Два пъти над ограничението на скоростта

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Два пъти над ограничението на скоростта

Мнение от steeN » 28 Юли 2005, 19:03

http://today.reuters.co.uk/news/newsart ... EEDING.XML

За тези, който не разбират англииски, разяснявам. Австралииски тийнейджър, хванат да кара със 195 км/ч при ограничение 100 км/ч се оправдава с това, че е предозирал протеинова напитка след тренировка във фитнес и отчаяно е търсил тоалетна. Естествено това не впечатлило съдията и му била наложена глоба от 926 канадски долара (около 433 паунда). Последствията за него, обаче, тепърва предстоят. Годишната застраховка за колата му ще бъде C$8000 за година.

Кога ли ще има и такива санкции в България?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWgirl_Z8 » 28 Юли 2005, 19:18

Според мене няма да е скоро,ако не даже никога :confused:
Не искам слава и пари - искам бира и нафта на старите цени!!! http://www.bgpetition.com/protest-gorivo/index.html

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GS_VARNA » 28 Юли 2005, 19:37

Годишната застраховка за колата му ще бъде C$8000 за година.

Ako наложат и такъв вид наказания може и да има някаква полза, но докатоса само глоби, било те и доста високи оправия няма да има
BMW & RAMMSTEIN RULES
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 28 Юли 2005, 21:40

във разни други държави ако те хванат х2 ограничението автоматично (без обяснения) влизаш във затвора + глоба + обвинения + надуване на застраховката.

примерно ако ограничението е 65 мили и те хванат със 130, зависи от щата, но примерно ще ти друснат 2 месеца затвор, ще те глобят за "дивашко каране"- $250, за "опасно за другите каране" още $250, "състезание на публични пътища" още $250, и ще ти сложат още 5 точки на застраховката за 3 години като това ще ти качи ставката средно със $300 на година+ неизвестна сума "по усмотрение на застрахователите", плюс $50 за първите 10 мили над разрешената и след това $15 за всяка миля отгоре ($825)...

първата година ще ти излезе $1900 + долара упражнението... и това ако ти е първо провинение.. на всяко следващо става страшно...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GS_VARNA » 28 Юли 2005, 21:50

Ето такива глоби и наказания трябва да се въведат и тук, НО И ДА СЕ НАЛАГАТ, а не с рушветче да се разминеш и тогава вече 99,9% от шофьорите ще са примерни и няма да превишават скоростта. Но за нещастие(или по-скоро за наше щастие :mhihi: ) това тук няма да стане. А стане ли... или караме с 50-70км/ч. или ходим пеша :(
BMW & RAMMSTEIN RULES
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30;Е65
Мечтае да кара: Е30

Мнение от DILDO » 28 Юли 2005, 22:17

А кво става ако те хванат 3 (три) пъти над ограничената скорост :?: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 28 Юли 2005, 23:02

на един от серийте на Гумбал ,го бяха хванали с 200 при ограничение 65 мили .....направо в затвора го пратиха....а в БГ ще даде 200лева и газ отново :confused:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

ентусиаст
Аватар
Кара: KIA
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от THE DUNK MACHINE » 28 Юли 2005, 23:58

:OT: Преди около 2 години един колега на баща ми катастрофира на пътя между Требич и Илиенци (който е минавал от там знае за левия завой с островчето което разделя платната) Човека решил да изпревари някого преди завоя , но при връщането в неговата лента предната му лява гума се удря в бордюра на островчето оттам следват няколко преобръщания и удар в мантинелата , в следствие на което покрива се отваря като консерва , човека изпада от колата защото не е сложил колана , след което колата е помела 2 малки дръвчета и е спряла на около 20 метра извън пътя. При разследването е установено че човека е карал с над 120км/ч преди да се удари в островчето ( при ограничение 40км/ч ). Равносметка: шофиора се отърва само със счупен крак отнемане на контролни точки и глоба + колата която след това изглеждаше като кабриолет с наполовина свален покрив и не става за нищо , но дори не му взеха книжката и сега кара и най-лошото е че кара по същия безумен начин!
THE ONE & ONLY E30

главен сектант :)
Аватар
Кара: E36 325i
Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета

Мнение от WeiSTD » 29 Юли 2005, 3:52

Аааа не, не бях аз! . . . :roll:
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 29 Юли 2005, 6:37

абе вие сте много смели тука... ама колко от вас спазват наистина огграниченията ? в Цяла Варна огграниченията се спазват само от мпс-тата с емблема "У" отгоре ! ограничението е 50км/ч в града в бавната лента се кара с около 60 а в бързата с около 80 и това си е като неписано правило, все по-често дори с 90..... а в София по по-големите булеварди масово карате с по 100-120 нали ? ся да не ми кажете (ааа ама аз не карам така...) и след 5 минути да напишете поредната тема как сте се гонили из града :)
и като дигнат глобите и наказанията кво ще стане? ще писнете "ааа това вече не се търтпи" "аман от правителството" и т.н. и т.н. а после пък ще започнете да се оплаквате "тъпите куки ми взеха 20/50/100лв." еми ако не им ги дадете няма да ви ги вземат - ама им ги давате в 90% от случаите нали ? а пък ако не им дадете сеоплаквате че са ви писали актове, взели са ви точки и т.н.....

току що прочетох три теми как някой гонил хонда от 150км/ч нагоре, как Ева (май тя беше) гонила един МЛ със средна скорост 160км/ч, как някой карал след жена с пежо дето дигала 180-195км/ч... и как всички които са писали в темата им се радват и никой не критикува че са карали с превишена скорост и т.н. !!!

това си е чисто ЛИЦЕМЕРИЕ дами и господа !!!

Аватар
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit

Мнение от WeiSTD » 29 Юли 2005, 9:34

Аз да съм казал нещо :?:

Знам че карам бързо, знам че е нелегално и вообще не се правя на невинен. Но факта е че тук (Австралия) с всеки изминал ден слагат все повече и повече камери и радари, а умрялите по пътищата се качват с всяка година.

И плюс това с Хондата се гонихме на магистрала където разрешената скорост е 110, пътя е добър, и също в държава където ако ни улепят наистина ще си платиме за това.
БИАД Авто-Пазар Тийм

You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 29 Юли 2005, 10:16

Хехехехех, Ева гони МЛ със 150 км/ч. Може, ама по баира надолу, и ако е била вързана с въже да мерца :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Аватар
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit

Мнение от WeiSTD » 29 Юли 2005, 10:49

Не Ева ами Ели го написа това.
БИАД Авто-Пазар Тийм

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GS_VARNA » 29 Юли 2005, 20:02

DEFLEPPARD написа:....

То че никой не ги спазва ограниченията е ясно и май никой не твърди такова нещо. Но тук единствения начин да се спазва закона е да ти бръкнат ЯКО в джоба, щото с 200 кинта глоба няма да се получи нищо :arrow: ако ти излезе доста по-солено може и да има полза
BMW & RAMMSTEIN RULES
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 29 Юли 2005, 20:33

Мога да спомена моя случей. Пребирам се от границата и бесно каране за да се докопам до вкъщи и да си легна защото ми се натрупаха 30-тина часа път от Германия. При ограничение 60, една кука ме спира със 113 км/ч . Въобще него ебавах и го помолих да пише какво му буша сака и да ме пуска. От там палеж на гуми и след около 30 мин. вече спях в леглото си. В последствие разбирам че трябва да платя 50 лв акт и 10 точки. Платих и 10-те точки които ми струваха 60 кинта и 4 часа лекции. Еее... 110 лв назад. От цялата идея разбрах едно. В БГ куките слагат умишлено на стратегически места знаците за да могат да поддръжават на корупцията, а в другите страни просто се опитват да защитят хората.
Приятелите идват и си отиват, а враговете се натрупват.

Назад към Извън Темата