Проблеми с ДЗИ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Проблеми с ДЗИ

Мнение от adovet » 29 Сеп 2010, 10:40

Преди повече от един месец ми удариха колата.Щетите не са големи но вратата и калника са за боя и леко изчукване.Как и да е.Поисках да я ремонтират в техен доверен сервиз.По принцип така правя.И от тогава вече близо 40 дни само им звъня в централата и само ме мотаят.Не мога да разбера какъв е проблема.От вчера вече не ми и вдигат. :banghead:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Проблеми с ДЗИ

Мнение от Dimitroff » 29 Сеп 2010, 10:43

Гледам, че си от Перник...защо си я оставил в София ?

П.с. Мен Лев Инс преди 2-3 години ме държаха...50 дни без кола!!!
Пак за подобно нещо!
Проблема се реши с хора...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 29 Сеп 2010, 12:18

Пусни ми на лично подробно какво точно са ти казали от ДЗИ и входящ номер на щетата за начало, да пробвам да помогна ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 29 Сеп 2010, 13:26

Не съм я оставил в сервиз.Отказаха ми, защото преди това имало друга щета и казаха да им дам проформа за фактура.Взех проформа от сервиза където ще я правя, а това пак е техен сервиз и от тогава само им звъня и нищо.

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 29 Сеп 2010, 16:19

целта на темата?

и какво очакваш от потребители на форума?

а модераторите?

в този раздела понамирисва, стабилно...
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 29 Сеп 2010, 16:23

Целта на темата - да изкочи някой вътрешен от ДЗИ - изскочи. :yes:

Какво очаква от потребителите - по-горното.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 01 Окт 2010, 0:03

В момента във форума на транспортните фирми има страшно много оплаквания от ДЗИ и десетки завлечени с неизплатени щети от 1000 до 40000лв. Дали всички лъжат - не знам.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 01 Окт 2010, 17:04

и днес пак звънях и пак ми казаха, че ще ми се обадят в рамките на деня и нищо.Така става всеки път като се обадя.Целта е да предпазя хора, които са решили да се застраховат в това дружество, и евентуално да намеря някакво съдействие за решение на проблема.

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 01 Окт 2010, 21:22

И аз изгорях в дзи, но след 7 години ходене по съдебните зали успях да ги осъдя и ми платиха. Там не бих застраховал и празна консервна кутия!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: `04 M3 CSL, Audi TT 1.8T

Мнение от Alex_GT3 » 02 Окт 2010, 1:10

adovet написа:Преди повече от един месец ми удариха колата.Щетите не са големи но вратата и калника са за боя и леко изчукване.Как и да е.Поисках да я ремонтират в техен доверен сервиз.По принцип така правя.И от тогава вече близо 40 дни само им звъня в централата и само ме мотаят.Не мога да разбера какъв е проблема.От вчера вече не ми и вдигат. :banghead:

Какво става с това ДЗИ? Подобна ситуация и при мен. Накратко случката: Бус дава на заден, удря ме, изкарват него виновен, пише се протокол и се заявяват щети - преден десен калник, подкалник, предна лайстна, предна броня. Искам колата да се ремонтира в техен доверен сервиз. Отказват ми, поради причината, че щетите били много. Ами като са били много да бях казал на оня с буса да ме удари по-силно тогава, та да видим какво ще правим! Не стига, че аз съм потърпевш, ами с цялата си наглост ми отказват доверен сервиз ! Сега остава експертна оценка, която е толкова жалка, че и половината ремонт няма да ми покрие ! Тотално съм разочарован от ДЗИ. Не си застраховайте там нищо! Жалко, защото до пролетта бяха стабилна компания, а сега се превърнаха в измамници, както всички останали!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 комби

Мнение от Vaio E30 » 03 Окт 2010, 19:13

вчера си поднових каското във въпросната фирма.защо не прочетох темата преди това.иначе на мен ми платиха щетата преди 2 месеца ''почти''добре. :kuku:
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 touring
Мечтае да кара: М5

Мнение от Николай Занчев » 05 Окт 2010, 20:55

Колега отиди направо в сервиза дето си я оставил дигаш скандал и така иначе не става,мързи ги да работят и тези отзиви който дават колегите не са на добре защото наистина аз съм много доволен от ДЗИ.До сега не съм имал проблем,но всичко опира до хора :mrgreen:
Изображение
Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.Руски форум:питаш нещо и теб те питат.Български форум:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 05 Окт 2010, 23:58

Николай Занчев написа:Колега отиди направо в сервиза дето си я оставил дигаш скандал и така иначе не става,мързи ги да работят и тези отзиви който дават колегите не са на добре защото наистина аз съм много доволен от ДЗИ.До сега не съм имал проблем,но всичко опира до хора :mrgreen:

Всичко опира до това дали си запознат с условията по застраховката която сключваш :idea:
Просто има едни неща които масово не се казват от агентите(особенно ако за брокерски къщи) и съответно клиента живее в заблуда.
Имам съмнения за случващото се при колегата пуснал темата, но след като получва официална информация ще пиша отново в темата :!:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 06 Окт 2010, 9:17

Днес ми се обадиха направо не мога да повярвам.Казаха ми, че ще ми признаят част от парите-демек проформата фактура, която им дадох беше за около 650лв., а те ще ми дадат към 470лв.Пак е нещо.Само ми искат фактура от сервиза където ще я правя.Да се надявам, че ще ми изплатат парите след като им дам фактурата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 06 Окт 2010, 11:14

Радвам се че има развитие по случея от което си доволен :bchug:

Колкото до другите колеги, за да ви се откаже нещо има някаква причина :idea:

За това внимавайте при кои брокери си застраховате колите защото на някой единствената йм идея е да ви вземат парите и ви спестяват подробности или преувеличават и преиначават други :idea:

Отделно ви се води "досие" в което фигурира информацията за всички щети които сте завеждали и от там ви се изготва една "история" от която зависят много неща(и това не е само в ДЗИ, а във всички компаний) :!:

Също обръщайте внимание на щетите които завеждате, защото тези които са без известен извършител се отразяват на застрахователната сума на колата ви :!: :!: :!:
Тоест, ако за дадена щета причинена от неизвестен извършител ви изплатят (ремонтират колата в техен сервиз) 1500 лева, застрахователната сума намалява с толкова. :!:

Нагледно:
ЗС при сключване на застраховка: 20 000 лева
- Застрахователно събитие(щета): 1500 лева
ЗС след изплащане на щетата: 18 500 лева

От тук следва че при следваща щета която е примерно пак на стойност 1500 лева ще ви бъде изплатено по-малко защото плащането се смята в проценти от ЗС съответстващи към процента на повреда на автомобила :idea: :!: :!: :!:

При такива случаи можете (и е желателно) да си подадете молба за доплащане на разлика :!: :!: :!:
Сумите са едва ли не символични, а накрая и историята ви е по-добра и няма да се чудите защо са ви платили по-малко от предния път :idea:

При щети с известен извършител такова нещо няма :!: :!: :!: Там ДЗИ(или друга компания) си предявява регрес към виновното лице(или неговата ЗК) :idea:

Друго важно нещо е че когато ви се изплаща щета то тя се изплаща за възстановяването на детайлите до състоянието в което са били при маркирането. :!: :!: :!:

Пример:
Ако на снимките когато са ви маркирали колата на предна дясна врата има някаква повреда, то шри завеждане на щета за същия детайл няма да ви бъде изплатено възстановяването на детайла до перфектно състояние а до състоянието в което е била застрахована :!: Разликата си е ваша грижа :idea:
Т.е. имате щета на двете десни врати, като предната при маркирането е имала щети.
Изплащат ви за задната врата 150 лева изчукване и 150 лева боя, за предната примерно 50 лева изчукване и 100 лева боя :!:
Това защото примерно някой ви е ритнал вратата и тя е имала вдлъбнатина и повреди по боята при маркирането :!:

Има и още мног онеща за които не мога да се сетя в момента, които обаче, фигурират в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ по застраховка каско и е хубаво преди да я сключите да се запознаете с тях за да си знаете правата и задълженията :!: :!: :!:

Скоро ще имам платена обява тук във форума и за улеснение ще кача файлове с общите условия за всички продукти които предлага компанията :idea:

Ако на някой нещо не му е ясно може да ме пита само на лично за момента за не правим реклама :)

Следваща

Назад към Извън Темата