В гараж през зимата - проблеми ?
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Мариян Георгиев
- Потребител
-
- Кара: IS-ка
В гараж през зимата - проблеми ?
Здравейте!
Решил съм да си прибера колата за постоянно в гараж през зимата.Говорехме нещо по темата и един мой възрастен познат ми разказа как преди години си бил прибрал колата в гараж и на пролет като я извадил навсякъде по двигателя имало ръждясало от конденза който е ставал от разликата в температурите.Някой някога сблъсквал ли се е с нещо подобно или поне да е чувал за нещо такова?
Решил съм да си прибера колата за постоянно в гараж през зимата.Говорехме нещо по темата и един мой възрастен познат ми разказа как преди години си бил прибрал колата в гараж и на пролет като я извадил навсякъде по двигателя имало ръждясало от конденза който е ставал от разликата в температурите.Някой някога сблъсквал ли се е с нещо подобно или поне да е чувал за нещо такова?

Веднъж БМВ,завинаги БМВ!
Re: В гараж през зимата - проблеми ?
ами аз моята от както съм я взел, около две години, я държа в гараж и не мога да се оплача от нещо такова. гаража е тухлен в блок и температурата вътре си е стайна кажи речи...
чувал съм хора да се оплакват от панелните гаражи, но едва ли е по-зле отколкото цяла зима да ти седи в снега и лугата колата.
чувал съм хора да се оплакват от панелните гаражи, но едва ли е по-зле отколкото цяла зима да ти седи в снега и лугата колата.
virtue and tranquillity
Мариян Георгиев написа:Здравейте!
да. аз го имам този проблем. при рязка смяна на външната температура в гаражите каквото имам се покрива с конденз.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Аз тоя конденз сега го боря с изолация на гаража и монтиране на отоплително тяло там.Ако помага ще ви споделя. 

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Мисля че трябва да е отопляем гараж и да се проветрява за да няма конденз

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
гаража трябва да се проветрява ,няма нужда да е отопляем бах тая кола аз да не съм и слуга ..
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Вентилация му е майката 

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
Ма батки то и с вентилация се занимавам та ако имате желание всичко е възможно.
Лично при мен гаража е свързан с едно друго помещение в което се намира чугуненият прекрасен котел с който се отоплявам.От там тегля още 2 тръби и в стената м/у двете помещения слагам топлообменник с вентилатор.Когато искам си пускам вентилатора и си загрявам цялото помещение когато не искам не го пускам.И най-важното имам загрята струя въздух която се върти в помещението и суши колата.
Отделно винаги може да се пусне един прозоръчен вентилатор с клапа ако искате да ви изхвърля въздуха от гаража а и да има циркулация м/у въздуха вътре и вън.
При мен свежият въздух минаващ през вентилатора с топлообменник идва от другото помещение и ей ви циркулация.
И всичкото това за една е30ка и безценните мигове прекарани зимно време в гаража ровейки нещо на топло и посръбвайки чай с коняк.
Идилия. 

Лично при мен гаража е свързан с едно друго помещение в което се намира чугуненият прекрасен котел с който се отоплявам.От там тегля още 2 тръби и в стената м/у двете помещения слагам топлообменник с вентилатор.Когато искам си пускам вентилатора и си загрявам цялото помещение когато не искам не го пускам.И най-важното имам загрята струя въздух която се върти в помещението и суши колата.
Отделно винаги може да се пусне един прозоръчен вентилатор с клапа ако искате да ви изхвърля въздуха от гаража а и да има циркулация м/у въздуха вътре и вън.
При мен свежият въздух минаващ през вентилатора с топлообменник идва от другото помещение и ей ви циркулация.

И всичкото това за една е30ка и безценните мигове прекарани зимно време в гаража ровейки нещо на топло и посръбвайки чай с коняк.

- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Аз ползвам гаражна клетка пред блока ми и преди да бетонирам пода, отдолу (между почвата и бетона) сложих дебел найлон 20м2 за 6 лв. от железарията и вече трета година нямам никакви проблеми с кондеза. Не знам дали имаш възможност да направиш това, но все пак ако има някой, който тепърва ще слага гаражна клета това ще му е от полза.
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Нашият гараж е пред блока, и е вътрешен. Тоест от двете си страни и заграден от други гаражи. Не се отоплява, но има едно прозорче и се отваря от време на време и досега конденз не е имало 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
и да не забравиш да я качиш на трупчета,щото слягат пружините
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Проветрявай или остави някакъв малък отвор, леко отворен прозорец или нещо друго и няма да имаш ядове.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Е.Димитров написа:и да не забравиш да я качиш на трупчета,щото слягат пружините
И аз това го мислех тая година като зазимявам да я "облекча", като в казармата

- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
bum_bum написа:Е.Димитров написа:и да не забравиш да я качиш на трупчета,щото слягат пружините
И аз това го мислех тая година като зазимявам да я "облекча", като в казармата
А нещо на крикчета да се качи-има едни евтини крокодилчета/ че и аз моята е вкарвам за зимен съм след 5 дена

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Трябва да е някаква екзотика за да не и се радвам целогодишно
незнам как издържате така да не ги карате баш зимата, та тогава си най-пълноценното зареждане с положителни емоции за цяла година напред

незнам как издържате така да не ги карате баш зимата, та тогава си най-пълноценното зареждане с положителни емоции за цяла година напред

41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3