помощ от адвокат, проблем със стока от техномаркет
Модератор: Общи модератори
помощ от адвокат, проблем със стока от техномаркет
В колко дни имам правото да върна стока, въпреки да не е повредена изобщо или дефектна? Може ли цитат с ал и чл
взех си лаптопче преди 3 дена, като не ги разбирам много и видях някъв асус на добра цена с видеокарта ati 5145 и се обърнах там към едно момче за инфо като го питам дали ще ми върви gta4, nfs и подобни и той ми отговаря "Да, 5-та серия е много сериозна видеокарта, няма да имаш никви проблеми" следва, вкъщи, въпросните игри, ама изобщо не вървят, всичкооо е на снимки. 10-12кадъра Дори се оказа, че картата я засече като 4500 серия и като се сложи ъпдейт, тогава пораства до 5-та, но навсякъде пише, че тва си е 4570 модел... Ок за това не са виновни, не са знаели, ама въпросният да ме заблуди така нагло.... може ли нещо се направи или да пия една студена вода
пс1. крака ми няма повече да стъпи там! цъкаха игри и четяха ревюта на лаптопа, пълни смешници, събраха се сигурно 10 човека и накрая решиха да ми предложат 5% отстъпка и да заплатя за по-скъп лаптоп хахахахаахахаха
Извода е, купувайте си стоки само от директни вносители на лидери в бранша
взех си лаптопче преди 3 дена, като не ги разбирам много и видях някъв асус на добра цена с видеокарта ati 5145 и се обърнах там към едно момче за инфо като го питам дали ще ми върви gta4, nfs и подобни и той ми отговаря "Да, 5-та серия е много сериозна видеокарта, няма да имаш никви проблеми" следва, вкъщи, въпросните игри, ама изобщо не вървят, всичкооо е на снимки. 10-12кадъра Дори се оказа, че картата я засече като 4500 серия и като се сложи ъпдейт, тогава пораства до 5-та, но навсякъде пише, че тва си е 4570 модел... Ок за това не са виновни, не са знаели, ама въпросният да ме заблуди така нагло.... може ли нещо се направи или да пия една студена вода

пс1. крака ми няма повече да стъпи там! цъкаха игри и четяха ревюта на лаптопа, пълни смешници, събраха се сигурно 10 човека и накрая решиха да ми предложат 5% отстъпка и да заплатя за по-скъп лаптоп хахахахаахахаха
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Re: помощ от адвокат, проблем със стока от техномаркет
До 3 дни връщаш без обяснения ...
В случая върнах тв Сони тфт и взех по-нов модел и по-скъп
но ми казаха ,че е и парите могат да ми върнат .
В случая върнах тв Сони тфт и взех по-нов модел и по-скъп
но ми казаха ,че е и парите могат да ми върнат .
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
сега говорих по тела с управителя в плд и ми вика с някъв сърдит глас "къде е тоз закон" - викам, ми има си го, говорих с адвоката си и той "МИ ЕЛА С НЕГО" ... Звъннах на едно адвокатче да проверя набързо и наистина още си го има закона. Някой, ако може да ми го цитира да го принтна, иначе ако ида там без документа ще почна да им викам. ПЪЛНИ БОКЛУЦИ, НЕ СТЪПВАЙТЕ ТАМ.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
acer написа:В колко дни имам правото да върна стока, въпреки да не е повредена изобщо или дефектна? Може ли цитат с ал и чл
взех си лаптопче преди 3 дена, като не ги разбирам много и видях някъв асус на добра цена с видеокарта ati 5145 и се обърнах там към едно момче за инфо като го питам дали ще ми върви gta4, nfs и подобни и той ми отговаря "Да, 5-та серия е много сериозна видеокарта, няма да имаш никви проблеми" следва, вкъщи, въпросните игри, ама изобщо не вървят, всичкооо е на снимки. 10-12кадъра Дори се оказа, че картата я засече като 4500 серия и като се сложи ъпдейт, тогава пораства до 5-та, но навсякъде пише, че тва си е 4570 модел... Ок за това не са виновни, не са знаели, ама въпросният да ме заблуди така нагло.... може ли нещо се направи или да пия една студена вода![]()
ако не можеш да го върнеш (виж какво пише във фактурата ти?)- пиеш студена вода, след това си ъпдейтваш всичките драйвери (от сайта на производителя на картата, възможно е да имаш и ъпдейт за биос-а), директх и тн.. и каквото се получи - това е.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Аз не мога да ти разбера основанията.
Като цяло, може да се сърдиш единствено на себе си. Доколкото знам, консултантите по такива магазини, не им изискват висше техническо образование
Както знаеш - незнанието не оправдава, нито пък той те е въвел в заблуда умишлено. Какви закони, кви 5(стотин
) лева, кви адвокати. Не виждам да е настъпило гаранционно събитие или фабричен дефект. Може единствено да си закупиш по-скъп лаптоп с по-добри характеристики ако се разберете да върнеш този и да доплатиш. 
Тва е като да си купиш 20ка и да в върнеш, щот не върви

Както знаеш - незнанието не оправдава, нито пък той те е въвел в заблуда умишлено. Какви закони, кви 5(стотин

Последна промяна blacksapphire на 30 Сеп 2010, 18:48, променена общо 1 път
Виж Чл. 55. от ЗЗП, но не знам дали говориш за него и изобщо дали ще ти е от полза.
иначе видео картата не е толкова лоша, какви са другите параметри ?
иначе видео картата не е толкова лоша, какви са другите параметри ?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Съгласно Закона за защита на потребителите, когато потребител придобие стока извън търговския обект или от разстояние (напр. чрез телефон, интернет или телевизия), той има право да върне продукта в 7-дневен срок, без да дължи обезщетение или неустойка, както и без да посочва причина за това. Търговецът, от своя страна, е длъжен да възстанови заплатената сума в 30 дневен срок. Това право е заложено, поради невъзможността на потребителя да получи непосредствени впечатления от стоката или да я изпробва, преди да вземе решение за покупка. Законът е вменил и изричното условие към потребителя да съхранява качествата и безопасността на получената стока, за да може да упражни правото си на отказ. Опаковката не би могла да се третира като част от елементите на безопасност и кочество на стоката. Най-малкото защото никой продукт не може да бъде изпробван, без опаковката да бъде разпечатана. А презумпцията на закона е, да даде възможност на потребителя да изпробва стоката, а не да разгледа опаковката, и тогава да вземе решение за отказ от сделката.
7 дневния срок е когато си закупил стоката не от магазин!
7 дневния срок е когато си закупил стоката не от магазин!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
blacksapphire написа:Аз не мога да ти разбера основанията.Като цяло, може да се сърдиш единствено на себе си. Доколкото знам, консултантите по такива магазини, не им изискват висше техническо образование
![]()
Както знаеш - незнанието не оправдава, нито пък той те е въвел в заблуда умишлено. Какви закони, кви 5(стотин) лева, кви адвокати. Не виждам да е настъпило гаранционно събитие или фабричен дефект. Може единствено да си закупиш по-скъп лаптоп с по-добри характеристики ако се разберете да върнеш този и да доплатиш.
Ти що се обаждаш, като нямаш какво смислено да кажеш?!?

Консултант значи именно това - да КОНСУЛТИРА потребителя... и като го питат - това ще върви ли - да му отговори кадърно... може да не се изисква висше/техническо, но се изискват знания .
acer, изобщо не се отказвай... гони ги до дупка, аз лично вече да съм там и да съм направил ебаси скандала, като тоя "разбирача" ще го държа на къса дистанция... най па мразя някой да ми се изказва компетентно, с което да ме подвежда за неща, които не разбирам.
По темата - вземи си модел, който предлага ПОНЕ Radeon HD5600... мобилните варианти са по-слаби от настолните, така че 5650-то ще ти е минималният вариант за по-нови игри и добри нива на графика.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
идеята на лаптопа е да го извадиш на полето/в гората и да си свършиш работа .. да цъкаш новото НФС на такава жалка машина - забрави .. в случая никой не ти е виновен ,има си ревюта коментари в нета бол за всяка стока .. чете се .. друг е въпроса че по закон можеш да го върнеш без обяснения - но действай бързо да не мине срока ..
- blacksapphire
- ентусиаст
-
Г-н Смислен, как прецени какво е изказването ми? Ако си правно компетентен, аргументирай се.
Искаш да цитираш закон или основания?
Какво му е казал консултантът, само те си знаят, това са недоказуеми работи.
Стоката е изложена, характеристиките - също. Купувачът сам избира какво да си вземе, никой не те кара насила, и нищо не те оправдава ако не си технически компетентен, за да знаеш какво да си вземеш.
Кьорав карти не играе, нали знаеш.

Какво му е казал консултантът, само те си знаят, това са недоказуеми работи.

- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e31 850i ,f10 520d
- Мечтае да кара: Детско багерче
blacksapphire написа:Г-н Смислен, как прецени какво е изказването ми? Ако си правно компетентен, аргументирай се.Искаш да цитираш закон или основания?
Какво му е казал консултантът, само те си знаят, това са недоказуеми работи.Стоката е изложена, характеристиките - също. Купувачът сам избира какво да си вземе, никой не те кара насила, и нищо не те оправдава ако не си технически компетентен, за да знаеш какво да си вземеш.
И ти не си напълно прав,не всеки клиент разбира от компютърни конфигурации ... точно кой модел видео карта да си вземе и прочие,консултанта е там за да насочи и да избере оптималната конфигурация според желанието и нуждите на клиента,във случая е подвел момчето с некомпетентността си и явно е гледал да му вземе на бързо парите ,пък после клиента да се спасява.

- ggb
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
- Детайли за колата: BMW E38 740 i black
acer написа:В колко дни имам правото да върна стока, въпреки да не е повредена изобщо или дефектна? Може ли цитат с ал и чл
взех си лаптопче преди 3 дена, като не ги разбирам много и видях някъв асус на добра цена с видеокарта ati 5145 и се обърнах там към едно момче за инфо като го питам дали ще ми върви gta4, nfs и подобни и той ми отговаря "Да, 5-та серия е много сериозна видеокарта, няма да имаш никви проблеми" следва, вкъщи, въпросните игри, ама изобщо не вървят, всичкооо е на снимки. 10-12кадъра Дори се оказа, че картата я засече като 4500 серия и като се сложи ъпдейт, тогава пораства до 5-та, но навсякъде пише, че тва си е 4570 модел... Ок за това не са виновни, не са знаели, ама въпросният да ме заблуди така нагло.... може ли нещо се направи или да пия една студена вода![]()
Кажи все пак какъв е точно модела както и с какъв уиндоус е машината.
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....

5145 си е чисто преименувано леко клокнато 4570. Като намалиш детайлите ще ти тръгне. А от тия бейове не знам какво въобще си ги питал или пък послушал. Повечето освен да ти дадът стоката за друго не стават. Да не говорим, че ги мързи да гледат.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
blacksapphire написа:Г-н Смислен, как прецени какво е изказването ми? Ако си правно компетентен, аргументирай се.Искаш да цитираш закон или основания?
Без да имам желание да съсипвам темата да те питам нещо - ти верно ли имаш желание да се заяждаш? Сериозно?

АКО хората можеха сами да си преценяват следейки характеристиките, дали щеше да има продавачи-консултанти или всичко щеше да е автоматизирано - харесваш, взимаш, плащаш... това е. ЯВНО само на характеристики не може...
- blacksapphire
- ентусиаст
-
Зеленият цвят на никнейма ти не е фактор за обективност, за да поставяш оценка на аргументираността и компетентността на мненията ми. Не се заяждам, щом съм писал, явно имам някакви юридически познания.