Като си сменяте маслото къде изливате старото?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Като си сменяте маслото къде изливате старото?

Мнение от Иво » 27 Юли 2005, 13:13

Днес се зачудих. Казвали са ми много отдавна, че никак не е хубаво да го люснеш в някоя трева. Добре ама като сменяме маслото на разни приятели при мен и аз се презапасих та сега се чудя къде да причиня това природно бедствие, за да си освободя кофата, че още една кола чака ред :shock:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jk » 27 Юли 2005, 13:38

Не съм много сигурен, но мисля, че в някои сервизи го взимат и го използват за нещо... :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 27 Юли 2005, 13:50

горят го... даже в един сервиз имат месно парно само на старо масло... ;)

шПерко
Аватар

Мнение от Иво » 27 Юли 2005, 13:54

Да де ама аз няма да седна да го горя та за това се чудих кой е най природосъобразния начин да го разкарам. Или при доматите на съседа да видим какво ше стане :mhihi: Или да го люсна на някоя улица да видим какво ще стане :shock:
Последна промяна Иво на 27 Юли 2005, 14:03, променена общо 1 път
Изображение
Изображение

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 27 Юли 2005, 13:55

Nucl3arDru1D написа:горят го... даже в един сервиз имат месно парно само на старо масло... ;)

То дали ще го изсипеш или ще го изгориш май е все тая.. все замърсяваш много..

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 27 Юли 2005, 13:57

В някоя шахта... вечер след 22:00 :lol:

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 27 Юли 2005, 14:18

SlipKnoT написа:...

Защо ли си мисля, че ако го изгориш ще причиниш по-малко вреди на околната среда. Защото като го излееш на съседа в градината (цитирам адаша) там после най-много болтове и гайки да поникнат.
Изображение

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 27 Юли 2005, 14:21

TheBoss написа:
SlipKnoT написа:...

Защо ли си мисля, че ако го изгориш ще причиниш по-малко вреди на околната среда. Защото като го излееш на съседа в градината (цитирам адаша) там после най-много болтове и гайки да поникнат.

:mhihi: горете го.. ама после да не викате.. "ААааааааааааа, НАВОДНЕНИЕ, лелееее заляло е целия град/село/квартал.. ЗАЩО не спира да вали вече 5и ден" :help:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 27 Юли 2005, 14:26

jk написа:Не съм много сигурен, но мисля, че в някои сервизи го взимат и го използват за нещо... :roll:

Именно, гори се в печки за отопление. Едни го изкупуват, други го продават. Не се разрешава изливането му в естествена среда, защото е изключителен замърсител. Затова се използва за отопление. Много от сервизите се отопляват именно с такова гориво.

Ако някой се интересува, веднага му оставям мобилен за изкупуване на масло 0889 66 40 40.
Да караш Peugeot е страст!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wizi » 27 Юли 2005, 14:31

една капка моторно масло е достатъчно да направи 600 литра питейна вода не използваема. Дори строго погледнато. Пише ми го в учебника, вие пък си го изливайте където искате. Тук ако те видят сигурно директно ще те заключат, не мисля че ще те бавят и секунда.

... не може ли просто да дадеш 5-10... 15лв в някой сервиз да ти го сменят и да задържат маслото!?!? Или е прекалено сложно!? :roll:
Градски, халогенна крушка е вид крушка. Също както ксенона е вид крушка.
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jk » 27 Юли 2005, 14:40

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 27 Юли 2005, 14:53

Част от наредбата за ....... :arrow:

НАРЕДБА за изискванията за третиране и транспортиране на отработени масла и отпадъчни нефтопродукти

Приета с ПМС № 131 от 13.07.2000 г., Раздел I
Общи положения
Чл. 1. (1) С наредбата се определят изискванията за третиране и транспортиране на отработени масла и отпадъчни нефтопродукти.

Чл. 3. (1) Отработените масла и отпадъчните нефтопродукти се преработват чрез регенериране.

Чл. 4. Забранява се:
1. изхвърлянето на отработени масла и отпадъчни нефтопродукти в повърхностните и подземните води, във водите от крайбрежните зони и канализационните системи;
2. съхраняването и/или изхвърлянето на отработени масла и отпадъчни нефтопродукти, водещо до замърсяване на земята и почвата;
3. неконтролираното изхвърляне на остатъците, отделени при третирането на отработени масла и отпадъчни нефтопродукти.

Чл. 6. (1) Физическите и юридическите лица - притежатели на отработени масла и отпадъчни нефтопродукти и/или извършващи дейности по събирането, съхраняването, преработването, обезвреждането или транспортирането им, подлежат на контрол, включително на периодични проверки за установяване прилагането на изискванията на наредбата.

ДОПЪЛНИТЕЛНА РАЗПОРЕДБА
§ 1. По смисъла на наредбата:
1. "Отработено масло" е всяко смазочно или индустриално масло на минерална основа, негодно за употреба по първоначалното си предназначение, включително отработени моторни и трансмисионни масла, турбинни и хидравлични масла.
2. "Отпадъчни нефтопродукти" са всички течни и полутечни продукти на нефтена основа, които се отделят при съхраняването на нефт и течни горива, утайки от почистване на резервоари за нефт и течни горива, утайки от маслоуловители при очистване на отпадни води, остатъци от преработка на нефт.

шПерко
Аватар

Мнение от Иво » 27 Юли 2005, 15:00

Ами аз искам да си го сменя сам, освен и аз да си го складирам и зимата да се топлиме в гаража в някаква такава печка :)
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 27 Юли 2005, 16:30

е, с 5 литра горено масло ще се топлиш към 1 час и толкова. :) подари го на някой сервиз, който използва такова за горене
Да караш Peugeot е страст!

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 27 Юли 2005, 18:46

Отиди го излей пред народното събрание или министерския съвет :mhihi: :mhihi: :mhihi: няма да съжаляваш.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата