната сума за 30лв ! Ако въобще някой съд все навие на такова дело. Просто отиваш в някой офис, хвърляш им сим картата, показваш им едно въртеливо-постъпателно движение с преобладаващ среден пръст и им заявяваш, че прекратяваш договора еднострано. Нека те се занимават с адвокати и съдилища :mhihi: Бтв дело не може да бъде заведено за иск по-малък от 500лв , така че от грабул могат да се хванат за палците, пък баба ти ще си ползва карта на друг оператор ;)

:nono:

и за 2те не си прав...за по-малко от 500 лева - дават те на фирма за събиране на вземания.
2-5 годинки...е мноооого пресилено - обезщетения се разглеждат бързо - 3-5...месеца!
Разноските се поемат от загубилия делото (глобул) :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 27 Авг 2010, 13:09

Всичко става със скандали,поне при мтел,обаждаш се ,вдигаш грандиозен скандал,търсиш некой шеф,там вече говориш спокойно и убедително на принципа "може да не си прав но е важно да си убедителен" и си ок.
Примера е следния,майка ми,кой знае защо (тоест знае се-от тъпа пенсионерска гордост) отишла в мтел за да си зареди прима картата,щото и е малко сложно да борави с мисията "презареждане на карта" и си вика "в офиса ще ми помогнат" и да не ме натоварвала финансово за 10 лева :kuku: ,които аз и ги зареждам през ипей,та там я увертели с договор,даже и дали и мобилен апарат-2 ри,още една карта и некакви месечни сметки-нема лошо,ама след 2 месеца,месечният абонамент скача рязко и вече не е 5 лева,ами е ..мисля беше към 10 за номер,пък там нали и дали още един апарат и още една карта,та първоначалната оферта-за 2 та номера плащаш една такса,обаче било си нек'ва примоция за 2 месеца...как и да е,след скандала от моя страна,прекратиха договора,не дължах неустойки и имам апарат на далавера :mhihi: ...
По едно време се опитваха от мтел да ми спамят служебният телефон с една популярна игра,където ако не искаш да получаваш есемеси,трябвало да изпратиш есемес с текст "стоп",който също струва пари-веднагически скандал в мтел,как така си позволяват да дават номерата на корпоративни клиенти на някакви фирми,с които били сключили видиш ли те договор и да ме спамят,и веднагически да спрът есемес терора,опита се да ме отпрати за съм звъннал на организатора-естествено да се набутам и там да се оплача,обясних и най-елегантно че фирмата на чиято се води телефонният ми номер има над 2000 номера с договори към мтел,че сме голям корпоративен клиент и да не се ебава а веднага да направи необходимото-естествено след разговора спряха всякакви есемеси които не желая...
Забелязах обаче че глобул имат съвсем друга стратегия-може ли някой да посочи къде е офиса на глобул-само не се бъркайте с фрайчайзинг представителства-говорим за глобул,всички офиси са на германос или някоя друга фирма,дори в страницата на глобул...няма адрес и телефон...

КЗП не прави нищо,само да добавя,имам 3 (три) аргоментирани сигнала изпратени до кпз и дори нямам 1 (един) отговор какво е предприето,дали е предприето и тн...

Така че-добре дошли в българия скъпи дами и господа,наслаждавайте се,дръжте чантите си затворени и пред вас,колите заключени с аларми и застраховка,не разговаряйте с непознати българи,не ползвайте болнични,услуги на мобилен оператор или каквито и да е услуги,не яжте салами и въобще месо,месото и местните продукти в страната са особенно опасни...а най-добре напуснете страната по най-бързият начин :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Мнение от cherepa83 » 27 Авг 2010, 13:35

TiGoNiSh написа:Все се чудя как може тарикатлъка да достига до такива висоти. Баба ми има телефон,.....че трябва да й ......................човека от тези глупости, които правят и искам да им го върна по всякакъв възможен начин!

колега ти направо откри топлата вода,това го има и на Мтел и на Глобул за Виваком незнам,регистрираш се и получаваш хороскопи ,игри,инфо за Ф1 футбол и т.н.,в тая държава докато има по недоразбрали ще има и тарикати,в магазина като ти предложат салам и си купиш после не се чудиш защо си го платил нали???? В крайна сметка звъниш на оператор и им казваш че не искаш да получаваш смс-и от кратки номера и си ОК?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TiGoNiSh » 27 Авг 2010, 15:19

cherepa83 написа:В крайна сметка звъниш на оператор и им казваш че не искаш да получаваш смс-и от кратки номера и си ОК?

Колега ти ми говориш наизуст нещо - звънял съм и на Глобул и на М-тел да ми спрат всякакви СМС-и с рекламна цел и прочие и познай - "съжаляваме, но тези СМС-и немогат да бъдат деактивирани". Ясно ми е че лъжат като цигани, ясно ми е че се правят на ударени, за да набутват, но не ми е ясно защо заставаш зад тия измамници Глобул (не че и другите оператори не са)? Или просто се опитваш да ме убедиш, че не съм прав и Глобул може да ми пробутват услуга, която е така извъртяна, че ако искам да ми светне часовника на телефона, за да видя колко е часа, натискам копче и се оказва, че съм приел тяхна игра през заключена клавиатура и без да виждам какво има на дисплея??? В това ли се опитваш да ме убедиш, че Глобул са супер коректни да мамят така "финно" и да предлагат услуги на пенсионери (и не само), които и грам неразбират от мобилни телефони и съвременни технологии, камо ли някакви игри??? Ако в това се опитваш да ме убедиш, моля те не ми пиши повече глупостите си в темата!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от trance4life » 27 Авг 2010, 17:34

Най ме е яд на Глобул,че като ми изтече договорът ако не отида да си го преподпиша те сами го преподписват за 1година :banghead: :ranting: :bang: големи са измекяри
Ама така е в тази страна който има пари има и власт и законите работят на негова страна!!! :dunno:
:)

Е46 Fanatic
Аватар
Кара: Е46 330d; GLK 320

Мнение от Hito » 27 Авг 2010, 18:47

trance4life написа:Най ме е яд на Глобул,че като ми изтече договорът ако не отида да си го преподпиша те сами го преподписват за 1година.........

Колега и Ментел са така.......
В Ментел веднъж влезели ти ЕГН-то.... "няма измъкване" :mhihi:
Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание ;)

Следваща

Назад към Извън Темата