Доплащане за здраве ще има, може да е и 30%
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Доплащане за здраве ще има, може да е и 30%
Е това е лудост вече,не стига че даваш под масата куп пари на лекарите а сега вече и още повече на гишетата
http://www.dnes.bg/politika/2010/09/29/ ... i-30.99903
правят си каквото искат мръсните ебалници

http://www.dnes.bg/politika/2010/09/29/ ... i-30.99903
правят си каквото искат мръсните ебалници

Re: Доплащане за здраве ще има, може да е и 30%
"Днес всички доплащат нерегламентирано или полурегламентирано и навсякъде по света основният пакет е недофинансиран", допълни още Борисов.
Предпочитам да си плащам по 5лв на месец и да не се занимавам с глупости да бутам на ръка на лекарите

dimithur написа:"Днес всички доплащат нерегламентирано или полурегламентирано и навсякъде по света основният пакет е недофинансиран", допълни още Борисов.
Предпочитам да си плащам по 5лв на месец и да не се занимавам с глупости да бутам на ръка на лекарите

vladuicho написа:http://news.ibox.bg/news/id_1298212388
eдна добра новина
Праз голям. То такава става накрая като набъркаш в политиката някой, дето хал-хабер си няма от нея

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап

flame написа:Както при КАТ - предпочитам да си платя фиша вместо да давам на ръка - поне знам къде отиват парите
Къде бе колега? В С класи и курорти по морето ли

Он Топик: Бих доплащал с удоволствие, стига доктора да не чака поредната "почерпка" след като си е свършил това за което е в проклетата болница.
Те ако не ги направят най сетне всички частни няма да получим нормално обслужване.
Идиотското е че дори и в частните болници е зле.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
deyan-enchev написа:...Бих доплащал с удоволствие, стига доктора да не чака поредната "почерпка" след като си е свършил това за което е в проклетата болница.
...
Те да чакаха след като са си свършили работата добре щеше да е, ама те ем че преди да я свършат искат, ем че не я вършат какво трябва

За последния месец се нагледах на малоумни "лекари" дето са забравили за хипократовата клетва!

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
dimithur написа:vladuicho написа:http://news.ibox.bg/news/id_1298212388
eдна добра новина
Праз голям. То такава става накрая като набъркаш в политиката някой, дето хал-хабер си няма от неяМоже да се държеше тъпо, ма поне не изглеждаше крадлива. Интересно са кой ли ще сложат :dunno:
Хихихи,мажо и държи лаборатория за изпитване на лекарства и тя самата въведе задължително изпитване на лекарства...ха познайте къде и колко струва изпитването на лекарствата-жокери-адреса е същия на който живее и жокер 2 -минимум няколко милиона струват изпитванията

deyan-enchev написа:Бих доплащал с удоволствие, стига доктора да не чака поредната "почерпка" след като си е свършил това за което е в проклетата болница.
Ми, колега, то почерпки обикновено чакат тези, които не са добре заплатени

Аз мога да ти изброя редица здравни заведения, в които тарифите са високи, но те гледат като писано яйце

Така че недей тръгвай напред с "Те ако си вършат работата както трябва, аз ще си плащам с удоволствие" - каквото [първо] платиш, такова [после] получаваш - основен икономически закон [а докторите по цял свят, с изключение на Куба и Северна Корея, работят за пари, а не за слава]

Аз примерно имам доброволна здравна застраховка - само звънвам на координатора, който ми записва час, и аз знам, че като отида няма да си губя времето в чакане и ще получа първокласна медицинска помощ. Ако не ми харесва медицинската помощ се обаждам на координатора и му казвам къде точно искам да отида на преглед

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Радвам се че не ми се налага да ходя по доктори колкото теб колега, затова и не съм толкова запознат и нямам допълнителна застраховка.
За сметка на това пък - имам редица приятели - подчерватам приятели доктори - които работят в частни клиники и не са доволни от условията си на труд. Така - частните клиники които ти посещаваш може да са по-добри, но ми се е случвало - хора със допълнително осигуряване да чакат на опашка - болни - пред кабинет - ама умират разбираш ли - и пак никой не ги поема - ЗАЩО - защото един без застраховка си извадил 50лв и ги дава директно на доктора.
Ся няма да влизаме в казуси - за и против парите под масата - искрено се радвам че не ти се е налагало да го правиш за да спасиш свой близък или твоя живот - пожелавам ти успех с допълнителното здравно осиг - което от своя страна е история за която мога да си изтрия копчетата на клавиатурата от писане.
Та за "държавните" болници и техните служители - не искам да споделям какви случки знам, съм видял и съм чул - на отношение - кражби от тяхна страна (от починал човек). Тия хора докторите и мед сестрите наистина са положили клетва, но тя е просто едни думи за някои от тях - съжалявам че децата ми ще трябва да разчитат на здравна система която правителството избрано от слепци - ще се грижи за тях. Но бизнес интерес реализиран с цената на лееекичък геноцид е приемливо нали ?
Ааа ПС:
Чакай - нали всеки месец си плащаме здравни осигуровки? Значи какво - платил съм си. Обаче държавата като реже клинични пътеки, кой ще се грижи за мен. Тва е се едно да имаш сервизно обслужване безплатно на х5цата и да ходиш да си я правиш в друг частен сервиз въпреки че си платил вече веднъж.
Инъче аз икономика съм учил
и съм си платил за грижите в болницата - ама ... държавата не е - защо писах по-горе.

За сметка на това пък - имам редица приятели - подчерватам приятели доктори - които работят в частни клиники и не са доволни от условията си на труд. Така - частните клиники които ти посещаваш може да са по-добри, но ми се е случвало - хора със допълнително осигуряване да чакат на опашка - болни - пред кабинет - ама умират разбираш ли - и пак никой не ги поема - ЗАЩО - защото един без застраховка си извадил 50лв и ги дава директно на доктора.
Ся няма да влизаме в казуси - за и против парите под масата - искрено се радвам че не ти се е налагало да го правиш за да спасиш свой близък или твоя живот - пожелавам ти успех с допълнителното здравно осиг - което от своя страна е история за която мога да си изтрия копчетата на клавиатурата от писане.
Та за "държавните" болници и техните служители - не искам да споделям какви случки знам, съм видял и съм чул - на отношение - кражби от тяхна страна (от починал човек). Тия хора докторите и мед сестрите наистина са положили клетва, но тя е просто едни думи за някои от тях - съжалявам че децата ми ще трябва да разчитат на здравна система която правителството избрано от слепци - ще се грижи за тях. Но бизнес интерес реализиран с цената на лееекичък геноцид е приемливо нали ?
Ааа ПС:
flame написа:Така че недей тръгвай напред с "Те ако си вършат работата както трябва, аз ще си плащам с удоволствие" - каквото [първо] платиш, такова [после] получаваш - основен икономически закон [а докторите по цял свят, с изключение на Куба и Северна Корея, работят за пари, а не за слава]![]()
Чакай - нали всеки месец си плащаме здравни осигуровки? Значи какво - платил съм си. Обаче държавата като реже клинични пътеки, кой ще се грижи за мен. Тва е се едно да имаш сервизно обслужване безплатно на х5цата и да ходиш да си я правиш в друг частен сервиз въпреки че си платил вече веднъж.
Инъче аз икономика съм учил

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
deyan-enchev написа:Радвам се че не ми се налага да ходя по доктори колкото теб колега, затова и не съм толкова запознат и нямам допълнителна застраховка.
Аз пък се радвам, че почти винаги като ходя и ми няма нищо - просто считам здравето си за най-голямата ценност и ходя на преглед дори когато имам най-малкото съмнение

deyan-enchev написа:имам редица приятели - подчерватам приятели доктори - които работят в частни клиники и не са доволни от условията си на труд.
И аз

И все пак имам приятели лекари, които в началото са работили "ангария" (разбирай за слава), но после си отвориха собствени кабинети и са в горната част на средната класа

deyan-enchev написа:ми се е случвало - хора със допълнително осигуряване да чакат на опашка - болни - пред кабинет - ама умират разбираш ли - и пак никой не ги поема - ЗАЩО - защото един без застраховка си извадил 50лв и ги дава директно на доктора.
Има и такива случаи за съжаление...
Че докторите са за бой две мнения няма.
Но за бой са и тези, които не могат да си намерят свестен лекар - още повече ако са платили допълнително за това!
deyan-enchev написа:съжалявам че децата ми ще трябва да разчитат на здравна система която правителството избрано от слепци - ще се грижи за тях.
Колега, най-добре научи децата си да се грижат сами за себе си, а не да разчитат на някой друг (камо ли пък на правителство или система)

Поинт бай поинт.
Плащаш осигуровки и трябва да доплащаш. Браво, правителство! Не знам какво общо има това доплащане с парите под масата, обаче със сигурност имате добър довод.
Аз не мисля, че трябва след като плащаш здравни осигуровки да искат да доплащаш в болницата. Ако ще искат доплащане, нека осигуровките са пожелателни.
Все още много от докторите нямат никакви скруполи и се възползват от нещастието на народа. Не е нормално! Нека след като съм доволен да отида и да му дам едно синьо Джони, а не преди да ме оперира да ми пойска еди-колко-си.
И все пак, нека не ни се налага да ходим по болници, тогава няма да мислим за доплащането.
Плащаш осигуровки и трябва да доплащаш. Браво, правителство! Не знам какво общо има това доплащане с парите под масата, обаче със сигурност имате добър довод.
Аз не мисля, че трябва след като плащаш здравни осигуровки да искат да доплащаш в болницата. Ако ще искат доплащане, нека осигуровките са пожелателни.
Все още много от докторите нямат никакви скруполи и се възползват от нещастието на народа. Не е нормално! Нека след като съм доволен да отида и да му дам едно синьо Джони, а не преди да ме оперира да ми пойска еди-колко-си.
И все пак, нека не ни се налага да ходим по болници, тогава няма да мислим за доплащането.
посоката е правилна. трябва да има доплащане за да не се товари системата с безумни (дребни) "болни". идеята е като знаеш че ще ти струва пари да отидеш на доктор- ще ходиш само когато наистина имаш нужда. това е защото капацитета на днешното ни медицинско обслужване е много малък и всяко отрегулиране което ще намали броя на посещенията е добро за системата.
дали е социално коректно? не зная. знам само че в днешните условия е правилната стратегия.
но... всичко е въпрос на това как точно ще се въведе. като знам как сме въвели и други неща дето са били в правилната посока... не горя от оптимизъм.
дали е социално коректно? не зная. знам само че в днешните условия е правилната стратегия.
но... всичко е въпрос на това как точно ще се въведе. като знам как сме въвели и други неща дето са били в правилната посока... не горя от оптимизъм.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
така или иначе си плащам и не сметам да доплащам!
като казвам....плащам -имам впредвид не чрез осигуровките и прочие....
като казвам....плащам -имам впредвид не чрез осигуровките и прочие....
- vesko06
- старши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
Крайно време е хората да разберат, че здравеопазването няма как да бъде безплатно и че здравето е най-СКЪПОТО човешко право 

25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2