Продажба на ударена кола
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- DoBeRMaNa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Е46 330xi
Продажба на ударена кола
Значи въпроса ми е следния имам една ударена кола и искам да я продам цялата на човек които в последствие ще ползава двигателя на колата. Какво трябва да му дам като документация и какво да направя после аз ако му дам талона на колата, как да я спра от движение.
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Re: Продажба на ударена кола
Щом ще му продаваш цялата, отивате при нотариус и правите договор за покупко-продажба. След това отиваш в общината с копие от договора ако си я завеждал и отписваш колата. Това е.

- DoBeRMaNa
- кандидат ентусиаст
-
Aма той след това като не си я прехвърли на негово име а я раздроби на части какво права аз тя в кат пак ще си е на мое име
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
doberman66 написа:Aма той след това като не си я прехвърли на негово име а я раздроби на части какво права аз тя в кат пак ще си е на мое име
Отиваш в КАТ и бракуваш!

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- DoBeRMaNa
- кандидат ентусиаст
-
значи правиме договор свалям си номерата и кои талон му давам на него кои за мене?
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
Отивате при нотариус, продаваш му колата, правиш си копие на договора за покупко-продажбата, с копието в общината да си я отпишеш - колата вече не е твоя. Даваш си му документите (талоните) СЛЕД като минете нотариус, щото има всякакви измекяри 

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Колега като дойде купувача,си сваляш номерата отиваш в кат с големия и малкия талон и я бракуваш.На човека който купува колата му даваш надупчения голям талон,и правите договор за покупко-продажба между теб и него,може да е в свободен текст,не е нужно да минаваш през нотариус.Ако минете през нотариус преди да си я бракувал,тогава купувача,трябва да мине през кат,да я регистрира,и чак тогава той да я бракува,което си е излишни пари,и главоболия.
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
право го казва литъл рок , след продажба на двигателя , за да се премести редовно на друга кола - двигателя трябва да е с талона на бракуваното МПС за да мине в КАТ (ако е с документи от кола която не е бракувана не става номера - така знам) и да се оправят документите на МПСто което ще движи с тоя мотор.

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
За много колеги от форума,двигател с документи,означава да има голям и малък талон,но ако се вземе този двигател,той не може да се регистрира,защото другия автомобил,не е бракуван,а един двигател няма как да се води на два автомобила.
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
тоест ти трябват с двигатела и документите на бракуваната кола и СИ ТИ , нали така

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
mitrax написа:тоест ти трябват с двигатела и документите на бракуваната кола и СИ ТИ , нали така
За да се регистрира един двигател,от кола която е била регистрирана в БГ,освен необходимите документи,като копие от големия талон,договор за покупко-продажба между собственика на колата(двигателя),колата или трябва да е бракувана,или ако собственика е сменял двигател,той трябва да е минал през кат с новия двигател,да го регистрира на неговата кола,като по този начин стария двигател остава свободен,и не се води на друго МПС,тогава може да бъде регистриран,на друг автомобил.Но както става при нас,сменяш мотора сваляш си 20ката и слагаш 25ца,без да минеш в кат и да го регистрираш,20ката не може да бъде регистрирана,защото все още остава да се води на автомобила от който е свалена.
- DoBeRMaNa
- кандидат ентусиаст
-
Мерси на всички за отговорите най вече на LittleRock
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
doberman66 написа:Мерси на всички за отговорите най вече на LittleRock