Като си сменяте маслото къде изливате старото?
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Като си сменяте маслото къде изливате старото?
Днес се зачудих. Казвали са ми много отдавна, че никак не е хубаво да го люснеш в някоя трева. Добре ама като сменяме маслото на разни приятели при мен и аз се презапасих та сега се чудя къде да причиня това природно бедствие, за да си освободя кофата, че още една кола чака ред 

- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
- Иво
- шПерко
-
Да де ама аз няма да седна да го горя та за това се чудих кой е най природосъобразния начин да го разкарам. Или при доматите на съседа да видим какво ше стане
Или да го люсна на някоя улица да видим какво ще стане 

Последна промяна Иво на 27 Юли 2005, 14:03, променена общо 1 път

- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
Nucl3arDru1D написа:горят го... даже в един сервиз имат месно парно само на старо масло...
То дали ще го изсипеш или ще го изгориш май е все тая.. все замърсяваш много..
- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
SlipKnoT написа:...
Защо ли си мисля, че ако го изгориш ще причиниш по-малко вреди на околната среда. Защото като го излееш на съседа в градината (цитирам адаша) там после най-много болтове и гайки да поникнат.

- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
TheBoss написа:SlipKnoT написа:...
Защо ли си мисля, че ако го изгориш ще причиниш по-малко вреди на околната среда. Защото като го излееш на съседа в градината (цитирам адаша) там после най-много болтове и гайки да поникнат.

jk написа:Не съм много сигурен, но мисля, че в някои сервизи го взимат и го използват за нещо...
Именно, гори се в печки за отопление. Едни го изкупуват, други го продават. Не се разрешава изливането му в естествена среда, защото е изключителен замърсител. Затова се използва за отопление. Много от сервизите се отопляват именно с такова гориво.
Ако някой се интересува, веднага му оставям мобилен за изкупуване на масло 0889 66 40 40.
Да караш Peugeot е страст!
една капка моторно масло е достатъчно да направи 600 литра питейна вода не използваема. Дори строго погледнато. Пише ми го в учебника, вие пък си го изливайте където искате. Тук ако те видят сигурно директно ще те заключат, не мисля че ще те бавят и секунда.
... не може ли просто да дадеш 5-10... 15лв в някой сервиз да ти го сменят и да задържат маслото!?!? Или е прекалено сложно!?
... не може ли просто да дадеш 5-10... 15лв в някой сервиз да ти го сменят и да задържат маслото!?!? Или е прекалено сложно!?

Градски, халогенна крушка е вид крушка. Също както ксенона е вид крушка.
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!

Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
Ето какво намерих за отработено масло:
http://www.csaa.com/travel/tmpviaarticl ... 32,00.html
http://audibg.com/NEW/index.php?showtopic=2628
http://www.paragraf22.com/pravo/naredbi/41101.html
http://www.csaa.com/travel/tmpviaarticl ... 32,00.html
http://audibg.com/NEW/index.php?showtopic=2628
http://www.paragraf22.com/pravo/naredbi/41101.html
- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
Част от наредбата за .......
НАРЕДБА за изискванията за третиране и транспортиране на отработени масла и отпадъчни нефтопродукти
Приета с ПМС № 131 от 13.07.2000 г., Раздел I
Общи положения
Чл. 1. (1) С наредбата се определят изискванията за третиране и транспортиране на отработени масла и отпадъчни нефтопродукти.
Чл. 3. (1) Отработените масла и отпадъчните нефтопродукти се преработват чрез регенериране.
Чл. 4. Забранява се:
1. изхвърлянето на отработени масла и отпадъчни нефтопродукти в повърхностните и подземните води, във водите от крайбрежните зони и канализационните системи;
2. съхраняването и/или изхвърлянето на отработени масла и отпадъчни нефтопродукти, водещо до замърсяване на земята и почвата;
3. неконтролираното изхвърляне на остатъците, отделени при третирането на отработени масла и отпадъчни нефтопродукти.
Чл. 6. (1) Физическите и юридическите лица - притежатели на отработени масла и отпадъчни нефтопродукти и/или извършващи дейности по събирането, съхраняването, преработването, обезвреждането или транспортирането им, подлежат на контрол, включително на периодични проверки за установяване прилагането на изискванията на наредбата.
ДОПЪЛНИТЕЛНА РАЗПОРЕДБА
§ 1. По смисъла на наредбата:
1. "Отработено масло" е всяко смазочно или индустриално масло на минерална основа, негодно за употреба по първоначалното си предназначение, включително отработени моторни и трансмисионни масла, турбинни и хидравлични масла.
2. "Отпадъчни нефтопродукти" са всички течни и полутечни продукти на нефтена основа, които се отделят при съхраняването на нефт и течни горива, утайки от почистване на резервоари за нефт и течни горива, утайки от маслоуловители при очистване на отпадни води, остатъци от преработка на нефт.

НАРЕДБА за изискванията за третиране и транспортиране на отработени масла и отпадъчни нефтопродукти
Приета с ПМС № 131 от 13.07.2000 г., Раздел I
Общи положения
Чл. 1. (1) С наредбата се определят изискванията за третиране и транспортиране на отработени масла и отпадъчни нефтопродукти.
Чл. 3. (1) Отработените масла и отпадъчните нефтопродукти се преработват чрез регенериране.
Чл. 4. Забранява се:
1. изхвърлянето на отработени масла и отпадъчни нефтопродукти в повърхностните и подземните води, във водите от крайбрежните зони и канализационните системи;
2. съхраняването и/или изхвърлянето на отработени масла и отпадъчни нефтопродукти, водещо до замърсяване на земята и почвата;
3. неконтролираното изхвърляне на остатъците, отделени при третирането на отработени масла и отпадъчни нефтопродукти.
Чл. 6. (1) Физическите и юридическите лица - притежатели на отработени масла и отпадъчни нефтопродукти и/или извършващи дейности по събирането, съхраняването, преработването, обезвреждането или транспортирането им, подлежат на контрол, включително на периодични проверки за установяване прилагането на изискванията на наредбата.
ДОПЪЛНИТЕЛНА РАЗПОРЕДБА
§ 1. По смисъла на наредбата:
1. "Отработено масло" е всяко смазочно или индустриално масло на минерална основа, негодно за употреба по първоначалното си предназначение, включително отработени моторни и трансмисионни масла, турбинни и хидравлични масла.
2. "Отпадъчни нефтопродукти" са всички течни и полутечни продукти на нефтена основа, които се отделят при съхраняването на нефт и течни горива, утайки от почистване на резервоари за нефт и течни горива, утайки от маслоуловители при очистване на отпадни води, остатъци от преработка на нефт.
- Иво
- шПерко
-
Ами аз искам да си го сменя сам, освен и аз да си го складирам и зимата да се топлиме в гаража в някаква такава печка 

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2