ПИСТА !
Модератор: Общи модератори
49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
ПИСТА !
Здравейте колеги
От седмица насам (от последното рали Узана) се ентусиазирах много да карам. НО, както повечето знаете в България ИСТИНСКА писта за каране НЯМА, освен няколко картинг писти (до Плевен, Дракон-Калояново..).
И какво излиза - човек му се кара, а за да покара трябва да даде поне едно 40-50 лева за бенз, освен ако не живее до Плевен или Пловдив, а от там 30лв за участие и още поне 20-30 за каране.
Търся информация и помощ от няколко дена за направата на 1-1.5км писта някъде в околията на Габрово - то е ясно, че тука търся защото съм си Габровец, но и реално погледнато тука е и централна България
Идеята е и в подкрепа на каузата "Да спрем войната по пътищата".
За целта ще трябват спонсори най-вероятно, понеже нашата държава не се интересува много много (да не кажа никак) от автомобилни спортове. Ако има хора тук, които удобряват идеята ми - нека пишат най-малкото с идеи и мнения по въпроса.
Надявам се коментарите от типа "живеем в България - забрави" или "на какви наркотици си" и т.н. да си ги спестят песимистите във форума. Точно заради такива хора нищо не се получава.
Мерси за отделеното време и внимание
От седмица насам (от последното рали Узана) се ентусиазирах много да карам. НО, както повечето знаете в България ИСТИНСКА писта за каране НЯМА, освен няколко картинг писти (до Плевен, Дракон-Калояново..).
И какво излиза - човек му се кара, а за да покара трябва да даде поне едно 40-50 лева за бенз, освен ако не живее до Плевен или Пловдив, а от там 30лв за участие и още поне 20-30 за каране.
Търся информация и помощ от няколко дена за направата на 1-1.5км писта някъде в околията на Габрово - то е ясно, че тука търся защото съм си Габровец, но и реално погледнато тука е и централна България

Идеята е и в подкрепа на каузата "Да спрем войната по пътищата".
За целта ще трябват спонсори най-вероятно, понеже нашата държава не се интересува много много (да не кажа никак) от автомобилни спортове. Ако има хора тук, които удобряват идеята ми - нека пишат най-малкото с идеи и мнения по въпроса.
Надявам се коментарите от типа "живеем в България - забрави" или "на какви наркотици си" и т.н. да си ги спестят песимистите във форума. Точно заради такива хора нищо не се получава.
Мерси за отделеното време и внимание
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Re: ПИСТА !
Успех колега
Дано осъществиш идейте си.

Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Подобни теми са дъвкани, дъвкани и предъвкани...Километър писта? Е, за какво? То си има картинг писти с дължина 800-900 метра...Пък и не се обиждай, но ти се свидят едни 200 лева, да ходиш да покараш на Дракона, а имаш идея да правиш писта...Сега не съм в настроение да показвам всички недостатъци на плана ти, за това ще ти дам линкове към дрифт форума, където този въпрос е разсикван доста на широко!
http://www.drifting-bg.com/forum/viewtopic.php?t=3847
http://www.drifting-bg.com/forum/viewtopic.php?t=3928
ПП. Идеята ти като цяло е хубава, но малко несериозно си я поднесъл!
http://www.drifting-bg.com/forum/viewtopic.php?t=3847
http://www.drifting-bg.com/forum/viewtopic.php?t=3928
ПП. Идеята ти като цяло е хубава, но малко несериозно си я поднесъл!
Без страх, без спирачка!
- ръб
- младши ентусиаст
-
Не се обиждам колега, но при заплата 600 лева, как ти се струва да дам аз 200 лева да отида 2 пъти да карам в месеца ?
Защо да не ходя всяка седмица и да давам доста по-малко пари, а останалите да си ги вкарам в колата ?
+ това плана на човека в дрифтинг форума като идея в по-голямата си част е свързан с печелене на пари. А до колкото знам ние искаме просто да караме. Няма нужда от "молове" на пистата и тем подобни. Просто земя+асфалт+завои.
Защо да не ходя всяка седмица и да давам доста по-малко пари, а останалите да си ги вкарам в колата ?
+ това плана на човека в дрифтинг форума като идея в по-голямата си част е свързан с печелене на пари. А до колкото знам ние искаме просто да караме. Няма нужда от "молове" на пистата и тем подобни. Просто земя+асфалт+завои.
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
е как ще стане тая работа с 600лв заплата

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Hito
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Е46 330d; GLK 320
ръб написа:......... Просто земя+асфалт+завои.
Гледайки от страната на бизнеса не мисля ,че някои би се навил за толковааааа........ "постно изпълнение"

Ако някои се заеме с такова начинание съм сигурен ,че ще каже: "Ако е гарга.... да е рошава"

Великите умове обсъждат идеи.
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание
Средните умове обсъждат събития.
Дребните умове обсъждат хората.
Убий глупака с мълчание

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
ръб написа:освен няколко картинг писти (Дракон-Калояново..).
Калояново е автомобилна писта, единствената в Бг, не е картинг писта като в Хасково примерно

По темата... рачзискван е въпроса в дрифтинга, но доникъде не се стига и няма как иначе

Имаше идея за АД (акционерно дружество) като акции да имат много хора, но не разбрах в кой ще е контролния пакет акции

Със спонсори забрави сега в момента спонсори едва ли да намериш.
Изобщо имаш ли идея колко струва приблизително изграждането на 10 метра писта с прилежащата инфраструктура? Много...
Трябва да си "на ти" с много неща, не е само да имаш нпкакви прави за тая писта...
Ако ей така паднат от небето много пари за да се направи една добра писта на която не само ще могат да се провеждат мероприятия тип айм атак, дрифт, клубни събори, но и мероприятия организирани от БФАС, защо не и международни събития (кинг оф юръп примерно) ще бъде добра инвестиция, но поне засега не падат тея пари (мамка му)...

ръб написа:Не се обиждам колега, но при заплата 600 лева, как ти се струва да дам аз 200 лева да отида 2 пъти да карам в месеца ?
още в първото си изречение си открил още един път топлата вода.....така е, с пръдня боя не става.
- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
в бг някой да инвестира за писта,някак не си го представям.единствено държавата е тази която може да осъществи тази мечта,но по-скоро ще стане за наще внуци
по-възможно ми се вижда превръщането на някоя самолетна писта,"полигон" или нещо от сорта в писта.
пп.какви пари е карането на дракона?

- Bavarcho
- Пантерчо
-
азззз написа:единствено държавата

азззз написа:единствено държавата
http://www.dracon.bg/new/index.php?opti ... Itemid=109

Offtopic: тука правим една права отсечка... около 600-700 метра и за информация само струва около 80 000 лева. Не знам кой би се навил да спонсорира направата на писта в България.
- ръб
- младши ентусиаст
-
Аз не казвам, че аз ще я строя (ест. с 600 лв заплата е немислимо
)
Затова споменах думичката спонсори.
Дори и да е проста писта асфалт+завои тя ще се "избие" за 2-3 години най-много (при положение, че едно каране е 20лв..).
Аз лично смятам, че трябва да се опитва, така или иначе нищо никой от нас няма да загуби.
Затова призовавам който има познати в управата да поразпита. Другата седмица ще се срещна със заместник областния управител тук да му предоставя идеята.
Живеем в бивша комунистическа държава и идеи като тази трудно се приемат от по-старото (консервативно) поколение. Някой ден...

Затова споменах думичката спонсори.
Дори и да е проста писта асфалт+завои тя ще се "избие" за 2-3 години най-много (при положение, че едно каране е 20лв..).
Аз лично смятам, че трябва да се опитва, така или иначе нищо никой от нас няма да загуби.
Затова призовавам който има познати в управата да поразпита. Другата седмица ще се срещна със заместник областния управител тук да му предоставя идеята.
Живеем в бивша комунистическа държава и идеи като тази трудно се приемат от по-старото (консервативно) поколение. Някой ден...

- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
- Bavarcho
- Пантерчо
-
Пич те парите е възможно да се "избият", но първо намери парите
Трябва да купиш земята, която да не е със статут на нива, за да може да строиш на върху нея. Да намериш фирма която би се заела с полагането на асфалт, под асфалта трябва да се правят и други неща (всяко място не става за писта). Да озакониш всичко това, нали целта ти е избиване на пари, тука просто усещам как удряш на камък с озаконяването на една писта.
Това с избиването на пари ти как го мислиш? Ей така хората ще идват да карат на тая отсечка с няколок завой, то ако не е нещо читаво най много един тайм атак да има през годината, може и някой малък клуб да си направи събор.
Тука са се говорят пълни глупости колкото да трупаме някакви постове, в дрифтинга го обсъждаха.
Писти са се правели преди доста години, сега нестава, освен ако нямаш много пари, но ме съмнява да имаш, изобщо кой има много пари сега и ги инвестира тук?
Най-реалистично е щом ще говориш с управата там в Габрово да намерите някакъв изоставен паркинг или плац на бивше предприятие, това е донякъде реалистично

Трябва да купиш земята, която да не е със статут на нива, за да може да строиш на върху нея. Да намериш фирма която би се заела с полагането на асфалт, под асфалта трябва да се правят и други неща (всяко място не става за писта). Да озакониш всичко това, нали целта ти е избиване на пари, тука просто усещам как удряш на камък с озаконяването на една писта.
Това с избиването на пари ти как го мислиш? Ей така хората ще идват да карат на тая отсечка с няколок завой, то ако не е нещо читаво най много един тайм атак да има през годината, може и някой малък клуб да си направи събор.
Тука са се говорят пълни глупости колкото да трупаме някакви постове, в дрифтинга го обсъждаха.
Писти са се правели преди доста години, сега нестава, освен ако нямаш много пари, но ме съмнява да имаш, изобщо кой има много пари сега и ги инвестира тук?
Най-реалистично е щом ще говориш с управата там в Габрово да намерите някакъв изоставен паркинг или плац на бивше предприятие, това е донякъде реалистично

- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
И замирисва на КЛЮЧЕ 

Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
49 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4