Гадни мишки!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Гадни мишки!!!

Мнение от VesoPesa » 29 Сеп 2010, 1:52

Колегиииииии, пак имам проблем с мишките и колата :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting:

Нямаше, нямаше и сега пак :banghead:

Навират се отпред в коша и... :banghead:

Мисля вече да прибягвам към тежки мерки като отблъскване на тия гадини! :bang: :ranting:

За целта искам да използвам някакви ултразвукови щуротий, като мислех да си търся или направо да си поръчвам от Дару системата за борба с гризачи, само дето нещо не я намирам в етк-то :banghead: :comp:

Та се загледах в това >
http://www.otrovi.com/ultrazvukovi-ustr ... 2.1-6.html

И да вид питам някой използвал ли е такова нещо и дали има ефект?
Също има ли как да му вържа някаквъ датчик за движение или нещо подобно да се включва само като засече гадина, че иначе акомулатора ще замине за норматив :censored: :banghead:

Също ако някой знае нещо за оригиналната система, да свирка :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Re: Гадни мишки!!!

Мнение от (bubsa) » 29 Сеп 2010, 9:23

В коша на моята кола си събираха жълъди проклетите мишоци и просто започнах да я паркирам по-далечко от дървото с жълъдите и вече нямам проблем.
Ти къде я паркираш?Наоколо има ли мазе или кофи за боклук или друга причина да са на близо?
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 29 Сеп 2010, 10:13

аз пък имах гнездо на п4ели :mhihi: :mhihi:
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 29 Сеп 2010, 10:17

bavareca_86 написа:аз пък имах гнездо на п4ели :mhihi: :mhihi:

Действай ето така тогава :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 29 Сеп 2010, 10:19

Мишките се привличат от кабелите по инсталацията на колата - ползват ги да си точат зъбите и то доста ефективно.
Принципно ако не се отървеш от тях скоро - няма да е много красив резултата за колата ти.

Обърни се към специалист, проблема ти е сериозен и не може да изчака спам-а който тази тема вероятно ще ти донесе.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i M Пакет, е39
Мечтае да кара: е39 - сбъдната

Мнение от Lattri » 29 Сеп 2010, 10:26

(bubsa) написа:В коша на моята кола си събираха жълъди проклетите мишоци и просто започнах да я паркирам по-далечко от дървото с жълъдите и вече нямам проблем.
Ти къде я паркираш?Наоколо има ли мазе или кофи за боклук или друга причина да са на близо?

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 29 Сеп 2010, 10:31

Lattri написа:
(bubsa) написа:В коша на моята кола си събираха жълъди проклетите мишоци и просто започнах да я паркирам по-далечко от дървото с жълъдите и вече нямам проблем.

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Смешно ти е,ама на мене ми се ревеше като видях в парцалчето с което си бърша пръчката на маслото 10 жълъда :shock: И си го бяха оформили като гнездо тея от ледена епоха :mhihi:

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 29 Сеп 2010, 11:04

Колеги темата е сериозна, така че моля да се въздържате от спам :yes:

Иначе, проблема ми е сериозен да, съседите гледаха кокошки до скоро(по думите на баща ми вече не гледат) и йм хвърлят хляб :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
И зимата коша ми беше склад за хляб :banghead: :banghead: :banghead:
Слава богу само това беше, а да и ми бяха нагризали изолацията на капака :ranting:

Сега обаче са се навирали, незнайно как, към парното и са срали там и като пусна парно става нещо неописуемо, не пожелавам на никой усети такава смрад :censored: :ranting:
Да не говорим че времето застудява и не ми се кара със шуба на отворен прозорец за да не пускам парно :mhihi:

Та идеята е че ми трябва нещо ефективно за борбата с тях което да ги гони от коша. Виждам че има такива системи оригинално вграждани в нашите коли, само дето до сега не съм срещал на нито една кола такова нещо :roll:

В интерес на истината готов съм да напръскам коша с нещо което да йм мирише и да ги гони :|

Та кажете някакво мение за тая джиджавка в първия пост, както и има ли някакви миризми които облъскват гризачите?
Също някой срещал ли е такава оригинална система за прогонване на тия гадинки?

П.с.: Някъде бях чел че миризмата на лайка йм действала както на мен ми действа смрадта от лайната йм :roll:
Дали има нещо вярно или са само приказки от 1001 нощ?

П.с.2: Котката не е решение - при съседите се въртят поне 5 и всичките са по-малки от плъховете :shock:
В интерес на истината след зимата наслагахме отрова с баща ми и няколко плъха колкото средно голяма котка си дадоха фира и спряха да ядат от отровата(бавнодействаща, дето уж не я разбирали че тя ги убива - да бе да!) сега обаче мисля пак да сложим :confused:

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 29 Сеп 2010, 11:10

_65536_kb_sec_ написа:
bavareca_86 написа:аз пък имах гнездо на п4ели :mhihi: :mhihi:

Действай ето така тогава :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

доста ефективно :mhihi: :mhihi:
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 30 Сеп 2010, 11:15

Ебаси никой ли не се е сблъсквал с тоя проблем или справил с него?! :shock:

Едит: Моля някой мод да разчисти темата :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 30 Сеп 2010, 11:48

абе ,колега купуваи нещо -дори тва дето си го постнал - http://www.otrovi.com/ultrazvukovi-ustr ... 2.1-6.html
или има фирми ,викаи ги да пръскат .
от тва лесно няма да се отървеш.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 30 Сеп 2010, 15:53

когато имах форд се беше позагнездил мишок в него. ръфаше си изолацията между тапицерията на тавана и ламарината - сичко правеше на дунапрен и лайна, в жабката беше влизал през самоделна дупка, багажника сичко беше опоскал(одеало метър на метър беше на конци станало)... тогава колата не я карах, седеше за части. интересното беше, че на два пъти го фанах мушмурока да бяга от колата към дупка в земята точно до колата, когато отключвам. преместих бангията и ни мишка ни нищо...
виж ако можеш я паркирай на друго място. както каза и пича с жълъдите - местиш колата и мишока остава при жълъдите, щото се ще намери място къде да се скатае, ама като има дом а нема храна ще му е зор и ще прибега до манджата бързо бързо...
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 725 Е-38

Мнение от ИЛИЯН » 30 Сеп 2010, 16:51

Кой не е имал БМВ той не е имал проблем с мишките. Явно ги привлича марката. :mhihi: И в мойта Е-30 ка имаше мишок и се возехме навсякъде с него , :driving: криеше се някъде при скоростите и не мърдаше от там. Колкото пъти отворех капака на двигателя толкова пъти го виждах как скача по мотора и бам та при скоростите се мушне без значение къде съм ходил или спирал с колата.
Та хич не му обръщай внимание хвърляй му по една филия хляб да не ти гризе инсталацията и готово. :D
Няма грозни жени, има трезви мъже!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 30 Сеп 2010, 17:06

Имах същия пробле преди да си купя гаража-реших го с два капана за мишки от пазара под колата.
За 20-тина дена събрах 15 мишоци :shock: :mhihi:
Вътре сиренце и като щтраке-сутринта слизам с кофа с вода и айде капана вътре......и така на ново- и се отървах от тая напаст.
Също от аптеката бях взел едно за мишки препаратче на зелени гранули и е ефикасно,както и бабината дивитина за брашното и водата :mhihi:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 30 Сеп 2010, 17:31

fedoracore написа:абе ,колега купуваи нещо -дори тва дето си го постнал - http://www.otrovi.com/ultrazvukovi-ustr ... 2.1-6.html
или има фирми ,викаи ги да пръскат .
от тва лесно няма да се отървеш.

Това нещо дето съм го постнал ще се взима май май определено, само се чудя как да го вържа за да не ми убие акумолатора :roll:
Колкото до фирмите, и да ги викна след месец два макс пак ще е същата история, със моите съседи :censored: :bang:
ИЛИЯН написа:...
Та хич не му обръщай внимание хвърляй му по една филия хляб да не ти гризе инсталацията и готово. :D

Бе те тия моите не кълцат инсталацията(да чукна на дърво), обаче са ми влизали при вентилатора за парното, как са се навряли така и не разбрах и смърдеше като го пусна та чак лютеше на очите :banghead:
Днес разглобявах да изчистя и се благодаря че тая кола има клапи които се затварят и не са влезли при вентилатора да ги направи на пастет че тогава не искам да се сещам какво трябваше да се случи...
А да не говорим че тия същества само като се сетя за тях и ме избива на садизъм... и варианта с филията не ме кефи че някой ден ще си направя всичко в коша на салата с пистолета :mhihi: :mhihi: :mhihi:

laviatan написа:Имах същия пробле преди да си купя гаража-реших го с два капана за мишки от пазара под колата.
За 20-тина дена събрах 15 мишоци :shock: :mhihi:
Вътре сиренце и като щтраке-сутринта слизам с кофа с вода и айде капана вътре......и така на ново- и се отървах от тая напаст.
Също от аптеката бях взел едно за мишки препаратче на зелени гранули и е ефикасно,както и бабината дивитина за брашното и водата :mhihi:

Ми аз имам гараж, ама е само за една кола и понякога моята понякога на бщата седи в двора зад гаража и... :(
Иначе, нали йм слагахме от тия бавнодействащите отрови зимата и уж изчезнаха
ама сега пак :banghead:
А я сподели за тва зеленото и за брашното и водата :)

Иначе аз напраъвсках с сварена майка коша днес, уж бягали като дявол от тамян от нея пък да видим :roll:

Следваща

Назад към Извън Темата