Полицаи причиниха ПТП!
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Полицаи причиниха ПТП!
Вчера, 31.07, около 13.45 на околовръстния път в Русе/за незапознатите пътя е еднопосочен, двулентов/ мой приятел, управляващ VW Passat, движещ се с 85 км/ч. настига в лявата лента едно Субару с британска регистрация и десен волан, управлявано от британски гражданин, движещ се с 80 км/ч. /посочените скорости на движение са доказани от радар/. В момента, в който Пасата наближава на около 10-на метра от Субаруто и очаква англичанина да се дръпне вдясно за да го изпревари, от отбивката изкача подла полицейска душичка/видяла чуждата регистрация и решила да измъкне някоя лира/ и размахва палката. В този момент англичанинът скача на спирачката и Субаруто заковава на място /бях там, спирачният му път е нищожен, ABS-а си е свършил работата/. Нали се сещате - Субаруто спира от 80 до 0 и остава спряло в ЛЯВАТА ЛЕНТА!!! Времето за реакция на моя приятел явно не му е достигнало и той се врязва с висока скорост в Субаруто. За щастие щетите са само материални, но остава въпроса кой сега е виновен. Тъпаците, които са причинили ПТП-то не вземаха участие въобще, а извикаха друга патрулна кола да състави актовете. Те горките до послено мислеха, че англичанката, седяща отляво, е шофирала и без малко да й направят тест за алкохол. ПЪЛНА ИДИОТИЯ!!! В крайна сметка моя приятел отнесе акт за несъобразена скорост и помляна предница, а британеца е с акт за превишена скорост и неправилно спиране.
Не се наемам да коментирам кой е крив и кой е прав/законът е категоричен, че каращият отзад е длъжен да предвиди всякакви маневри на предния/, но исках да споделя този казус с вас за да бъдете внимателни, когато застигате някой. Бъдете готови за всичко и дано на никого от вас не се случват подобни неща.
Не се наемам да коментирам кой е крив и кой е прав/законът е категоричен, че каращият отзад е длъжен да предвиди всякакви маневри на предния/, но исках да споделя този казус с вас за да бъдете внимателни, когато застигате някой. Бъдете готови за всичко и дано на никого от вас не се случват подобни неща.
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Причина за ПТП-то е неправилното действие на полицаите, които трябва да подават сигнала за спиране своевременно и без да застрашават безопасността на МПСтата, които се движат. Другата причина е неправилното спиране на англичанина, който е длъжен да спре без да застрашава другите участници в движението. НО.... Виновен е твоят приятел, защото се е движил с превишена скорост и несъобразена дистанция. Запонмете едно: винаги този, който е отзад е виновен (освен, ако този отпред тъкмо е потеглил. Тогава имаме отнемане на предимство на попътно движещо се ППС) и винаги скоростта е несъобразена с пътните условия(дори да е 2 км/ч).

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Как така са съставили акт за превишена скорост на някой движел се с 80 при ограничение 90... може би "несъобразена"...
- oxam
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10
bum_bum написа:Как така са съставили акт за превишена скорост на някой движел се с 80 при ограничение 90... може би "несъобразена"...
лесно, понеже е околовръстно се води част от населеното място и ограничението е 50...миналата зима на път към банско ме спряха така в перник със 112 и любезно ми обясниха че ограничението е 50

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Е значи и двамата водачи са си виновни, при положение, че карат с почти двойна на разрешената скорост ушевците с право са ги спрели.
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Мдааа наистина е така, ама тва че ония са кретени и изкачат като луди от храстите, аз един така преди време за да спре колата която ми беше отляво изскочи пред мен и щях да го отнеса идиота и после аз ще съм му виновен 

- S-stail
- младши ентусиаст
-
- Кара: м42б20 турбо
- Детайли за колата: hx35/40 twin scroll
Само не разбрах защо са виновни полицаите?
Еми ако колата пред вас не е била на чужденци
а е такава която се издирва,тогава кой ще ви е виновен а?
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Ако се издирва този някой - да направят блокаж на пътя. Не да се крият в храстите както обикновено правят.
S-stail написа:Само не разбрах защо са виновни полицаите?
Пич, не казах, че полицаите са виновни, а само, че "неволно" са причинили ПТП. НИкой не оспорва, още по-малко аз, че задния е виновен.
Смисълът на темата ми беше да ви предупредя да внимавате и когато настигнете някой със 100+ имайте едно наум, че може да спре рязко.
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Да ви кажа аз един подобен скорошен случай, за щастие без проблеми:
Карам си аз към морето по магистралата към Пловдив. Има едно място точно след една права малко преди Пловдив дето няма мантинела отдясно и там куките се крият в храстите на края на мантинелата. Ама аз си карам със около 150 - 160 в лявата лента. В момента в който правата свършва и започва лек завой, виждам как ченгето излиза с една палка и се насочва към платното. За късмет обаче аз се изравнявам с една друга кола, която си кара в дясната лента и ченгето само ме изгледа и сви рамене
.
Късмет извадих, щото там вече ме бяха спирали и бяха големи обяснения.
Иначе малко преди края на магистралата имаше пак радар, ама аз минах със 140 и не ми махаха. На 140 са им радарите на магистралата да знаете.
Карам си аз към морето по магистралата към Пловдив. Има едно място точно след една права малко преди Пловдив дето няма мантинела отдясно и там куките се крият в храстите на края на мантинелата. Ама аз си карам със около 150 - 160 в лявата лента. В момента в който правата свършва и започва лек завой, виждам как ченгето излиза с една палка и се насочва към платното. За късмет обаче аз се изравнявам с една друга кола, която си кара в дясната лента и ченгето само ме изгледа и сви рамене

Късмет извадих, щото там вече ме бяха спирали и бяха големи обяснения.
Иначе малко преди края на магистралата имаше пак радар, ама аз минах със 140 и не ми махаха. На 140 са им радарите на магистралата да знаете.
- S-stail
- младши ентусиаст
-
- Кара: м42б20 турбо
- Детайли за колата: hx35/40 twin scroll
toper78 написа:S-stail написа:Само не разбрах защо са виновни полицаите?
Пич, не казах, че полицаите са виновни, а само, че "неволно" са причинили ПТП. НИкой не оспорва, още по-малко аз, че задния е виновен.
Смисълът на темата ми беше да ви предупредя да внимавате и когато настигнете някой със 100+ имайте едно наум, че може да спре рязко.
Така да

тунелите по магистралата за Плевен,виждайки чужда регистрация
и че карам доста над допустимото.За малко щях да го сгазя и алчността да го убие

но пък вината щеше да е моя.
с дистанцията не се шегува, аз имах малко по различна ситуация, която пак е трудно предведима:
пътувам значи за Бургас по первокласен път, скоростта е прилична 150-160 и настигам един джип който кара малко по бавно то мен и се пристроявам точно зад него за да изчакам удобен момент да го изпреваря, и така заедно успяхме да изпреварим няколко коли, и след малко като карам изведнъж той рязко хукна в насрешното, освобождавайки една хубова гледка пред мен: един бавен автобус, който се движе сигурно с 60 не повече. Аз бия спирачки до дупка едва спрях преди автобуса на половин метър. имах късмет.
пътувам значи за Бургас по первокласен път, скоростта е прилична 150-160 и настигам един джип който кара малко по бавно то мен и се пристроявам точно зад него за да изчакам удобен момент да го изпреваря, и така заедно успяхме да изпреварим няколко коли, и след малко като карам изведнъж той рязко хукна в насрешното, освобождавайки една хубова гледка пред мен: един бавен автобус, който се движе сигурно с 60 не повече. Аз бия спирачки до дупка едва спрях преди автобуса на половин метър. имах късмет.
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Затова мразя да карам зад нещо по-голямо от мен. Предпочитам да намаля скоростта но да имам малко по-голяма видимост над и встрани от преградата.
- LANA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: M550d
Вие говорите за високи скорости.
Аз излизам от една пряка за да се включа по Витошка. Знаете как се паркира по Витошка съответно трябва да се изнеса доста на пред за да огледам дали е чисто. Гледам на дясно и виждам спрял Опел вектра на самия булевард, но на 10-на метра от мен (т.е. аз като се включа в движението трябва да го заобиколя по трамвайните линии). Гледам и от ляво е чисто и потеглям. В следващия момент се оказва, че тъпанара с Вектрата връща на заден ход по Витошка и докато се обърна се праснах в него. Полудях, въпреки че нямаше кой знае какви поражения. Викам КАТ и след 45мин. чакане ме изкараха виновен. Аз обаче написах, че имам възражения в акта и в тридневен срок подадох възражението със скица на ПТП-то в КАТ. След доста разправии и обяснения накрая анулираха акта. Така че тъпите куки не винаги са прави (нямам предвид всички органи на реда, а само катаджиите)
Аз излизам от една пряка за да се включа по Витошка. Знаете как се паркира по Витошка съответно трябва да се изнеса доста на пред за да огледам дали е чисто. Гледам на дясно и виждам спрял Опел вектра на самия булевард, но на 10-на метра от мен (т.е. аз като се включа в движението трябва да го заобиколя по трамвайните линии). Гледам и от ляво е чисто и потеглям. В следващия момент се оказва, че тъпанара с Вектрата връща на заден ход по Витошка и докато се обърна се праснах в него. Полудях, въпреки че нямаше кой знае какви поражения. Викам КАТ и след 45мин. чакане ме изкараха виновен. Аз обаче написах, че имам възражения в акта и в тридневен срок подадох възражението със скица на ПТП-то в КАТ. След доста разправии и обяснения накрая анулираха акта. Така че тъпите куки не винаги са прави (нямам предвид всички органи на реда, а само катаджиите)

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2