Поговорете ми малко на тема английски език.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Поговорете ми малко на тема английски език.

Мнение от Chapai » 02 Окт 2010, 12:32

Здравейте. Синчето започна 10 клас математическа гимназия гр.Хасково. Моля, поговорете ми малко на тема английски език. Не, че е бос, ама как да продължим? Какви сертификати има, как се вземат...
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

ентусиаст
Аватар

Re: Поговорете ми малко на тема английски език.

Мнение от driver69 » 02 Окт 2010, 13:02

http://www.britishcouncil.org/bg/bulgar ... eneral.htm
http://eduteh.eu/index.php?option=com_c ... &Itemid=82
http://www.ets.org/toefl/ - ако има желание за Щатите.

П.П.: Колега, аз също уча там(да не повярва човек :mhihi: ), коя паралелка е синът ти и при коя учителка?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NStorm » 02 Окт 2010, 13:04

Зависи какви са му (ви) плановете за бъдеще?
- За Бг университет - според приема: Ако искат Английски за избраната специалност - курс, който подготвя за съответния формат на изпита. СУ и УНСС бяха различни формати поне преди 8-9 години. Аз почнах един такъв курс при една частна учителка цялата година 11 клас (комбиниран СУ и УНСС) и стана работата. Добре, че за момчета баловете са по-ниски :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ако специалността не иска английски (примерно само с математика за инженер или информатик) - тогава английския си е за удоволствие и да си го знае - курс според нивото му и така...

- За чуждестранен университет в УК - искат да покажеш, че можеш да се обучаваш на английски, демек има варианти с приравнена английска гимназия (не знам дали се прави още тая врътка), Кембридж сертификат, ТОЕФЛ или ИЕЛТС. Може и други начини да има... :roll: При всички случай - според нивото му - ако е по-ниско в момента - най-добре учител да го учи по формата на изпита, който си е избрал (щото те са различни). Ако е по-високо нивото - може и сам да се обучава. Аз на дърти години сам се подготвях за ТОЕФЛ - в тоя случай: учебника на Каплан!! (А и Кембридж сертификат е за цял живот - повече си заслуважа от другите щото те изтичат след 2-3 години)

- За чуждестранен университет в САЩ или другаде: Мисля че се искаха САТ, но по-добре по-запознати колеги да кажат..

При всички случаи, успех! :yes:
21/02/08...speechless

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 02 Окт 2010, 13:12

TOEFL е лесен винаги може да го изкара, мисля че с него може да се кандидатства в Германия, къде по последни мои данни самото обучение е безплатно . Също така може да изкара на кеймбрич фърст сертификейт, те там са няколко нива, proficiency е най-високото , ма си е зор. С тех доколкото знам може да се кандидатства в САЩ, но там обучението си е цифромания, освен ако не изкара много висок резултат и не хване стипендия. Имай предвид , че данните ми са от преди 8 години сега може да са се променили нещата :) А инак за кандидатстване в България, най-добрите специалности са с математика ... лично мое мнение все пак :)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 04 Окт 2010, 15:21

Също интересен сертификат е TELC... Има стабилно покритие и е безсрочен, тестовете се проверяват и сертификатите се издават от централата в германия.
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 04 Окт 2010, 17:42

Сертификата несъмнено е преимущество в доста случаи, НО повечето фирми гледат практическата реализация на знанията ти.
Сега колко ще му е полезно на детето да кандидатства някъде и да посочвайки сертификата в ЦВ - да определено е +.

Все пак достигането на ниво сертификат не е лесно начинание, малко са хората които са толкова упорити, или пък тези които са видяли смисъла от толкова високо ниво - говоря след Advanced (new headway примерно) аз съм спрял с ученето си на англ. до стилистиката на разговора - етап след граматиката. В работата ми е достатъчно, а и предполагам че ако детето ти работи в БГ сертификат не е нужен обезателно, по-скоро добро познание на граматика и говор.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seven-eight » 04 Окт 2010, 17:44

CAE да изкара. С него може да кандидатстваш в Англия, Дания, Холандия и т.н. , където ти искат английски. Това вече трябва да решите вие - къде и какво ще учи. :)

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 04 Окт 2010, 20:45

ето ти от мойта тема нещата.....!
viewtopic.php?f=4&t=216618&start=0
иначе моят се записа в аво-бел ,там ще кара за Кембридж С1 некво адвансд или след адвансд или САЕ. пообърках ги нещо ,ма мисля че тва е предпоследното ниво....

Назад към Извън Темата